Siirry sisältöön

Haaveileva ulkosuomalainen äiti, joka ei ymmärtänyt asuntosijoittamisesta mitään – Jenni Barry – Ostan Asuntoja Podcast #60

Haaveileva ulkosuomalainen äiti, joka ei ymmärtänyt asuntosijoittamisesta mitään - Jenni Barry - Ostan Asuntoja Podcast #60

Jenni Barry kertoi olevansa ”ulkosuomalainen äiti, jolla ei ole ollut tuloja Suomessa 20 vuoteen eikä hän ymmärtänyt asuntosijoittamisesta mitään, mutta pystyi silti toteuttamaan haaveensa sijoitusasunnosta Suomessa”. Hän totesi, että jos yllä kuvatulla taustalla oleva vieras kelpaa, hän voisi harkita. Ja minullehan kelpasi.

Jaksossa käydään läpi

 • miten ja miksi Jenni asetti päämääräksi 3 sijoitusasunnon hankinnan ja velottamaksi saamisen eläkeikään mennessä
 • miten Jenni lopulta sai rahoituksen 1. sijoitusasuntoon
 • miten hän sen sai ulkomailta käsin ostettua
 • mitä kaikkea toisen sijoitusasunnon kanssa kävi ennen kuin vuokratuloa alkoi vihdoin tulla
 • miten isännöitsijän posti kulkee Uuteen Seelantiin

Matkassa on paljon mutkia mutta sitä kautta inspiraatiota jokaiselle.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Spotify_Logo_RGB_Black

listen-on-Stitcher-badge

Google pod

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Ostan Asuntoja Podcast #20 – Maria “jos minä pystyn, muutkin pystyy” Friström osa 1

Sijoitusovi: Miika ”Asuntopehtoori” Vuorensola: Hyvän vuokranantajuuden puolestapuhuja

Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta -podcast

Nordnet #rahapodi -podcast

Nina ja Tellu Rahamania -podcast

Mimmit sijoittaa -podcast

Terhi Majasalmi Vauras Nainen Facebook -ryhmä

Suomen Vuokranantajat 

Miten aloittaa “osta ja pidä” -asuntosijoittaminen – 8 vaihetta? YouTube #31

Jenni Barry LinkedIn


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa Vuokravälitystä alkaen 500 euron palkkiolla, johon sisältyy ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu.

Tarjolla on lisäksi “avaimet käteen” vuokra-asunnon Huolenpitopalvelu 35 euron kuukausihinnalla. Näin voit ulkoistaa sijoitusasuntosi vuokraustoiminnan kokonaisuudessaan. Palveluun sisältyy pysyvä vuokratakuu.

Asiakkaiden kysynnän vuoksi Asuntopehtoori on kasvanut ja tarjoaa nyt myös asuntojen myyntivälitystä.

Mainitse välitystoimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5 %:n alennuksen palkkiosta.  

Asuntopehtoori rekrytoi; mikäli oman asuntosijoittamisen ja vuokraustoiminnan osaamisen kehittäminen kiinnostaa, tässä oiva vaihtoehto


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Matkalla huipulle – Roni Arvonen is back – Ostan Asuntoja Podcast #59

Ostan Asuntoja YouTube: Mihin kannattavuusasioihin kiinnittää huomiota, kun on juuri ostanut sijoitusasunnon? 4 kohtaa – YouTube #75

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Kannattaako Vuokranantajat -jäsenyys – 10 kohdan pohdinta? – Blogi #163

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2019 – Blogi #155


* Peab jo kolmatta kertaa peräkkäin ykkönen

 

 

Video

Mihin kannattavuusasioihin kiinnittää huomiota, kun on juuri ostanut sijoitusasunnon? 4 kohtaa – YouTube #75

Mihin kannattavuusasioihin kiinnittää huomiota, kun on juuri ostanut sijoitusasunnon? #75-2.png

Tämän tiistain kysymys koskee ajankohtaa, kun sijoitusasunto on juuri hankittu. Se on ajankohta, jossa ensimmäistä sijoitusasuntoaan ostavan pää voi olla pyörällä, vaikka perusopinnotkin olisi suoritettu hyvin.

Käyn videolla 4 kohtaa, joihin tulisi kiinnittää huomiota kannattavuusmielessä:

 • vuokrausvalmius
 • markkinavuokrataso
 • remontointi
 • verottajan ohjeet

Luonnollisesti vuokralaisvalinta on tärkeä tekijä, jonka perusasioiden laiminlyömisen seurauksena voi tulla pahoja seuraamuksia kannattavuudelle. Niistä oli juttua jo aikaisemmin videolla #70.

Miten vuokranantaja voi välttää huijarin? – 4+1 keinoa YouTube #70


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Sijoitusasunnot Blogista: Sijoitusasunnon ostaminen ilman omaa rahaa – näin se on mahdollistaOstan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Matkalla huipulle – Roni Arvonen is back – Ostan Asuntoja Podcast #59

Kannattaako Vuokranantajat -jäsenyys – 10 kohdan pohdinta? – Blogi #163

Kannattaako Vuokranantajat -jäsenyys – 10 kohdan pohdinta? – Blogi #163

Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö, jonka jäseneksi pääsee alkaen 44 euron vuosijäsenmaksulla. Pari päivää sitten kertasin mielessäni, kuinka nopeasti voisin keksiä 10 kohtaa, miksi tällainen maksimissaankin 124 euron vuosi-investointi voisi olla kannattava.

Heitin Vuokranantajapalstalle tämän kommentin. Joku sitten heitti vastaan, että ”missä se 10 kohdan lista on”. Hyvä haaste ja tässä se tulee. Jos joku nyt miettii, että millä mandaatilla se huru-ukko tällä kertaa hourii, selvennyksen vuoksi on hyvä mainita, että olen Vuokranantajien jäsen ihan tavallisella mandaatilla eli en kuulu johtajistoon, hallitukseen, mihinkään suomalaiseen hallintoneuvostoon enkä mihinkään poliittiseen järjestöön. Geeniperimältäni olen suomalaista talonpoikaissukua. 

1. Vuokranantajien jäsenmaksu toimii verosuunnittelukeinona

Vuokratuotto-%:n laskentakaavassa ei huomioida veroja ollenkaan, vaikka ne ovat Suomessa toimivan yksityisen vuokranantajan ylivoimaisesti suurin kustannuserä. Kustannuseränä se on vielä erityisen huono siksi, että sille ei saa mitään tuottomahdollisuutta tulevaisuudessa, kuten taloyhtiön tai asunnon remonteille voi saada.

Mitkä ovat asuntosijoittajan 3 suurinta kustannuserää? YouTube #59

Jäsenmaksu toimii verosuunnittelukeinona eli sen nettokustannus on 0,7 * 44 € = 30,80 € verovähennyksen jälkeen. Verovähennyksen unohtamalla maksaa 13,20 € enemmän veroja.

2. Vuokranantajien jäsenmaksun tuotto voi olla ääretön

Suomalaiset sijoittavat keskimäärin noin 700 € vuodessa Veikkauksen sijoitustuotteisiin. Osakkeisiin sijoitetaan keskimäärin noin 50 € vuodessa. 

Ostan Asuntoja -kehityslaboratoriossa on innovoitu Vuokrantajien jäsenmaksun tuotolle laskentakaava:

Jäsenmaksutuotto-% = Aiheutuneet tappiot / Jäsenmaksu

Ihanteellisessa tilanteessa Vuokranantajien tietopankin ja neuvonnan kautta ja avulla on päässyt tilanteeseen, että on pystynyt ennaltaehkäisemään vuokraustoimintaan liittyvät kaikki ongelmat ja niihin liittyvät tappiot, jolloin laskentakaavakin todistaa jäsenmaksutuotoksi ääretöntä.

Tulossa laboratoriosta: ”Äärettömän jäsenmaksutuoton vivuttaminen velkarahaa käyttäen”

3. Vuokranantajien jäsenyys valmentaa elinikäiseen keskustelumahdollisuuteen hybridivuokrasopimuksista Vuokranantajapalstalla

Vuokranantajat esittää huru-ukkouskottavasti, että käytössä olisi kahdenlaisia vuokrasopimuksia:

 • määräaikainen vuokrasopimus
 • toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus

Näiden kahden, erityyppisiä ominaisuuksia tarjoavan vuokrasopimustyypin hyödyntämiseksi Vuokranantajilla on käytössään järjestön juristien laatimat sopimuspohjat. Pohjat voi printata ja täyttää niitä nostalgisesti kynällä tai ne voi ladata omalle tietokoneelle ja täyttää niitä ATK:ta hyödyntäen, jota itse suosin.

Näissä sopimuspohjissa löytyy juristien laatimia sanamuotoja siitä, miten esimerkiksi poiketaan AHVL:ssä säädetystä poismuuttopäivästä, joka voi tuoda joskus kivan yllätyksen, jos tähän ei ole sopimustekstissä varautunut. Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen ”sopimussakko” -pykälään löytyy sanamuoto valmiiksi kirjoitettuna ja paljon muuta hyödyllistä.

Netistä ilmaiseksi ladattavissa sopimuspohjissa on kieltämättä lisäjännitysmahdollisuus siinä, että koskaan ei tiedä, kuka ja minkälaisella koulutuksella tai kouluttautumattomuudella ne on laatinut. Vuokranantajien sopimuspohjista puuttuu tämä jännityselementti.

Mutta varsinainen lisähyöty sopimuspohjista tulee siitä, että niiden avulla on helpompi käydä keskustelua ns. ”hybridisopimuksista”, joiden käyttösuositusta ei jäsenetuna saa. Myöskään Ostan Asuntoja -kanavilta tätä käyttösuositusta ei löydy.

4. Mahdollisuus sähköiseen ja puhelinneuvontaan Vuokranantajien juristin kanssa

light bulb beside books on shelf

Vaikka itse tietysti osaan ja tiedän kaiken, välillä muille vuokranantajille voi tulla tilanteita eteen, jossa sormi menee suuhun ja google ei tiedä tai tietää varmuudella useampia oikeita vastauksia. Jäsenellä on mahdollisuus ”kilauttaa kaverille” eli Vuokranantajien juristille. Kilautusten määrää ei ole rajattu yhteen eli apua voi saada vastauksen löytymiseen asti.

Ohessa muutama arkinen kysymys, joihin kaikkitietävä vuokranantaja toki osaa vastata lonkalta:

 • poliisi soittaa, että vuokralainen on kuollut sänkyynsä noin pari kuukautta sitten; miten vuokrasuhde jatkuu/loppuu, kuka maksaa maksamattomat vuokrat, saanko pidättää vakuuden, voinko heti laittaa uuden vuokrailmoituksen…
 • kunnan eläinlääkäri soittaa, että kävi asunnossa isännöitsijän avaimella eläinrääkkäysilmoituksen takia ja antoi vuokralaiselle 2 viikon varoitusajan siivota täysin sotkettu asunto tai hän ottaa vuokralaisen kissan huostaansa, vuokralaista ei näkynyt asunnolla eikä hän vastaa puhelimeen eikä viesteihin; voinko purkaa vuokrasopimuksen, vaikka vuokra on maksettu
 • vuokralainen on jättänyt maksamatta osan kahden viimeisen kuukauden vuokrasta; voinko irtisanoa määräaikaisen vuokrasopimuksen, kun sitä ei kuulemma voi irtisanoa ilman oikeuden päätöstä
 • opiskelija allekirjoitti toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen kanssani kesäkuun 16. päivä, vuokra-aika alkaa 1.8. mutta hän irtisanoi vuokrasopimuksen kesäkuun 26. päivä; koska irtisanomisaika alkaa, paljonko on irtisanomiskuukauden vuokra, voinko vaatia vakuuden maksettavaksi, uskallanko/mistä alkaen uskallan vuokrata asunnon uudelle vuokralaiselle

Mikäli ei sattuisi tietämään vastauksia näihin kysymyksiin, Vuokranantajien juristin kanssa voi keskustella, miten tulisi toimia.

5. Vuokranantajien jäsenyyteen liittyvä 500 euron takaus yhteen vuokra-asuntoon

Verovähennysten jälkeiseen 30,80 euron nettojäsenmaksuun suhteutettuna tämän yksittäisen lisämaksuttoman jäsenedun tuotto-odotus ei ole kovin korkea. 

Vaikka Veikkauksella on yli 3 miljonaa rekisteröitynyttä korkean riskinsietokyvyn omaavaa sijoittajaa, selvitysten mukaan iso osa näistä sijoittajista valitsee vakuutuksiinsa alhaisimman omavastuun korkeimman vakuutusmaksun maksamalla ja täten matalinta riskinsietokykyä osoittaen.

hotrod die cast model on board

Joillekin matalan riskinsietokyvyn omaavalle vuokranantajalle pelkästään tällainen yksittäinen jäsenetu voi olla riittävä peruste jäsenmaksun maksamiselle. Mikäli tunnistaa tämän kirjoituksen yhdeksästä muusta kohdasta järkevän perustelun 30,80 euron vuosi-investoinnille, tämä on ikäänkuin ”mansikka kermakakun päälle”. Vähän samaan tyyliin, jos on jo tehnyt 100 000 euron sijoituksen asuntoon ja sen markkina-arvo nousee.

30,80 euroa on 0,0003 %:n lisäinvestointi 100 000 euron sijoitusasuntoinvestoinnin päälle. Itselläni ei ole varaa jättää tätä lisäinvestointia tekemättä.

6. Verkostoitumismahdollisuus Vuokrantajien koulutustapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa sopii myös kaiken jo osaaville

Ostan Asuntoja Podcastissa on ollut useita vieraita, jotka ovat kertoneet vahvistamattomina tietoina, että ovat ostaneet hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen toisilta asuntosijoittajilta ja vuokranantajilta. Myös Ostan Asuntoja Blogissa on tällaisesta teoreettisesta mahdollisuudesta kirjoitettu.

Vuokranantajat järjestävät vuosittain noin pari sataa koulutus- ja muuta tapahtumaa, joihin kaikkiin ei ole vapaata ja/tai maksutonta pääsyä, mikäli ei ole liittynyt jäseneksi. Myös kaiken jo osaaville asuntosijoittajille ja vuokranantajille nämä tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuksia verkostoitua samanhenkisten kolleegoiden kanssa. Keskustelujen lomassa tai niiden seurauksena voi syntyä diilintekomahdollisuuksia joko sijoitusasunnon ostamiseen tai myymiseen. Huhupuheissa jotkut tilaisuuksissa tutustuneet ovat jopa päätyneet molempia osapuolia hyödyntävän liiketoimintayhteistyön harjoittamiseen.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Mitä Asuntosalkunrakentaja.fi ajattelee, lue Blogista: Asuntosijoittaminen osakeyhtiönkautta Osa 1 – verotus


7. Jäsenille tarjoutuu mahdollisuus maksaa 35 euroa vuokraovi.com ja/tai oikotie.fi ”annetaan vuokralle” -ilmoituksista

Facebook-palstoilla ja Torilla on mahdollista jättää ”annetaan vuokralle” -ilmoituksia ilmaiseksi ja monet ovat sieltä löytäneet hyviä vuokralaisia. Olen itse vuokrannut asunnon vasta muutaman sata kertaa ja joudun vielä tukeutumaan maksullisiin ”annetaan vuokralle” -palveluihin tarjoamiini vuokrakoteihin ja niiden vuokraukseen liittyvien kriteereihini parhaiten sopivien vuokralaiskandidaattien tehokkaaseen löytämiseen. Kolleegani vuokraa 10-kertaisen määrän asuntoja ja hänkin joutuu yhä toimimaan samoin.

Tällaisessa pakkotilanteessa oleville Vuokranantajien jäsenyys tarjoaa mahdollisuuden saada esimerkiksi Vuokraoven 70 euroa maksava ilmoitus 35 eurolla. Tämä 35 euroa ei ihan pidä paikkaansa, koska siitä on mahdollisuus saada verovähennyshyöty, jolloin hyöty on vain 24,5 euroa. Vai meniköhän nyt sekaisin; 35 euron alennus on säästöä ja jäljelle jäävä 35 euroa onkin 24,50 euroa nettona verovähennyshyödyn jälkeen. 

30,80 euron jäsenmaksuun verrattuna tämä yksittäinen jäsenetuhyöty tuntuu houkuttelevalta. Korostan silti, että hyöty koskee vain niitä kokemattomampia, jotka etua tarvitsevat. Joku Asuntopehtoori tai OVV tai Kojamo ovat esimerkkejä näistä kokemattomista. 

Ostan Asuntoja Podcast #43 – 7000 vuokrattua asuntoa – Marita Polvi-Lohikoski osa 1/2

8. Mahdollisuus löytää vieraita Ostan Asuntoja Podcastiin Vuokranantaja -lehdestä 4 kertaa vuodessa

Jäsenmaksuun sisältyy etuna pelkästään asuntosijoittamiseen ja vuokraustoimintaan keskittyvä, 4 kertaa vuodessa ilmestyvä Vuokranantaja -lehti, joka on suunnattu nimenomaan yksityisille vuokranantajille ja asuntosijoittajille tai siitä kiinnostuneille.

Luonnollisesti tästä edusta hyödyn toistaiseksi välittömästi vain minä, koska olen ainoa henkilö, jonka tehtävänä on etsiä vieraita mainittuun podcastiin. Mainitsin sen kuitenkin, koska kyse on nimenomaan omasta pohdinnastani ja lehti on minulle hyödyllinen etu. Lehdestä löydän mielenkiintoista sisältöä, josta haluan oppia lisää ja voin sitten podcastia tekosyynä käyttäen olla minua osaavimpiin henkilöihin yhteydessä ja kysyä ja oppia asiasta lisää.

1001 kysymystä vuokranantajan vakuutuksesta – Henrik Rantanen osa ½ – Ostan Asuntoja Podcast #51

Jäsenmaksusta laskettuna lehden yksikkönettokustannus on 7,70 euroa, joka on hieman alle kolmen viikonloppuiltapäivälehden hinnan.

9. Vuokranantajien tietopankin ja ”usein esitetyt kysymykset” -listan avulla ”kaikkitietävän” henkinen tila mahdollistuu

three men wearing orange tradition clothes

Kohdissa 1-8 on jo mainittu asioita, jotka liittyvät tietopankkiinkin. Tietopankki on sisällöltään laaja ja sen avulla pystyy kehittämään omaa osaamistaan ja tietouttaan tasolle, jolla pystyy uskottavasti esittämään ”kaikkitietävää”. Joudun tässä paljastamaan, että yhä olen tasolla, että voin vain teeskennellä. Rajattoman tietouden nirvanan saavuttaneiden tietopankkiin pääsystä ei tietenkään kannata maksaa.

Vuokralaiskandidaatin luottotiedot silmistä ja kädenpuristuksesta tietäville 5,95 euroa verovähennyksen jälkeen nettokustantavan luottotietoraportin vaivaton ottaminen jäsensivustolta ei myöskään kannata. Omaa aikaansa hinnottelevalle jäsensivuston palvelu voi helppoudellaan ja nopeudellaan sen sijaan olla kannattava.

Miten vuokranantaja voi välttää huijarin? – 4+1 keinoa YouTube #70

10. Tiedonjakamistavoitettani tukeva Vuokranantajapalsta

Tämä on jälleen kerran etu, joka hyödyttää vain minua henkilökohtaisesti. Paitsi, jos jollain muulla on tavoitteena auttaa Ostan Asuntoja -sisällön jakamista tiedonjanoisia helpottamaan.

Itse Vuokranantajapalsta on kaikille jäsenmaksuton Facebook -ryhmä, johon pääsemiseksi ei tarvitse olla Vuokranantajien jäsen. Palsta on kuitenkin Vuokranantajien perustama, ylläpitämä ja moderointi tapahtuu heidän toimestaan asetettujen sääntöjen puitteissa. Aina välillä palstalle tulee mitä sekopäisempiä kommentteja, joita moderaattorit joutuvat pohtimaan, onko poustaus sääntöjen vastainen ja mitä laineita sen poistamisesta seuraa. Ääritapauksissa joku Huru-niminen palstalainen luulee, että sinne voi poustata kolumnityyppisiä mielipiteitään tuosta vaan ja jopa käyttää Facebookin tarjoaman mahdollisuuden kommenttien estämiselle.

Yleispätevämpi lista mahdollisista Vuokranantajien jäsenyyden eduista

Jos tämän kirjoituksen 10 kohdan pohdinta etäännytti sinua Vuokranantajista, aiheesta löytyy myös jonkun henkisesti tasapainosemmalta tuntuvan eduista laatima lista.


Matkalla huipulle – Roni Arvonen is back – Ostan Asuntoja Podcast #59

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja YouTube: Miten asuntosijoittaja voi varautua asuntojen hintojen mahdolliseen laskuun? YouTube #74

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2019 – Blogi #155

Matkalla huipulle – Roni Arvonen is back – Ostan Asuntoja Podcast #59

Matkalla huipulle - Roni Arvonen is back - Ostan Asuntoja Podcast #59

Roni on ensimmäinen paluuvierailija Ostan Asuntoja Podcastissa:

Sosiaalinen media tuo puolet toimeksiannoista – Roni Arvonen – Ostan Asuntoja Podcast #4

Jakso #4 on kaikkien Ostan Asuntoja Podcastin jaksojen ”top 3” -listalla kuuntelumäärillä mitattuna. Kuuntelemalla pohjalle jakson #4, voit arvioida, miten Ronin ajatukset ja tekemiset ovat muuttuneet reilun vuoden aikana.

Tässä jaksossa juttelemme seuraavistakin asioista:

 • miten kiinteistönvälittäjien some on muuttunut
 • mitä vinkkejä Roni antaa somessa aloitteleville välittäjille ja muillekin
 • mihin asti kiinteistönvälitysprosessia somesta tulleet kontaktit auttavat
 • jaksaako Roni yhä kuunnella vai joko hän tietää kaiken
 • mikä on Ikigai
 • miten myytävä asunto hinnoitellaan
 • mitä kirjoja Roni opiskelee useamman kerran vuodessa
 • ketä kiinteistönvälittäjää Roni suosittelee

Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Spotify_Logo_RGB_Black

listen-on-Stitcher-badge

Google pod

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

BiggerPockets Podcast

Yrittäjä Jussi Järvinen Twitter

Ikigai Wikipedia

Ken Mogi – Löydä oma ikigai; Adlibris Sidottu

Grant Gardone – Be Obsessed or Be Average; Adlibris Sidottu, Adlibris E-kirja, Audible

Mark Manson – Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Adlibris Äänikirja, Audible

Wayne Dayer – Pulling Your Own Strings; Adlibris Pokkari, Audible

John Grau – Men are from Mars, Women are from Venus; Audible Pokkari

Stefan von Harpe nettisivut 

Roni Arvonen 0400 518 888 nettisivut, jossa Blogi, Twitter, LinkedIn, Facebook


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Mitä Asuntosalkunrakentaja.fi ajattelee, lue Blogista: Asuntosijoittaminen osakeyhtiönkautta Osa 1 – verotus


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Maratooni myynnistä ja Talliosakkeista – Aarne Urvas Osa 1/2 – Ostan Asuntoja Podcast #57

Ostan Asuntoja YouTube: Miten asuntosijoittaja voi varautua asuntojen hintojen mahdolliseen laskuun? YouTube #74

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

5 asiaa, joihin tulisi kiinnittää huomiota, kun sijoittaa asuntoihin kimpassa – Blogi #162

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2019 – Blogi #155


* Adlibris -linkkien kautta kirjan tilaamalla hinta on sama mutta tuet hieman Ostan Asuntoja sisällöntuotantoa

* Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €. Sen jälkeen joka kuukausi yksi äänikirja 9,95 €. Kokeilujakson voi keskeyttää kuukauden aikana ja pitää sekä ilmaisen kirjan että kaikki 9,95 € hintaan ostetut kirjat. Tuet samalla hieman ”Ostan Asuntoja” -sisällöntuotantoa

* Peab jo kolmatta kertaa peräkkäin ykkönen

 

 

Video

Miten asuntosijoittaja voi varautua asuntojen hintojen mahdolliseen laskuun? YouTube #74

Miten asuntosijoittaja voi varautua asuntojen hintojen mahdolliseen laskuun?

Tällä videolla ei povata lamaa eikä pörssiromahdusta mutta käydään läpi ajatuksia keinoista, miten asuntosijoittaja ja vuokranantaja voi varautua asuntojen hintojen mahdolliseen laskuun?

Varautuminen ei välttämättä edellytä sitä, että uskoo tai analyyttisesti näkee, että jonkimoinen lama tai romahdus on lähiaikoina tulossa. Varautuminen ei myöskään edellytä, että lopettaa asuntosijoittamisen tai lopettaa velkarahan käytön asuntosijoittamisen yhtenä keinona.

Kannattaisiko asuntosijoituslainat maksaa pois ja nauttia maksimikassavirroista? YouTube #17

Mikäli ei usko keskuspankkien elvytysvoiman jatkuvan ikuisesti tai ajattelee, että velkasyklin huippu on lähempänä kuin sen edellinen pohja, varautumisajattelua ja -toimenpiteitä kannattaa miettiä ja niihin ryhtyä.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa Vuokravälitystä alkaen 500 euron palkkiolla, johon sisältyy ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu.

Tarjolla on lisäksi “avaimet käteen” vuokra-asunnon Huolenpitopalvelu 35 euron kuukausihinnalla. Näin voit ulkoistaa sijoitusasuntosi vuokraustoiminnan kokonaisuudessaan. Palveluun sisältyy pysyvä vuokratakuu.

Asiakkaiden kysynnän vuoksi Asuntopehtoori on kasvanut ja tarjoaa nyt myös asuntojen myyntivälitystä.

Mainitse toimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5 %:n alennuksen palkkiosta.  

Asuntopehtoori rekrytoi; mikäli oman asuntosijoittamisen ja vuokraustoiminnan osaamisen kehittäminen kiinnostaa, tässä oiva vaihtoehtoOstan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Miksi teet videoita ja blogikirjoituksia asuntosijoittamisesta ilmaiseksi? YouTube #73

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Maratooni myynnistä ja Talliosakkeista – Aarne Urvas Osa 1/2 – Ostan Asuntoja Podcast #57

5 asiaa, joihin tulisi kiinnittää huomiota, kun sijoittaa asuntoihin kimpassa – Blogi #162

5 asiaa, joihin tulisi kiinnittää huomiota, kun sijoittaa asuntoihin kimpassa – Blogi #162

5 asiaa, joihin tulisi kiinnittää huomiota, kun sijoittaa asuntoihin kimpassa - Blogi #162

Asuntosijoittaminen elää huumavaihetta. Mielenkiintoista on nähdä, saako huuma, hetken hengähdyksen jälkeen, vielä uuden vaihteen päälle keskuspankkien kyyhkysmäisyyden siivittämänä. Vai tuleeko kenties äkkirysähdys, jos lisähapen sijaan velkasykli päättääkin tuntea olevansa tyhjiössä.

Huumassa voidaan saada kaveriporukassa nopeasti aikaan päätös pistää pääomat yhteen ja lähteä tavoittelemaan isompia kokonaisuuksia. Onhan 1+1+1 suurempi kuin kolme? Tai riskien hajauttamiseksi tehdään päätös sijoittaa kimpassa tai lähteä mukaan kimppaan, jolloin riskien toteutuessa tappioita olisi jakamassa ja kattamassa useampi henkilö.

Ennen kimppasijoittamisen aloittamista pitäisi kuitenkin malttaa käydä treffeillä useamman kerran ennen alttarille menoa ja käydä huolella läpi ainakin nämä viisi kohtaa. Ne tulevat joka tapauksessa vastaan, jos asiat alkavat kääntymään väärään suuntaan mutta niiden käsittely ja pohdinta etukäteen voi auttaa välttämään huonojen kimppasijoitusten tekemisen kokonaan.

Sijoitusovi Blogista: Asuntosijoittajan 6 vinkkiä verkostoitumiseen

1. Yhteiset asuntosijoittamisen päämäärät ja tavoitteet 

Liian monella asuntosijoittajalla ja vuokranantajalla ei ole edes omia päämääriään ja tavoitteitaan mietittynä ja selkeästi kirjattuna. Tällaisesta lähtökohdasta kimppasijoittamiseen lähtemistä tulisi kokonaan välttää.

Omat päämäärät ja tavoitteet tulisi ensin olla kirkkaasti selvillä, jonka jälkeen vasta on mahdollista tarkastella, ovatko ne muiden kumppanien päämäärien ja tavoitteiden kanssa samansuuntaisia.

Kimppasijoittamista suunnittelevien tulisi miettiä, onko kaikilla mahdollisilla osakkailla yhtä paljon aikaa ja pääomia sijoittaa yhteiseen hankkeeseen. Mikäli näin ei ole, silloin tulisi miettiä, sopiiko tällainen lähtökohta kaikille ja erityisesti, mikäli näköpiirissä ei ole muutosta tilanteeseen.

Miten voisin kasvattaa sijoitusasuntosalkkuani 2 miljoonalla eurolla vuodessa? Blogi #132

Yksittäiset asuntosijoittajat eroavat näkemyksissään paljon siinä, kuinka positiivisen kassavirran ja pitkän tähtäimen arvonnousua tulisi painottaa keskenään. Niin pitkään kuin asuntosijoitussalkut ovat toisistaan erillään, tällainen pohdinta voi olla hyvinkin hedelmällistä asuntosijoituskolleegoiden kesken. Kun salkkuja laitetaan yhteen, painotuksen tulisi kaikilla kumppaneilla olla samansuuntainen.

2. Asuntosijoituskohteiden exit-strategia, B-suunnitelma ja irrottautumissäännöt

Kun yksittäinen asuntosijoittaja tekee uutta asuntosijoitusta, laskentavaiheessa pitäisi jo huomioida ja suunnitella exit-strategia eli miten, milloin ja millä hinnalla kohteesta luopuu. ”Osta ja pidä” -asuntosijoittajalla tämä voi olla hyvin kaukana tulevaisuudessa tai ikuisuudessa mutta silti sitä pitäisi miettiä. Yhtä tärkeää on miettiä B-suunnitelma, varasuunnitelma siltä varalta, jos A-suunnitelman edellytykset romuttuvat.

Itse kelpuutan jälleenrahoituksen yhdeksi exit-strategiaksi, koska sitä kautta kotiutan alkuperäisen oman käteisen pääomani sijoituskohteesta ulos. B-suunnitelma täytyy olla siltä varalta, että jälleenrahoitus jostain syystä vaikeutuu tai pahimassa tapauksessa loppuu kokonaan ennalta määräämättömäksi ajaksi.

Miten se jälleenrahoitus asuntosijoittamisessa käytännössä toimii? YouTube #72

Porukalla sijoittamisen yhteydessä lisäriskinä on, että ”joukossa tyhmyys tiivistyy” eli kaikki olettavat, että joku muu on jo tehnyt ajatustyön ja lähtevät mukaan liian kevyesti. Sen lisäksi että exit-strategia ja B-suunnitelma on käyty porukalla läpi, tulisi laatia pelisäännöt siitä, miten ja millä ehdoilla porukasta voi irtaantua. Irtaantumiseen ei tarvitse aina olla syynä riitely porukan jäsenten kesken vaan syynä voi olla muuttunut elämäntilanne tai muuttuneet päämäärät ja tavoitteet. Hyvin toimivasta kimpasta irtautumisen tulisi tapahtua myös siten, että jäljelle jäävä porukka voi jatkaa tiiviimpänä.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Sijoitusasunnot.com Blogista: Asuntosijoittamisen riskit


3. Toisiaan täydentävät asuntosijoittamisen osaamisprofiilit päällekkäisten sijaan 

Mikäli kaikki kimpan osapuolet ovat kovia visionäärejä, kasvuedellytykset paperilla ovat huikeat ja toteutumisedellytykset matalat, koska tekijät puuttuvat. Toisiaan täydentävät osaamisprofiilit luovat paremmat edellytykset pitkän tähtäimen menestykselle, jos asioita pystytään katsomaan ja käsittelemään monelta kantilta.

Asuntosijoittamisen ollessa kyseessä, diilien löytämisen ja menestyksellisen neuvottelutuloksen saamisen lisäksi remontointitaitojen ja vuokraustoiminnan osaaminen voivat olla hyödyllisiä taitoja. Tärkeää on myös tunnistaa, mitä osaamista sijoittajaporukalta puuttuu kokonaan ja hankkia sellaista tarvittaessa ulkopuolelta.

6 asuntosijoittamisen osa-aluetta mietittäväksi ennen aloittamista…ja sen jälkeenkin – Blogi #161

4. Toimenkuvien ja vastuiden määrittäminen

Toisiaan täydentävät osaamisprofiilit eivät vielä riitä, jos tehtäviä, vastuita ja palkkioita ei ole riittävän konkreettisella tasolla määritelty ja sovittu. 

IMG_1992Kimppasijoittamisen alkutaipaleella kaikki kimpassa mukana olevat voivat osallistua samansuuruisella panoksella, jos vaikka sijoituskohteena on yksi pommikuntoinen asunto, jonka porukka remontoi. Kaikki ovat kenties sijoittaneet saman suuruisen summan pääomaa ja remontin työmäärä ja siihen käytetty aika jakautuu tasaisesti. 

Tilanne muuttuu heti, kun toisen kädessä pysyy hyvin vasara ja pensseli ja toisella paremmin kynä ja kamera. Kimpassa voi myös olla kolmas osapuoli, jolta tuli pääomasta puolet mutta aikaa käytännön toteutustyöhön ei irtoa yhtään. Ilman tätä pääomaa ei olisi kohdetta hankittuna mutta ilman remontti- ja vuokraustoiminnan osaamista pommikuntoisesta asunnosta ei tulisi pääomalle tuottoa synnyttävää vuokrakotia. 

25 % hyvästä tuotosta voittaa aina 100 % nollatuotosta

Mikäli vastuita ei ole määritelty, välitön riski on, että mitään ei tapahdu. Pidemmällä aikajänteellä riskinä on jännitteiden kasvaminen, mikäli kimpassa mukana olevat kokevat, että riskit, työmäärä, kompensaatio ja tuotot eivät jakaudu oikeudenmukaisessa suhteessa.

5. Kirjallinen varautuminen muutoksiin tulevaisuudessa

Tätä kohtaa sivuttiin jo hieman kohdassa 2 irrottautumissääntöjen osalta. Se on kuitenkin vain yksi osa kokonaisuutta. Lähdettäessä kimppasijoittamiseen kannattaa laatia kirjallinen dokumentti kaikista kimpan pelisäännöistä, kimpan perustamissopimus, jo ennen ensimmäisen sijoituskohteen hankkimista.

Vuokrasopimuksen hepreaa

Kimpan perustamissopimuksessa voidaan määritellä päämääristä, tavoitteista, riskitasosta, yhtiömuodosta ja hallintomallista, alkuperäisestä ja lisäpääomasijoituksista, kokouskäytännöstä, taloudellisesta seurannasta ja raportoinnista, lunastusmenettelystä, menettelystä kimpan jäsenen menehtyessä ja  kaikesta muusta mahdollisesta, mitä kimpan jäsenet kokevat tärkeäksi sopia yhdessä etukäteen. Ongelmien ja erimielisyyksien ilmaantuessa jo tässä vaiheessa, peräytyminen on helppoa, kun sijoituksia ei ole vielä tehty.

Kimpassa asuntosijoittamisen onnistumisen hyödyt

Valmisteleva työ kannattaa tehdä, vaikka se johtaisikin joissain tapauksissa kimppasijoittamishankkeen hautaamiseen, kun selviää, että eriäviä päämääriä ja tavoitteita ei pysty eikä kannata pusertaa yhteen. Väärään kimppasijoituskohteeseen lähteminen voi viedä resurssit nurkan takana odottavasta hyvästä porukasta.

Onnistuessaan yhdessä sijoittaminen tuo seuraavia hyötyjä:

 • skaalautuminen; erittäin konkreettinen esimerkki asuntosijoittajalle on kokonaisen kerrostalon ostaminen, joka voi yksin olla ylipääsemättömän korkealla mutta mahdollista oikeassa porukassa
 • uusien ajatusten saaminen; kun kimppa on perustettu ja rahat pantu yhteen, intensiivi todelliseen sparraustyöhön on korkeampi ja asioita tulee pohdittua perusteellisemmin kumppanien kanssa
 • oman osaamisen syvällisempi hyödyntäminen; yksin sijoittaessa pitää hallita montaa osa-aluetta, jolloin aikaa menee siihen, että kaikilla osa-alueilla tulee riittävän hyväksi, että toiminta pysyy kannattavana. Kimpassa voi olla mahdollista fokusoitua omaan osaamisalueeseensa syvällisemmin ja saada siitä suuremmat hyödyt muiden hoitaessa toisia osa-alueita (1+1+1 > 3)
 • työkuorman jakaminen; porukalla sijoitettaessa työkuorma jakaantuu useamman kesken, jolloin myös hetkeksi irrottautuminen on helpompaa. Myös kannattavuus ja kokoluokka voivat nousta tasolle, jolloin ulkoisten palvelujen käytöstä tulee mahdollista suuremmassa määrin

Oletko sijoittanut asuntoihin kimpassa? Mihin ongelmiin osasit varautua etukäteen?


Maratooni myynnistä ja Talliosakkeista – Aarne Urvas Osa 1/2 – Ostan Asuntoja Podcast #57

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja YouTube: Miksi teet videoita ja blogikirjoituksia asuntosijoittamisesta ilmaiseksi? YouTube #73

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2019 – Blogi #155

Maratooni myynnistä ja Talliosakkeista – Aarne Urvas Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #58

Maratooni myynnistä ja Talliosakkeista - Aarne Urvas Osa 2 - Ostan Asuntoja Podcast #58

Tämänkertainen vieras on 25-vuotias Aarne Urvas. Hän on nuoresta iästään huolimatta tehnyt myyntityötä useamman tuotteen parissa, useammalla tekniikalla ja useamman yrityksen palkkalistoilla provisiopalkalla useamman kuin yhden kerran tyhjästä aloittaen ja alkuun kauppoja saamatta rinnalla myyntiä koulussa opiskellen. Kaikille myyntityöstä kiinnostuneille nuorille ja vanhemmillekin innostava jakso.

Aarne toimii Talliosakkeen aluemyyntipäällikkönä. Jaksossa 1 aloitettiin Talliosakkeen kokonaisuuden läpikäynti ja käytiin läpi seuraavia asioita

 • mikä ihmeen Talliosake
 • kuka niitä tarvitsee ja käyttää
 • kuka niitä ostaa
 • miten Talliosakkeen uusi kohde saa alkunsa ja miten prosessi etenee valmiiksi tilaksi ja
 • onko talliosakkeissa yhtiölainaa ja kuinka paljon
 • joutuuko lumet luomaan itse, että vuokralainen pääsee talliin

Tässä jaksossa jatketaan Talliosake-casen läpikäyntiä ja nyt selviää

 • miten Talliosakkeita vuokrataan
 • voiko maalainen huru-ukko sijoittaa pääkaupunkiseudulle Talliosakkeeseen
 • mikä on Talliosakkeen ”sijainti, sijainti, sijainti” -sääntö
 • minkälainen on vuokrasopimus
 • miten muutostyöt tehdään ja kuinka työlä on pintaremontti
 • pääseekö talliosakkeesta eroon
 • mitä riskejä talliosakkeeseen liittyy
 • onko kassavirta positiivinen myös pääkaupunkiseudulla

Yritin kysellä asioita sillä tavalla, että asuntosijoittaja pystyisi saamaan mahdollisimman hyvän käsityksen, mikä on erilaista ja mikä samankaltaista asuntosijoitukseen verrattuna.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Spotify_Logo_RGB_Black

listen-on-Stitcher-badge

Google pod

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Talliosake nettisivut

Talliosakkeen sijoittarinkiin liittyminen

DEN GROUP

Petri Parvinen – Myyntipsykologia; Adlibris Sidottu, Adlibris E-kirja

Ostan Asuntoja Podcast #4 – Sosiaalinen media tuo puolet toimeksiannoista – Roni Arvonen

Grant Cardone nettisivut, The 10x Rule; Adlibris Sidottu, Adlibris E-KirjaAudible (suosittelen äänikirjana)

Gary Vee nettisivut, Crushing It!; Adlibris Sidottu, Audible

Aarne Urvas TalliosakeInstagram, Twitter, LinkedIn


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Sijoitusasunnot.com Blogista: Vuokratuottolaskuri


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Maratooni myynnistä ja Talliosakkeista – Aarne Urvas Osa 1/2 – Ostan Asuntoja Podcast #57

Ostan Asuntoja YouTube: Miten se jälleenrahoitus asuntosijoittamisessa käytännössä toimii? YouTube #72

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

6 asuntosijoittamisen osa-aluetta mietittäväksi ennen aloittamista…ja sen jälkeenkin – Blogi #161

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2019 – Blogi #155


* Adlibris -linkkien kautta kirjan tilaamalla hinta on sama mutta tuet hieman Ostan Asuntoja sisällöntuotantoa

* Peab jo kolmatta kertaa peräkkäin ykkönen

 

Kasvussa

Työelämä, asuntosijoittaminen ja hyvinvointi

Suomen HypoteekkiyhdistysSuomen Hypoteekkiyhdistys

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusasunnot – Parhaat asuntosijoituskohteet

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Osta, vuokraa, vaurastu

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusovi.com

Asuntosijoittaminen tutuksi

Suomen vuokranantajat

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

%d bloggers like this: