Siirry sisältöön

Jaakko Laksola ja linjasaneeraukset – Ostan Asuntoja Podcast feat. Jenni From the Block #73

Olli Turunen - Ostan Asuntoja Podcast feat. Jenni From the Block #64

Tämän kerran jaksossa kuullaan Jaakko Laksolan näkemyksiä linjasaneerauksista ja taloyhtiöiden korjaushankkeista Jenni Witikkalan haastattelemana:

 • miten eri vuosikymmenten talot eroavat toisistaan
 • mitä tarkoittaa tekninen käyttöikä
 • mikä on osakaslähtöinen korjausstrategia
 • mikä on hankesuunnitteluvaihe ja miksi se on tärkeä
 • miten omistajien intressit voivat erota taloyhtiön päätöksiä tehdessä
 • mitä korjaushistoria kertoo asuntosijoittajalle
 • minkälaisia eri tapoja on lähestyä linjasaneerauksia
 • miten käsitellään eritasoiset osakkaiden asunnot saneerauksen yhteydessä

Ensiesitys Radio Ravussa 1.10.2014.

Samasta aiheesta aikaisempi Ostan Asuntoja Podcast Ostan Asuntoja Podcast #41 – Asuntosijoittava linjasaneeraaja Tuomas Partinen osa 1/2


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Spotify_Logo_RGB_Black

listen-on-Stitcher-badge

Google pod

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Uusi sijoitusasuntojen markkinapaikka:

sijoitusasunnot.com

Oletko usein ajatellut, että saisipa asuntoilmoituksesta kaikki asuntosijoittajalle tärkeät tiedot ilman, että niitä täytyy nyhtää sieltä täältä jyvä kerrallaan. Vielä hienompaa olisi, jos myyntimateriaali olisi tehty asuntosijoittajia varten. Kerrankin asuntoilmoitusta lukiessa saisi riittävästi tietoa asunnosta ja vielä niin, että tärkeimmät tiedot olisi tuotu heti ensimmäisenä esille.

Ajattele, jos “Sopii sijoitukseen” ei olisi myyntilause jossain satunnaisessa ilmoituksessa vaan jokainen listattu asunto sopisi lähtökohtaisesti asuntosijoittajalle.

Lopeta ajattelu, käy tutustumassa kauppa.sijoitusasunnot.com  ja liity uudelle sähköpostilistalle. 

https://kauppa.sijoitusasunnot.com

Ostan Asuntoja Podcast #18 – Yrittäjä, asuntosijoittaja, toimitusjohtaja Henri Neuvonen osa 1


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Jenni Witikkala LKV, LVV, KTM www.jenniwitikkala.fi, puh. 0503076539, email jenni@snooa.fi


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja YouTube: Mitä ongelmavuokralaissegmenttejä on olemassa? YouTube #88

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”


Kevätalvella 2014 aloitti paikallinen nettiradio nimeltään Radio Rapu. 11.9.2014 alkoi monen asuntosijoittajan ja vuokranantajan kannalta merkityksellinen ja uraauurtava asuntosijoittamisohjelma nimeltä ”Jenni From the Block”. Siinä Jenni Witikkala haastatteli asuntosijoittajia ja vuokranantajia 45 jakson verran. Radio Rapu lopetti lähetyksensä keväällä 2016 ja jonkin ajan kuluttua siitä Jenni From the Block -radio-ohjelman jaksot katosivat netistä.

Sen seurauksena Ostan Asuntoja Podcast on voinut kutsua itseään kiistatta Suomen parhaimmaksi ja kauneimmaksi asuntosijoittamiseen ja vuokraustoimintaan keskittyväksi podcastiksi. Kun on ainoa, voi keksiä kaikenlaisia lennokaita lauseita ilman suurta faktaperustetta. Faktapohjaa jouduin hakemaan, kun Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelijoilta alkoi tulla kysymyksiä, että olen kuunnellut kaikki jaksot jo 3 kertaa, mitä muita suomalaisia asuntosijoituspodcasteja voisit suositella. En voinut suositella mitään. Matkan varrella on tullut kysymyksiä, että missä on se Jennin ohjelma ja olen vain vastaillut, etten tiedä. Kunnes tajusin, että onpa Suomen huonoin ja rumin vastaus.

Otin yhteyttä Jenni Witikkalaan, joka otti yhteyttä Timo Uusi-Kerttulaan, yhteen Radio Ravun omistajista. Timon ja Jennin avustuksella ja luvalla Ostan Asuntoja Podcastilla on käytössään kaikki ”Jenni From the Block” -radio-ohjelman jaksot, joiden ensiesitykset ovat olleet Radio Ravussa 11.9.2014-14.5.2016 välisenä aikana. Tulevien kuukausien ja vuosien aikana on luvassa remasteroituna Suomen parhaan ja kauneimman asuntosijoittamiseen ja vuokraustoimintaan keskittyneen nettiradio-ohjelman jaksot ”Ostan Asuntoja Podcast featuring Jenni From the Block” -teeman alla. Jaksot tulevat olemaan kuunneltavissa kaikilla podcast -alustoilla.

Suurkiitos Jennille ja Timo Uusi-Kerttulalle. Jaksoista löytyy mittaamattoman arvokas määrä ikivihreää asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintatietoa ja -kokemusta.

Video

Mitä ongelmavuokralaissegmenttejä on olemassa? YouTube #88

Mitä ongelmavuokralaissegmenttejä on olemassa?

Valtaosa vuokralaisista ei kuulu mihinkään näistä segmenteistä vaan ovat vuokranantajan toiminnalle elintärkeitä asiakkaita ainoan kuukausittaisen positiivisen tulovirran tuojina.

Kuten vuokranantajissakin on ogelmavuokranantajia, samalla tavalla löytyy ongelmavuokralaisia. Käyn videolla läpi 6 erilaista ongelmavuokralaisryhmää, segmenttiä, jotta mahdollisimman moni vuokranantaja osaisi niihin kuuluvia etukäteen tunnistaa ja pystyisi siten tarjoamaan vuokrakotiaan tositarkoituksella liikkeellä oleville hyville vuokralaisille.

Jäikö joku segmentti kokonaan tunnistamatta?


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa Vuokravälitystä alkaen 500 euron palkkiolla, johon sisältyy ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu.

Tarjolla on lisäksi “avaimet käteen” vuokra-asunnon Huolenpitopalvelu 35 euron kuukausihinnalla. Näin voit ulkoistaa sijoitusasuntosi vuokraustoiminnan kokonaisuudessaan. Palveluun sisältyy pysyvä vuokratakuu.

Asiakkaiden kysynnän vuoksi Asuntopehtoori on kasvanut ja tarjoaa nyt myös asuntojen myyntivälitystä.

Mainitse toimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5 %:n alennuksen palkkiosta.  

Asuntopehtoorin Blogista: Asuntosijoittajan supervoimat

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

“Kulta ei ole sijoitus” Sam Laakso – Ostan Asuntoja Podcast #72

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Kun vuokrasuhde päättyy, 10 kohtaa vuokranantajan muistettavaksi – Blogi #176

Kun vuokrasuhde päättyy, 10 kohtaa vuokranantajan muistettavaksi – Blogi #176

Vuokrasuhde päättyy yleensä neljällä tavalla; vuokrasopimus irtisanotaan, puretaan, vuokralainen ja vuokranantaja sopivat yhdessä, että vuokrasopimus päätetään, tai se päättyy määräaikaisuuden tullessa täyteen. 

Tässä kirjoituksessa käydään läpi tilannetta, jossa vuokralainen ilmoittaa vuokranantajalle, että haluaa päättää vuokrasuhteen. Tämä on yleisin tapa, jolla vuokrasuhteet päättyvät ja joihin vuokranantajan pitäisi olla kaikista parhaiten valmistautunut varmistaakseen, että vuokraustoiminnan eliksiiri, kassavirta ei tarpeettomasti katkea.

Vuokralaisen ilmoitus halusta päättää vuokrasuhde on vuokraustoiminnan arkea

Mikäli usein vuokransa myöhässä maksanut, naapureita häirinnyt tai vuokrakotiaan huonosti hoitanut vuokralainen ilmoittaa halustaan muuttaa, pieni hiljainen tuuletus voi olla paikallaan. 

Pitkäaikaisen, hyvän vuokralaisen tehdessä vastaavan ilmoituksen, tunteet on hyvä pitää kurissa ja keskittyä oleellisiin asioihin eli omaan vuokraustoimintaan. Vaikka vuokralaisen menettäminen kuinka harmittaisi, onnittelut uudesta työ- tai opiskelupaikasta toisella paikkakunnalla, parisuhteen kehittymisestä tai tulevasta perheenlisäyksestä ovat paikallaan, mikäli vuokralainen sellaisia uutisia kertoo. Vastaavasti pahoittelut vuokralaisen kannalta huonoista uutisista on paras tapa aloittaa keskustelut vuokrasuhteen päättymiseen liittyvistä asioista.

Vuokralainen ei välttämättä halua jakaa yksityiselämäänsä vuokranantajan kanssa mutta aina voi kysyä, onko lähdön syynä joku vuokrasuhteeseen tai -kotiin liittyvä seikka. Joskus voi löytyä ratkaisu, jossa vuokrasuhde voikin jatkua vaikkapa vuokranantajan omistamassa toisessa asunnossa.

Hyvä vuokranantaja varmistaa, että irtisanomisilmoitus on kirjallinen ja todistettavasti tiedoksi annettu

Jotta tämän varmistuksen voi tehdä, pitää ensin tietää, mitkä irtisanomisilmoituksen tavat ovat kirjallisia ja milloin todistettavuus -ehto täyttyy. 

 

microphotography of orange and blue house miniature on brown snail s back

Kehityksen kelkasta jälkeen jääneelle voi ”kirjallinen” -sanasta tulla mieleen, että etanapostilakon aikana vuokrasuhteen jatko on turvattu pariksi kuukaudeksi, koska vuokralainen ei saa paperille kirjoitettua irtisanomisilmoitusta perille. 

Kirjalliseksi ilmoitukseksi lasketaan myös sähköpostilla, tekstiviestillä tai vaikkapa WhatsApplla tehty irtisanomisilmoitus. Mikäli on ylpeä siitä, ettei käytä moderneja viestintävälineitä, kannattaa ulkoistaa vuokrasuhteen hoito vuokravälittäjälle, jolloin on edelleen mahdollista ajatella toimivansa hyvänä vuokranantajana. Mikäli haluaa itse hoitaa vuokrasuhteen hallinnan, kannattaa jo vuokrasopimuksen laatimisvaiheessa kertoa vuokralaiselle, millä välineillä on vuokralaisen tavoitettavissa.

Modernien viestintävälineiden käytön yhteydessä vuokralaisen kirjallinen irtisanomisilmoitus kuitataan vastaamalla samalla viestintävälineellä ilmoitus vastaanotetuksi, jonka jälkeen se tallennetaan esimerkiksi ottamalla ”screenshot” eli valokuva viestiketjusta.

Mikäli vuokralainen kertoo puhelimessa aikomuksestaan irtisanoa vuokrasopimus tai on lähettänyt tavallista etanapostia, hyvä vuokranantaja ohjeistaa vuokralaista tekemään irtisanomisilmoituksen sähköisesti ”irtisanon vuokrasopimukseni päättymään osoitteessa XYZ, päivämäärä ja nimi”. Ilmoituksen saatuaan hän kuittaa ”olen vastaanottanut irtisanomisilmoituksen”. Näillä kuittauksilla varmistetaan, että kirjallisesti toimitettu irtisanomisilmoitus on myös todistettavasti tiedoksi annettu ja saatu. 

Mitä tarkoittaa vuokrasopimuksen irtisanominen kirjallisesti ja todisteellisesti ? YouTube #34

Tämän prosessin noudattaminen on molempien osapuolien etu. Vuokranantajan kannalta se on tärkeää, koska vuokralaisen irtisanomisilmoituksesta käynnistyy prosessi, joka aiheuttaa vuokranantajalle erilaisia kustannuksia ja uusia sitoumuksia esimerkiksi seuraavan vuokralaisen vuokrasuhteen alkamispäivän suhteen.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Mitä Asuntosalkunrakentaja.fi ajattelee, OPISKELE Blogista: Allokointi eli hajauttaminen

Ostan Asuntoja Podcast #24 – Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen, osa 1


Irtisanomisajan laskemisen kertaus ja vuokrasopimuksen ehtojen tarkistus

Hyvä vuokranantaja selittää vuokralaiselle jo vuokrasopimuksen laatimisvaiheessa, miten irtisanomisaika lasketaan. Pieni osa vuokralaisista luulee, että ”kuukauden irtisanomisaika” tarkoittaa, että irtisanomispäivästä laskien asunto pitää luovuttaa vuokranantajalle tasan kuukauden kuluttua. Näin luuleva varmistaa oikeutensa asua asunnossa seuraavan kuukauden viimeiseen päivään asti jättämällä irtisanomisilmoituksen kuun viimeiseen päivään. Samasta luulosta seuraa se, että tehdään uusi vuokrasopimus ennen kuin irtisanotaan edellinen ja lasketaan, että parin päivän vuokran voi kyllä maksaa kahdesta asunnosta, jos irtisanoo vuokrasopimuksen kuukauden toinen tai kolmas päivä.

Vuokrasopimuksen hepreaa

Kun vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus tulee, sen kirjallisen muodon ja todisteellisuuden varmistamisen yhteydessä kannattaa varmistaa, että vuokralaisella on oikea käsitys irtisanomisajan laskemisesta. Samassa yhteydessä kannattaa aloittaa keskustelu siitä, milloin vuokralaisella on suunnitelmissa muuttaa asunnosta pois. Tämä tieto antaa vuokranantajalle mahdollisuuksia suunnitella remontteja tai markkinoida asuntoa ”mahdollisesti jo kuun puolivälissä” vapautuvana. 

Vuokranantajan tulisi lisäksi heti tarkistaa, onko vuokrasopimuksessa säädetty jotain ensimmäisestä mahdollisesta irtisanomisajasta ja siihen mahdollisesti liittyvästä sopimussakosta. Erilaisilta nettikeskustelupalstoilta tietotaitonsa kaivaneiden joukosta löytyy myös sellaisia, jotka luulevat, että määräaikainenkin vuokrasopimus on irtisanottavissa vuokralaisen ollessa sitä mieltä, että hänellä on siihen pätevä syy. 

Hyvä vuokranantaja tarkistaa sopimustilanteen ja informoi vuokralaistaan välittömästi, minkälainen toimintapolitiikka hänellä on sopimussakon tai määräaikaisen vuokrasopimuksen yhteisellä sopimisella päättämisen suhteen.

Mikä on vuokrasopimuksen “ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä” -ehto? YouTube #28

Yhteistyö lähtevän vuokralaisen kanssa uuden vuokradiilin clousaamiseksi

Väliotsikossa on tarkoituksella ”diilin clousaus” -termi, jotta senkin avulla välittyisi viesti, että vuokraustoimintaan kuuluu vuokralaisten vaihtuminen. Toiminnan kannattavuuteen vaikuttaa oleellisesti vuokrausaste eli asuntojen pitäminen jatkuvasti vuokrattuna. Kun vuokralainen on ilmoittanut halustaan muuttaa asunnosta pois, vuokranantajan kannattaa pyrkiä tämän kanssa yhteistyöhön, jotta uusi hyvä vuokralaiskandidaatti, joka haluaisi tehdä vuokrasopimuksen, löytyisi mahdollisimman nopeasti ja mieluiten siten, että lähtevä vuokralainen luovuttaa asunnon uudelle vuokralaiselle, jolloin tyhjiä päiviä ei tule yhtään.

Mikäli lähtevällä vuokralaisella on rahallisen porkkanan kautta intressi irtisanomiskuukauden vuokran osapalautukselle, sopimussakon kohtuullistamiselle tai määräaikaisen vuokrasopimuksen sovussa päättämiselle, on hänen kanssaan helpompi sopia asunnon esittelykuntoon siivoamisesta ja esittelyjen järjestämisestä. Mikäli tällaista porkkanaa ei automaattisesti ole, lähtevältä vuokralaiselta voi aina kysyä, haluaisiko hän tällaista palvelua tarjota.

Miten asuntosijoitussalkun vuokrausaste lasketaan ja miksi se on hyvä asuntosijoittajan tunnusluku? YouTube #12

Vakuuden palauttamisen ehtojen kertaus – vakuus ei ole irtisanomiskuukauden vuokra

Aina silloin tällöin vuokralainen voi kysyä, voisiko irtisanomiskuukauden vuokran ottaa vakuudesta. Vaikka tämä toivomus on täysin ymmärrettävä, siihen ei lähtökohtaisesti tulisi koskaan suostua. Tässä kohtaa on hyvä palata vuokrasopimukseen, jossa toivottavasti vuokranantaja on muistanut selkeästi määritellä, että vakuus on tarkoitettu motivoimaan vuokralaista maksamaan vuokransa, pitämään asunnosta hyvää huolta ja loppusiivoamaan sen uutta asukasta varten. Asunnon kunnon ja varsinkin loppusiivouksen tason pystyy varmistamaan vasta, kun asunto on tyhjennetty.

11Sen sijaan lähtevän vuokralaisen kanssa voi käydä läpi menettelyä, miten tämä saa vakuuden tai sen osan mahdollisimman nopeasti takaisin. Mikäli vuokranantaja järjestää haastattelujen pohjalta yksityisnäyttöjä vain valikoiduille vuokralaiskandidaateille, näitä voi ohjeistaa katsomaan myös asunnon kuntoa ja siisteystasoa jo näytön yhteydessä. Mikäli vuokralainen vaihtuu lennosta, lähtevälle vuokralaiselle voi ilmoittaa, että uusi vuokralainen hyväksyy loppusiivouksen tason, jolloin hyväksyntä vapauttaa vakuuden välittömästi. Mikäli lieden tausta ja lattiakaivo ovat siivoamatta mutta muut pinnat näyttävät hyviltä, vakuudesta voi ja tulee palauttaa valtaosa ja siitä saa pidättää vain mahdollisen kulun suuruisen summan.

Vaikka lähtevä vuokralainen olisikin maksukykyinen, vuokrasopimusten velvoitteiden täyttäminen on helpointa hoitaa vakuudesta niin pitkään kuin se on vuokranantajan hallinnassa. Tässä reilusti mutta johdonmukaisesti toimien saa myös uuden vuokralaisen tietouteen, miten tulevaisuudessa hän voi varmistaa mahdollisimman nopean vakuuden vapauttamisen.

Vuokranantajan tarkistuslista, kun vuokralainen ilmoittaa tahtonsa päättää vuokrasuhde

Vuokraustoiminta ei ole harrastustoimintaa vaan se tulisi nähdä alusta asti liiketoimintana, johon kuuluu prosessien eli toimintatapojen kuvaaminen. Vaikka kokisikin vahvasti, että ”harrastaa” asuntosijoittamista, silti kannattaa olla valmiina tarkistuslista, mitkä asiat tulee hoitaa irtisanomisen yhteydessä. Jos harrastaa kuntosalia, siellä tehdään harjoitusohjelma tai jos pelaa golfia, kierroksen alussa annetaan tuloskortti ja matkalla on ohjeita, joilla varmistetaan, että kierros etenee väylä kerrallaan oikeassa järjestyksessä.

Tarkistuslistaan kuuluu seuraavat kohdat:

 • varmista oma mielentila kohdalleen ja fokusoidu uuden hyvän vuokralaisen löytämiseen nopeasti
 • varmista irtisanomisilmoituksen kirjallisuus ja todisteellisuus lähtevää vuokralaista auttaen
 • kertaa, mitä laki ja vuokrasopimus sanovat vuokrasuhteen päättymisestä
 • tarkista, onko poismuuttopäivästä sovittu vuokrasopimuksessa kuun loppuun vai onko mahdollista, että vuokralainen toimii lain mahdollistamalla tavalla
 • sovi vuokralaisen kanssa, miten hän voisi auttaa uuden vuokradiilin clousaamisessa
 • käynnistä vuokrakohteen markkinointi
 • kertaa vuokralaiselle, miten vakuuden suhteen toimitaan
 • pyydä pankkiyhteystiedot vakuuden palauttamista varten
 • ota esille vuokrasuhteen alussa täytetty muuttotarkastuslomake tai vastaavat tiedot
 • toimita vuokralaiselle ”Ohje vuokra-asunnon tavanomaisesta kulumisesta ja siivouksesta”

Yhteenveto

Näillä keinoilla voit parantaa mahdollisuuksia löytyy uusi vuokralainen ilman, että vuokralaisten välissä tulee yhtään tyhjää päivää tyhjästä kuukaudesta puhumattakaan. 

Toimimalla reilusti ja johdonmukaisesti voi mahdollisia ongelmia ratkaista siten, että ne jäävät asiatasolle vuokranantajan ja lähtevän vuokralaisen henkilökemioita vahingoittamatta. Näin myö

s vuokranantaja voi vuokralainen kerrallaan parantaa mainettaan hyvänä vuokranantajana.

Puuttuuko listalta jotain, jonka tulisi kuulua onnistuneeseen vuokrasuhteen päättämiseen?

Tulossa: ”Lopputarkastus, pidätykset vakuudesta ja toimintaohjeet, mikäli vakuus ei riitä”


“Kulta ei ole sijoitus” Sam Laakso – Ostan Asuntoja Podcast #72

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja YouTube: Onko 5-kymppisenä liian myöhäistä aloittaa asuntosijoittaminen? YouTube #85

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja IGTV:stä löytyy jo yli 50 videota

”Kulta ei ole sijoitus” Sam Laakso – Ostan Asuntoja Podcast #72

"Kulta ei ole sijoitus" Sam Laakso - Ostan Asuntoja Podcast #72

Tällä kertaa poiketaan Ostan Asuntoja Podcastin kuvauksen mukaisesta haastateltavasta, sillä vieraana on henkilö, joka ei omista sijoitusasuntoja eikä toimi vuokranantajana.

Hyvän sijoittajan yksi perusominaisuus on jatkuva opiskelu esimerkiksi lukemalla. Lukeminen tulisi tapahtua laajemmalla pohjalla kuin pelkästään asuntosijoituskirjoja kahlaamalla. Tämän kerran jaksossa sivutaan toki  asuntosijoittamista mutta se tarjoaa juuri sitä laajempaa perspektiiviä, jota menestyvän asuntosijoittajan pitäisi myös hahmottaa.

Käymme Samin kanssa läpi asioita laajalla kirjolla:

 • Sam kertoo kultaa käsittelevän laadukkaan lopputyönsä sisällön, jolloin kuuntelija saa käsityksen, mitä kaikkea siitä voisi oppia
 • pikakierros on modifioitu mutta sitäkin kiinnostavampi
 • jos kulta ei ole sijoitus, mitä se sitten on
 • kullan eurohinta vai euron kultahinta – häh?
 • mitkä ovat kullan hinta-ajurit
 • miten eri keskuspankkien käyttäytyminen on muuttunut kullan myymisen ja ostamisen suhteen
 • mitkä ovat asuntosijoituksen ja kullan yhteneväisyydet ja erot
 • milloin ja miksi kulta voisi sopia asuntosijoittajan salkkuun
 • miksi fyysistä kultaa – ei kulta-ETF:iä
 • säilytys lattialaudan alla, tallelokerossa vai yksityisessä holvissa – miksi
 • miten Samin työnantaja Voima Gold toimii

Jakson kuuntelu ei edellytä kullan omistamista mutta siitä voi seurata kultakuume.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Spotify_Logo_RGB_Black

listen-on-Stitcher-badge

Google pod

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Sam Laakso – The Future of Gold from 2019 to 2039 -lopputyö skalcapital.com

Ray Dalio – Big Debt Crisis; Adlibris Sidottu

Alexis Stenfors – Riskitekijä; Adlibris Sidottu, Adlibris E-kirja

James Rickards – Aftermath; Adlibris NidottuAudible

Reinhart, Rogoff – This time is different; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Audible

Sam Laakso Twitter

Voima Gold nettisivut


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa Vuokravälitystä alkaen 500 euron palkkiolla, johon sisältyy ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu.

Tarjolla on lisäksi “avaimet käteen” vuokra-asunnon Huolenpitopalvelu 35 euron kuukausihinnalla. Näin voit ulkoistaa sijoitusasuntosi vuokraustoiminnan kokonaisuudessaan. Palveluun sisältyy pysyvä vuokratakuu.

Asiakkaiden kysynnän vuoksi Asuntopehtoori on kasvanut ja tarjoaa nyt myös asuntojen myyntivälitystä.

Mainitse toimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5 %:n alennuksen palkkiosta.  

Asuntopehtoorin Blogista: Ammattisijoittajan kolme strategiaa 

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Suvi “Think a Million” Schwab Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #70

Miljonääriksi asuntosijoittamisella – osa 1 ”Ajattele miljoonaa” – Blogi #174

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja IGTV:stä löytyy jo yli 50 videota


* Peab jo kolmatta kertaa peräkkäin ykkönen


Kaupallinen varoitus

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Video

Miten verotietouutisten seuraaminen hyödyttää asuntosijoittajaa? YouTube #87

Miten verotietouutisten seuraaminen hyödyttää asuntosijoittajaa? #87

Tällä kertaa yritän tiivistetysti vastata siihen, kuinka tärkeää on keskittyä oleelliseen, mikäli haluaa menestyä.


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

5 syytä, miksi asuntosijoittajan tulisi harkita päiväkirjan pitoa – Blogi #175

Miljonääriksi asuntosijoittamisella – osa 1 ”Ajattele miljoonaa” – Blogi #174

Suvi “Think a Million” Schwab Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #70

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot


https://kauppa.sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com on avannut uuden sijoitusasuntojen markkinapaikan. Käy tutustumassa

5 syytä, miksi asuntosijoittajan tulisi harkita päiväkirjan pitoa – Blogi #175

Päiväkirjan kirjoittaminen on ollut tarjolla päivittäisenä rutiinina niin kauan kuin minä muistan. Anne Frankin Päiväkirjat -kirja tulee itselleni mieleen ensimmäisenä, kun joka mainitsee sanan ”päiväkirja”. Seuraavaksi tulee mieleen aiheeseen varmasti yleisemmin liittyvä kuvituskuva, jossa istutaan teemukin kanssa kynä kädessä kirjoittamassa kovakantiseen muistikirjaan.

Itse en omista kovakantista päiväkirjaa, johon kirjoittaisin joka päivä rutiininomaisesti sieluni syvimpiä tuntoja. Silti teen päiväkirjanomaisia merkintöjä eri paikkoihin erilaisilla tavoilla, jotka jopa muuttuvat usein, vähintään kerran vuodessa. Kirjoituksessa käyn läpi 5 kohtaa, jotka mahdollisesti voivat saada asuntosijoittajalukijan innostumaan päiväkirjan pitämisestä.

1. Verottaja edellyttää päiväkirjan pitoa asuntosijoittamis- ja vuokraustoiminnan verovähennettävistä kuluista

Alotin tarkoituksella syyllä, joka toivottavasti saa paantuneemmankin päiväkirjaidean vastustajan harkitsemaan päiväkirjan kokeilemista. Tähän on kaksikin eri syytä.

Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10Verovähennysten unohtaminen maksaa. Jos tilaa ”Osta, vuokraa, vaurastu” -kirjan, siitä saa kuitin ja maksutavasta riippuen siitä voi jäädä elektroninen merkintä tili- tai luottokorttiotteeseen. Mikäli näitä ei unohda käydä edes kerran vuodessa läpi ennen omaveroenterin painamista, on jollain tavalla turvassa, vaikka päiväkirjaa ei käyttäisikään. 

”Hankin vihdoinkin Ostan Asuntoja Podcast -vieraiden jatkuvasti suositteleman Turusen ja Oravan kirjan” -päiväkirjamerkintä toisi yhden lisävarmistuksen, jollei mitään muuta. Yhtiökokousten, asuntonäyttöjen, remonttimateriaalihankintojen ja vaikkapa Varapuun valmennuksessa käynnin kilometrikustannuksen kirjaaminen sen sijaan ovat jo puhdasta päiväkirjamateriaalia, kun niistä ei välttämättä kerry kuittitositetta päivämäärineen.

Asuntosijoittajan ja vuokranantajan verotuksen ja OmaVeron käytön ohjeet – Blogi #149

Verottajan selvityspyyntö. Toinen syy onkin sitten se, jossa verottaja pyytää selvitystä niistä viime vuoden verotuksessa vähennetyistä asuntosijoittamisen ja vuokraustoiminnan yleiskuluista. Muistatko nyt varmasti enää, kävitkö esittelemässä asuntoa kolmena eri päivänä vai yhtenä päivänä peräkkäin kolmelle kandidaatille. 

Joskus voi myös huomata jälkikäteen, ettei tiennyt näiden kulujen verovähennyskelpoisuudesta. Päiväkirjan pidolle voi saada sievoisen tuoton, jos takautuvasti 5 vuodelle hakee oikaisua verotukseen.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

UUTTA!

Käy tutustumassa uuteen sijoitusasuntojen markkinapaikkaan


2. Päiväkirja tuo konkreettisia päivittäisiä saavutuksia multitaskaajan kaaokseen

Kaikille on varmaan selvää, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan oravanpyörästä tai siitä poishyppäämisestä. Multitaskaus on taas sitä, josta erityisesti ylistetään äitejä, jotka kykenevät pitämään 20 palloa ilmassa yhtä aikaa insinöörimiehen yhden asian putkiaivoon verraten.

Aiheesta parhaita puhujia ovat varmaankin insinöörinaiset, jotka ovat tutustuneet sekä multitaskauksen että yhteen asiaan kerralla fokusoitumisen hyödyistä ja haitoista. 

Jos jokainen päivä on täyttä kaaosta, aamuisen päiväkirjamerkinnän tekeminen voi olla se ensimmäinen pieni voitto, joka ohjaa pois kaaoksesta kohti toistuvia rutiineja, tapoja. Päiväkirjamerkinnän tekemisen kynnys on paljon matalampi kuin jatkaa salilla käyntiä tammikuun jälkeen, jos edellisenä vuonna ei koskaan käynyt salilla.

Ostan Asuntoja Blogista: Tavoitteenasetannalla lisävipua asuntosijoittamiseen

3. Asuntosijoittajan päiväkirjarutiini parantaa keskittymistä oleellisiin asioihin

Olen itse määritellyt elämäni päämäärät, vuokraustoiminnan vision vuodelle 2025 ja näistä johdetut asuntosijoittamisen tavoitteet vuodelle 2019. Jokaiseen aamuuni kuuluu näiden kertaaminen, joskus perusteellisesti ja joskus nopeasti, ja niistä päivän kolmen tärkeimmän tehtävän listaaminen sähköiseen ”Day One” -päiväkirjaani.

Asuntosijoittaja ja vuokranantaja Maria Friström, joka on myös Tuplashotti podcastin toinen juontaja, kertoo listaavansa vain yhden päivän kaikista tärkeimmän asian joka aamu.

Ostan Asuntoja Podcast #20 – Maria “jos minä pystyn, muutkin pystyy” Friström osa 1

”Opiskelen 20 sivua hankkimastani The Millionaire Real Estate Investor” -kirjasta voi olla jokaisen tai vaikka 5 aamun päiväkirjamerkintä, jonka tapahduttua käydään taas päiväkirjan sivulla kirjaamassa, mitkä 1-3 ajatusta 20 sivun lukeminen herätti ja johtaako juuri tämän päivän opiskelu johonkin käytännön toimenpiteeseen.

4. Päiväkirja toimii hyvänä asuntosijoittajan vuosisuunnittelun elementtinä

Yrityksissä pidetään strategiapäiviä, jolloin linnoittaudutaan johonkin korpihotelliin pariksi päiväksi miettimään tulevien vuosien strategioita sekä muodollisen että vapaata sisältävän agendan pohjalta. 

fullsizeoutput_10cAsuntosijoittajana pidän itseni kanssa samanlaisia strategiapäiviä kerran pari vuodessa. Näiltä päiviltä ovat peräisin Ostan Asuntoja Blogeissa joskus esiintyvät buddhalaistemppeli- tai suomalaiset kivinavettakuvat.

Oman päiväkirjan kertaaminen vuosi taaksepäin antaa hyvän lisän tulevaisuuden miettimiselle; mikä onnistui hyvin ja mihin tulisi kiinnittää enemmän huomiota jatkossa. Sähköisessä päiväkirjassa voi olla ominaisuutena ”tänä päivänä vuosi sitten” -toiminto, jolloin jopa päivittäin voi kurkata siihen, minkälaisten asioiden parissa painiskeli vuosi sitten. Myös sellaisia fyysisiä päiväkirjoja löytyy, joissa samalla sivulla on useammalle vuodelle tilaa, jolloin 3 vuotta päiväkirjaa pidettyään voi joka päivä nähdä saman päivän vuosi, kaksi ja kolme taaksepäin.

Markus ”MG Asunnot” Grahn vinkkasi ”5 vuoden päiväkirja, Adlibris”. Tai ”10 vuoden päiväkirja Adlibris”.

Miljonääriksi asuntosijoittamisella – osa 1 ”Ajattele miljoonaa” – Blogi #174

5.  Päiväkirja auttaa asuntosijoittamistiedon siirtämisessä seuraavalle sukupolvelle

Kun elämä on hektistä päivästä toiseen, aina ei jää aikaa tiedon siirtämiselle jälkipolville, joka ei myöskään välttämättä ole vielä valmis sitä vastaanottamaan, vaikka aikaa olisikin. Kun jälkipolven henkinen vastaanottokyky olisi riittävän kypsynyt, heidän elämänsä voi vuorostaan olla niin hektistä, että aikaa ei löydy.

Taloudellinen vapausPäiväkirjan pitäminen on yksi keino jakaa omia ajatuksia tuleville sukupolville. Oma tyttäreni ei vielä ole asuntosijoittamisesta kiinnostunut, mutta ”Ostan Asuntoja” on syöpynyt tietoisuuteen niin vahvasti, että mikäli aihe jonain päivänä kiinnostaa ja minä en ole paikalla opettamassa, googlaamalla löytyy netin kätköistä lukuisa määrä isän eri kanaviin tekemiä päiväkirjamerkintöjä asuntosijoittamisesta, vuokraustoiminnasta ja oman ajattelun ja toiminnan kehittämisestä.

Onko päiväkirjan pitäminen kynällä paperille kirjoittaen ainoa oikea tapa? Voiko sähköisten päiväkirjamerkintöjen kynä-paperi-käsi-mieli -yhteyshyödyn puuttumista kompensoida vaikka tägäyksen ja hakutoimintojen tuomien hyötyjen kautta? 

Tarkoituksella jätin kokonaan käsittelemättä mahdolliset mentaalipuolen hyödyt, joita päiväkirjan pitämiseen liittyy, koska en ole siinä ollenkaan asiantuntija. Osaatko suositella siltä näkökulmalta jotain hyvää kirjoitusta?

Heikki Pajunen puhui onnistumispäiväkirjasta Ostan Asuntoja Podcastin haastattelussa: Ostan Asuntoja Podcast #8 – Merkityksellisiä tekoja asuntoja vuokraamalla – Heikki Pajunen osa 1

Heikki teki myös tähän blogikirjoitukseen videokommentin nimenomaan tästä mentaalipuolesta. Suurkiitos!


Niceroom Blogi: ”10 hyvää syytä kirjoittaa päiväkirjaa”

Suvi ”Think a Million” Schwab Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #71

Suvi "Think a Million" Schwab Osa 1 - Ostan Asuntoja Podcast #70

Ostan Asuntoja Podcastin vieraissa korkataan uusi maanosa, kun pääsin haastattelemaan Singaporessa asuvaa Suvi Schwabia, joka on varsinainen maailmannainen. Osassa 1 juttelimme ainakin

 • Suvin tarinasta, miten tehokkaasti opitaan ja kehitytään kielissä opiskelun sivutuotteena
 • mitä kaksi tamperelaista ajattelee Turusta
 • minkälaista on asua Singaporessa
 • kuinka ensimmäinen sijoitusasunto oli yhtä jännittävää kuin ETF-kuukausisäästäminen
 • mikä muutti ajattelun täysin
 • miten Suvi romahdutti Tampereen kantakaupungin yksiöiden hinnat 30 000 eurolla, koska alle markkinahinnanhan ei voi ostaa, eihän
 • miten ”Think a Million” ja osakeyhtiön perustaminen liittyvät toisiinsa

Tässä osassa 2 jatkettiin juttua

 • mitä mutkia tuli rahoitukseen, kun Suvi muutti Singaporeen
 • miten rahoitus järjestyi, kun Suvi perusti osakeyhtiön ja aloitti sitä kautta sijoittamisen
 • miten koko asuntosalkun ja yksittäisen ostettavan asunnon velkavipu-%:t eroavat
 • miten Suvi käyttää sekä kiinteitä että muuttuvia korkoja
 • saako Saksasta ”ruotsalaisia” asuntosijoituslainoja
 • mitä käytännön verkostoitumishaasteita Suvilla on, kun hän on vasta tullut ulos asuntosijoituskaapista
 • mikä on tiktok ja mistä Ostan Asuntoja saa siihen käyttökoulutusta
 • suosituksia Immobilien podcasteista auf Deutsch

Mielenkiintoinen tarina jatkuu.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Spotify_Logo_RGB_Black

listen-on-Stitcher-badge

Google pod

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Gary Keller, Jay Papasan – The Millionaire Real Estate Investor 2005; Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Amazon Kirja, Audible

Napoleon Hill – Think and Grow Ritch; Adlibris Pokkari, Adlibris E-kirja, Audible, Suomeksi Adlibris

David Schwarz. – The Magic of Thinking Big; Adlibris Pokkari, Adlibris Sidottu, Audible

Darren Hardy – The Compund Effect; Adlibris Pokkari, Audible 

Scribd kirjoihin

Overcast podcastien kuunteluun iOS -ympäristössä

Thomas Knedel – Immopreneur Podcast ja nettisivut

Immostories mit Babs und Max Podcast

Instagram bookoffinance

“Let us rise up and be thankful, for if we didn’t learn a lot today, at least we learned a little, and if we didn’t learn a little, at least we didn’t get sick, and if we got sick, at least we didn’t die; so, let us all be thankful.” – Buddha.

Suvi Schwab InstagramTikTok, LinkedIn

Suvi Kasvussa -blogin haastattelussa


Uusi sijoitusasuntojen markkinapaikka:

sijoitusasunnot.com

Oletko usein ajatellut, että saisipa asuntoilmoituksesta kaikki asuntosijoittajalle tärkeät tiedot ilman, että niitä täytyy nyhtää sieltä täältä jyvä kerrallaan. Vielä hienompaa olisi, jos myyntimateriaali olisi tehty asuntosijoittajia varten. Kerrankin asuntoilmoitusta lukiessa saisi riittävästi tietoa asunnosta ja vielä niin, että tärkeimmät tiedot olisi tuotu heti ensimmäisenä esille.

Ajattele, jos “Sopii sijoitukseen” ei olisi myyntilause jossain satunnaisessa ilmoituksessa vaan jokainen listattu asunto sopisi lähtökohtaisesti asuntosijoittajalle.

Lopeta ajattelu, käy tutustumassa kauppa.sijoitusasunnot.com  ja liity uudelle sähköpostilistalle. Tämän markkinapaikan sähköpostilista on eri lista kuin normaali sijoitusasunnot.com -lista


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcast #29 – Vaimon ja Excelin kanssa asuntosijoittava Janne Pyrrö, osa 1

Miljonääriksi asuntosijoittamisella – osa 1 ”Ajattele miljoonaa” – Blogi #174

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä


* Peab jo kolmatta kertaa peräkkäin ykkönen


Kaupallinen varoitus

Mikäli kiinnostut hankkimaan edellämainittuja tuotteita, voit ylläolevien kumppanilinkkien sijaan googlata tuotteiden nimet. Näin maksat tuotteista saman hinnan mutta pystyt varmistamaan sen, että Ostan Asuntoja -kanavat eivät saa pientäkään siivua hinnasta.

Affiliate -linkkeihin liittyy aina vaara, että suosittelija ei oikeasti suosittele niitä hyvyyden perusteella vaan niihin liittyvän rahallisen korvauksen saadakseen. Kirjoihin liittyvät palkkiot voivat heitellä jopa 10 senttiä eri kirjojen välillä.

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €.

Kasvussa

Työelämä, asuntosijoittaminen ja hyvinvointi

Suomen HypoteekkiyhdistysSuomen Hypoteekkiyhdistys

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusasunnot – Parhaat asuntosijoituskohteet

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Osta, vuokraa, vaurastu

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusovi.com

Asuntosijoittaminen tutuksi

Suomen vuokranantajat

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

%d bloggers like this: