Siirry sisältöön
Video

Miten tuoton ja riskin suhde toimii? Asuntosijoittajan makrovirheet osa 1 – YouTube #138

Pari viikkoa sitten sain Ostan Asuntoja YouTube -kanavan videolla numero 136 täyteen 10 videon ”Mitkä ovat ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet” -sarjan. Näillä videoilla käydään yllättäen läpi juuri 10 eri virhettä, jotka ovat kaikki asuntosijoittamisen ytimessä. Katsomalla ne läpi ja tekemällä itselleen vaikka 10 kohdan tsekkilistan, jonka käy läpi kerran kuukaudessa, pystyy omassa asuntosijoittajan arjessaan nostamaan huomiotasoaan nurkan takana piilevien virheiden osalta. Kun on akuutisti jonkun virheen lähiympäristössä, silloin kannattaa kerrata kyseinen video ja herätellä omaa ajatusta siitä, onko kaikki ennaltaehkäisevät varotoimenpiteet huomioitu.

Asuntosijoittamisen suomalaisessa blogiskenessä on tapahtunut huikeaa kehitystä viimeisen parin vuoden aikana ja laadukasta tietoa asuntosijoittamisesta ja vuokraustoiminnasta on yhä enemmän saatavilla. Tämä kehitys todennäköisesti näkyy jatkossa YouTube -videoiden ja podcastien puolellakin. Minulle tämä tarkoittaa sitä, että joudun yhä enemmän miettimään, miten voisin palvella asuntosijoittaja- ja vuokranantajayhteisöäni tuottamalla uutta ajatuksia herättävää sisältöä.

Vuoden verran olen kypsytellyt ajatusta, millä eri tasoilla asuntosijoittamista tulisi tarkastella. Tämä ei vieläkään ole täysin kirkkaana mutta sisällön tiedonjakamistavoitteen rinnalla on aina ollut, että omat ajatukset kirkastuvat sisältöä tuottaessa. 

Tämä video aloittaa uuden ”asuntosijoittajan makrovirheet” -videosarjan, jossa irrottaudutaan asuntosijoitusten mikromaailmasta katsomaan asioita helikopteriperspektiivistä. Katsotaan ajan kuluessa, kuinka monta makrovirhettä mieleen tulee. Minulle tulleiden kysymysten pohjalta niitä on listalle kertynyt jo yhden videosarjan verran. 


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: Miksi me myymme sijoitusasuntoja alle markkinahintojen?”

Poliisiauton etupenkiltä asuntosijoittamisen pariin; Hannu Takala – Ostan Asuntoja Podcast #45Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Reilusti alle pyyntihinnan tarjoaminen – milloin se voi toimia asuntosijoittajalle – Blogi #225

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi – Blogi #226

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi – Blogi #226

Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti - Airbnb ansaitse asunnollasi

Pääsin haastattelemaan Joonatan Volttia Ostan Asuntoja Podcastin jaksossa 94 ”Joonatan Airbnb ja kalustetut asunnot Voltti”. Joonatan kertoi silloin, että hänellä on Airbnb -kirja työn alla. Joonatan ei ole mikään turha huru-ukko, joka kertoo kirjoittavansa kirjaa, muttei saa mitään tuutista ulos. Kirja on nimittäin valmis. Ja hyvä kirja onkin.

Tämä analyysi kirjasta voi levitä vähän laajemmalle kuin normaali Ostan Asuntoja Blogin -lukijakunta on. Siksi hieman taustaa minusta, miltä pohjalta kirjaa luin ja siitä kirjoitan.

Nimeni on Harri Huru. Olen itse joskus 2000-luvun puolivälissä vuokrannut omaa kotiani pitkäaikaisena kalustettuna työsuhdeasuntona. Sen jälkeen en ole itse kokeillut Airbnb -majoitusta enkä kalustettujen asuntojen pitkäaikaisvuokrausta osana omaa asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintaani. Olen intohimoinen asuntosijoittaja ja vuokranantaja, jonka matkalle on päässyt mukaan 2013 alkaen Ostan Asuntoja Blogia lukemalla. Sen jälkeen mukaan ovat tulleet Ostan Asuntoja YouTube -kanava ja Ostan Asuntoja Podcast. 

Kun valmistauduin haastattelemaan Joonatania Ostan Asuntoja Podcastiin, lähestymiskulmani oli, että Airbnb-vuokraaminen on yksi asuntosijoittajan niche-strategioista. Airbnb on siis yksi tapa erikoistua, jossa kovasti töitä taitavasti tehden ja paikalla ollen voi vaikuttaa asuntosijoituksen tuottoonsa merkittävästi, varsinkin mikäli ei hinnoittele omaa työtään mukaan yhtälöön.

Opin haastatteluun valmistautuessa ja sen aikana paljon. Lähdin silti samalla ”asuntosijoittajan erikoistumisstrategia” -asenteella lukemaan kirjaa läpi. Mietiskelin, kuinka paljon lisää voi enää kirjaan asiaa laittaa, jotta saisin siitä vielä uusia ahaa-elämyksiä.

Asuntosijoittajan erikoistumisstrategiaopas, joka täyttää odotukset 100 %:sti

Luettuani kirjan en voi kuvitella tilannetta, että joku lähtisi kokeilemaan Airbnb-toimintaa ja perustelisi peilikuvalleen uskottavasti, että tähän kirjaan ei kannata investoida, koska siitä saatava hyöty olisi todennäköisesti niin pieni, että verovähennyksen jälkeen itselle jäävä osuus kirjan hinnasta olisi tappiota, koska hyötyä tuskin tulee.

Kirja on ehdoton hankinta sellaiselle asuntosijoittajalle, joka suunnittelee siirtymistä tyhjien asuntojen vuokrauksesta Airbnb -strategiaan. Kirjan lukeminen voi ensinnäkin avata silmiä ja johtaa päätökseen olla etenemättä. Asuntosijoittajalle omien vahvuuksien tunnistaminen on yhtä tärkeää kuin heikkouksien tunnistaminen. Lukija voi huomata, ettei omaa vahvuuksia, tai aikaresursseja, joita Airbnb -vuokraus edellyttää. Tämän toteaminen etukäteen onnistuu edullisimmin kirja lukemalla.

Toinen suunnitteluvaiheessa oleva lukijasegmentti saa vahvistusta suunnitelmalleen ja uskaltaa kirjan luettuaan edetä suunnitteluvaiheesta toteutukseen, jonka yhteydessä kirja ei takuulla jää kirjahyllyä koristamaan. Jos/kun lähden omaa Airbnb-ajatustani toteuttamaan, tulen tekemään sen vaihe vaiheelta tämän käsikirjan mukaisesti ja sen hiirenkorville kuluttaen. 

Koska en itse ole Airbnb-toimintaa vielä aloittanut, en pysty suureen kokemukseen perustuen arvioimaan, kuinka paljon uutta ideaa ja oppia jo talviturkkinsa kastaneet Airbnb-majoittajat kirjasta löytävät. Arvioin siis mutu-pohjalta; paljon.

Jokainen kirjan avulla vältetty virhe tai sieltä napattu uusi ideanpoikanen käytäntöön vietynä generoi jatkuvaa toiminnan kehittämishyötyä, joka näkyy viivan alla. Kirja ei perustu pelkästään kirjoittajan omiin kokemuksiin ja ajatuksiin. Sen kirjoittamisen yhteydessä on myös haastateltu muita Airbnb-strategiaa soveltaneita ja soveltavia vuokranantajia.

Kirja myös avaa viimeisetkin rähmäsilmät sille, että Airbnb ei ole mahdollisimman passiivista tuloa hakevan asuntosijoittajan strategia.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com.

Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

Käy lukemassa Sijoitusasunnot.comin Blogista ”Vuokrattavuuden parantaminen asunnon yleisilmettä kohentamalla”


Kirja on paljon suurempi kuin asuntosijoittajan erikoistumisstrategiaopus

Vaikka asia on esipuheessakin sanottu, vasta noin kolmasosan kirjasta luettuani himmeä lamppu syttyi päässäni, että tämähän ei ole asuntosijoituskirja. Tämä on kirja kaikille suomalaisille, jotka mietiskelevät, miten voisivat jollain tavalla lisätä tulotasoaan, mutta eivät millään keksi mitään sivubisnestä tai yritysideaa.

Kirjan kannessa ei puhuta asuntosijoittamisesta tai sijoitusasunnoista sanaakaan. Kannesta löytyy

 • verbeinä tienata ja ansaita
 • objekteina asunto, mökki ja vierashuone
 • majoittaja, opiskelija, eläkeläinen…varmaan niihinkin sopii joku kielioppitermi mutta ainakin asuntosijoittaja puuttuu joukosta

Tähän asti olin lähestynyt koko asiaa puhtaasti asuntosijoittajan näkökulmasta ja keinona aloittaa asuntosijoittaminen ja vuokraustoiminta ennen kuin saa koottua ensimmäisen sijoitusasunnon omarahoitusosuutta kasaan. Olin ajatellut, että kassakriisiin joutuva asuntosijoittaja voi töitä tekemällä Airbnb:n avulla muuttaa kassavirran etumerkin. Tai että Airbnb:n avulla voi nopeuttaa varsinaisen, sen ”oikean” asuntosijoitustoiminnan kasvattamista. Kaikkeen tähän kirja tarjoaa ajatuksia ja apua mutta se on paljon muutakin.

Airbnb -majoittaja voi olla kaikkea muuta kuin asuntosijoittaja

Kirjasta löytyy oma kappaleensa, jossa pohditaan Airbnb:tä asuntosijoittajan kannalta. Kirjassa toistuu kuitenkin ”majoitus” -termi, joka poikkeaa terminä aika paljon siitä, mihin perinteinen ”osta ja pidä” -asuntosijoittaja on tottunut vuokratessaan vuosikausia tai -kymmeniä tyhjää asuntoa liedellä ja jääpakastinkaapilla iman mikroaaltouunia, Nespresso-keitintä ja pesukonetta.

Asuntosijoittajan kannalta 3h+k ei ole ollut ihanteellinen asuntosijoituskohde useammastakin syystä. Sen sijaan 3h+k tai 4h+k asunnoissa asuville Airbnb-majoittaminen voi olla erinomainen tapa ansaita omassa kodissaan ja omalla kodillaan lisäansioita ilman, että koskaan tulee edes ajatelleeksi itseään asuntosijoittajana. Kirjassa on ohjeet siihen, miten toimia ja mitä tulisi huomioida, jos koti on omistusasunto tai asuntosijoittajan omistama vuokrakoti. Koko ajatus siitä, että asuntosijoittajan pitää ajella Airbnb-kohteelleen luovuttamaan avaimia, hakemaan pyykkejä ja sänkyjä petaamaan, hälvenee, kun tajuaa, että omassa kodissa näiden asioiden tekeminen vaatii paljon vähemmän ylimääräistä liikkumista ja aikaa.

Monella suomalaisella on kesämökki, joka ei suinkaan ole täyskäytössä. Omalla kesämökillä ansaitseminen Airbnb:n kautta voi olla monelle yhä tuntematon ajatus. Kirjan lukemisen jälkeen ei enää ole. Jos kaveripiirissä on joku, jolla on kesämökki vajaakäytössä, kirja on hyvä lahjaidea tällaiselle kaverille. Mitä tiukempi taloudellinen tilanne kaverilla on sitä suurempi hyöty lahjasta voi olla. Samanlainen logiikka, toki erilaisena, pätee kakkosasunnon tai työasunnon kaupungissa omaavalle.

Vastaavia esimerkkejä ja ansaintaideoita erilaisissa elämäntilanteissa oleville erilaisille ihmisille erilaisiin vajaakäytöllä oleviin tiloihin löytyy kirjasta runsaasti ilman, että puhutaan velkavivuista ja kassavirtatuotoista sanaakaan. Tai, että niitä pitäisi jotenkin edes ymmärtää. 

Airbnb Ansaitse Asunnollasi on yrittäjyyskirja yrittelijäälle, joka ei keksi yritysideaa

Jos on yrittäjähenkinen muttei ole koskaan keksinyt yritysideaa sivubisnekseksi, kirjasta se löytyy sekä ideatasolla että rautalangasta väännettynä, miten se tehdään.

Miten oma ajatteluni on jo muuttunut konkreettisesti kirjan lukemisen myötä

Asun metsän ja joen välissä peltojen keskellä noin 50 kilometrin päässä Pori Jazzien ja Suomi Areenan pitopaikoista. Pihapiirissä on jos jonkinmoista talonpoikaiselämäntapaan aikoinaan kuulunutta rakennusta, joiden ylläpito ja luovuttaminen seuraavalle sukupolvelle on omissa päämäärissäni. Kivinavettaa lukuunottamatta kaikkien rakennusten materiaali on puu, josta seuraa jatkuva ylläpitotarve.

Kirjan innoittamana mielessäni on ensimmäistä kertaa ajatus, että ylläpitokustannuksia voisi kattaa tuloilla, joita voisi saada jazz- ja areenavieraille majoitusta tarjoamalla. Huoneita, neliöitä, sänkyjä, patjoja ja pitsikoristeltuja perintölakanoita sekä maksutonta pysäköintitilaa jo on. Muutamien tiedustelujen ja kesän Instagram -kuva-analyysin jälkeen kysyntää voisi olla myös metsässä maastopyöräilyä, joella melontaa, hiekkateillä lenkkeilyä tai muuten vaan maaseudun rauhaa hakevalle kesäpaikkaa omistamattomalle lomalaiselle.

Kirjan ansiosta en enää rajoita ajatteluani asuntosijoittajana enkä pohdiskele, mistä löydän kaiken tiedon, jos päätän viedä ajatustani käytännön kokeilutasolle. Joku vieras voi jopa eksyä juttelemaan maailman menosta oman kotisavuni pöydän ääreen.

Käytössäni oli 27.10.2020 julkaistavan kirjan pdf-versio. Epäkaupallinen varoitus: Tilaamalla kirjan tämän linkin kautta ja koodilla ”ostanasuntoja” Joonatan kaivaa omasta pussistaan kirjan postituskulut 8.11.2020 asti. 

Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Jos asumistuki lopetetaan, loppuuko asuntosijoittaminen? – YouTube #137

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Antti Valkeinen Osa 1

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #122

Marco Matrone Ostan Asuntoja Podcast

Asiakaspalautteiden, somekäyttäytymisen ja haastattelun pohjalta ei uskoisi, että kyseessä on 50 keltaisen kortin kuumakalle ex-ammattilaisjalkapalloilija. Marco kertoo, miten jalkapallopesti Seinäjoella ja SJK:n Raimo Sarajärvi johdattivat hänet asuntojen ja asuntosijoittamisen pariin. 

Osassa 1 juteltiin Marcon kanssa sukunimiin liittyvän oikeinkirjoitusproblematiikan lisäksi 

 • miten SJK seurana yritti tukea, Marcon kohdalla onnistuen, pelaajien vaurastumista peliuran jälkeistä aikaa ajatellen
 • oliko asuntosijoittamiskokemuksesta apua LKV-tutkinnon suorittamisessa
 • onko LKV-tutkinnon suorittamisesta ollut apua asuntosijoittamisessa ja vuokraustoiminnassa
 • miten asuntosijoittajaura on edennyt ja kuinka ajatukset ostokohteista ovat muuttuneet vuosien varrella
 • onko vuokravälittäjänä helpompi päästä ansioihin kiinni kuin kiinteistönvälittäjänä
 • miten vältetään tyhjä kuukausi vuokralaisten välissä
 • mikä on paras kanava löytää hyviä vuokralaiskandidaatteja
 • miten asuntohakemus toimii vuonna 2020, yleis- vai yksityisnäyttö

Marco perusteli myös, miksi vaihtoi tunnetusta kiinteistönvälitysketjusta silloin suht’ tuntemattoman ja kasvunsa vasta aloittaneen Asuntopehtoorin palvelukseen.

Tässä osassa 2 jatketaan juttua

 • koronan vaikutuksista Pirkanmaan markkinoihin lokakuun 2020 mennessä
 • miten verotus toimii, kun ostaa taloyhtiölainallisen asunnon omaksi kodikseen, jossa asuu yli 2 vuotta, jonka jälkeen laittaa sen vuokralle ja lopulta myy
 • ihmetellään ja pohdiskellaan poliittisten päättäjien logiikoita
 • käydään läpi vakuusarvojen määrittely jälleenrahoituksen yhteydessä välittäjien kauppajärjestelmätietojen avustuksella ja
 • miten vuokratasoa voi arvioida, kun vuokravälittäjien vuokratietojärjestelmää ei ole olemassakaan

Kyselin myös, mitä neuvoja Marco antaisi huippu-urheilijoille valmistautumisesta huippu-urheilijan työn jälkeiseen vaiheeseen ja miten huippu-urheilijan ura on auttanut häntä työelämässä sekä saako huippu-urheilijatyöstä työkokemusta, josta on hyötyä tavallisilla työmarkkinoilla.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa kaikki jaksot kuunneltavaksi SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Google pod

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

listen_acast

listen_on_CAST_BOX-5049640

overcast

pocketcasts_medium_dark@2x

listen-on-playerfm-badge402x

listen-on-Stitcher-badge

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Asiakaskokemusvideoita Peabin sivuilta, mukana myös asuntosijoittajia

* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Tuomas Viljamaa – Asuntosijoittajan poliittisten riskien vuosi Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #90

Robert Kiyosaki – Rich Dad, Poor Dad; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirjaAudible *

Asuntopehtoori Blogi

Miika Vuorensola Twitter

Joonas Orava, Olli Turunen – Osta, vuokraa, vaurastu; Adlibris Sidottu, Adlibris E-kirja * 

Il Posto -ravintolat Tampereella

Marco Matrone LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Ostan Asuntoja Podcast #18 – Yrittäjä, asuntosijoittaja, toimitusjohtaja Henri Neuvonen osa 1

Käy lukemassa Sijoitusasunnot.comin Blogista ”Vuokrattavuuden parantaminen asunnon yleisilmettä kohentamalla”


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.


Anttoni Kerkkonen ja Waltteri Hiljanen ovat kirjoittaneet muistilistaa vuokraustoiminnan kokemuksistaan. Nämä kokemukset on nyt koottu “82 vinkkiä asunnon vuokraukseen” -oppaaseen.

Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

Sijoitusasunnot.com myy vuosittain suuren määrän valmiiksi vuokrattuja asuntoja. Tämä opas ei kuitenkaan ole myynnissä vaan sen saa ladattua ilmaiseksi osoitteesta sijoitusasunnot.com.

Screen Shot 2020-07-03 at 23.06.34

Sain mahdollisuuden lukea oppaan läpi ennen sen julkaisua ja löysin täydennettäväksi yhden pilkkuvirheen ja puuttuvan i-kirjaimen. Jos oma vuokraustoiminta tökkii, ota tämä laadukas opas esille ja katso sieltä ratkaisevat vinkit asunnon vuokraamiseksi.


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Reilusti alle pyyntihinnan tarjoaminen – milloin se voi toimia asuntosijoittajalle – Blogi #225

Jos asumistuki lopetetaan, loppuuko asuntosijoittaminen? – YouTube #137

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

Marco Matrone Osa 2

Video

Jos asumistuki lopetetaan, loppuuko asuntosijoittaminen? – YouTube #137

Asuntosijoittamisessa menestyminen ei edellytä poliittista passiivisuutta eikä poliittinen aktiivisuus ole asuntosijoittamisessa menestymisen ehto. Sen sijaan omaehtoinen ajattelu ja poliittisten muutosten ennakointi tai niihin nopea sopeutuminen ovat menestymisen ehtoja. Poliittisten suuntausvirtojen vastustaminen on asuntosijoittamisen kannattavan kasvun kannalta hukkaan heitettyä aikaa. 

Jos ajatellaan, että asumistuki poistettaisiin kokonaan kertaheitolla eikä luotaisi tilalle mitään muuta tukea, joka korvaisi asumistukea saavien maksukyvyn pudotusta vaan kaikkien tukea saavien maksukyky tippuisi heti tuen verran. Mitä se voisi tarkoittaa?

Näitä monimutkaisia kiemurtelevia polkuja yritän pohtia tällä videolla. Käyn myös läpi sitä, miten itse yritän pitää pohdintani kirkkaana vuokratuoton laskentakaavan avulla.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Reilusti alle pyyntihinnan tarjoaminen – milloin se voi toimia asuntosijoittajalle – Blogi #225

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

Virtuaalisisustus Rentel

Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Reilusti alle pyyntihinnan tarjoaminen – milloin se voi toimia asuntosijoittajalle – Blogi #225

Sijoitusasunnoksi eli vuokrakodiksi soveltuvan asunnon myyjä haluaa pääsääntöisesti mahdollisimman hyvän hinnan, kun on asuntoa myymässä. Jokainen kiinteistönvälittäjä tietää asuntosijoittamisen suosion lisääntymisestä ja itsemyyjätkin ovat asiasta kuulleet. 

Ostaja on saattanut kuulla ”tuotto tehdään ostettaessa” -viisauden ja on liikkeellä tekemässä tarjouksia ”jos ei hävetä kunnolla, on tarjonnut liikaa” -asenteella. 

Jos myyjän ja ostajan kuplat eivät yhtään leikkaa toisiaan, yhteistä pelikenttää kaupanteolle ei alunperinkään ole ollut olemassa eikä sitä takuulla synny sillä, että heitellään muutamat keskisormet perään.

Mitä vähemmän asuntosijoittaja osaa lukea tilanteita sitä enemmän hän joutuu tekemään tarjouksia löytääkseen niistä heinäsuopatapauksia, joissa edellytykset kaupan syntymiselle voivat olla olemassa. Minkälaisissa tilanteissa tämä tarjousstrategia voi toimia?

”Osta ja pidä” asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 4 – liikaa maksaminen YouTube #97

Kun asunto on ollut myynnissä pitkään

Todella alhaisen tarjouksen jättäminen toimii pääsääntöisesti vain silloin, kun muita tarjouksia ei ole ja kohde on ollut pitkään myynnissä. 

Jos hakuvahdeista pomppaa uusi myyntiin tullut kohde omalta suosikkipostinumeroalueelta tai taloyhtiöstä, ensimmäisen viikon aikana reilusti alle pyyntihinnan olevan tarjouksen jättäminen tuskin saa huomiota. Riippumatta pyyntihinnan realistisuudesta, myyjän odotukset ovat sen lähimaastossa tai yläpuolella.

 

Kun asunto on ollut myynnissä muutaman viikon, myyjä on jo huomannut, että ostajien välistä kilpailua, jossa nousevia tarjouksia saapuu, ei ole syntynyt. Odotukset ovat kuitenkin vasta pudonneet tasolle, jolla kaupan oletetaan syntyvän pyyntihinnan lähimaastossa ”muutaman prosentin tinkivaralla”.

Kun myyntiaikaa lasketaan kuukausissa ja myyjän keittiön pöydällä ei leivänmurujen lisäksi pyöriskele yhtään tarjousta, aika alkaa olla otollisempi alhaisen tarjouksen jättämiselle. Tällaisessa tilanteessa myyjä jo huomaa tarjouksen ja pohtii asiaa. Tämä ei suinkaan aina tarkoita sitä, että kaupat syntyvät tai edes vastatarjousta tulee. Myyjä voi hyvinkin jäädä odottamaan tai ottaa asunnon pois myynnistä ja laittaa sen vuokralle. 

Keskittymällä perusteltujen tarjousten tekemiseen pitkään myynnissä olleisiin kohteisiin, voi nostaa tehtyjen tarjousten onnistumistodennäköisyyttä.

Itse tein syyskuussa tarjouksen ja kaupat asunnosta, joka tuli myyntiin maaliskuun alussa. En tehnyt yhtään aikaisempaa tarjousta mutta muutamaan otteeseen ilmoitin kiinnostukseni tehdä kauppoja, mikäli siihen ei ostajaa pyyntihintatasolla löydy.

Happamoitunut kohde – mikä on motivoitunut myyjä osa 2? YouTube #25

Loma-aikoina tarjoaminen

Edellisen tilanteen yhdistäminen vuoden vaihdetta edeltävään loma-aikaan, jolloin ostajia on vähemmän liikkeellä ja/tai myyjällä voi olla tarve ja halu tehdä verosuunnittelua, voi joissain tapauksissa lisätä tarjouksen hyväksymisen todennäköisyyttä.

Loma-ajat vievät osan potentiaalisista ostajista etelän rannoille tai lapin hangille ja myös lainahakemuksia käsittelevät pankkiirit ovat lomalla. Heinäkuussa tämä ilmiö voi vaikuttaa viikkoja. Tämä tieto ei ole mikään salaisuus ja näkyy myös uusien listausten määrissä mutta lisää myyjän painetta kohteissa, jotka ovat jo pitkään olleet myynnissä. 

Loma-aikaan ilman rahoitusehtoa käteistarjouksia tekevä asuntosijoittaja voi osua sellaisen myyjän kohdalle, joka katsoo tosissaan myös reilusti alle pyyntihinnan olevan tarjouksen.

Loma-aikojen ulkopuolellakin nopeaan käteiskauppaan pystyvän kannattaa ilmoittaa se tarjouksen yhteydessä. Mikäli muitakaan ehtoja ei tarjoukseen laita, vaahtokarkkitutkimusten perusteella aina osa ihmisistä valitsee tarjolla olevan varman vaihtoehdon sen sijaan, että ottaisi riskiä siitä, että tulevaisuudessa tulee parempi tarjous pöydälle. Siksi tarjoukseen kannattaa laittaa myös lyhyt voimassaoloaika.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

Asuntopehtoorin Blogista: Motivoituneen myyjän kolmen tason ongelmat

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67


Asunnon huono kunto vähentää kiinnostusta ja kilpailua

Mitä huonommassa kunnossa asunto on sitä enemmän sen pitäisi heijastua hinnassa. Tämä logiikka ei välttämättä Suomen asuntomarkkinoilla toimi ollenkaan vaan monista peruskuntoisista asunnoista maksetaan liikaa. ”Pientä pintaremonttia” -ohjelman suosiokin perustuu siihen, että katsojat vuodesta toiseen yllättyvät siitä, että remontoidusta asunnosta onnistutaan, kokeneiden sisustussuunnittelijoiden avulla, saamaan korkeampi hinta kuin peruskuntoisen asunnon hinta ja remontin kustannus yhteensä muodostavat.  

Kun siirrytään pommikuntoisiin asuntoihin, logiikka alkaa toimimaan paremmin, kun useampi ostajakandidaatti kääntyy eteisessä todettuaan, että pieni pintaremontti ei riitä asunnon houkuttelevaksi muokkaamiseen. Tilanne vahvistuu entisestään, jos silmien lisäksi nenään kantautuu hajuja, joiden poistamiskeinoista ja -kustannuksista harvalla on käsitystä ja ne koetaan riskeinä.

Pommikuntoinen asunto tarkoittaa usein sitä, että tarjoamassa ovat vain asuntosijoittajat, jotka eivät tarjoa tunteella vaan excelillä, johon on lisätty omat rivit riskille ja voitolle.

Pitäisikö asuntosijoittajan odottaa hintaromahdusta? – Blogi #221

Peruuntuneiden kauppojen jälkeen tarjouksen tekeminen tai henkiin herättäminen

Reilusti alle pyyntihinnan tehdyn tarjouksen tekeminen voi saada myyjän ja tätä edustavan välittäjän närkästymään härskistä tarjouksesta, kun tulossa tai pöydällä on 1-2 pyyntihinnan tasolla tai lähellä sitä olevaa tarjousta. Tästä ei asuntosijoittajan kannata närkästyä takaisin vaan yrittää mahdollisimman vilpittömästi toivottaa onnea myyjälle, että tarjoukset johtavat kauppaan asti.

Moniin asuntokauppoihin liittyy ketju, jonka jokaisen lenkin pitää toteutua, että kaupat syntyvät. Tarjouksissa voi olla rahoitusehto, joka mitätöi tarjouksen pankin evätessä lainahakemuksen. Tarjouksissa voi myös olla ehto, jossa tarjoajan toinen asunto pitää saada myytyä ensin.

Tähän asti Suomessa lainapäätöksiä on tehty lähinnä lainanhakijan lainanhoitokyvyn mukaan mutten yllättyisi, jos vakuuden kelpoisuus tulisi yhä useammin mukaan lainapäätöksiin. Tämä ei välttämättä tarkoita hylkäävää lainapäätöstä mutta pankin puolesta vakuutta arvottavalla henkilöllä voi olla vakuusarvosta tarjoukseen kirjattua summaa alhaisempi näkemys, jolloin lainaa myönnettäisiinkin pienempi määrä.

Mikäli jo sovitut kaupat peruuntuvat ja uusia tarjouksia ei enää ole pöydällä, asuntosijoittajan puhelin voi pirahtaa ja langan päässä ei enää ole närkästynyt ääni vaan neuvotteluhaluinen myyjä tai tämän välittäjä. Kaikille ei ole kiire myydä mutta esimerkiksi omakotitaloprojektissaan edennyt myyjä, joka oli suunnitellut seuraavat maksuerät sovittujen kauppojen pohjalta, ei välttämättä halua taloprojektinsa pysäyttämistä siihen asti, kunnes uusi parempi tarjous johtaa kauppoihin.

7 ehtoa, joista asuntosijoittaja voi neuvotella sijoitusasuntokauppaa tehdessä – Blogi #124

Ostajan markkinoilla myyjät joustaa

Finanssikriisin seurauksena USA:ssa syntyi tilanne, jossa ostaja oli kuningas. Myyjä ei välttämättä enää ollut talon edellinen omistaja vaan tätä rahoittanut pankki tai paikallinen huutokauppakamari. Kun myytävää oli paikoitellen paljon enemmän kuin kykeneviä ostajia, hintatasot laskivat reilusti. Suomessa vastaavaa ilmiötä ei tapahtunut.

Itse ostin ensiasunnon 90-luvun puolivälissä puoleen hintaan siitä mitä se olisi 80-luvun lopussa maksanut. Paikalla oli myyjän lisäksi kahden eri pankin edustajat, jotka pitivät huolen siitä, ettei shekin nurkkakaan käynyt myyjän kätösten läheisyydessä. Aika on kullannut muistot mutta hymyjä saatikka kaupantekolahjoja ei kummankaan pankin edustaja muistaakseni luovuttanut.

Mitä nuorempi lukija tätä kirjoitusta tutkailee sitä todennäköisempää on, että jonain päivänä vielä kokee ostajan markkinat. 

Tieto myyjän motivaatiosta lisää onnistumisen todennäköisyyttä ja turhien tarjousten välttämistä

Ostan Asuntoja -kanavilla on puhuttu useampaan kertaan motivoituneista myyjistä keinona ostaa alle markkinahintaisia kohteita. Tämän kirjoituksen lähtökohtana oli reilusti alle pyyntihintojen olevien tarjousten tekeminen. Yllä kuvatuissa tilanteissa myyjän motivaatiot eivät välttämättä ole tiedossa vaan niitä voi vain arvailla tai olettaa tai ne ovat syntyneet ensimmäisen tarjouksen tekemisen jälkeen tai ajan muuten vain kuluessa.

Mitä enemmän pystyy saamaan tietoa myyjästä ja varsinkin syistä, miksi asunto on laitettu myyntiin, sitä paremmin pystyy arvioimaan reilusti alle pyyntihintaisten tarjousten onnistumistodennäköisyyttä. Mikäli välissä on kiinteistönvälittäjä, tiedon saanti vaikeutuu ja huonoimmillaan välittäjäkään ei ole tietoinen myyjän motivaatiosta. Tähän ei asuntosijoittaja voi välttämättä vaikuttaa mutta selkeästi perusteltu tarjous voi saada myyjän neuvotteluhaluiseksi, mikäli hän huomaa, että perustelut ovat käypiä, vaikka välittäjä olisikin asettanut pyyntihinnan korkeammalle. 

Joskus välittäjä lisää ilmoitukseen ”tee tarjous” -tekstin, josta tietää varmuudella, että myyjäkin on valmis hyväksymään alle pyyntihintaisen tarjouksen, koska välittäjä on laittanut pyyntihinnan sisältämään 5 %.n tinkivaran. Nämä ovat huonoja paikkoja kotiläksyissä laiskotelleelle asuntosijoittajalle, joka luulee saavansa kohteen 5 % alle markkinahinnan.

Sijoitusasunnon ja oman kodin kaupanteko eivät ole luonteeltaan identtisiä

Asuntosijoittajia ohjeistetaan ostokohteeseen rakastumisen sijaan tekemään viileästi tarjouksia excelin perusteella eikä varsinkaan koskaan ylittää sinne kirjattua maksimisummaa. Tämä pitää sisällään myös ohjeen olla kaunistelematta laskentaoletuksia, jotta saisi tarjoukselle lisäkorotusvaraa maksimissa itsepetoksella pysyen.

Omaa kotia ostettaessa kovapintaisinkaan insinööri ei välttämättä pysy excelissään, kun mukana on puolison ja lasten eli koko perheen elämän laatuun vaikuttavia tekijöitä. Hävityn tarjouksen takia vuoden verran 5 kilometrin bussilla uuteen kouluun kulkevan lapsen haitan hinnoittelu exceliin ei ole ihan helppoa, jos se uusi koti olisi ollut 200 metrin kävelymatkan päässä siitä koulusta. Puoli tuntia aikaisempien aamuherätysten hinnoittelu exceliin on haastavaa.

Mikäli myyjän ja ostajan välissä on kiinteistönvälittäjä, valtaosa heistä tekee valtaosan kaupoistaan omistusasuntokauppoina. Asuntosijoittajan pitäisi muistaa, että valtaosa välittäjistä ei lähtökohtaisesti ole asuntosijoittajia eivätkä kokeneita sijoitusasuntojen välittäjiä. Reilusti alle pyyntihinnan tarjouksella ovenkarmit irrottaen sisään rynnistävä asuntosijoittaja tuskin saa myötätuntoista korvaparia kuuntelemaan, kuinka ”tuotto tehdäään ostettaessa” -sijoitusasuntokauppoja solmitaan.

Seinän vierustaa pitkin vähän ujommin lähestyvä, perusteluineen tehdyn tarjouksen jättävä asuntosijoittaja tuskin herättää yhtään enempää innostusta. Ratkaisevana erona voi olla se, että tarjous roskiksen sijaan päätyy ”soita tälle, jos parempaa tarjousta ei tule” -merkinnällä kohdekansioon.

Viikon kirjavinkki: George S Clason – The Richest Man in Babylon; Adlibris Nidottu, Audible*


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Mitkä ovat ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet osa 10 – ei koskaan aloita? – YouTube #136

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198


Kaupallinen varoitus *

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Antti Valkeinen Osa 1

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

Marco Matrone Ostan Asuntoja Podcast

Asiakaspalautteiden, somekäyttäytymisen ja haastattelun pohjalta ei uskoisi, että kyseessä on 50 keltaisen kortin kuumakalle ex-ammattilaisjalkapalloilija. Marco kertoo, miten jalkapallopesti Seinäjoella ja SJK:n Raimo Sarajärvi johdattivat hänet asuntojen ja asuntosijoittamisen pariin. 

Marcon kanssa juteltiin sukunimiin liittyvän oikeinkirjoitusproblematiikan lisäksi 

 • miten SJK seurana yritti tukea, Marcon kohdalla onnistuen, pelaajien vaurastumista peliuran jälkeistä aikaa ajatellen
 • oliko asuntosijoittamiskokemuksesta apua LKV-tutkinnon suorittamisessa
 • onko LKV-tutkinnon suorittamisesta ollut apua asuntosijoittamisessa ja vuokraustoiminnassa
 • miten asuntosijoittajaura on edennyt ja kuinka ajatukset ostokohteista ovat muuttuneet vuosien varrella
 • onko vuokravälittäjänä helpompi päästä ansioihin kiinni kuin kiinteistönvälittäjänä
 • miten vältetään tyhjä kuukausi vuokralaisten välissä
 • mikä on paras kanava löytää hyviä vuokralaiskandidaatteja
 • miten asuntohakemus toimii vuonna 2020
 • yleis- vai yksityisnäyttö

Marco perustelee myös, miksi vaihtoi tunnetusta kiinteistönvälitysketjusta silloin suht’ tuntemattoman ja kasvunsa vasta aloittaneen Asuntopehtoorin palvelukseen.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa kaikki jaksot kuunneltavaksi SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Google pod

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

listen_acast

listen_on_CAST_BOX-5049640

overcast

pocketcasts_medium_dark@2x

listen-on-playerfm-badge402x

listen-on-Stitcher-badge

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Asiakaskokemusvideoita Peabin sivuilta, mukana myös asuntosijoittajia

* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Joonas Orava, Olli Turunen – Osta, vuokraa, vaurastu; Adlibris Sidottu, Adlibris E-kirja * 

Marco Matrone LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

Asuntopehtoorin Blogista: Motivoituneen myyjän kolmen tason ongelmat

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

Virtuaalisisustus Rentel

Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Mitkä ovat ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet osa 10 – ei koskaan aloita? – YouTube #136

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

Marco Matrone Osa 1


Kaupallinen varoitus *

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Rahamedia

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntopehtoori LKV

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Suomen Hypoteekkiyhdistys

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusasunnot – Parhaat asuntosijoituskohteet

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Osta, vuokraa, vaurastu

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntosalkunrakentaja.fi – Parhaat sijoitusasunnot

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusovi.com

Viisastu asuntosijoittamisesta

Suomen vuokranantajat

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

%d bloggaajaa tykkää tästä: