Siirry sisältöön

Onko osta ja pidä -asuntosijoittaminen helppoa? – YouTube #125

28/07/2020

Tällä kertaa vähän ylemmän tason pohdintaa siitä, kuinka vaikeaa tai helppoa tai mahdotonta ”osta ja pidä” -asuntosijoittaminen viime vuosina onkaan ollut.

Taikanappia ei tämänkään videon linkeistä löydy eli nopean ja helpon rikastumisen salaisuutta hakevien ei taaskaan kannata osallistua harmaasänkisen Huru-ukon pohdintoihin.

Haluaisin kommentteja ja mielipiteitä, tulisiko YouTube -videoiden ääniraidan löytyä myös Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelukanavien kautta. Ei siis korvaamassa nykyistä podcastia vaan sen rinnalla videoiden sisältöä kuunneltavissa kerran viikossa ilmestyen.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

Asuntosijoittamista, vuokraustoimintaa, yrittämistä, Lappeenrantaa – Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #49Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Jana Jakimtchouk nollasta kohti 1. sijoitusasuntoa Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #108

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Vuokranantajan perusperusperiaatteet – Blogi #213

Tuoreimmat kirjasuositukset:

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

10 kommenttia
 1. Moi, vastaus kysymykseen –> autolla ajaessa tms, on helpompi kuunnella podcastista tai vastaavasta. Youtube on erityisen vaikea tämmösille, jotka eivät halua ladata sen applikaatiota.

  Aiheeseen, kun kriittisesti katson omiakin kohteita, ei ne nyt mitään timantteja ole. Minä haluan uskotella itselleni että remppaisin niitä pommeja, mutta oikeasti en kuitenkaan halua sitä tehdä, vaan keplottelen eteenpäin ”jotenkin”.

  Kriteerisi ovat tiukat ja niin pitää ollakin, jos meinaa hommaa kasvattaa. Minulla on ollut ensimmäinen mailstone vuodessa 2027, ja tässä markkinatilanteessa ei taida päästä siihen tavoitteeseen mitä itselleni olen asettanut. Tuntuu että vielä vuosikymmen sitten olisi voinut ostaa uusia asuntoja pyyntihinnalla, ja se olisi pyörinyt nykyisillä kriteereillä… Nyt ei pyöri enää mikään. Jopa täydelliset pommikohteet ovat sikäli hinnakkaita (tai rempat tekemättä, eli käyvät kalliiksi), ettei niistä tahdo saada halvallakaan remontilla kassavirtakohteita. Noh, silloin tällöin onnistaa ja nyt sain ostettua hyvän asunnon joka helpottaa kassavirtatilannetta. Tästä samasta yhtiöstä ostin asunnon myös viime vuonna, ja vaikuttaa siltä että se on suunnilleen ainoa tietämäni yhtiö, jossa nämä tietyt asunnot toimivat. Pakkohan niitä on muitakin olla, mutta on todella työlästä löytää ne. Kilpailijat ovat fiksumpia ja paremmin varustautuneita.

  Olen yllättynyt että uusia asuntoja on saanut ostettua noilla kriteereillä. Se on melkoinen saavutus ja tästä pitää ottaa opiksi.

  Kun keväällä romahti, minäkin opiskelin osakkeet ja REIT:it, sen suhteen olen edelleen telineissä ja räpiköin. Sekin homma vaatii ihan omanlaistaan paneutumista jotta voi pärjätä. Toisaalta, pörssissä on aina jotain joka on väärin hinnoiteltu ja näemmä rajuja hinnoitteluvirheitäkin tapahtuu (esim Finnair).

  • Kiitos taas palautteesta ja kokemusten jakamisesta,

   Mulla oli vuodelle 2025 asetettuna iso tavoite, jonka saavutin pari vuotta sitten ja asetin uuden ison tavoitteen vuodelle 2025. Minulle tuo 2025 on siinä vähiten tärkeä. Olen huomannut, että joka päivä, kun teen 3 asiaa, jotka on johdettu takaperin tästä 2025 maalista, liikun sitä kohti. 4 vuodessa voi tapahtua vaikka mitä mutta aivan takuulla olen ottanut pitkiä askeleita eteenpäin, kun katson tilannettani 2025, kunhan olen kurinalaisesti tehnyt nuo 3 juttua/päivä.

   REIT:ien osalta itsekin hävisin lähdössä paremmin ja enemmän treenanneille, jotka olivat jo kokeneet tai oppineet, mitä niille kävi finanssikriisissä ja mikä on nyt eri tavalla. Kun ymmärtää sekä osake- että asuntosijoittamista, REITien opiskelu on ollut aika helppoa. Toki niihin liittyy myös dollarin kurssi, kun euroilla sijoittaa ja paljon muutakin opittavaa.

 2. Jorma Väisänen permalink

  Itselleni muut kuin Youtube olisi parempi alusta näiden kuunteluun. Sinulla on harvoin videoissa grafiikkaa tai muuta joka vaatisi kuvan näkymisen. Youtube sovellus sammuttaa videon kun laittaa lenkillä/autossa näppäinlukon päälle. Toki senkin voi kiertää kun käyttää selainta.

  Jatka loistavien esitysten tekemistä. Katson ja kuuntelen mistä ne ikinä tulekaan.

  • Sama tuska itsellä YouTube -videoiden kanssa. Kiitos sekä asia- että laatupalautteesta. Nämä aina innostaa jatkamaan.

 3. Henkka permalink

  Nämä ovat hyviä videoita kuunneltavaksi. Mutta tosiaan kuva tuo harvoin lisäarvoa, joten ehkä nämä tiistaivideot voisi laittaa vaikka ”Ostan asuntoja tiistaikysymykset” -nimellä omaksi podcastikseen, joka kuitenkin erottuisi normaaleista haastatteluista? Toki siinä olisi taas sinulle lisää vaivaa, enkä tiedä onko YouTube-katsojaklikkaus ”arvokkaampi” sinulle kuin podcast-kuuntelut.

  • Kiitos palautteesta. Tavoitteena on jakaa tietoa ja paras arvo syntyy, mitä useamman se saavuttaa. Kun videoita on toista sataa, lähden varmaan editoimaan niitä numerosta 1 ja julkaisemaan podcastin puolella. YouTuben puolella tulee sitten tiistaisin numero 126, joka tulee podcastina parin vuoden päästä jne. Melkein kaikki videot on ikivihreitä tai ei ainakaan kymmenessä vuodessa muutu.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Ville Vähäkoski valtavirrasta erottuvia vuokrakoteja Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #110 | Ostan Asuntoja
 2. Asuntosijoittajan perusperusansaintaperiaatteet – Blogi #214 | Ostan Asuntoja
 3. Suomen paras asuntosijoituskaup… miten luen ”Tuottotutkimus 2020” -julkaisua – Blogi #215 | Ostan Asuntoja
 4. Sijoitusasunto - Lataa ilmainen vuokranantaopas tästä

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: