Siirry sisältöön

Miten vuokraustoiminnan tappio toimii verotuksessa? – YouTube #98

21/01/2020
Vuokraustoiminnan tappio verotuksessa

Vuokraustoiminnasta voi syntyä sekä suunniteltua että suunnittelematonta tappiota. Videolla käydään ensin läpi erilaisia tilanteita, joissa tappiota voi syntyä. Sen jälkeen kuvataan vaihe vaiheelta, miten tappiot vähennetään vuokranantajan verotuksessa ja selitetään, mitä tarkoittavat käsitteet ”alijäämähyvitys” ja ”pääomatulolajin tappio”.

Mikäli onnistun vastaamaan kysymykseen selkeästi, tökkää peukkua sen merkiksi ja pistä video jakoon tutuille vuokranantajakolleegoille. Tarkentavat kysymykset  kommenttikenttään.

Ostan Asuntoja YouTube-kanavalla on käytössä ns. soittolistat, joista yksi on ”Asuntosijoittamisen rahoitus ja verotus”. Sitä kautta löytyy kaikki vuokranantajan verotusta käsittelevät Ostan Asuntoja YouTube -tiistaivideot.

Jos pohdiskelet YouTube -videoiden tekemisen aloittamista, voit hakea rohkaisua vaikka videosta Mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista? YouTube #3. Sitä on katsottu yli 3 000 kertaa korkealla katseluaika-%:lla huolimatta videon tekijän totaalisesta videon tekemisen taidon puutteesta.

Tuloutusopas – Taloyhtiön remonttien vaikutus verotukseen


Kiitos sponsorille: Uusi sijoitusasuntojen markkinapaikka:

https://kauppa.sijoitusasunnot.com

Oletko usein ajatellut, että saisipa asuntoilmoituksesta kaikki asuntosijoittajalle tärkeät tiedot ilman, että niitä täytyy nyhtää sieltä täältä jyvä kerrallaan. Vielä hienompaa olisi, jos myyntimateriaali olisi tehty asuntosijoittajia varten. Kerrankin asuntoilmoitusta lukiessa saisi riittävästi tietoa asunnosta ja vielä niin, että tärkeimmät tiedot olisi tuotu heti ensimmäisenä esille.

Ajattele, jos “Sopii sijoitukseen” ei olisi myyntilause jossain satunnaisessa ilmoituksessa vaan jokainen listattu asunto sopisi lähtökohtaisesti asuntosijoittajalle.

Lopeta ajattelu, käy tutustumassa kauppa.sijoitusasunnot.com  ja liity uudelle sähköpostilistalle. Tämän markkinapaikan sähköpostilista on eri lista kuin normaali sijoitusasunnot.com -lista

Lue Anttoni Kerkkosen vieraskynä Rahamedia.fi Blogista: ”Sijoitusasunnon myyminen – 9 vinkkiä, jolla saat parhaan myyntihinnan sijoitusasunnostasi”Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Laura “liiketoimintaa asunnoilla” Stolt Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #82

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Viisi uudenvuodenlupausta passiiviselle ”osta ja pidä” -asuntosijoittajalle – Blogi #185

12 kommenttia
 1. Antti Pyykönen permalink

  Hyvä setti. Alijäämähyvityksen osalta et maininnut lapsikorotusta, sehän on yhdestä elätettävästä lapsesta 400€ ja kahdesta tai useammasta 800€, eli enimmillään alijäämähyvitys voi olla 2 200€ (juuri vuosi sitten suunnitellusti remontin kautta hyödynsin lähes tuohon suurimpaan maksimiin).

 2. Olli permalink

  Hyvä video. Yhtä kohtaa en ymmärtänyt: Käsitykseni mukaan linjasaneerauksen kertasuorituksen vähennyskelpoisuus riippuu siitä, miten taloyhtiö suorituksen käsittelee. Jos tuloutetaan -> on vähennyskelpoinen, jos rahastoidaan -> ei ole vähennyskelpoinen. Pitääkö paikkansa?

  • Pitää paikkaansa. Kun remontti on valmis ja se aktivoidaan taloyhtiön taseeseen, yleensä sen jälkeen kertasuoritukset rahastoidaan ja kk-suoritukset tuloutetaan.

   Ennen tätä aktivointia, remontin alkaessa/aikana/valmistuessa on mahdollista tehdä ison kertasuorituksen tuloutus, koska vastaava määrä remontin kustannuksia voidaan tulouttaa.

   • Olli permalink

    Kiitos vinkistä. Luulen että tämän verosuunnittelukeinon onnistumiseen vaikuttaa paljolti se, minkälälainen suhde on isännöitsijään ja miten osaa asian hänelle esittää. Pystyisitkö antamaan vinkkejä, miten asia kannattaa ottaa puheeksi isännöitsijän kanssa kun linjasaneerausta ollaan suunnittelemassa/starttaamassa?

   • Julkaisen videon aiheesta tänään. Tässä ei siis suosita vuokranantajaosakkaita, päinvastoin omistusasukkaatkin hyötyvät.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Laura ”liiketoimintaa asunnoilla” Stolt Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #83 | Ostan Asuntoja
 2. Vesa Korpela ja asuntosijoittajan verotus feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #84 | Ostan Asuntoja
 3. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2020 – Blogi #197 | Ostan Asuntoja
 4. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246 | Ostan Asuntoja
 5. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2022 – Blogi #300 | Ostan Asuntoja
 6. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2023 – Blogi #351 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: