Siirry sisältöön

Mitä koronavirus ja pörssien heiluriliike voisivat tarkoittaa asuntosijoittajalle? – YouTube #105

10/03/2020

Ostan Asuntoja twittertilillä joku huru-ukko irvaili osakesijoittajille sillä, kuinka maaliskuun vuokrien laskuprosentti oli 0% asunnosta ja paikkakunnasta riippumatta. 

Osta ja pidä -asuntosijoittajan tulisi viimeistään nyt hyödyntää vuokraustoiminnan hidasliikkeisyys ja käyttää aikaa oman osaamisen lisäämiseen ja pohdintaan siitä, mitä riskejä on olemassa. Kenties vuoden päästä maaliskuussa 2020 tiedetään, että eilen kirjoitettu twiitti onkin osunut Hurun omaan nilkkaan. Siitä ei ole mitään takuita mutta varmuudella syynä ei tule olemaan se, etteikö Huru-ukko olisi yrittänyt opiskella, pohtia ja ymmärtää.

Perinteisessä osakesijoittamisajattelussa lähdetään siitä, että osakemarkkinat ja niiden osakkeiden alla olevien yritysten liiketoimintojen ja taseiden arvot eivät voi loputtomasti elää toisistaan irrallaan.

2019 USA:n osakemarkkinat nousivat noin 30 %. Samanaikaisesti yritysten tuloskehitys oli +-0%. Perinteisesti ajatteleva osakesijoittaja on piirtänyt sijoitussuunnitelmaansa punakynällä merkkejä, että margin of safety, turvamarginaali, on pienentynyt koko 2019 ajan. Jotkut tuomiopäivän manaajiksi haukutut ovat olleet sitä mieltä, että mitään turvamarginaalia ei ole ollut pitkään aikaan. 

Tältä taustalta voi herättää pohdinnan, onko koronavirus syynä pörssin romahdukselle vai oliko koronavirus lopulta se katalysaattori korjaukselle, joka on ollut perinteisesti ajattelevien osakesijoittajien korteissa jo pitkään. 

Osta ja pidä -asuntosijoittajan pohdintaa voi tehdä rauhallisemmin kuin osakesijoittajan pohdintaa. Käyn videolla läpi pohdinnan 4 tasoa, joista voi saada ajatuksia sille, mitä tulisi yrittää ymmärtää ja pohtia.

Mitä poliittinen riski tarkoittaa asuntosijoittajalle? YouTube #65


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Lue tai kuuntele Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista tuorein kirjoitus: ”Miksi me myymme sijoitusasuntoja alle markkinahintojen

Ostan Asuntoja Podcast #24 – Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen, osa 1Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Suvi Schwabin vieraana Harri Huru Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #87

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Kävin taas Sijoitusovesta – jälleenrahoituksesta juteltiin tällä kertaa – Blogi #193

8 kommenttia
 1. wc-paperia maailmanloppuun hamstraava koronahysteerikko permalink

  Nyt joka asunto myyntiin ja eikun odottamaan että pörssi tekee loppuvuodesta 70% rommin ja sitten all in kaikki eurot osakkeisiin:) Leikki leikkinä. Mietin tuossa, että jos tulisi todella tuollainen joku kunnon romahdus niin pelkästään 50 000 euron osakeostoksilla voisi saada 10 vuodessa noin 200 000 euron lisäeläkesalkun. jos onnistuisi pohjilta ostamaan. Ajattelin silleen että hajautan ne ostot kuukauden välein siten että aloitan ostot kun osakkeet on laskeneet 55% siitä missä ne olivat tammikuussa 2020 ja jatkan niitä kuukausittain ja toivon että ne halpenisi vielä lisää.

  joka tapauksessa edessä on todella järkyttävät ajat maailmassa isolla todennäköisyydellä. Saa nähdä onko ne Hurunkin korkosuojaukset vielä ihan paikallaan ja perusteltuja.

  Mutta noin puoliksi tosissaan mietin, että jos olisin Hurun housuissa ja olisi sellainen spektaakkelimaisen suuri asuntomäärä niin ainakin houkuttaisi laittaa osa lihoiksi ja sijoittaa osakkeisiin pohjilta. Ainakin ne riskeimmät ja huonoimmat kohteet möisin.

  • Sulta on tainnut jäädä tämä Blogikirjoitus lukematta 🙂 https://ostanasuntoja.com/2020/03/01/pysy-sijoitussuunnitelmassa-pysy-sijoitussuunnitelmassa-blogi-192/

   Mun visio on ”olla mukana tarjoamassa 1000 hyvän asukaskokemuksen vuokrakotia vuonna 2025”. Muutenkin mun tilinpäätösblogikirjoituksissa on mun likvidien varojen määrä kerrottu. Hurun housuissa olevana tiedän, että minkäänlaista houkutusta myydä edes yhtä asuntoa ei ole sen takia, että voisin ostaa osakkeita. Likvidit varat ja kassavirrat riittävät vallan mainiosti osakkeisiin hajauttamiseen siinä aikaikkunassa, kun pystyn ajattelemaan, että siinä voisi olla isommin järkeä. Nyt 14.3.2020 en pysty näkemään.

   Mun sijoitussuunnitelma osakkeiden osalta on periaatteessa sama mutta aloitin 2 viikkoa sitten erittäin pienissä erissä sellaisten osakkeiden osalta, joita olen seurannut vuosia tai kymmeniä vuosia ja joiden liiketoimintaa ymmärrän. Warren Buffettin ”Wonderful companies at fair prices” on ohjenuorana. Kun kurssi tippuu vähintään 10 % lisää, ostan saman kappalemäärän lisää eli koko ajan pienemmällä euromäärällä. Summat on nyt niin pieniä, että kaikki voin menettää ongelmitta. Enemmänkin sellaisia summia, että motivoivat seuraamaan yritysten liiketoimintojen kehittymisen trendejä seuraavat 24 kuukautta.

   Mun näkemyksen mukaan nyt ei ole mikään ”buy the dip” -tilanne, joka kohta kääntyy 10 vuoden nousuun. Mitään kiirettä en pidä ja uskon, että alas tullaan vielä paljon. Tässä kuussa tai tällä vuosikymmenellä. Odotellessa keskityn päälajiini eli vuokraustoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Vuokralaisvalinta etätyöskentelynä – Blogi #194 | Ostan Asuntoja
 2. Onko ”osta ja pidä” -asuntosijoittaminen enää hyvä sijoittamismuoto? – YouTube #106 | Ostan Asuntoja
 3. Tuomas Viljamaa – Asuntosijoittajan poliittisten riskien vuosi Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #91 | Ostan Asuntoja
 4. Toimintaperiaatteeni vuokranantajana vuokran maksamisen osalta, versio 0.9 – Blogi #195 | Ostan Asuntoja
 5. Miten toimia, jos sijoitusasunnon kassavirta on negatiivinen ja kassakriisi uhkaa? – YouTube #107 | Ostan Asuntoja
 6. Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2019 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #196 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: