Siirry sisältöön

Miltä vuositavoitteet näyttävät? – Blogi #331

30/10/2022

Kuluneella viikolla Suomessa ihmeteltiin taas “1 %:n rikkaiden ryhmää”. Annettiin ymmärtää, että sieltä pikkusen enemmän nappaamalla, nappaajan äänestäjän pankkitilillä näkyisi taas lisää rahaa. Ilmeisesti hyvinvointivaltiossa näin aina 4 vuoden välein uskotellaan, ja uskotaan, että näin on tapahtunutkin. Toistuvasti.

Suomen vakava ongelma on se, että kuulun itse tuohon prosenttikerhoon. Vuositulotasoni on paljon pienempi kuin Bidenin kuvaama 450 000 dollarin yläraja pienituloisista, joiden verotukseen hän lupasi, että kiristyksiä ei tule. Minun tulo- ja varallisuustasollani ei missään tapauksessa pitäisi kuulua tuohon prosenttikerhoon. Kun maailmalta tuodaan Suomeen sopimattomia ongelmia ja asetetaan tavoitteeksi niiden korjaaminen, mikään ei voi toimia, jos ongelma ei ole aito.

On toinenkin prosenttikerho, johon kuulun

Aiheesta on tehty erilaisia tutkimuksia ja luvut hieman vaihtelevat, mutta viesti on aina sama. Lainaan Brian Tracyn sanomaa tällä kertaa, koska hänen mukaansa vain 1 % amerikkalaisista suunnittelee päivänsä kirjallisten tavoitteidensa saavuttamiseksi. Vain 3 %:lla on kirjalliset tavoitteet. 

Todennäköisesti kaikkien näiden tutkimusten vahvistamana kuulun ensimmäiseen prosenttiryhmään jälkimmäiseen prosenttiryhmään kuulumisen lopputulemana.

Ostan Asuntoja Blogissa olen julkaissut tavoitteeni ja tilinpäätökseni vuodesta 2016 alkaen. Ostan Asuntoja Podcasteja ja minun vierailujani muissa podcasteissa kuulleet ovat tietoisia siitä, että aamurutiineihini kuuluu päivän 3 tärkeimmän tehtävän miettiminen. Nämä tehtävät perustuvat siihen, että ne veisivät joka päivä minua kohti asettamiani kirjallisia tavoitteita.

Asuntosijoitustavoitteeni 2022 – Blogi #295

Yleisimmin näkemäni väite on, että 85 % elää liisoina ihmemaassa eli ilman tavoitteita. Silloin ei ole mitään väliä, miten päivänsä viettää, koska ei tavoittele mitään eikä siten yksikään tavoite jää saavuttamatta. Lopusta 15 %:sta, joilla tavoitteita on, 85 % ei kirjaa niitä mihinkään.

Asuntosalkunrakentaja.fi -blogista löytyy myös aiheeseen sopiva tuore kirjotus – Sähköpostilistan koko ylitti 40 000 rajan – miten kaikki alkoi?


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitussuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa. Lisää löytyy YouTubesta.

MUISTUTUS oletko opiskellut kesällä Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista sijoitusasuntojen remonteista?


Kalenterivuodesta on 2 kuukautta jäljellä – vieläkö voi tavoitteet saavuttaa

Nyt on sunnuntai 30.10. ja vielä huominen maanantai pitää jännittää, tuleeko vielä tyhjän kuukauden riskiä jonkin asunnon kohdalta joulukuuksi. Keväällä vuokrausastetavoitteeni näytti tänä vuonna alittuvan, mutta vuoden loppupuolisko on toteutunut 100 %:n vuokrausasteella, joka korjannee koko vuoden toteuman. 

Korkea vuokrausaste on tärkeä kannattavuuden kannalta – Blogi #309

Asuntosijoittajalle kalenterivuosi tavoitejaksona ei ole kovin oleellinen. Verotus siinä menee umpeen, jolla voi olla pieni merkitys. Itse en ole keksinyt tarvetta luopua kalenterivuosirytmistä. 

Entisenä liikkeenjohdon konsulttina pohdin todennäköisesti päämääriä, missiota/tehtävää, visioita, arvoja, tavoitteita, suunnitelmia… tavallista ihmistä paljon enemmän. Olen kuitenkin sisällössäni pyrkinyt kuvaamaan näitä asioita yksinkertaisesti, jotta mahdollisimman moni inspiroituisi ja lähtisi kopioimaan keinoja, millä prosenttiryhmään pääsee, jos sellaiseen pääseminen on seurausta tavoitteiden saavuttamisesta.

Jo pelkkä ”prosenttiryhmä” -viittaus tarkoittaa sitä, etten ole tyrkyttämässäkään kaikille prosenttiryhmään pyrkimistä oli sitten kyseessä sijoittaminen, jääkiekko, pesäpallo tai musisointi. Jos kuitenkin haluaa omassa viiteryhmässään edistyä, tavoitteet kannattaa laatia.

Tavoite vs toiminta

Monelle menee nämä asiat sekaisin ja siitä seuraa, että luulee toteuttavansa tavoitetta tehdessään toimenpiteitä. “Inbox 0” voisi olla esimerkki tällaisesta. Sähköpostilaatikon tyhjentäminen jokaisen päivän päätteeksi ei ole tavoite. Se on toimintaa, joka ei varmaankaan tue mitään tavoitetta tai en ainakaan keksi, mikä se voisi olla. 

Yksi vuoden 2022 tavoitteistani on, että “Ostan Asuntoja -kanavien tulojen lineaarinen kasvu jatkuu 100 %:n vuositasolla.” Perustelu tämän tavoitteen tärkeydelle on, että yritykseni vieraan pääoman saaminen helpottuu, kun tulovirtaa ja omaa pääomaa kertyy muustakin kuin vuokraustoiminnasta.

Yksi toimenpide, pääkeino, jonka tunnistin, oli julkaista Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssi yhdessä Rahamedian Niina Huhtalan kanssa. Se on nyt julkaistu, josta olen erittäin kiitollinen Niinalle ja Rahamedialle.

Niinan Instagram -poustauksessa on kerrottu yksi hyvä esimerkkitarina, miten tavoitteet kietoutuvat elämän päämääriin, omaan tehtävään ja visioon, arvoihin ja käytännön tekemisen toimien suunnitteluun ja toteutukseen.

Verkkokurssi ei ole pelkkää kovaa asuntosijoittamista, vaan yritimme rakentaa sen nimenomaan kokonaisuus mielessä elämän päämääristä lähtien. Kahden valmentajan kokemusten yhdistämisen avulla kurssilaisena opit erottamaan ne oleelliset asiat, jotka ovat menestymisen kannalta tärkeimpiä ja joihin sinun tulisi keskittyä. Päivän 3 tärkeää tehtävää on vastakohta 100 tehtävän To Do -listalle.

Siirry tutustumaan Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssiin.


UUTTA! Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssi. Kokeneiden asuntosijoittajien Harri Hurun ja Niina Huhtalan verkkokurssi 10 %:n alennuksella koodilla ABC 13.11.2022 saakka kurssin nettisivuilta.

Harri Huru Ostan Asuntoja Niina Huhtala Rahamedia


Niina Huhtala on ollut Ostan Asuntoja -vierasbloggaajana ja Ostan Asuntoja Podcastin vieraana. Arvostan Niinan sekä teoreettisen osaamisen että sen käytäntöön viemisen kokemukset todella korkealle. 

Rahamedian Niina Huhtalan viimeisin asuntosijoitusdiili Englannissa – Blogi #211

Näitä voit itse arvioida lisää Niinan Kasvussa -blogia lukemalla ja mieluummin sitä opiskelemalla.

Oikeiden kysymysten esittäminen on tärkeämpää kuin kaiken tietäminen. Tätä Niina tekee Asuntosalkku Kasvussa Podcastissa.

Ryhdy toimeen

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tavoitteiden asettaminen. Jos niitä on mielessä pohtinut, kirjoita ne nyt ensimmäistä kertaa paperille. Vuoden 2023 tavoitteiden asettaminen ja kirjoittaminen onnistuu varmasti paremmin.

Jos kirjalliset tavoitteet on asetettu, tarkista, oletko saavuttamassa tavoitteet ja mitä sen varmistamiseksi voit tehdä päivittäin seuraavat 60 päivää.

Olisitko yhteydessä minuun harri@ostanasuntoja.com, jos tiedät, miten toteutetaan äänikirja omakustanteisena siten, että voimme Marko Kaarton kanssa lisätä sen tilattavaksi asuntosijoituskirja.fi -sivustolle kovakantisen version rinnalle. Äänittäminen ei ole ongelma. Tämä vuositavoitteeseeni liittyvä toimenpide on itselläni yhä kesken.

Parissa vuodessa parikymmentä flippiä Joona Hartman Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #227


Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan alennuskoodilla ”KOTIMATKA” saat 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: