Siirry sisältöön

Päällikkömimmi Anita Immonen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #205

Harri Huru Ostan Asuntoja

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaan alennuskoodi ”KOTIMATKA”, jolla saa 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

Marko Kaarto kävi kertomassa Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjasta ja omaa tarinaansa Sijoitusovi Podcastin vieraana.


Kadotin joskus Brrrr-Anita -nimisen henkilön, jota olin kutsumassa vieraaksi, kunnes sain vinkin Anita Immosesta. Selvisi, että sama Anita on kyseessä. 

Nyt on sekoitus osta ja pidä -asuntosijoittamista, flippausta, rakentamista, opiskelua, suuruusioperhettä, sisustussuunnittelua ja podcasttekniikkasekoilua.

Instagram Anita Immonen ja Päällikkökiinteistöt

Maria “jos minä pystyn, muutkin pystyy” Friström osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #20


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä ja pistä Ostan Asuntoja Podcast tästä tilaukseen valitsemallasi alustalla

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast
spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160
Google pod
https://soundcloud.com/user-959826757-301682914
listen_on_CAST_BOX-5049640
overcast
pocketcasts_medium_dark@2x
listen-on-Stitcher-badge
Voit kuunnella podcastia myös tästä:

Ostan Asuntoja Podcast löytyy myös Audiblen ja YouTuben kautta sekä Supla– ja Podit-palveluista


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

Vuokranantajan nelikenttä – yrittäjä Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #185

Piristystä ja Joensuuta Satu Lukin Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #193


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua uudisasunnot Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peabin asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla ja ne suunnitellaan toimiviksi kestämään aikaa. Vakavaraiselta ja luotettavalta yhtiöltä hankittu uusi asunto on huoleton ja helposti vuokrattavissa. 

Saat tiedot uusista kohteista sähköpostiisi ennen julkista ennakkomarkkinointia liittymällä avainasiakkaaksi osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Tutustu asuntoihin ja lue lisää peabkoti.fi – Seuraa meitä myös Instagramissa @peabkoti


https://flatco.fi/palvelu/

Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.


Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.


https://www.if.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/kotivakuutus/vuokranantajan-vakuutus

Ifin vuokaranantajan vakuutuksen saat helposti verkosta. Laske hinta if.fi/vuokranantaja


Miten voisi pystyä ostamaan kokonaisen kerrostalon – Tiistaiaudio #220

Voiko asuntosijoittamista jatkaa, jos talous kääntyy taantumaan? – Blogi #308


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

Virtuaalisisustus Rentel

Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus.

Mainitse ensimmäisen tilauksen yhteydessä ”Huru-ukko” ja saat 10 %:n alennuksen.

Video

Miten voisi pystyä ostamaan kokonaisen kerrostalon – Tiistaiaudio #220

Sijoitusasunnot.comin Henri Neuvonen oli uusintavierailulla Ostan Asuntoja Podcastissa kertomassa, miten kokonaisten kerrostalojen ostaminen on kasvanut. 

Henri Neuvonen sadasta tuhanteen miljoonaan Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #203

Myös Daniel Björkhem oli vieraana ja kertoi tavoittelevansa merkittävää 10X-tyyppistä kasvua omassa toiminnassaan.

Sijoitussuunnitelman 10X-muutos Daniel Björkhem Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #201

Olisiko tämän tiistain kysymys saanut inspiraationsa näistä haastatteluista? Yritin pohtia omia ajatuksiani siitä, miten eri reittejä voisi edetä, jos tavoittelisi kokonaisen kerrostalon omistajuutta.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

Blogista: Remontoimme 36 asunnon kerrostalosta 60 asunnon kerrostalon

 

Tiistaiaudion kuuntelumestat:

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Tiistaiaudio löytyy myös Audiblen ja YouTuben kautta sekä Supla– ja Podit-palveluista

Voiko asuntosijoittamista jatkaa, jos talous kääntyy taantumaan? – Blogi #308

Kun ikää tulee lisää, sijoittajana alkaa välillä tuntumaan siltä, että näkeekö harhoja, kun tuntuu ympäristön näkevän jotain ihan muuta. Tätä ei yhtään helpota se, että on ollut mukana erilaisissa syklien vaiheissa ennenkin. Vaikka asiat ja syyt voivat olla erilaisia, silti tuntuu, että on nähnyt tätä samaa ennenkin.

Sijoittajana olen oppinut ajattelemaan yhä enemmän absoluuttisten varmojen totuuksien sijaan todennäköisyyksin. Laskin Bangkokissa 9 samaan suuntaan kulkevaa autokaistaa täynnä bensa-autoja. Jos Intia, Brasilia ja Kiina investoivat kivihiilivoimaloihin niiden suhteellisen helpon rakentamisen ja kivihiilen saatavuuden takia, voi Suomi silti näyttää esimerkkiä energiansäästöasioissa ja ilmaston muutoksen jarruttamisessa. Todennäköisyys sille, että Suomi voi näillä toimilla vaikuttaa, on 0,1 prosentin suuruusluokkaa eikä asiaa helpota yhtään se, että näiden maiden kansalaisten tuloa Suomeen ihmettelemään jarrutetaan yhä enemmän.

Jos olen vaikkapa 80 %:n todennäköisyydellä jotain mieltä, teen sijoituksen sen pohjalta. Loppu 20 % tarkoittaa sitä, että sijoitusta tehdessäni hyväksyn sen, että voin olla väärässä. 

Tällä kertaa nolaan itseni pohtimalla vähän sitä, voisiko asuntosijoittamista jatkaa, jos talous kääntyisikin virallisista ennusteista poiketen taantumaan. 

Miksi tällaisia pohdin?

Olen löyhästi tunnistanut muutamia minulle sopivia toimintatapoja, jotka jollain tapaa sopivat huru-ukkomaiseen ajatusmaailmaan.

Pyrin ennakoimaan, en ennustamaan, muutosta. 2010-luvun puolivälissä en osannut ennakoida, että korot pysyisivät alhaalla vuosia eteenpäin. Ennakoin muutosta. Hypolla on käytäntö, että he muistuttavat ylpeinä aina niistä ennusteistaan, jotka osuivat kohdalleen. Itse tykkään enemmän siitä, että muistaa niitä juttuja, joissa meni pieleen. Kaikki blogit vuodesta 2013 alkaen on korjaamattomina luettavissa. Siellä on varmaan yllin kylliin pielessä olevia ajatuksia.

Kassavirran tärkeyden merkityksestä toistuvasti kirjoittaminen onnistuu vain huru-ukoilta, kun muut ratsastaa markkinahintojen nousun aallolla. 70-luvun kerrostaloihin sijoittaminen ei ole mediaseksikästä hommaa, eikä varsinkaan, kun sitä harjoittaa muiden hyljeksimissä kaupungeissa. Sopii siis huru-ukolle.

Pyrin pysymään rauhallisena ja pitämään mielen avoimena, kun muut ovat kaaoksessa. Viimeiset 3 vuotta ovat näyttäneet siltä, että länsimaalaiset siirtyvät pysähtymättä ja ajattelematta kaaoksesta toiseen. Taantumakin voi tulla kiireiselle parhaimmistolle yllätyksenä. 


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

Blogista: Remontoimme 36 asunnon kerrostalosta 60 asunnon kerrostalon


Taantumassa sijoittamista joutuu tekemään vastatuuleen

Vaikka viime kuukausien aikana, omasta mielestäni, taloudellisen taantuman todennäköisyys on kasvanut, en osaa ennustaa, että Suomi menee taantumaan. 

Tällä hetkellä on vaikea löytää selkeitä turvasatamia. Kun markkinoilla päätetään riskinvähentämispäivästä, kaikkea mahdollista myydään laskeviin kursseihin ja hintoihin. Asuntoja ei myydä tai osteta tällä tavalla, vaikka hassummat otsikkotoimittajat joskus intoutuvatkin. Ovatko asuntojen arvostustasot vankalla pohjalla olisi kokonaan oma keskustelun aiheensa. Siihenkin kannattaa soveltaa todennäköisyyksiä.

Helsingistä tai pääkaupunkiseuduilta löytyy taskuja, joissa jonkun tietyn asuntotyypin tarjonta ylittää kysynnän. Vuokralaisten kokonaismäärä ei alueella hetkessä lisäänny, vaikka kaikki laskisivat vuokratasojaan 10 %. En tunne Helsinkiä asuntosijoittajana, mutta joku varmasti tuntee ja analysoi parhaillaan, mitkä alueet ja asuntotyypit voisivat olla lähitulevaisuuden potentiaalisia sijoituskohteita. 

Mitä useammin näkee valtamediassa jutttua, kuinka Helsinkiin rakennetaan ihan liikaa liian pieniä asuntoja, helsinkiläisenä asuntosijoittajahuru-ukkona innostuisin tutkimaan pieniä asuntoja. Kenties 10 vuoden päästä Helsingissä on taas huutava pula liian pienistä asunnoista. Asettaisin todennäköisyyksiä erilaisille kysyntään ja tarjontaan vaikuttaville tekijöille, ryhtyisin seuraamaan niihin liittyvää tietoa, ja päivittäisin todennäköisyyksiä.

Asuntosijoittaminen voi toimia myös talouden taantumassa

Mikäli talous kääntyy taantumaan, omistusasumisen osuus vähenee ja vuokra-asumisen kysyntä kasvaa pakosta, vapaaehtoisesti tai varovaisuudesta. Osasta omistusasujia tulee vuokrakodissa asuvia.

Taantuman alkuvaiheeseen voi liittyä, ei välttämättä liity, asuntojen markkinahintojen lasku. Yleisellä tasolla tämä tarkottaisi sitä, että tuottovaatimus markkinoilla kasvaisi eli asuntoja voisi ostaa korkeammilla vuokratuotto-%:lla. Ostajia on vähemmän liikkeellä, lainahakemuksia jätetään vähemmän ja niitä hylätään suuremmalla %:lla. “Omat tarvis saada pois” -asenne on vastavoima tälle. En ole mitään tutkimusta nähnyt, mutta osakkeen myynti pohjalla reilulla tappiolla onnistunee paljon helpommin kuin omistusasunnon myynti alle sen hinnan, jonka siitä on maksanut.

Jossain kohtaa taantumaa on mahdollista, että ostokykyisten asuntosijoittajien ei tarvitse hokea “kassavirtapositiivisia sijoitusasuntoja on vaikea löytää”. “Asuntosijoittamisen tuotto tehdään ostettaessa” -lauseen sanoja ei kuullosta enää portin pieleen nukahtaneelta huru-ukolta.

Jos taantuma iski, muinaishistoriassa lomautettiin ja sitten irtisanottiin työntekijöitä, tulotasot tippuivat ja kyky hoitaa asuntolainaa laski niin paljon, että asuntonäytöille ei ollut tulijoita, mutta välittäjillä oli muuten kiireitä listata myyntiin tulevia asuntoja. Osa myi puolipakosta tai pakosta. Nykyajassa yhä suunnitellaan uusia tilapäisiä EU-tason rahoitusvälineitä keskuspankin työkalupakkiin. Kukaan ei oikein osaa kysyä, miten sitä rahaa on niin mielettömästi onnistuttu säästämään keskuspankkiin, kun muilta se on vaan vähentynyt ja Suomen valtiolta ennätystahtia.

Mikäli asuntosijoittajan hyvin hoidettu vuokrakoti sijaitsee hyvin hoidetussa taloyhtiössä, taantumassa siihen löytyy vuokralainen, kunhan asunto on aidosti kohtuuhintainen. Asuntosijoittajan osinkotuotto eli kassavirta tuntuu taas hyvältä, kun markkinahintojen nousutilastot pitävät taukoa eikä osakkeiden osingotkaan selviä leikkureilta. Taustalla tulonhankkimislainojen hoitomenot hoituvat taas vuokrasta.

Asuntojen hinnat voivat nousta taantumassakin tai jossain vaiheessa alun laskun jälkeen kääntyvät nousuun. Paljon riippuu siitä, kuinka kysyntä kasvaa ja kuinka nopeasti ja paljon tarjontaa eli uudisrakentamista leikattiin. Suuria pikavoittoja ei välttämättä taaskaan ole luvassa, mutta 25 vuoden aikaperspektiivissä 5 vuotta ei ole järisyttävän pitkä aika. 

Teknosijoittajilla on takana huikeita arvonousujen vuosia ja pitkään mukana pysyneillä voi olla valtaosa nousuista vielä salkussa, vaikka laskua on tullut kymmeniä prosentteja. Asuntosijoittaja ei ole tällaisista arvonnousuista päässyt nauttimaan eikä pääse arvonlaskuja tai volatiliteettia sijoittajakavereiden kanssa somessa päivittäin jännittämään. Tämä on asuntosijoittamisen huono ja hyvä puoli ja oikea tulkinta riippuu täysin sijoittajasta.

Epävarmoina aikoina ei ole luuseri, jos painottaa pääoman säilyttämistä kasvattamisen kustannuksella

Taantumassa on aina haasteena se, että pohjilla ei huomaa pohjaa, koska tunnelmat ovat synkkiä ja pohja näyttäisi vielä olevan kaukana syvyyksissä. Taantuma voi myös pitkittyä ja muuttua lamaksi. Kuluttajahintojen nousun tilapäisyyden kesto on pitkittynyt siten, että keskuspankit ovat jo uskottavuusongelmissa. Sillekin voi arvioida todennäköisyyksiä.

Jos omissa papereissa taantuman todennäköisyys kasvaa, varovaisuuden tulisi lisääntyä. Jos taantumaa ei tulisikaan, silloin pitäisi ymmärtää, että pienikin todennäköisyys omissa papereissa sille, että taantumaa ei tule, ei tarkoita sitä, että olisi ollut väärässä, vaan sitä, ettei ollut osannut oikein tulkita kaikkea tietoa, jonka pohjalta omia todennäköisyyksiään säätää.

Vaikken tykkää Hypon ennusteosumien ylettömästä itsehehkuttamisesta, tykkään Hypon raporttien lopussa olevista tarkasteluista, joissa on listattu asioita, jotka toteutuessaan toisivat valoa ja toinen lista kuvaa tekijöitä, jotka toteutuessaan voisivat johtaa synkkyyteen. Siitä on helppo poimia hyvä lista, antaa niille painoarvot ja todennäköisyydet, ja ryhtyä muuttamaan niitä uuden tiedon valossa.

Oletko itse pohtinut taantuman todennäköisyyttä Suomessa?


Asuntosijoituskirja.fi

Harri Hurun ja Marko Kaarton asuntosijoituskirja ”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” julkaistiin kesäkuussa 2021. Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaan alennuskoodi ”KOTIMATKA”, jolla saa 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

”Erinomainen tietopaketti nopeuttamaan asuntosijoittajana vaurastumista! Koko prosessi avattiin perinpohjaisesti ja sitä havainnollistettiin hyvin konkreettisilla luvuilla ja esimerkeillä. Jos tavoittelet enemmän kuin yhtä sijoitusasuntoa, niin näillä opeilla nopeutat prosessia huomattavasti!” JOONATAN VOLTTI Sijoitusvalmentaja ja Airbnb-kirjailija.

Henri Neuvonen sadasta tuhanteen miljoonaan Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #204

Harri Huru Ostan Asuntoja

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaan alennuskoodi ”KOTIMATKA”, jolla saa 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

Marko Kaarto kävi kertomassa Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjasta ja omaa tarinaansa Sijoitusovi Podcastin vieraana.


Henri Neuvonen oli Ostan Asuntoja Podcastin vieraana jaksoissa 18 ja 19 lokakuussa 2018 3,5 vuotta sitten.

Viime viikolla sain vihdoin Henrin mukaan kertomaan, mitä on tapahtunut Sijoitusasunnot.com:in ympärillä viimeisten vuosien aikana. Alla olevasta tiedotteen linkistä voi lukea, mitä on tapahtunut tuoreen haastattelun jälkeen.

Haastattelu silloin 3,5 vuotta sitten on täynnä kokemuksia, ajatuksia ja oppeja, jotka ovat tänä päivänä täysin käyttökelposia. Uusintavierailussa ei kerrata samoja asioita, vaan haetaan sitä avartavia ja laajentavia käytännön kokemuksia ja ajatuksien aiheita. Eniten näistä jaksoista saa irti kuuntelemalla ensin 3,5 vuoden takaisen haastattelun. Jos viime viikon Osa 1 on kuuntelematta, aloita sillä.

Koko ajan tapahtuu: Tuore 12.5.2022 tiedote, josta haastattelussa ei mainita 


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä ja pistä Ostan Asuntoja Podcast tästä tilaukseen valitsemallasi alustalla

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast
spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160
Google pod
https://soundcloud.com/user-959826757-301682914
listen_acast
listen_on_CAST_BOX-5049640
overcast
pocketcasts_medium_dark@2x
listen-on-Stitcher-badge
Voit kuunnella podcastia myös tästä:

Ostan Asuntoja Podcast löytyy myös Audiblen ja YouTuben kautta sekä Supla– ja Podit-palveluista


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitussuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

UUTTA Asuntosalkunrakentaja.fi Blogissa: Sijoitusasunnon keittiöremontti


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua uudisasunnot Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peabin asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla ja ne suunnitellaan toimiviksi kestämään aikaa. Vakavaraiselta ja luotettavalta yhtiöltä hankittu uusi asunto on huoleton ja helposti vuokrattavissa. 

Saat tiedot uusista kohteista sähköpostiisi ennen julkista ennakkomarkkinointia liittymällä avainasiakkaaksi osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Tutustu asuntoihin ja lue lisää peabkoti.fi – Seuraa meitä myös Instagramissa @peabkoti


https://flatco.fi/palvelu/

Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.


Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.


https://www.vuokraovi.com

Vuokraovi on suosituin vuokra-asuntojen markkinapaikka, jossa hyvää vuokrakotia etsivät vuokralaiset ja niitä tarjoavat vuokranantajat onnistuvat löytämään toisensa helposti. Vuokraovi.com.


https://www.if.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/kotivakuutus/vuokranantajan-vakuutus

Ifin vuokaranantajan vakuutuksen saat helposti verkosta. Laske hinta if.fi/vuokranantaja


Laskeeko vuokrat, vaikka asuntojen hinnat, korot, hoitovastikkeet ja remontit nousee? – Tiistaiaudio #217

Rautaista Raha-asiaa – Tiistaiaudio #219

Osta ja pidä -asuntosijoittajan eläketeesini – Blogi #306

Video

Rautaista Raha-asiaa – Tiistaiaudio #219

Suvi Schwab omaa taidon, joka multa puuttuu, eli hän on osannut tiivistää Asuntoasiaa -nimiseen sisältöönsä hyviä juttuja, jotka pysyy kestoltaan lyhyenä.

Suvi on nyt ryhtynyt podcastemännäksi ja tarjolla korvanappeihin lievällä tampereen mukavalla murteella on nyt Raha-asiaa -niminen podcast.

Suvin luvalla julkaisen ensimmäisen varsinaisen jakson, jossa Suvi on äänessä kertoen kaikille omasta osaamisalueestaan eli asuntosijoittamisesta, mikä sopii hyvin Ostan Asuntoja -teemaan.

Mun äänitystekniikkaa piti saapua eilen UPS:n kyydissä, mutta saapumatta jäi. Tällä kertaa pääroolissa on kuitenkin Suvi, jolla tekniikka on kunnossa. 


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori
Asuntopehtoori tarjoaa asiakkailleen vuokravälitystä, vuokra-asuntojen hallinnointia ja asuntomyyntiä sekä isännöintiä ympäri Suomen.
Huolenpitopalvelulla ulkoistat vuokrasuhteen hoidon Asuntopehtoorille, joka takaa vuokrat koko vuokrasuhteen ajan ja hoitaa asuntoon liittyvät käytännön asiat.
Vuokravälityksen Asuntopehtoori hoitaa edullisesti 12 kuukauden vuokratakuulla.
Asuntopehtoori Isännöinti tarjoaa nykyaikaista ja tehokasta isännöintiä, jolla pystytään nostamaan taloyhtiöiden arvoa.

Pehtoorin Blogista: Isännöitsijästä asuntosijoittajaksi

Lisätietoa asuntopehtoori.fi

Tiistaiaudion kuuntelumestat:

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Tiistaiaudio löytyy myös Audiblen ja YouTuben kautta sekä Supla– ja Podit-palveluista

”Nyt tulee yllätyskäänne” eli vanhoja tuttuja juttuja – Blogi #307

Harri Huru Ostan Asuntoja

Päivän otsikon inspiraatio tuli yhden valtamedian lennokkaasta otsikosta, jossa annettiin sensaatiomaisesti ymmärtää, että kukaan Suomessa asuntorakentamisen volyymeja ja pääkaupunkiseudun vuokramarkkinoita seuraava ei olisi ollut tietoinen tätä markkina-aluetta vaivaasta tarjonnan kasvun ja kysynnän laskun yhtäaikaisesta vaikutuksesta.

Asuntorakentamisessakin on vaikeaa ottaa näkemystä ja vähentää tarjontaa etupainotteisesti, kun kilpailijat ennakkomarkkinoi täyttä häkää. Siihen kysyntäshokki rinnalle eikä vaadita muuta kuin hetki miettimistä ja tajuaa, että aloitetut kohteet valmistuvat suuremmalla todennäköisyydellä ihan eri kysyntään kuin, mihin ne käynnistettiin.

Maksumuurin takana oli lisätietoja, joita en kaivannut. Ehkä siellä oli juttutoimittaja enemmän asialinjalla ja kyseessä oli lennokkaampi otsikkotoimittajan tulkinta KTI:n Kevät 2022 Markkinakatsauksesta. KTI Kiinteistötieto on muuten puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, jolle positiiviseksi luen sen, että siellä ei lennokkaita adjektiivejä viljellä ylettömästi, vaan kerrotaan asiat asioina ja jalat maassa. KTI:llä on sähköpostilista, johon kannattaa liittyä. Välillä kilahtaa myös tieto webinaareista, jotka olen itse kokenut hyödyllisiksi. ”Yllätyskäänteiden” välttämiseksi KTI on yksi hyvä tietolähde oman markkinakuvan muodostamiseksi.

Helsinkiä on markkinoitu asuntosijoittajille matalan vuokratuoton kaupunkina, jossa markkinahintojen nousu ja vuokralaisen löytymisen helppous kompensoivat matalan vuokratuoton. Jos on muistanut, että vuokraustoimintaan perustuvan asuntosijoitusstrategian aikajänne on 25 vuotta, voi aika suurella todennäköisyydellä 25 vuoden päästä todeta, että tuo toteama on pitänyt paikkaansa. Ei siitä takuita ole, mutta on se tähän asti noin toiminut. Kassavirtansa liian tiukalle mitoittaneista osa kenties joutuu realisoimaan omistuksiaan, jos on puskurien merkitys päässyt unohtumaan.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori
Asuntopehtoori tarjoaa asiakkailleen vuokravälitystä, vuokra-asuntojen hallinnointia ja asuntomyyntiä sekä isännöintiä ympäri Suomen.
Huolenpitopalvelulla ulkoistat vuokrasuhteen hoidon Asuntopehtoorille, joka takaa vuokrat koko vuokrasuhteen ajan ja hoitaa asuntoon liittyvät käytännön asiat.
Vuokravälityksen Asuntopehtoori hoitaa edullisesti 12 kuukauden vuokratakuulla.
Asuntopehtoori Isännöinti tarjoaa nykyaikaista ja tehokasta isännöintiä, jolla pystytään nostamaan taloyhtiöiden arvoa.

Pehtoorin Blogista: Isännöitsijästä asuntosijoittajaksi

Lisätietoa asuntopehtoori.fi

Toisena tuttuna juttuna ohjaan lukijat Sijoitusoven blogikirjoituksen pariin. Siellä Marko Kaarto tiivistää Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan 300 sivua yhteen ”Osta, vuokraa, remontoi, jälleenrahoita, toista” -blogikirjoitukseen.

Kirjassakin mainittiin, ettei OVRJT-lyhenteestä ollut tarkoitus luoda uutta termiä, vaan ihan puhtaasti kirjoitusteknisistä syistä otettiin lyhenne käyttöön, ettei aina tarvi koko litaniaa kirjoittaa. Lumipalloefektistä ollaan puhuttu jo ennen kuin BRRRR-lyhenne tuli tutuksi Bigger Pocketsin kustantaman kirjan kautta.

Nyt voidaan olla tilanteessa, jossa vuokrien ja markkinahintojen yhteisnousuista ei välttämättä tule totuttua asuntosijoittamisen kokonaiskannattavuutta. Osta, vuokraa, remontoi, jälleenrahoita, toista -polun kulkeminen ei ole yhtä helppoa ja vaivatonta kuin nouseviin vuokriin ja markkinahintoihin asuntosijoittaminen on ollut. Sieltä kuitenkin löytyvät ne ikivihreät asuntosijoittamisen ansaintalogiikat, joilla pitäisi pärjätä kaikissa markkinatilanteissa.

Eli ei mitään yllättävää, vaan tuttua ja turvallista.


Henri Neuvonen sadasta tuhanteen miljoonaan Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #203

Laskeeko vuokrat, vaikka asuntojen hinnat, korot, hoitovastikkeet ja remontit nousee? – Tiistaiaudio #217

Osta ja pidä -asuntosijoittajan eläketeesini – Blogi #306


Asuntosijoituskirja.fi

Harri Hurun ja Marko Kaarton asuntosijoituskirja ”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” julkaistiin kesäkuussa 2021. Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaan alennuskoodi ”KOTIMATKA”, jolla saa 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

”Erinomainen tietopaketti nopeuttamaan asuntosijoittajana vaurastumista! Koko prosessi avattiin perinpohjaisesti ja sitä havainnollistettiin hyvin konkreettisilla luvuilla ja esimerkeillä. Jos tavoittelet enemmän kuin yhtä sijoitusasuntoa, niin näillä opeilla nopeutat prosessia huomattavasti!” JOONATAN VOLTTI Sijoitusvalmentaja ja Airbnb-kirjailija.

Rahamedia

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntopehtoori LKV

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Suomen Hypoteekkiyhdistys

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusasunnot – Parhaat asuntosijoituskohteet

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Osta, vuokraa, vaurastu

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntosalkunrakentaja.fi – Parhaat sijoitusasunnot

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusovi.com

Viisastu asuntosijoittamisesta

Suomen Vuokranantajat

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

%d bloggaajaa tykkää tästä: