Mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista? YouTube #3

Videolla käyn läpi, mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista. Vähennykset voidaan jakaa 3 ryhmään:
- Asuntokohtaiset vuokraustoiminnan kulut
- Asuntosijoituslainojen korot
- Muut tulonhankkimiskulut
Mukana on muutama rahanarvoinen vinkki, joka monelta asuntosijoittajalta jää kokonaan tarkistamatta ja vähentämättä. Ensi viikolla käydään läpi, mitä ja milloin verovähennyksiä voi tehdä, kun sijoitusasunto on juuri hankittu.
Hyödyllisiä linkkejä:
”Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen” -blogikirjoitus
Olen tosi kiitollinen kaikesta palautteesta. Erityisesti sellaisesta, joka auttaisi parantamaan videoita. Kysymyksiä vastattavaksi tulevissa videoissa saa esittää. Kumpi on parempi videon pituus; 5 vai 10 minuuttia?
Tämän YouTube -videon sponsoroi:
Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jossa pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin.
Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi
Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä
Trackbacks & Pingbacks
- Asuntosijoittamisen lumipalloefekti – “Osta, vuokraa, remontoi, uudelleenrahoita, toista” -strategia | Ostan Asuntoja
- Vuoden 2018 varrelta – Blogi #131 | Ostan Asuntoja
- Mitä asuntosijoittajan ja vuokranantajan tulisi tietää verotuksesta? YouTube #91 | Ostan Asuntoja
- Ostan Asuntoja YouTube Top 10 – Blogi #183 | Ostan Asuntoja
- Miten vuokraustoiminnan tappio toimii verotuksessa? – YouTube #98 | Ostan Asuntoja
Syventävät vero-ohjeet, vuokratulojen verotus kohdassa 2.1.3 vuokravakuus. Ymmärrän tuon ohjeen niin että vakuudesta pidätettävä vahingonkorvaus ei ole verotettavaa tuloa. Sen ymmärrän jos vakuus käytetään viimeisen kuukauden vuokranmaksuun niin se silloin on verotettavaa tuloa.
Voitaisiinko sopimussakkokin ajatella että se olisi vahingonkorvaus?
Olet ymmärtänyt kohdan 2.1.3 ihan oikein.
Kysymys on erinomainen enkä muutaman viikon pohdinnan jälkeenkään ole keksinyt aukotonta vastausta. Jos asuntoon löytyy lennosta uusi vuokralainen ilman tyhjää kuukautta, sopimussakko on varmasti verotettavaa tuloa, josta saa toki vähentää taas syntyneitä vuokrauksen kustannuksia, kuten vuokraoven palkkio, luottotietojen tarkastuskustannus ja asuntonäyttöjen yms. liittyvät kilometrikorvaukset.
Pohdit kuitenkin kenties sitä, onko sopimussakko vahingonkorvausta siitä, jos tulee tyhjä kuukausi tai kaksi tyhjää kuukautta vuokralaisten välissä, joka selvästi tuntuu ennen aikaisesta vuokrasopimuksen irtisanomisesta johtuneesta vuokranantajalle aiheutuneesta vahingosta. En osaa varmuudella sanoa mutta olettaisin itse, että on silti verotettavaa tuloa, koska varsinaisia todellisia kuitillisia kustannuksia ei synny, kuten remontista syntyy.