Siirry sisältöön

Minna ”kasvata tuloja” Nikula Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #102

”Jos haluaa saada taloutensa tasapainoon eli että tulot riittävät kattamaan menot ja jää jotain säästöön ja sijoitettavaksikin, siihen on 2 vaihtoehtoa; karsia menoja tai lisätä tuloja. Menoja ei voi karsia loputtomiin mutta tuloja voi kasvattaa” – Minna Nikula

Minna Nikula on varallisuusvalmentaja, joka on käynyt sekä käytännön että teoriakurssit valmentamaansa aiheeseen liittyen. Tässä Osassa 1 käydään keskustelua Minnan oman tarinan ympäriltä, miten ja miksi

  • eletään vähävaraisesti
  • laitetaan oma talous kuralle luottokortit tappiin asti kuluttamalla
  • tasapainotetaan oma talous
  • kasvatetaan puskuria
  • aloitetaan säästäminen ja
  • edetään sijoittamiseen

Jos sijoitusasunnon omarahoitusosuuden kokoon säästäminen tuntuu haasteelliselta, tästä löytyy ohjeiya ja perusteluja, miten polulla edetään fyysisesti mutta erityisesti henkisesti.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Google pod

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914listen_acastlisten_on_CAST_BOX-5049640

overcast

listen-on-playerfm-badge402x

listen-on-Stitcher-badge

pocketcasts_medium_dark@2x

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto – Joonas Orava


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Minna Nikula Varallisuusvalmentaja

Terhi ”opiskelukaveri” Majasalmi: Ostan Asuntoja Podcast #31 – Terhi “Vauras Nainen” Majasalmi, osa 1

Marja-Leena Haapanen Naisten Oma Pörssiklubi

Minnu Nikula Instagram, Twitter


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Käy opiskelemassa Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista uusi ”Sijoitusasunto-opas

Ostan Asuntoja Podcast #24 – Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen, osa 1


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Kannattaako autopaikka ostaa sijoitusasunnon oston yhteydessä? – YouTube #117

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Asuntosijoittamisen tavoitteet ja uudet riskit 2020 – Blogi #205

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169


* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen


Kaupallinen varoitus *

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Video

Kannattaako autopaikka ostaa sijoitusasunnon oston yhteydessä? – YouTube #117

Nyt ei puhuta autopaikkoihin sijoittamisesta vaan autopaikan hankinnasta tai hankkimatta jättämisestä sijoitusasunnon ostamisen yhteydessä.

Autopaikat voivat olla taloyhtiön hallinnassa eivätkä myytävinä erillisinä osakkeina. Monissa uudiskohteissa autopaikat ovat kuitenkin usein omina osakkeinaan. Silloin, kun autopaikat on erillisinä osakkeina, asuntosijoittaja joutuu pohtimaan sijoitusasunnon ostamisen yhteydessä myös autopaikan ostamista tai sen ostamatta jättämistä. 

Käyn läpi 6 kohtaa, joita tulisi miettiä tehdessään päätöstä autopaikan ostamisesta tai ostamatta jättämisestä.

Keksitkö muita mietintäkohteita tässä yhteydessä? Lisää kommenttikenttään.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

7000 vuokrattua asuntoa – Marita Polvi-Lohikoski osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #43Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Matias “Profit & Fun” Savolainen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #100

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Asuntosijoittamisen tavoitteet ja uudet riskit 2020 – Blogi #205

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169

Asuntosijoittamisen tavoitteet ja uudet riskit 2020 – Blogi #205

Olen jo useamman vuoden julkaissut “Asuntosijoitustavoitteeni” -kirjoituksia mutta vuoden 2020 kirjoitus on yhä julkaisematta. Kirjoitus oli jo 90 %:sti valmis ja se oli julkaisusuunnitelmassa mutta sitten iskivät koronarajoitukset päälle. Välitilinpäätökseen on aikaa kuukausi, joten tuntuu siltä, että tavoitteet pitäisi kai julkaista ensin, jotta voisi kirjoittaa välitilinpäätöskirjoituksen.

Tämäkään kirjoitus ei ole tavoitekirjoitus mutta se on ajatusmatka kohti tavoitteiden julkaisemista. Olen pohtinut toden teolla sitä, onko korona syy, jonka perusteella vuositavoitteet pitäisi asettaa uuteen asentoon. Vai pitääkö tavoitteiden pysyä samoina ja vain toimenpiteiden muuttua, jotta löytää uudet keinot samojen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Isoja päämääriäni ja vuoden 2025 visiotani en ole muuttanut mutta ajattelutyössäni olen päätynyt siihen, että pahin virhe olisi jatkaa ikäänkuin mitään tavoitteitani mullistavaa ei olisi tapahtunut. Minulla on ollut muutama asuntosijoituskohde kiikarissa jo viikkoja, joiden osalta en ole edennyt ollenkaan tai olen edennyt hyvin rauhallisesti riskejä pohtien.

Käyn tässä kirjoituksessa läpi 5 pohtimaani riskiä ja miten niitä lähestyn tässä tilanteessa.

1. Vuokrattavuus ja vuokrausaste

Teen toistaiseksi voimassaolevia vuokrasopimuksia, joten minkäänlaisia määräaikaisten vuokrasopimusten uusimisneuvotteluja ei ole omassa toiminnassani ollut mietinnän alla. 

Lähdin koronaan tilanteessa, jossa likvidipositioni oli erinomainen. Tämä johtui osittain siitä, että aikaisempina vuosina en ole onnistunut löytämään sijoituskriteerejäni täyttäviä kohteita ja likvidit varat ovat näin kasvaneet. Vuoden vaihteessa tein myös viimeisen jälleenrahoituskierroksen, joka paransi tilannetta entisestään.

Miten olit varautunut koronavirukseen asuntosijoittajana? – YouTube #110

Tyhjät kuukaudet tai matala taloudellinen vuokrausaste ovat ajattelussani olleet jo vuosikausia tiukan välttämiskurin alaisia asuntosijoittamisen painopistealueita. Tein päätöksen, etten lähde vuokrien proaktiiviseen alennuskampanjaan vaan päätin keskittyä vuokrattavuuteen.

Toimintaperiaatteeni vuokranantajana vuokran maksamisen osalta, versio 0.9 – Blogi #195

5C276162-7584-4137-B8CF-B8AD6921C8CDTein päätöksen, että jokaisen irtisanotun vuokrasopimuksen kohdalla remontoin asuntoa tarvittavilta osin, jotta sen vuokrattavuus on mahdollisimman hyvä. Reunaehdoksi asetin kuukausittaisen kassatilanteen kehittymisen siten, että mikäli kuukauden vuokrat tulevat maksuun vuokrasopimusten mukaisesti, käyttäisin kassavirrat asuntojen remontteihin. 

Riskinä on siis asuntosijoitustoimintani likviditeettiposition heikkeneminen ja ehkäisytoimenpiteeksi valitsin asuntojen remontoinnin vuokrattavuuden maksimoimiseksi ja vuokratason säilyttämiseksi.

2. Yhteistyökumppaneiden työllistäminen

Itselläni ei ole yhtään työntekijää palkkalistoilla vaan olen käyttänyt kaikissa toiminnoissa toisten yrittäjien palveluksia. 

CBA130D9-7FB9-49F8-B4AF-239E5357D867Hyvästä likviditeettipositiostani ja paperilla kassavirtapositiivisesta asuntosijoitussalkustani johtuen päätin, etten tule minimoimaan investointeja vaan pyrin tekemään niitä likviditeetti ja kassavirtojen kehittyminen huomioiden. 

Päädyin tähän siitä syystä, että vuoden 2025 visioni ei ole mahdollinen ilman yhteistyökumppaneitani. Vaikka olenkin pieni tekijä ja joillekin yhteistyökumppaneille tuon vain murto-osan heidän liikevaihdostaan, on se kuitenkin oma panokseni siihen, että he pystyvät jatkamaan toimintaansa vuosia eteenpäin.

Riskinä on siis, että korona vie jonkun arvoihini ja toimintamalliini hyvin sopivan tai sopeutuneen yhteistyökumppanin konkurssiin ja ehkäisytoimenpiteeksi valitsin palvelujen käytön jatkamisen. Tämä toimenpide on osittain päällekkäinen ensimmäisen riskin kanssa muttei ole täysin yhtenäinen sen kanssa.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

Asuntopehtoorin Blogista: Miksi ja minkälaisia tavoitteita asuntosijoittajalla voi olla?

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67


3. Markkinahintojen lasku – alhaisemmat jälleenrahoitusarvot

Riskit 1 ja 2 liittyvät nykyiseen asuntosijoitussalkkuuni mutta tämä riski on erityisen tärkeää huomioida uusien sijoituskohteiden laskennassa. Toki riski liittyy myös nykyisen asuntosijoitussalkkuni jälleenrahoitettavuuteen mutta sille en voi markkinahintojen mahdollisen laskun osalta tehdä mitään.

Luen ja kuuntelen eri pankkien ja kiinteistövälittäjien kommentteja asuntomarkkinatilanteesta. Niiden pohjalta kaikki taivaan ja maan väliltä on mahdollista enkä minäkään pysty ennustamaan, onko edessä markkinahintojen lasku vai nousu vai jotain siltä väliltä ja millä aikajänteellä joku näistä tapahtuu.

Koska jälleenrahoitus on oleellinen osa omaa asuntosijoitusstrategiaani, teen laskelmia siten, että arvioin 5, 10 ja 15 %:n markkinahintojen laskun ja yritän miettiä, mitä vaikutuksia sellaisella voisi olla toimintani kannalta. 

Kävin taas Sijoitusovesta – jälleenrahoituksesta juteltiin tällä kertaa – Blogi #193

Riskinä on siis hankintahetken ja jälleenrahoitushetken välinen markkinahinnan reipas lasku, johon ehkäisytoimenpiteenä on kauppojen tekeminen alhaisemmilla hinnoilla ja/tai paremmilla ehdoilla, kunnes tilanne markkinoilla on selkiytynyt.

4. Rahoituksen ja jälleenrahoituksen vaikeutuminen

Pankit ovat toistaiseksi keskittyneet informoimaan, kuinka helppoa on saada maksuttomia lyhennysvapaita. Myös säännöllistä palkkatuloa omaaville asuntolainoja on yhä saatavilla ennätysalhaisilla korkotasoilla.

Asuntosijoituslainojen tarjonnan ja saatavuuden sekä ehtojen osalta pankit ovat vaitonaisempia. Jos asuntosijoittajan kannalta hintakehitys ja vuokramarkkinoiden tilanne on hämärän peitossa, ei se myöskään pankkien lainavirkailijoille tarkoita helpompaa riskien ja vakuusarvojen arviointia, jotka vaaditaan lainapäätöksen tekemiseksi. 

Riskinä on siis tulonhankkimistarkoituksessa myönnettyjen asuntosijoituslainojen saatavuus ja ehtojen heikkeneminen epämääräiseksi ajaksi. Oletan, että tähän auttaa hyvä likviditeettitilanne (check), moitteeton lainanhoitohistoria (check), kohtuullinen velkavipu-% (check) sekä kassavirtapositiivinen asuntosijoitussalkku (check). Kaikkiin tarjouksiin lisään rahoitusehdon, vaikka likvidit varat kaupan toteuttamiseen riittäisivätkin.

Toimiiko asuntosijoittajan BRRRR-strategia enää korona-aikana – YouTube #116

5. Markkinavuokrien lasku

Kysyttyjen vuokra-asuntojen hintojen ja vuokrien inflaatio on tuonut monelle pitkään mukana olleelle “osta ja pidä” -asuntosijoittajalle vuosikausien myötätuulen tulonhankkimislainojen korkojen samalla laskiessa. Viime vuosina “vuokrien kasvuvauhti hidastuu” -uutiset eivät ole juuri asuntosijoittamisen kiinnostusta laskeneet.

men s gray and black button up shirt on mannequin

Yllättävän monen vuokranantajan ajatuksissa lähes ainoa kilpailukeino markkinoilla tuntuu olevan vuokran laskeminen. Jos 500 euron kuukausivuokralla aikaisemmin vuokrattuun asuntoon ei nopeasti löydy vuokralaista, naapurivuokranantaja helposti ajattelee, että 480 eurolla homma hoituu. Jos ei hoidu, seuraava asunto tuodaan tarjolle 460 eurolla ja yht’äkkiä ollaan tilanteessa, jossa vuokrataso on laskenut 5-10 %. Mikäli kyse on uudiskohteesta ja asunnot ovat keskenään jopa identtisiä, muita keinoja erottautua ei juuri ole kuin ehdoista ja kriteereistä tinkiminen. 

Riskinä on siis markkinavuokrien pysyvämpi lasku. Suojautumiskeinona on arvioida 5 ja 10 %:n markkinavuokrien lasku kalkyyleissäni, jotta ymmärrän, minkälaisia vaikutuksia niillä olisi toimintani kannalta, josta seuraa kauppojen tekeminen alhaisemmilla hinnoilla ja/tai paremmilla ehdoilla, kunnes tilanne markkinoilla on selkiytynyt.

This times it’s different

Päättäjien puheista on täysin mahdotonta päätellä, onko mahdollisen seuraavan korona- tai minkä tahansa muun vastaavan viruksen torjuntatoimenpiteenä se, että kaikki taas suljetaan vai viruksen tarttumista rajataan ja eristetään tehokkaammin koko taloutta sulkematta.

Jo pelkästään tällaisella asialla on merkittävä vaikutus siihen, miltä osin asunto- ja vuokrakotimarkkinoilla palataan muuttuneeseen vanhaan malliin vai mullistuuko kaikki uusiksi siten, että toistuvasta sulkemisesta ja avaamisesta tulee uusi normaali pidemmäksi aikaa.

Oman toimintani kannalta jälleenrahoitusikkunan aukipysyminen toiminnan kasvattamisen ja korjausinvestointien kannalta järkevillä ehdoilla on ehkä kaikista oleellisin tekijä. Alle markkinahinnan ostaminen, positiivisen kassavirran uudelleensijoittaminen, markkina-arvoa korottavat remontit, lainanlyhennysten vapauttama vakuusarvo eli nettovarallisuuden kasvattaminen ja verosuunnittelu ovat kaikki keinoja, joihin voin itse vaikuttaa, mutta jälleenrahoitus on pankkiirien käsissä. Mikäli se ikkuna sulkeutuu, toiminnan kasvattaminen hidastuu, kunnes uusia rahoituslähteitä on tarjolla. 

Vuoden 2020 tavoitteeni pyörivät enemmän näiden lyhyen tähtäimen riskien ja niihin varautumisen ympärillä kuin toiminnan kasvattamisessa. Juuri nyt olisin iloinen, jos “business as usual” olisi kohta totta mutta toistaiseksi operoin oletuksella, että “this times it’s different” eikä tähän mantraan tässä yhteydessä sisälly mitään positiivisia ikuisen nousun latauksia.


Matias “Profit & Fun” Savolainen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #100

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Osta ja pidä -asuntosijoittajan pahimmat virheet 7- vuokralaisvalintatyön laiminlyönti – YouTube #115

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169

Matias ”Profit & Fun” Savolainen Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #101

Jos et ole vielä kuunnellut Osaa 1, aloita sillä. Et tule katumaan. Palaute on ollut erinomaista.

Normaalisti kirjoitan tähän esittelyyn kohokohtia, mistä kaikista mielenkiintoisista aiheista vieraan kanssa jutellaan. Matias Savolaisen jutuista löytyy kultajyviä niin lukematon määrä, että olisi tullut ennätyspitkä lista. Vaikka olisi asuntosijoittajana ihan aloittelija, myös Osa 2 kannattaa kuunnella, sillä Matias osaa selittää asioita tavalla, jossa tulee oppeja koko ajan kaiken tasoisille asuntosijoittajille.

Nyt tulee niitä näkemyksiä, joista moni voi hyötyä nykyisessä markkinatilanteessa. Ja seuraavaan vastaavaan valmistautuessa.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Google pod

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914listen_acastlisten_on_CAST_BOX-5049640

overcast

listen-on-playerfm-badge402x

listen-on-Stitcher-badge

pocketcasts_medium_dark@2x

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto – Joonas Orava


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Ostan Asuntoja Podcast #31 – Terhi “Vauras Nainen” Majasalmi, osa 1

Robert Kiyosaki – Rich Dad, Poor Dad; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirjaAudible *

Robert Kiyosaki – Retire Young Retire Rich; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Audible *

Robert Kiyosaki – Who Took My Money; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Audible *

Timo Metsola Vuokraturva

Jaakko ”Velipoika” Savolainen Blogi

Tony Robbins Wealth Mastery

Dold de Roos – Real Estate Riches; Adlibris Nidottu, Adlibris E-Kirja *

Robert Kiyosaki – Rich Dad’s Guide to Investing; Adlibris Nidottu, Adlibris E-Kirja, Audible *

Robert Kiyosaki – Rich Dad’s Before You Quit Your Job; Adlibris Nidottu, Adlibris E-Kirja, Audible *

Keith Gunningham – The Road Less Stupid; Amazon Hard Cover, Audible *

Audible *, Bookbeat, Supla

Matias Savolainen Blogi, Instagram, Twitter


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

7000 vuokrattua asuntoa – Marita Polvi-Lohikoski osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #43


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Toimiiko asuntosijoittajan BRRRR-strategia enää korona-aikana – YouTube #116

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Asuntosijoittajan 7 ennusmerkkiä lähestyvästä suhdannekäänteestä – Blogi #203

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169


* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen


Kaupallinen varoitus *

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Video

Toimiiko asuntosijoittajan BRRRR-strategia enää korona-aikana – YouTube #116

BRRRR -asuntosijoitusstrategia tulee sanoista Buy, Renovate, Rent, Refinance ja Repeat eli suomalaisittain Osta, (Vuokraa), Remontoi, Vuokraa, Uudelleenrahoita ja Toista. Tuttuun tapaan siis ORVUT -strategia. 

Aiheesta lisää: Mikä on asuntosijoittajan BRRRR-strategia? YouTube #47

Aiheeseen liittyvää: Mitä verovähennyksiä ja milloin asuntosijoittaja voi tehdä vuokratulosta, kun sijoitusasunto on juuri hankittu? YouTube #4

BRRRR-strategian toimintaperiaatteet eivät koronan takia katoa mihinkään mutta sillä voi olla mahdollisia vaikutuksia, jotka asuntosijoittajan pitää ymmärtää. Käyn niistä strategian kannalta tärkeimmät tällä videolla.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Ostan Asuntoja Podcast #18 – Yrittäjä, asuntosijoittaja, toimitusjohtaja Henri Neuvonen osa 1

Käy lukemassa Sijoitusasunnot.comin Blogista kattava tietopaketti: Sijoitusasunnon verotusOstan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Matias “Profit & Fun” Savolainen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #100

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Asuntosijoittajaksi vaiko eikö – 4 nurkkapaalutusta – Blogi #204

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169

Asuntosijoittajaksi vaiko eikö – 4 nurkkapaalutusta – Blogi #204

Isossa ja selkeässä mittakaavassa ei ole vielä varmaa, onko tulevien kuukausien aikana edessä ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan markkinat. Tätä kirjoitettaessa toukokuun 24. päivä 2020 ei suinkaan vielä olla tilanteessa, jossa asuntosijoittajalla olisi 5 ilmiselvästi hyvätuottoista sijoitusasuntodiiliä edessään, joista pitäisi valita, mihin tarttuu, kun kaikkiin ei rahoitusta. 

Koronarajoituksia on alettu purkamaan ja kaikki pitävät peukkuja pystyssä, että tartuntamäärien laskeva trendi jatkuisi avautumisesta huolimatta. Jokainen ei-negatiivinen rokotusuutinen näyttää nostavan pörssikursseja maailmalla. Näiden asioiden kehittymisellä tulee olemaan vaikutusta työmahdollisuuksien palautumiseen ja sitä kautta asuntomarkkinoihin.

Pankit ovat varovaisia lainarahan myöntämisessä ja jotkut sijoittajat ovat jo huomanneet, että tarjolla oleva 5 vuoden laina-aika ei menneen tammikuun markkinahinnoilla tai pikkualennuksilla houkuta ”kaikki peliin” -sijoituksiin.

Tämä kirjoitus ei ole suunnattu yrityksen kautta jo kymmeniä asuntoja omistaville tai omiin nimiinsä jo useita asuntoja ostaneille. Kohderyhmänä on asuntosijoittamisen aloittamista harkinneet tai aikoinaan sellaisen vaikkapa perinnön kautta saaneet, jotka miettivät tietoisen ”osta ja pidä” -asuntosijoittamisen aloittamista.

Samalla tavalla kuin talon rakentaminen alkaa perustuksista myös asuntosijoittamiseen lähtemiseksi pitää olla vahvat nurkat suunniteltuna.

Haaveileva ulkosuomalainen äiti, joka ei ymmärtänyt asuntosijoittamisesta mitään – Jenni Barry – Ostan Asuntoja Podcast #60

1. Nurkka – Sopivatko omat päämäärät hitaaseen mutta suhteellisen varmaan vaurastumiseen?

Kohtuullisen velkavivun käyttö on yksi pitkäjänteisen ”osta ja pidä” asuntosijoittamisen peruselementeistä. Jos ostat sijoitusasunnon 50-70 %:n velkavivulla, viime vuosien markkinatilanteessa hyvin ostettuna pankkitilillä on kulujen, lainanhoitomenojen ja verojen jälkeen saattanut näkyä vappusatasen verran ylimääräistä eli noin 0-30 euroa kuukaudessa.

microphotography of orange and blue house miniature on brown snail s back

”Osta ja pidä” -asuntosijoittaminen on juuri tällaista vaurastumista. Kun 20 vuoden tulonhankkimislaina on lyhennetty pois, varallisuus on kasvanut ja matkalla 0-30 euroa kuukaudessa uudelleen sijoitettuna on kasvattanut sitä lisää. Ymmärryksen ja taitojen kehittyessä tätä nopeutta voi oleellisesti kiihdyttää mutta nyt ollaan vasta perustusten rakentamisvaiheessa.

Jos omat päämääräsi sopivat tähän ajatteluun, pistä betonipumppu käyntiin ja vala ensimmäinen nurkka. Asunnoista kovasti kiinnostuneet, työtä pelkäämättömät mutta jännitystä ja nopeutta kaipaavat voivat tutustua vaikkapa flippauksen tai Airbnb:n saloihin. Luit ihan oikein. Silloin, kun lehdissä lukee Airbnb-katastroofijuttuja, trendin mukana lähteneet ovat paniikissa mutta tosissaan olevat odottavat jo kysynnän palaamista, kun tarjontaa on leikattu.

6 asuntosijoittamisen osa-aluetta mietittäväksi ennen aloittamista…ja sen jälkeenkin – Blogi #161

2. Nurkka – Mikä asuntojen mikromarkkina ja mitkä vuokralaissegmentit sopivat omiin tavoitteisiin?

Kun aloittaa ”osta ja pidä” -asuntosijoittamisen, kannattaa valita mikromarkkina, johon aloittaa syvällisen perehtymisen. Helpointa se on, jos tuo mikromarkkina on omalla asuinpaikkakunnalla tai siitä sellaisen matkan päässä, että etäisyys ei muodostu esteeksi paikan päällä tunnelmaan, kortteleihin, taloyhtiöihin, asuntoihin ja asukkaisiin tutustumiseen.

Vuokralaissegmentti voi monelle olla outo käsite eikä sellaista yksiselitteisesti ole missään määriteltykään. Samasta vuokrakodista voivat onnellisesti nauttia hyvinkin erilaiset vuokralaisasuinkunnat. Yliopiston läheisyys, päivähoito-alakoulu-yläaste, esteetön hissitalo…auttavat vähän ymmärtämään, että kaikki eivät voi eivätkä halua asua kaikilla sijainneilla ja kaikissa taloissa.

Vaikka Ostan Asuntoja Blogissa saarnataankin positiivisen kassavirran tärkeyttä, aloittelevan asuntosijoittajan on hyvä ymmärtää, että varallisuuden säilymisen ja kasvattamisen mielessä mikromarkkinan valinnassa tulisi miettiä pitkän aikajänteen työllisyysnäkymiä, joista vuokra-asuntojen kysyntä kestävästi kumpuaa.

Perustusten valuhommien välipalaksi sopii Asuntosalkunrakentaja.fi:n Blogista kesäopiskeluun Sijoitusasunto-opas


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Lue tai kuuntele Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista kirjoitus: ”Miksi me myymme sijoitusasuntoja alle markkinahintojen

Ostan Asuntoja Podcast #24 – Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen, osa 1


3. Nurkka – Millä asuntosijoittamisen ja vuokraustoiminnan osa-alueilla osaaminen on heikointa?

Golfkentälle ei pääse pelaamaan ennen kuin green card on suoritettu. Green Cardin suorittaminen tarkoittaa sitä, että pääsee kiertämään kenttää ollen todennäköisesti huonoimpien pelaajien joukossa. Vaikka olisikin kentän kokemattomin ja huonoin pelaaja, Green Card tarkoittaa sitä, että kaikilla golfin osa-alueilla perustaidot on hankittu siten, ettei ole vaaraksi itselleen ja muille.

Asuntosijoittamisessa ei green cardia suoriteta mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että pelikentälle kannattaisi lähteä hutkimaan miten sattuu. Asuntosijoittamisen aloittamiseksi ei tarvitse olla minkään osa-alueen erikoisasiantuntija mutta perusosaaminen, 3. nurkka, pitää rakentaa sen verran huolella, että tietää kaikki osa-alueet, joista ei vielä tiedä tarpeeksi, ja tietää, mistä puuttuvaa tietoa voi hakea oman pelituloksen parantamiseksi.

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2019 – Blogi #155

4. Nurkka – Teenkö kaiken asuntosijoittamisen A;sta Ö:hön itse vai yhdessä kumppanin kanssa

”Osta ja pidä” -asuntosijoittamisen neljännen nurkan valuhommiin kuuluu pohdinta siitä, lähteekö hommaan itse kaiken tehden ja samalla oppien vai onko matkassa mukana kumppani heti alusta alkaen.

boxers inside a ring

Jos kumppanina on puoliso, hyvä ystävä tai lähiomainen, kannattaa käydä pohdinta siitä, toimivatko asuntosijoituskemiat niin hyvin yhteen, että vaikeuksienkin osuessa kohdalle, kumppanuus on vahvuus eikä käy niin, että menee sekä oma pääoma että kumppani. Pelisäännöt huonojen tilanteiden varalle kannattaa aina kirjoittaa hyvän sään aikana eli ennen kuin on aloittanut.

Toinen, erilainen, tekemisen mietinnän taso on, tekeekö kaiken itse vai ulkoistaako tekemisen joidenkin osakokonaisuuksien osalta. Helpoimpia osakokonaisuuksia ajatella on remonttitöiden itse tekeminen tai ulkoistaminen. Toisena esimerkkinä on itsevuokraus tai vuokraustoiminnan ulkoistaminen hyvät referenssit omaavalle välittäjälle. 

Kun aloittaa asuntosijoittamista, täyspäiväisenä ammattimaisena vuokranantajana toimiminen siintää korkeintaan joidenkin harvojen tavoitepapereissa. Muilla tilanne yleensä on sellainen, että pääosa omasta ajasta menee muiden asioiden, vaikkapa ansiotyön tai yrittämisen parissa. Liian helposti tulee ajateltua, että kaiken tekeminen itse on aina kustannustehokkainta. Jos asuntoremonttia tai vuokralaisnäyttöä pitää tehdä hampaat irvessä, itse tekeminen ei ole kokonaisedullisinta.

Kumpi on parempi 15 vai 25 vuoden asuntosijoituslaina? YouTube #80

Perusteiden rakentaminen onnistuu hyvin tulevan kesän aikana

Asuntomarkkinoilla tapahtuvat muutokset ovat hitaampia ja loivempia kuin vaikkapa pörssissä tapahtuvat nousut ja laskut. Mikäli asuntomarkkinat ovat muuttumassa sellaisiksi, että hyviä sijoitusasuntokauppoja on pitkästä aikaa mahdollista tehdä helposti, niihin vaadittavat perustukset ehtii hyvin laittamaan kuntoon tulevan kesän aikana.

Parhaat kaupat tehdään silloin, kun muut ovat myymässä. Paniikissa tai pakosta. 


Matias “Profit & Fun” Savolainen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #100

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Osta ja pidä -asuntosijoittajan pahimmat virheet 7- vuokralaisvalintatyön laiminlyönti – YouTube #115

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169

Matias ”Profit & Fun” Savolainen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #100

Tämän jakson alussa on Ostan Asuntoja Podcastin jaksossa #1 ensimmäisenä vieraana olleen Markus Grahnin tervehdys, joka nosti palan kurkkuun, kun se tuli yht’äkkiä yllättäen. Paljon on sen jakson jälkeen tapahtunut Ostan Asuntoja Podcastin 100 jakson kehityspolulla, eikä vähiten äänenlaadussa. Toivottavasti tästäkin on jollekin inspiraatiota, että podcastin voi aloittaa ihan jokainen, vaikka taustalla ei olisi studion tarjoavaa työnantajaa eikä itsellä mitään IT-taitoja.

Normaalisti kirjoitan tähän esittelyyn kohokohtia, mistä kaikista mielenkiintoisista aiheista vieraan kanssa jutellaan. Matias Savolaisen jutuista löytyy kultajyviä niin lukematon määrä, että olisi tullut ennätyspitkä lista. Vaikka olisi asuntosijoittajana ihan aloittelija, tätä jaksoa ei kannata hypätä yli, sillä Matias osaa selittää asioita tavalla, jossa tulee oppeja koko ajan kaiken tasoisille asuntosijoittajille.

Matias “Profit & Fun” Savolainen Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #101


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Google pod

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914listen_acastlisten_on_CAST_BOX-5049640

overcast

listen-on-playerfm-badge402x

listen-on-Stitcher-badge

pocketcasts_medium_dark@2x

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto – Joonas Orava


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Ostan Asuntoja Podcast #31 – Terhi “Vauras Nainen” Majasalmi, osa 1

Robert Kiyosaki – Rich Dad, Poor Dad; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirjaAudible *

Robert Kiyosaki – Retire Young Retire Rich; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Audible *

Robert Kiyosaki – Who Took My Money; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Audible *

Timo Metsola Vuokraturva

Jaakko ”Velipoika” Savolainen Blogi

Tony Robbins Wealth Mastery

Dold de Roos – Real Estate Riches; Adlibris Nidottu, Adlibris E-Kirja

Matias Savolainen Blogi, Instagram, Twitter


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille. 

Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Osta ja pidä -asuntosijoittajan pahimmat virheet 7- vuokralaisvalintatyön laiminlyönti – YouTube #115

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Asuntosijoittajan 7 ennusmerkkiä lähestyvästä suhdannekäänteestä – Blogi #203

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169


* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

Rahamedia

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntopehtoori LKV

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Suomen HypoteekkiyhdistysSuomen Hypoteekkiyhdistys

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusasunnot – Parhaat asuntosijoituskohteet

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Osta, vuokraa, vaurastu

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntosalkunrakentaja.fi – Parhaat sijoitusasunnot

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusovi.com

Viisastu asuntosijoittamisesta

Suomen vuokranantajat

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

%d bloggaajaa tykkää tästä: