Siirry sisältöön

Ostan Asuntoja Blogi Top 10 – Blogi #184

05/01/2020

Luin tänään Yle:n uutisappin kautta ”Jätä asunnot asumista varten ja sijoita muualle” -kolumnin, jossa kolumnisti kirjoitti ”Viime vuosina bloggari toisensa jälkeen on markkinoinut asuntosijoittamista fiksuna tapana vaurastua”. Asuntosijoittamisesta ja vuokraustoiminnasta kiinnostuneille en suosittele kolumnin lukemista eikä normaaliin tapaan linkkiä ole tästä blogista Yle:n kolumniin.

Kolumneissa voidaan Wikipedian mukaan käyttää ironiaa tai huumoria ja siinä kirjoittajalla on oikeus piikitellä ja esittää olevansa oikeassa mielipiteidensä kanssa. Tässä kolumnissa, kuten monasti Yle:n kolumneissa, minulle jäi mielikuva, että kirjoittaja esittämisen sijaan oli varma, että on oikeassa, eikä ironiasta tai huumorista näkynyt jälkeäkään. ”Asuntosijoittamismeuhkaamis” -termistä ymmärsin kyllä piikittelyn.

Ostan Asuntoja Blogissa on meuhkattu huru-ukkotyylille uskollisesti bloggarin omista lähtökohdista asuntosijoittamisesta ja vuokraustoiminnasta vuodesta 2013 alkaen. Yllättävän moni on pyytänyt, ihmetellyt miksen ole ja rohkaissut aloittamaan sisällön jalostamisen kaupallista markkinointia varten. Meuhkaamista on seurannut oheisten tolppien kasvun kulmakertoimen mukaan vähintään Suomen varallisuus- ja tuloerojen kasvua vastaava määrä hiiren klikkauksia.

Ilman markkinointieuroakaan vuoden 2019 kasvu on paras tähän astisista. Kokonaislukuna meuhkaamista on käyty vilkuilemassa yli miljoona kertaa. Suuret kiitokset siitä.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Lue tai kuuntele Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista vuosikymmenen tuorein kirjoitus: Sijoitusasunto lainarahalla – millainen on hyvä sijoitusasuntolaina?

Ostan Asuntoja Podcast #24 – Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen, osa 1


”Ostan Asuntoja Podcast Top 10”- ja ”Ostan Asuntoja YouTube Top 10” -listausten jälkeen välipäivät päättyvät kirjoitusten ”Top 10” -listaukseen. Kaikki kolme ”Top 10” -listausta ovat olleet alusta asti. Jos haluaisit, että näitä listauksia tulisi vähän useammin kuin kerran seitsämässä vuodessa, jätä palautetta kommenttikenttään. Saan kyllä tilastoja esimerkiksi pelkästään vuoden 2019 osalta.

Muutenkin saa antaa palautetta. Ostan Asuntoja Podcastin äänenlaatua on haukuttu surkeaksi erityisesti autokuuntelussa ja viimeksi tänään sain palautetta YouTube -kanavan surkeasta teknisestä toteutuksesta, joka tosin oli videon #17 yhteydessä.

Podcastissa on Ronja Romsin haastattelusta alkaen käytössä Ringr -niminen palvelu, jossa ääniraidat latautuvat suoraan pilveen sen sijaan, että Skypen kautta ne tallentuvat suoraan mun iMac:lle. YouTube -studioon olen hankkinut pimennysverhoja ja valoja, jotta saisin mahdollisimman tasalaatuisen kuvausolosuhteen. Seuraavaksi yritän taas parantaa akustiikkaa, kun Amazonista tilattujen paksujen armeijahuopien toimitus peruuntui. Tytär haukkuu, että pitäisi videoilla hymyillä eikä olla niin vakava.

Parhaiten tätä parannustyötä voi tukea jakamalla sisältöä eteenpäin, mikäli itse kokee sen hyödylliseksi. Tähdet, sydämet, tykkäykset, kommentit…viestivät algoritmeille samaa.

Top 10 luetuinta Ostan Asuntoja Blogi -kirjoitusta vuodesta 2013 alkaen ovat:

 1. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen (päivitetty 7.2.2018, 27.1.2019 ja 5.5.2019)
 2. Remontti voi myös onnistua – case yksiö 21 m2 Lauttasaaressa
 3. Asuntosijoitus Helsingissä – case yksiö 21 m2 Lauttasaaressa
 4. Vuokra maksamatta – varoitussignaalit vilkkuvat
 5. Vuokrasopimuksen lukuopas – 6 yleisintä epäselvyyttä
 6. Vuokratuotto-% asuntosijoituksen kannattavuuden mittarina
 7. Kassavirtatuotto-% asuntosijoituksen kannattavuuden mittarina
 8. “Omistusasuminen on vuokra-asumista kannattavampaa” – totta vai tarua
 9. Sijoittaminen väestönkehitykseltään kuihtuviin kaupunkeihin – teoriaa ja case
 10. Varmalla riskillä nollatuottoa – paljonko sijoittaisit

Itse olen erittäin tyytyväinen ja ilahtunut siitä, että kirjoitukset hajautuvat useamman teeman ympärille; verotus, kannattavuus, remontti, vuokraustoiminta, vuokrasopimus… Yle:n kolumnistin piikittelyn mukaan meuhkattu on siis isolla pensselillä. Välillä varmaan vähemmän fiksusti mutta aina sydämestä.


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Pia Helkiö – Ostan Asuntoja Podcast feat. Jenni From the Block #80

Miten luoda arvoa asuntosijoitukselle – 5 keinoa – YouTube #95

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

8 kommenttia
 1. Heikki Pajunen permalink

  Sori Harri, mutta pakko se Ylen juttu oli lukea. Ja ymmärrys lisääntyi taas siitä, miten eri tavoilla asioita voidaan katsoa. Ja vielä enemmän ymmärrän, että et halunnut laittaa linkkiä jutusta. Ja minäpä lisään sen verran, että ei ainakaan kannata lukea jutun keskusteluosuutta ;).

  • Juuri näin. Itsensä kehittämisen ja menestymisen perusoppeihin ei taida kuulua hengailu porukoissa, joissa kaikki on kaikesta eri mieltä negatiiviseen sävyyn.

 2. Petri permalink

  Sori myös, munkin oli pakko lukea se Ylen juttu.

  Kolumnissa taloustietelijä väläytää että ”en pidä asuntosijoittamista yhteiskunnallisesti kovinkaan tavoiteltavana”. Hän ei kuitenkaan kerro miten vuokra-asuntoja hänen mallissaan sitten tulisi ilmaantumaan. Ja tulisiko asuntosijoittaminen tappaa verottamalla, tekemällä se laittomaksi vai kansallistamalla asunnot. Tämä taloustieteilijä olisi voinut myös kertoa mitä nämä toimet tekisivät rakennusalalle, työttömyydelle ja kansantaloudelle.

  Tämän taloustieteilijän tietämys sijoittamisen todellisuudesta on kyllä lapsen kengissä kun hän laukaisee: ”Harva vanhempikaan asuntosijoittaja on täysin sisäistänyt, miten laman sattuessa oman työpaikan lisäksi vaarassa on myös vuokralaisen takaisinmaksukyky”. Ehkä uusien 1-2 asunnon asuntosäästäjien joukossa on tällaisia ihmisiä, mutta kyllä vanhat asuntosijottajat nämä perusasiat ymmärtää. Muutenkin kolumnista loistaa se että hän ei ole asuntosijoittaja eikä ymmärrä asuntosijoittamisesta.

  Täytyy ihmetellä että kolumnin eniten peukkuja saanut kommentti on ”Sijoittajat, jotka omistavat asuntoja olisi lailla määrättävä yleishyödyllisiksi yhteisöiksi ja voittoa ne ei saa tuottaa. Tuhansien / satojen / kymmenien asuntojen omistaminen on katsottava laittomaksi toiminnaksi…”. Ei voi kuin arvostaa Harria ja muita jotka julkisesti omalla nimellä kehittävät suomalaista asuntosijoittamisosaamista ja -kulttuuria, kun monesti tuntuu että niin monet pitävät asuntosijoittamista rikollisena toimintana.

  • Noi kannattaa vaan unohtaa. Ammattiyhdistyksetkin ovat ”yleishyödyllisiä” ja tuottavat voittoa pääomatulojensa verovapauden turvin. Kun perusasiat on ihan hukassa, voi laukoa mielipiteinään ihan mitä vaan.

 3. Roope P permalink

  Valitettavasti oli pakko lukea minunkin. Kyllähän tuo kolumnin alku oli aikamoista kuraa, vaikka ymmärrän toki että ajatus on aina kärjistää ja herättää keskustelua. Kolumnin loppupuolella oli kuitenkin tämä lause: ”Asuntosijoittamisessa ei ole mitään vikaa kunhan siihen liittyvät riskit otetaan huomioon”, joten siltä osin tuskin voidaan olla kovin erimielisiä…

  • Tuo lause oli varsinainen kolumnin ”nollauslause”. Kolumni on varmaan aika vaikea lajityyppi, jos ei ole kolumnisti taidoiltaan.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Matti Oivanen – Ostan Asuntoja Podcast #81 | Ostan Asuntoja
 2. Viisi uudenvuodenlupausta passiiviselle ”osta ja pidä” -asuntosijoittajalle – Blogi #185 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: