Siirry sisältöön

Vuokra-asunnot

Omistan ja vuokraan asuntoja Helsingissä, Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Raumalla, PorissaKokemäellä ja Huittisissa. Tarkempia tietoja asunnoista löytyy klikkaamalla oheisia kaupunkeja. Lisään asuntoja nettisivuilleni sitä mukaa, kun niitä vapautuu ja pääsen ottamaan valokuvia.

Kaikkia asuntoja ei ole listattuna sivuillani. Usein syynä on se, että uusi vuokralainen on löytyy niin nopeasti tai on jopa ollut jonossa odottamassa häntä kiinnostavaa asuntoa. Voit lähettää minulle yhteystietosi sivun alalaidassa olevalla lomakkeella ja otan sinuun suoraan yhteyttä heti, kun tarpeisiisi sopiva asunto on vapautumassa.

”Hyvä vuokratapa” -ohje

Olen Suomen Vuokranantajat ry:n jäsen ja pyrin noudattamaan ”Hyvä vuokratapa” -ohjetta, jonka ovat laatineet Vuokralaiset VKL ry, Suomen Vuokranantajat ry, Suomen Kiinteistöliitto ja RAKLI ry yhteistyössä. Mikäli vuokralaisenani huomaat, että toimintatapani poikkeaa huonompaan suuntaan ohjeessa määritellystä, pyydän antamaan siitä välittömästi palautetta minulle.

Kun haet vuokra-asuntoa

Vuokranantajana minua kiinnostaa vuokralaiskandidaateissa 2 pääominaisuutta:

  • kyky maksaa vuokraa säännöllisesti ja sovittuna ajankohtana
  • osaamista ja halua pitää asunnosta hyvää huolta

Jos mielestäsi omaat näitä ominaisuuksia, peruslähtökohdat ovat erinomaiset. Joissain tilanteissa samaa asuntoa hakee useampi hyvä vuokralaiskandidaatti. Tästä blogikirjoituksestani voit saada ajatuksia, miten parantaa mahdollisuuksiasi vuokra-asunnon saamiseksi.

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta ja vuokrasopimus

Vuokrasuhteen osapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista säädetään laissa asuinhuoneiston vuokrauksesta. Asuinhuoneiston vuokrasopimuksella sovitaan laissa säädettyä tarkemmin osapuolten velvollisuuksista ja oikeuksista.

Sovittuamme suullisesti asunnon vuokraamisesta, toimitan sinulle vuokrasopimusluonnoksen luettavaksi. Tässä vaiheessa on tärkeää, että luet sopimuksen huolellisesti. Lue myös kirjoitukseni ”Vuokrasopimuksen lukuopas – 6 yleisintä epäselvyyttä”. Mikäli et ole jostain sopimuksen kohdan merkityksestä aivan varma, on parempi kysyä ja selitän sen parhaan kykyni mukaan.

Asunnon kuluminen vrs. vaurioituminen ja siivous

Kun vuokralainen käyttää asuntoa, se kuluu. Tällaisesta kulumisesta vuokralainen ei ole korvausvelvollinen. Epäselviä tilanteita varten on tehty mm. Vuokralaiset VKL ja Vuokranantajat toimesta ohje, johon kannattaa tutustua. Vaikka olisimme tehneet yhdessä alkukatselmuksen, kannattaa asuntoa tarkastaa yksityiskohtaisesti ensimmäisten päivien aikana ja ilmoittaa minulle kaikki mahdolliset viat, vauriot ja poikkeamat. Näin ne voidaan tarvittaessa korjata. Näin myös vältetään parhaiten vuokrasuhteen päättyessä epäselvyydet mahdollisten vaurioiden aiheuttajasta.

Vuokranantajan suositus

Elämäntilanteiden muuttuminen on normaalia ja niihin usein liittyy tarve vaihtaa asuntoa. Jos olet suunnittelemassa asunnon vaihtoa, toivon, että kerrot siitä minulle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Minulla voi olla vapaana tai vapautumassa tarpeitasi vastaava asunto. Joka tapauksessa voit pyytää suositusta minulta seuraavaa vuokranantajaa varten, vaikka et olisi vielä irtisanonut vuokrasopimustasi.

Vuokralaiset VKL ry

Vuokralaiset VKL ry toimii vuokralaisen edunvalvojana. Heidän nettisivuiltaan löytyy Tietopaketti vuokralaisen käyttöön. Suosittelen tutustumaan siihen ensimmäistä kertaa viimeistään vuokrasopimusluonnosta lukiessasi ja aina vuokrasuhteen aikana, kun et ole jostain asiasta varma.

Tämän sivun linkit on päivitetty 9.7.2022. Mikäli joku linkki ei sattuisi toimimaan, syynä on todennäköisesti päivitykset näiden toimijoiden nettisivuilla. Tieto pitäisi löytyä toimijan valikoista helposti.

Voit lähettää minulle tietosi ja otan sinuun suoraan yhteyttä heti, kun tarpeisiisi sopiva asunto on vapautumassa.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: