Siirry sisältöön

Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat – top 6-10 – Blogi #92

01/04/2018
Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10

Kirjoitin aikaisemmin “Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat – top 5” -kirjoituksen ja sen jälkeen on tullut kysymyksiä ja pyyntöjä lisäkirjasuosituksista. Vaikka pyrin löytämään ja lukemaan uusia hyviä asuntosijoituskirjoja, joukossa on myös paljon kirjoja, jotka auttavat kehittymään asuntosijoittajana, vaikka kirjat eivät asuntosijoittamista käsittelisikään. Jos tavoitteenani olisi esimerkiksi opiskella asuntosijoittamista joka päivä 30 minuutin ajan, mutta huomaisin illalla, että taas oli opiskelu jäänyt, ottaisin Charles Duhiggin “The Power of Habit” -kirjan luettavaksi. Jos kiinnostun jostain aiheesta, voin lukea siitä 4-5 kirjaa, kunnes alkaa tuntumaan siltä, että uutta näkemystä ei enää löydy. Näistä 4-5 kirjasta usein 1-2 osoittautuu suosikkikirjoiksi, joiden pariin palaan yhä uudestaan.

Osta, vuokraa, vaurastu, Joonas Orava, Olli Turunen 2013 *

Kirjan nimen mukaisesti sieltä ei löydy flippaamisen salaisuuksia tai eliksiirireseptiä, Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10miten ostetaan kohteita, joiden arvo nousee 50 % vuodessa. Sen sijaan kirja tarjoaa laajan kattauksen perusoppia, miten ostetaan ja vuokrataan asuntoja velkavipua käyttäen siten, että pitkällä jänteellä vaurastuminen on mahdollista ja jopa todennäköistä.

Asuntosijoittamisen aloittelijan kannattaa lukea koko kirja kertaalleen läpi, jolloin saa erinomaisen kokonaiskuvan siitä, mihin on ryhtymässä, jos suunnittelee ostavansa ja vuokraavansa sijoitusasuntoja itse. Kun etenee ostamaan ensimmäistä sijoitusasuntoa, kannattaa palata kirjaan opiskelemaan osaa, jossa käsitellään sijoitusasunnon ostamista. Kun tarjous on hyväksytty ja kaupanteko on lähellä, kirja kannattaa avata uudelleen ja opiskella kohdat asunnon vuokraamisesta sopimuksineen. Jos vuokralaisen kanssa tulee ongelmia, kirja kannattaa avata ennen kuin lähtee sokkona kyselemään neuvoja nettipalstoilta. Kirja löytyy sekä paperiversiona että mobiilimpaan makuun e-kirjana.*

Syy, miksi kirja on omalla listallani top 5 sijaan vasta kohdassa top 5-6 on se, että kirjan opit alkavat olemaan niin selkäytimessä, etten enää löydä oman toimintani kannalta uusia ideoita. Sen sijaan seuraan kirjoittajien blogia, josta saan uusia, kirjan oppeja täydentäviä ajatuksia.

The Advanced Guide to Real Estate Investing, Ken McElroy 2013, Adlibris Pokkari, Amazon Kirja, Kindle, ei äänikirjana *

Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10

Monelle englanninkielistä asuntosijoittamiskirjallisuutta lukevalle tulee ensimmäisenä mieleen Robert Kiyosaki. Ken McElroy on se varsinainen asuntosijoittaja, jonka kyytiin Kiyosakit aikoinaan hyppäsivät eikä Kiyosaki peittele tätä yhtään vaan päinvastoin McElroy on vakiovieras Kiyosakin podcastissa, jossa asia tulee selväksi.

McElroyn kirjat kiinnostavat minua, koska niissä on samaa filosofiaa, jota itse noudatan asuntosijoittamisen kannattavuutta ajatellessani eli

  • kassavirta
  • alle markkinahintaan ostamisen tuoma arvonnousu
  • omin toimenpitein luotu lisäarvonnousu
  • velkavivun käyttö ja lainanlyhennysten kautta tuleva arvonnousu
  • edellämainittujen arvonnousujen kautta uudelleenrahoitus
  • verosuunnittelu
  • inflaatiosta hyötyminen

Toinen syy kiinnostukseeni on, että kirjoissa käsitellään kokonaisiin kerrostaloihin sijoittamista. Vaikka se ei täysin poikkeakaan yksittäisiin asuntoihin sijoittamisesta, eroavaisuuksia on riittävän paljon ja uusia ideoita voi saada, kun joitain asioita tehdään ja ajatellaan eri tavalla kuin Suomessa.

Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It, Chris Voss 2016, Adlibris Pokkari, Sidottu, BookBeat äänikirja, Amazon Kirja, Audible, Kindle *

Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10

Olen lukenut vuosien varrella lukuisia neuvottelutaidon kirjoja ja tämä on niistä parhaita. Kirjan kirjoittaja on entinen FBI:n panttivankineuvottelija ja kirja on täynnä mielenkiintoisia tarinoita. Kirja ei sisällä moniuloitteisia psykoanalyysiä lähestyviä neuvotteluteorioita vaan se pysyy hyvin yksinkertaisena; 9 kappaletta alustuksen jälkeen, joissa jokaisessa on kuvattu yksi neuvottelutekniikka. Useampaakin olen jo kokeillut käytännössä asuntosijoitustoiminnassani ja hyvällä menestyksellä.

Tämä on suhteellisen tuore kirja mutta olen kuunnellut sen läpi jo kolme kertaa eli voin suositella äänikirjana. Kirjaan ja kirjoittajan ajatuksiin voi alkuun tutustua BiggerPockets Podcastin kautta, jossa kirjoittaja oli vieraana ja jossa käytiin kirjan oppeja myös asuntosijoittamisen näkökulmasta.

Unscripted: Life, Liberty, and the Pursuit of Entrepreneurship, MJ DeMarco 2017, Adlibris Nidottu, Adlibris E-kirja, Amazon KirjaAudible, Kindle

Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10

DeMarco on kirjoittanut kirjan “The Millionaire Fastlane” vuonna 2011 ja tämä kirja on tavallaan jatkoa sille. Kirjan alkuosa on aikamoista tykitystä amerikkalaista yhteiskuntaa ja talous- ja sijoitususkomuksia kohtaan. Kirjaa kuunnellessa ei voi välttyä ajatukselta, että joitain yhtymäkohtia löytyy myös Suomeen. Tykityksen tarkoitus on pohjustaa kirjan nimen mukaista ajatusta eli alkuosassa kerrotaan värikkäästi, minkälaista on elää käsikirjoituksen, “Script”, mukaisesti, jotta saadaan kontrasti kirjan loppuosalle, jossa käydään läpi, miten irrottautua käsikirjoituksesta ja ryhtyä elämään “Unscripted”.

Tämäkään kirja ei sisällä mitään yksityiskohtaisia taulukoita ja matemaattisia kaavoja vaan on helposti kuunneltavissa äänikirjana. Kirja saa kyseenalaistamaan monia totuuksilta tuntuneita uskomuksia ja synnyttää uusia ajatuksia. Varoituksena, että kirjan syvällinen sisäistäminen madaltaa ärsyyntymiskynnystä kotimaista uutisdraamaa seuratessa.

Kirjassa on paljon nokkeluuksia, jotka sopivat omaan sarkastiseen huumoriini. Esimerkkinä vaikkapa: “Askhole. That’s the name for someone who asks for advice and doesn’t take it”. Kirja on kuitenkin top 6-10 listallani sen takia, että se suorastaan lyö pesäpallomailalla päähän pakottaen ajattelemaan asioita uusista näkökulmista.

The E-Myth Revisited: Why Most Small Businesses Don’t Work and What to Do About It, Michael E. Gerber, 2004, Adlibris Nidottu, BookBeat Äänikirja, Amazon Kirja, Audible, Kindle

Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet kirjat top 6-10

Tämä ei ole asuntosijoituskirja mutta sopii jokaiselle asuntosijoittajalle, joka pyörittää asuntosijoitustoimintaansa liiketoiminta-ajatuksella ja pyrkii kasvattamaan salkkuaan vuosien varrella. Myös palkkatyön tai yrittämisen ohella asuntosijoitustoimintaa kasvattavalle ajatukset ovat hyödyllisiä.

Tiivistettynä kirja kertoo, miten lähestyä, organisoida ja pyörittää pientä yritystä. Itselläni painopisteenä on ollut paikasta ja ajasta riippumattoman liiketoimintamallin rakentaminen teknologiaa hyödyntäen. Kaikki tekeminen pitäisi pystyä myös systematisoimaan siten, että liiketoimintaa voisi pyörittää joku muu itsenäiseen toimintaan pystyvä henkilö, jolla on ohjeistukset käytössään.

Mahdollisesti kiinnostava kirjoitus: ”Miten opiskella asuntosijoittamista”

Yhteenveto

Olisi hienoa jatkaa tätä kirjoitusta vielä seuraavalla kirjoituksella, jossa olisi myös lukijoiden suosikkikirjoja mukana. Mitä kirjoja lisäisit listaan ja miksi?

Mikäli olet kiinnostunut sponsoroimaan Ostan Asuntoja -blogia, ota yhteyttä harri@ostanasuntoja.com. Tämän kirjoituksen sponsorin kautta olen ostanut 5 sijoitusasuntoa. Suosittelen tutustumista.


Tämän blogikirjoituksen sponsoroi:

Asuntosijoittaminen 4.png

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jossa pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin.

Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi


Audible äänikirjat: Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka aikana seuraavat kirjat ovat kaikki 9,95 €. Sen jälkeen joka kuukausi yksi äänikirja 9,95 €. Kokeilujakson voi keskeyttää kuukauden aikana ja pitää sekä ilmaisen kirjan että kaikki 9,95 € hintaan ostetut kirjat. Himokuuntelijoille on Flexi-ohjelma, jossa jokainen kirja on 9,95 € normaalihinnasta ja jäsenyyden kestosta riippumatta. Linkin kautta liittymällä tuet Ostan Asuntoja ilmaista sisällöntuotantoa.

Bookbeat e- ja äänikirjat: Lataa BookBeat-sovellus mobiililaitteeseesi. Kokeile tästä e- ja äänikirjapalvelua maksutta kahden viikon ajan. Ilmaisjakson päätyttyä voit jatkaa palvelua hintaan 16,90€/kk ja voit lopettaa tilauksen koska vain – ilman sitovia määräaikoja. Linkin kautta liittymällä tuet Ostan Asuntoja ilmaista sisällöntuotantoa.

* Adlibris, Bookbeat ja Amazon.de -linkkien kautta paperi- tai äänikirjan tilaamalla hinta on sama mutta tuet hieman Ostan Asuntoja sisällöntuotantoa.

 

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: