Siirry sisältöön

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

05/07/2020

Olen pyrkinyt vähintään kerran vuodessa kirjoittamaan kirjoituksen, jossa on kirjasuosituksia asuntosijoittajalle. Jokaisen kirjoituksen taustalla on joku henkilökohtainen ajatukseni tai kokemus, joka inspiroi kirjoitusta.

Olen vuosikausia kertonut, kuinka asuntosijoitus- ja vuokraustoimintani perustuu ajasta ja paikasta mahdollisimman riippumattomaan toimintamalliin, jossa sähköisillä palveluilla on merkittävä osuus. Kirjastoni kulkee mukana Audiblen äänikirjoina ja Kindlen ekirjoina.

Sain perintönä vanhempieni Boknäs-kirjahyllyn muutamaa viikkoa ennen kuin haastattelin Matias Savolaista Ostan Asuntoja Podcastiin, jossa hän kertoi ”sekä että” -opiskelustrategiastaan eli parhaita kirjojaan hän hankkii digitaalisen formaatin lisäksi omaan analoogiseen kirjahyllyynsä. Jaakko Savolainen kirjoitti minua inspiroineen kirjoituksen aiheesta omassa blogissaan.

Muutaman viikon olen miettinyt, mitkä 10 asuntosijoituskirjaa voisin hankkia omaan kirjahyllyyni. Kirjoja, joiden selkämysten katseleminen saisi ajatukseni lentämään. Kirjoja, jotka ottaisin hyllystä ja niissä olisi post it -lappuja törröttämässä kyljestä aikaisemmista lukukertojen havainnoista muistuttamassa. Kirjoja, joita tilaisin 2-3 kappaletta, joista voisin lahjoittaa tai lainata ihmisille, jotka kävisivät kylässä keskustelemassa asuntosijoittamisesta ja vuokraustoiminnasta tai tavoitteiden asettamisesta ja niiden saavuttamisesta asuntosijoittamisen avulla tai vaikka siitä, miksi ihmeessä pitäisi asuntosijoittamista ylipäätään harkita.

Robert Kiyosaki – Rich Dad, Poor Dad; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirjaAudible, Blinkist *

Rich Dad, Poor Dad on monelle amerikkalaiselle sitä mitä Osta, vuokraa, vaurastu on monelle suomalaiselle; kirja, josta on syntynyt inspiraatio asuntosijoittamisen aloittamiseen.

IMG_1966Myös moni suomalainen, joka on aloittanut asuntosijoittamisen ennen Osta, vuokraa, vaurastu -kirjan ilmestymistä, on saanut inspiraatiota Kiyosakin klassikosta.

Mikäli kirja on vielä lukematta, kannattaa ymmärtää, että tässä rinnakkain mainitut kaksi kirjaa ovat täysin erilaisia. Oravan ja Turusen kirja on käsikirja asuntosijoittamiseen. Kiyosakin kirjasta ei käytännön neuvoja asuntosijoittamiseen tai vuokraustoimintaan kannata odottaa. 

Jos olet tilanteessa, jossa korvien välissä on pieni epäilys siitä, että korkeakoulutuksesta seuraava hyvä virka, jossa palkkaluokka nousee virkaiän myötä ja eläketurva on taattu, ei olisikaan välttämättä se ainoa tai paras tapa vaurastua, tämä kirja kasvattaa epäilystä exponentiaalisesti. Seurauksena on monelle syntynyt uusi polku, josta ei ole paluuta.

MJ DeMarco – Unscripted: Life, Liberty, and the Pursuit of Entrepreneurship; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirjaAudible*Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10

DeMarco on kirjoittanut kirjan “The Millionaire Fastlane” vuonna 2011 ja tämä 2017 ilmestynyt kirja on tavallaan jatkoa sille ja tykkään tästä paljon enemmän. Kirjan alkuosa on aikamoista tykitystä amerikkalaista yhteiskuntaa ja talous- ja sijoitususkomuksia kohtaan. Kirjaa kuunnellessa ei voi välttyä ajatukselta, että joitain yhtymäkohtia löytyy myös Suomeen. Tykityksen tarkoitus on pohjustaa kirjan nimen mukaista ajatusta eli alkuosassa kerrotaan värikkäästi, minkälaista on elää käsikirjoituksen, “Script”, mukaisesti, jotta saadaan kontrasti kirjan loppuosalle, jossa käydään läpi, miten irrottautua käsikirjoituksesta ja ryhtyä elämään “Unscripted”.

Tämäkään kirja ei sisällä mitään yksityiskohtaisia taulukoita ja matemaattisia kaavoja vaan on helposti luettavissa ja kuunneltavissa äänikirjana. Kirja saa kyseenalaistamaan monia totuuksilta tuntuneita uskomuksia ja synnyttää uusia ajatuksia. Varoituksena, että kirjan syvällinen sisäistäminen madaltaa ärsyyntymiskynnystä kotimaista uutisdraamaa seuratessa.

Kirjassa on paljon nokkeluuksia, jotka sopivat omaan sarkastiseen huumoriini. Esimerkkinä vaikkapa: “Askhole. That’s the name for someone who asks for advice and doesn’t take it”. Kirja suorastaan lyö pesäpallomailalla päähän pakottaen ajattelemaan asioita uusista näkökulmista.

Jos hakee Rich Dad Poor Dad -kirjalle vaihtoehtoa motivaatiokirjojen joukosta, tarttuisin tähän. Tästäkään kirjasta ei löydy käytännön asuntosijoittamisohjeita vaan laitetaan motivaatiotasoa kohdalleen.

Joshua Dorkin, Brandon Turner – How to Invest in Real Estate; Adlibris Nidottu, Audible

Kirja, joka kenties eniten vastaa Turusen ja Oravan klassikkoa, on BiggerPocketsin perustajan Joshua Dorkinin ja sen podcastin nykyisen pääisännän Brandon Turnerin kirjoittama opus How to Invest in Real Estate.

Joshua Dorkin on keskittynyt yrittämiseen ja kasvattanut BiggerPocketsista maailman tunnetuimman ja suurimman asuntosijoittamisinformaation tuottamiseen keskittyneet pumpun.

Brandon Turner on muiden oppeja pesusienen tavoin imien ja noudattaen kasvanut yhden sijoitusasunnon verran velkaa omaavasta asuntosijoittajasta miljonääriksi.

Kirja soveltuu sellaiselle, joka on juuri saanut Rich Dad Poor Dad- tai Unscripted -kirjan luetuksi, on intoa täynnä eikä tiedä asuntosijoittamisesta yhtään mitään. Myös monelle suomalaiselle asuntosijoittajalle tekisi hyvää ottaa tämä kirja käteen ja nöyrästi resetoida valtaosa omista ajatuksista, jotka ovat tulleet ties mistä internetin syövereistä löytyvistä, pääosin nimimerkkien takaa heitetyistä arvottomista tai vaarallisista näkemyksistä.

Brandon Turner – The Book on Investing in Real Estate With No (and Low) Money Down; Adlibris Nidottu, Audible *

51gmCKbq2QL._SX331_BO1,204,203,200_Kun tällaisia kirjalistoja laatii, niihin tulee välttämättä toistoa, kun parhaat kirjat eivät suinkaan vaihdu joka vuosi vaan moni osoittautuu parhaaksi vasta silloin, kun niistä löytää uutta jokaisella lukukerralla. Tämä kirja on yksi niistä ja nyt varsin ajankohtainen.

Brandon Turner on itse aloittanut asuntosijoittamisen monia kirjassa läpikäytyjä tekniikoita hyödyntäen.

Rahoituksen helpon saatavuuden ja matalan korkotason aikana asuntosijoittajien “ongelmaksi” tulee se, että hyviä sijoituskohteita on vaikea löytää, koska aina joku toinen tuntuu olevan valmis maksamaan korkeamman hinnan tyytymällä pienempään tuottoon. Tämä on normaali asuntomarkkinoiden sykliin kuuluva ilmiö.

Tällaisen syklin huipun varjoisalla puolella on maailma, jossa pankkirahoitus on joko käytännössä loppunut kokonaan tai sitä on saatavilla ehdoilla, jotka eivät sovellu pitkäjänteiseen “osta ja pidä” -asuntosijoittamiseen. Valmistautumattomalle tämä on kurja tilanne, jos hyviä ostokohteita olisi tarjolla mutta niitä ei pääse rahoituksen puutteen takia hankkimaan.

Kirjassa käydään läpi erilaisia ei-perinteisiä tapoja rahoittaa asuntosijoituskauppoja tai -toimintaa. Kirjan nimestä ei pidä kuvitella, että kirjassa perustellaan, miten kohteita ostetaan markkinahintaan jopa 100 %:n velkavipua käyttäen. Kirjaa ei pidä lähestyä siten, että yrittää keksiä perusteluja, miksi siinä esitetyt tekniikat eivät toimisi Suomessa. “Ei käy” -asenteella jää tulevat mahdollisuudet hyödyntämättä. Sen sijaan pitää pohtia, mitä tekniikoita voisi soveltaa sellaisenaan ja mitä muokata Suomen markkinoille sopivaksi. Kenties uusiakin ideoita syntyy.

Mikäli myyjä on halukas asuntonsa myyymään, mutta ongelmana on pankkirahoitusta saavien ostajien puute, asuntosijoittaja tulee kenties useammin huomaamaan, että myös myyjä on valmiimpi kokeilemaan tekniikoita, joilla saadaan kaupat syntymään. Myyjän rahoitus on konseptina sellainen, jota olen soveltanut käytännössä jo useasti. Uskon sen yleistymiseen, mikäli asuntomarkkinan sykli kääntyy samanaikaisesti velkasyklin kääntymisen kanssa.

Yksityisten henkilöiden pankkitileillä makaa miljardeja 0-korolla. Kun velkakirjoissa, rahastoissa ja pörsseissä myrskyää eikä missään tunnu olevan mitään järkeä, aina muutama tällainen yksityshenkilö voi olla valmiimpi rahoittamaan asuntosijoituskauppoja, kunhan diili on hyvä ja siinä on riittävä tuotto ja turvamarginaali sekä osaava asuntosijoittaja. Näitä voi hakea sekä perhepiiristä että laajemmista verkostoista.

Gary Keller, Jay Papasan – The Millionaire Real Estate Investor 2005; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirjaAudible *

51tAmxmUWZL._SX377_BO1,204,203,200_Tämän kirjan lahjoittaisin kaikille, jotka ovat ostaneet 3-10 sijoitusasuntoa ja kuumeisesti miettivät, miten ihmeessä jonain päivänä niitä voisi omistaa 100.

Tämä kirja on eniten kirkastanut ajatuksiani asuntosijoittamisen kokonaisuudesta. Kirja ei ole asuntosijoittamisen käytännön käsikirja. Sen sijaan kirja on minulla toiminut erinomaisena ajatusten kirkastajana, jolta pohjalta olen rakentanut asuntosijoitustoimintani perusteet ja ymmärtänyt, miten sen avulla pitkällä aikajänteellä kasvatetaan varallisuutta ja taloudellista riippumattomuutta. Kirja on auttanut minua ymmärtämään, kuinka tärkeää on miettiä prosesseja ja teknologiaa alusta alkaen, vaikka asuntoja olisi vasta muutama, jos tavoittelee, että niitä on muutamalla miljoonalla.

“Ajattele miljoonaa, osta miljoonalla, omista miljoonalla, tienaa miljoona” -polun sisäistäminen auttaa ymmärtämään, että asuntosijoittaminen ei ole nopea tie rikkauksiin mutta polun päässä oikein kuljettuna häämöttää taloudellinen riippumattomuus.

Tästä kirjasta jäi itämään ajatus, kuinka rajallinen tunnusluku Suomessa yleisimmin mainittava ja laskettava vuokratuotto-% on. Positiivisen kassavirran filosofiani pohjautuu tähän kirjaan kuten myös monissa blogikirjoituksissani mainitut asuntosijoittamisen tuoton osatekijät. Vuosien varrella olen tarkentanut ja syventänyt ajatustani monista lähteistä mutta yhä palaan vuosittain lukemaan tämän kirjan. Kirjassa on jonkin verran taulukoita, jotka eivät ole monimutkaisia mutta ovat havainnollisia ja siksi suosittelen kuuntelemisen sijaan lukemaan kirjan. Luen tämän kirjan vuosittain tammi-helmikuussa, kun olen asettanut alkavan vuoden tavoitteet.


Anttoni Kerkkonen ja Waltteri Hiljanen ovat kirjoittaneet muistilistaa vuokraustoiminnan kokemuksistaan. Nämä kokemukset on nyt koottu “82 vinkkiä asunnon vuokraukseen” -oppaaseen.

Sijoitusasunnot.com myy vuosittain suuren määrän valmiiksi vuokrattuja asuntoja. Tämä opas ei kuitenkaan ole myynnissä vaan sen saa ladattua ilmaiseksi osoitteesta sijoitusasunnot.com.

Screen Shot 2020-07-03 at 23.06.34

Sain mahdollisuuden lukea oppaan läpi ennen sen julkaisua ja löysin täydennettäväksi yhden pilkkuvirheen ja puuttuvan i-kirjaimen. Jos oma vuokraustoiminta tökkii, ota tämä laadukas opas esille ja katso sieltä ratkaisevat vinkit asunnon vuokraamiseksi.


J Scott – Recession-Proof Real Estate Investing; Adlibris Nidottu, Audible

IMG_3039Suomalaiset asuntosijoittajat menivät finanssikriisistä yli melkeinpä heittämällä, kun sijoitusasuntojen arvoissa ei juuri laskua näkynyt ja vuokratasot jatkoivat nousuaan. Amerikkalaiset asuntosijoittajat sen sijaan menettivät tai loivat omaisuuksia riippuen siitä, kuinka hyvin he olivat ajatuksellisesti ja toiminnallisesti valmistautuneet siihen, että noususuhdanne ei ole ikuinen.

Tässä kirjassa on väännetty rautalangasta talous-, asuntomarkkina- ja velkasyklien teoriaa käytännönläheisin termein ja ymmärrettävin esimerkein. Syklien vaiheet ja keskimääräiset kestot sekä niiden tunnusmerkit kuvataan kirjassa.

David M Greene – Buy, Rehab, Rent, Refinance, Repeat; Adlibris Nidottu, Audible

Jos aikaisemmin mainittu The Milloinaire Real Estate Investor -kirja oli omaa ajatteluani eniten muokannut kirja, niin tässä kirjassa kuvataan strategia, joka on käytännössä eniten nopeuttanut varallisuuteni kasvua ilman suuria pääomia.

6A175B66-B987-4430-BF7B-70D871352653_1_201_aEnnen kuin strategialle oli edes keksitty BRRRR-lyhennettä, kutsuin sitä lumipalloefektiksi, jota en toki itse keksinyt mutten yhtään muista, mistä se aikoinaan tuli. Ennen lumipalloefektisanan käyttöä kirjoitin asuntosijoittamisen kannattavuuden elementtien moniulotteisuudesta, jotka nivoutuvat hyvin yhteen BRRRR-strategian eli suomeksi Osta, (vuokraa verotussyistä), Remontoi, Vuokraa, Uudelleenrahoita ja Toista eli ORVUT-strategian kanssa.

Suomessa uudiskohteiden pakkolyhennysvapaat ja taloyhtiölainojen verosuunnitteluhyödyt ovat innoittaneet monia asuntosijoittajia. Markkina-arvojen nousu on tuonut mukavia pikavoittoja joko exceliin tai pankkitilille.

Tässä kirjassa ei kuvata mitään näistä vaan strategia jopa edellyttää, että reilusti alle markkinahinnan ostettu sijoitusasunto päästään remontoimaan fiksusti arvonnousua itse ylös pakottaen, joka kotiutetaan jälleenrahoituksen kautta omat sijoitetut pääomat mahdollisimman nopeasti vapauttaen.

Bryan H. Murray – Crushing It in Apartments and Commercial Real Estate; Adlibris Nidottu, Audible *

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2018Tämän kirjan parasta antia on “Osta, remontoi, vuokraa, uudelleenrahoita, pidä” -mallin kuvaaminen pienten kerrostalojen avulla. Kirjassa ei ole syvällisiä lainopillisia pohdintoja eikä hienoja rahoitusteorioita eikä mitään kikkoja, joiden avulla voisi löytää oikotien rikkauksiin.

Siinä kuvataan polkua, miten kerrostaloja ja niiden asuntoja jalat maassa remontoimalla korotetaan vuokrattavuutta, mahdollistetaan vuokrien korotukset, nostetaan tuottoa ja sitä kautta tuottomenetelmän kautta laskettavaa arvoa, joka vapautetaan uudelleenrahoituksen kautta ja sijoitetaan yhdessä kassavirtojen kanssa seuraavaan kohteeseen. Kirjan edetessä mukana kulkee käytännön esimerkkejä kirjan oppien soveltamisesta.

Jos intoa olisi sijoittaa kokonaisiin kerrostaloihin mutta ne tuntuvat olevan täysin saavuttamattomissa, tämä kirja antaa uskoa siihen, että niiden ostaminen, kunnostaminen ja omistaminen ei välttämättä ole niin kaukana kuin tuntuu.

Sam Zell – Am I Being Too Subtle; Adlibris Sidottu, AdlibrisE-kirja, Audible

Kesälomalla ja muutenkin kannattaa välillä ottaa lukuohjelmaan elämänkertatyyppisiä kirjoja. Kaltaiselleni asuntosijoittajahörhölle ne ovat tietysti usein kiinteistösijoittajien elämänkertoja.

F57D7017-6FCC-4F8C-8539-CAD923AC1E83_1_201_aSam Zell on yksi oman inspiraationi lähteistä kulkea vastavirtaan, katsoa vasemmalle muiden katsoessa oikealla, zig when others zag, eli hakea sellaisia paikkoja sijoittaa, joissa kilpailijoita ei ole kuin kärpäsiä lehmän sontakasassa. Hänen sijoittajauransa alkoi asuntosijoituksilla, joista muut eivät olleet kiinnostuneita.

”Voin puhua hitaammin, jos se auttaa” on kirjan takia meinannut monta kertaa lipsahtaa, kun jonkun asiakaspalvelutehtäviin palkatun rekrytointi en mennyt täysin poskelleen. Teksti on suoraa ja puhe raakaa.

Toinen asuntosijoittajan kannalta mielenkiintoinen asia on, että Zell oli kehittämässä REIT-markkinoita. Hän toimii mm. Equity LifeStyle Properties- ja Equity Residential -REIT:ien hallitusten puheenjohtajana, farkut jalassa.

Mielenkiintoinen tarina, jonka alkutaipaleella Sam Zellin vanhemmat olivat viimeisiä juutalaisvainoja amerikkaan pakenemaan kyenneitä.

Stephen A. Swartzman – What It Takes; Adlibris Sidottu, Audible

Blackstonen toisen perustajan tuore elämänkerta tuli ahmittua melkein yhteen putkeen. Vielä en ole varma, kuinka pysyvä suosikki tästä kirjasta tulee mutta tarkoitus on kuunnella se toiseen kertaan lähiviikkoina ja arvioida, olisiko tästä sidottu versio kirjahyllyyni investoinnin arvoinen.

IMG_3143Valtaosalle sijoittajista Blackstone on tuttu nimi mutta melkein yhtä monelle uutta on se, että Blackstone on yksi merkittävimmistä kiinteistösijoittajista maailmalla.

Warren Buffett on arvo-osakesijoittajien ikoni ja on saanut asuntosijoittajien huomiota parilla kiinteistösijoitustarinallaan. USA:n finanssikriisin aikoihin omakotitalojen hintojen romahdettua Buffett sanoi, että hän sijoittaisi ja ostaisi niitä tuhansia, jos niiden hallinta ei olisi mahdotonta. Harvempi tietää, että Blackstone osti niitä noin 50 000 kappaletta.

Myös Sam Zell mainitaan kirjassa.

Onko sinulla joku asuntosijoituskirja, jota luet vuosittain uudelleen ja haluaisit lisätä tähän kirjoitukseen? Lähetä kirjan nimi perusteluineen harri@ostanasuntoja.com ja päivitän kirjoituksen kiitosmaininnoin.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Ostan Asuntoja Podcast #18 – Yrittäjä, asuntosijoittaja, toimitusjohtaja Henri Neuvonen osa 1

Käy lukemassa Sijoitusasunnot.comin Blogista kattava tietopaketti: Sijoitusasunnon verotus


Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Miten pidentää vuokrasuhteen kestoa? 7 keinoa – YouTube #121

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169


Kaupallinen varoitus *

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

98 kommenttia

Trackbacks & Pingbacks

 1. Osta ja pidä -asuntosijoittajan pahimmat virheet 8 – eteneminen ilman fokusta – YouTube #122 | Ostan Asuntoja
 2. Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #107 | Ostan Asuntoja
 3. Rahamedian Niina Huhtalan viimeisin asuntosijoitusdiili Englannissa – Blogi #211 | Ostan Asuntoja
 4. Mitä tarkoittaa myyjän rahoitus käytännössä? – 5 case-esimerkkiä – YouTube #123 | Ostan Asuntoja
 5. Jana Jakimtchouk nollasta kohti 1. sijoitusasuntoa Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #108 | Ostan Asuntoja
 6. Miksi EI sijoittaa vieraalle paikkakunnalle? 3 syytä – Blogi #212 | Ostan Asuntoja
 7. Mikä on ”turvamarginaali” ja mitä se tarkoittaa asuntosijoittamisessa? – YouTube #124 | Ostan Asuntoja
 8. Jana Jakimtchouk nollasta kohti 1. sijoitusasuntoa Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #109 | Ostan Asuntoja
 9. Vuokranantajan perusperusperiaatteet – Blogi #213 | Ostan Asuntoja
 10. Onko osta ja pidä -asuntosijoittaminen helppoa? – YouTube #125 | Ostan Asuntoja
 11. Ville Vähäkoski valtavirrasta erottuvia vuokrakoteja Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #110 | Ostan Asuntoja
 12. Asuntosijoittajan perusperusansaintaperiaatteet – Blogi #214 | Ostan Asuntoja
 13. Asunto on esittelykelvoton – mikä on motivoitunut myyjä? Osa 8 – YouTube #126 | Ostan Asuntoja
 14. Ville Vähäkoski valtavirrasta erottuvia vuokrakoteja Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #111 | Ostan Asuntoja
 15. Suomen paras asuntosijoituskaup… miten luen ”Tuottotutkimus 2020” -julkaisua – Blogi #215 | Ostan Asuntoja
 16. Kuinka paljon kassavirtaa per sijoitusasunto olisi hyvä? – YouTube #127 | Ostan Asuntoja
 17. Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112 | Ostan Asuntoja
 18. Kerrostalo Helsinkiyksiön hoitovastikkeella – asuntosijoittajalle jälleenrahoituksen onnistuminen tärkeää – Blogi #216 | Ostan Asuntoja
 19. Haluatko miljonääriksi asuntosijoittamisella – miten se onnistuu parhaiten? – YouTube #128 | Ostan Asuntoja
 20. Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #113 | Ostan Asuntoja
 21. Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217 | Ostan Asuntoja
 22. Pekka Peiponen Oravasta 2014 feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #114 | Ostan Asuntoja
 23. Asuntosijoitustavoitteeni 2020 – välitilinpäätös – Blogi #218 | Ostan Asuntoja
 24. Pitäisikö päämääriä ja tavoitteita muuttaa koronan takia? – YouTube #130 | Ostan Asuntoja
 25. Lari ”Ylös ja yritä” Lehto Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #115 | Ostan Asuntoja
 26. Siitäkin opittiin, kun hamsteri löytyi asunnosta – Blogi #219 | Ostan Asuntoja
 27. Miksi en vielä osaa ennustaa asuntomarkkinoiden kehitystä? – YouTube #131 | Ostan Asuntoja
 28. Lari ”Ylös ja yritä” Lehto Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #116 | Ostan Asuntoja
 29. Asuntosijoittajan kassavirta- vai arvonnousuvarallisuus? – Blogi #220 | Ostan Asuntoja
 30. Osta ja pidä -asuntosijoittajan pahimmat virheet 9 – verovähennysten ja verosuunnittelun laiminlyönti – YouTube #132 | Ostan Asuntoja
 31. Sanna Huikea Vuokranantajat Hughes Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #117 | Ostan Asuntoja
 32. Pitäisikö asuntosijoittajan odottaa hintaromahdusta? – Blogi #221 | Ostan Asuntoja
 33. Miten saavuttaa taloudellinen vapaus asuntosijoittamisella 10 vuodessa? – YouTube #133 | Ostan Asuntoja
 34. Sanna Huikea Vuokranantajat Hughes Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #118 | Ostan Asuntoja
 35. Tiukan budjetin asuntosijoittajalle 3 varallisuuden kasvattamisajatusta – Blogi #222 | Ostan Asuntoja
 36. Kannattaako sijoitusasunnot ostaa yrityksen kautta? – YouTube #134 | Ostan Asuntoja
 37. Asuntosijoittajaksi abivuonna Antti Valkeinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #119 | Ostan Asuntoja
 38. The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223 | Ostan Asuntoja
 39. Mitä voi tehdä – vuokralaisen kumppani muutti asuntoon ilman vuokranantajan lupaa? – YouTube #135 | Ostan Asuntoja
 40. Asuntosijoittajaksi abivuonna Antti Valkeinen Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #120 | Ostan Asuntoja
 41. The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224 | Ostan Asuntoja
 42. Mitkä ovat ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet osa 10 – ei koskaan aloita? – YouTube #136 | Ostan Asuntoja
 43. Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121 | Ostan Asuntoja
 44. Reilusti alle pyyntihinnan tarjoaminen – milloin se voi toimia asuntosijoittajalle – Blogi #225 | Ostan Asuntoja
 45. Jos asumistuki lopetetaan, loppuuko asuntosijoittaminen? – YouTube #137 | Ostan Asuntoja
 46. Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #122 | Ostan Asuntoja
 47. Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi – Blogi #226 | Ostan Asuntoja
 48. Miten tuoton ja riskin suhde toimii? Asuntosijoittajan makrovirheet osa 1 – YouTube #138 | Ostan Asuntoja
 49. Asuntosijoitusperhe Inc. Esa Kejonen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #123 | Ostan Asuntoja
 50. Asuntosijoittajan 4 peruskeinoa lamaan varautumiseksi – Blogi #227 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: