Siirry sisältöön

Vuoden 2018 varrelta – Blogi #131

23/12/2018

Vuosi 2018 tulee olemaan ensimmäinen vuosi Ostan Asuntoja Blogissa, että uusi blogikirjoitus on ilmestynyt joka sunnuntai. Blogikirjoitukset käsittelevät asuntosijoittamista oman asuntosijoitustoimintani ja ajatusmaailmani kautta katsottuna. Kirjoitukset vaihtelevat sijoitusasunnon ostamisesta, remontoimisesta ja vuokraamisesta aina tunnuslukuihin ja verotukseen asti.

Yksi vuoden luetuimmista kirjoituksista on ollut vuokralaisvalintaan liittyvä ”Vuokralaiskandidaattien esikartoitus” -kirjoitus.

Vuoden 2018 aikana käynnistyi Ostan Asuntoja YouTube -kanavalla tiistaisin ilmestyvä ”vastauksia asuntosijoittajia askarruttaviin kysymyksiin” -videoiden sarja, jossa on jouluun mennessä ilmestynyt 41 videota. Aihealueet ovat samoja kuin Blogissa mutta ideat syntyvät arvolupauksen pohjalta eli pyrin tuottamaan vastauksia vastaan tulleisiin kysymyksiin.

Katsotuin video on toistaiseksi ollut ”Mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista? YouTube #3” -video.

Viimeisimpänä asuntosijoittamiseen liittyvän tiedon jakamiskanavana käynnistyi Ostan Asuntoja Podcast, jonka periaatteena on, että äänessä ovat vieraat, vaikka yksinpuheluitanikin on varmaan jatkossa joskus tulossa. Viikottain ilmestyvät jaksot kestävät tyypillisesti 40-60 minuuttia ja tavoitteena on päästä pintaa syvemmälle siten, että kuulijat pääsevät oppimaan muiden asuntosijoittajien ja vuokranantajien kokemuksista ja näkemyksistä.

Jouluun mennessä podcastista on viikottain ilmestynyt 26 jaksoa. Yllättäen podcastissa ei ole selkeää suosituinta jaksoa, koska kaikkia jaksoja yhä kuunnellaan joka viikko. Tästä hyvänä esimerkkinä on, että kuluneen joulunalusviikon 4. kuunnelluin podcast on sen ensimmäinen, kesäkuussa ilmestynyt ”Ostan Asuntoja Podcast #1 – Henkilökohtaisen asumispalvelun urbaani vuokranantaja Markus Grahn” -jakso. Markukselle olen monesta asiasta kiitollinen mutta tässä yhteydessä erityisesti siitä, että hän uskaltautui lähtemään ensimmäisenä vieraana mukaan podcastiin, vaikka isännän meno oli alussa vielä paljon epävarmempaa kuin se on tänä päivänä.

Ostan Asuntoja IGTV:n puolella olen pyrkinyt viikottain vetämään yhteen omaa asuntosijoitustoimintaani ”kulissien takana”-tyylisesti tai puhunut jostain itselleni tai mielestäni juuri silloin tärkeästä asuntosijoittamiseen liittyvästä aiheesta.

Vuoden 2018 aikana käynnistyi myös sponsorikokeilu, joka on mahdollistanut blogikirjoitusten, YouTube -videoiden ja podcastien teon siten, että kaikki niiden sisältö on ollut ilmaista ja pysyy ilmaisena myös vuoden 2019 puolella. Päämittarina sponsoroinnin mielekkyydelle sponsorin kannalta on, että sponsorointi generoi heille jollain tavalla liikennettä ja sitä kautta mahdollisuuden kasvattaa omaa liiketoimintaansa. Mikäli haluat jatkossakin saada ilmaista sisältöä näiden Ostan Asuntoja -kanavien kautta, voit myötävaikuttaa siihen klikkaamalla sponsorien linkkejä ja tutustumalla heidän tarjontaansa. Vuoden loppupuoliskolla mukana ovat olleet Asuntopehtoori, Asuntosalkunrakentaja.fi, Flatco ja Sijoitusasunnot.com. Myös muutama apua tarvitseva kohde saa tänä vuonna sponsorien ansiosta aikaisempaa vähän isomman lahjoituksen ja ensi vuonna tavoite on kasvattaa sitäkin.

Kiitos kaikille silmä-, korva- ja käsipareille, jotka ovat kuluttaneet, tykänneet, arvostelleet, kommentoineet ja jakaneet Ostan Asuntoja -sisältöä. Hyvää Joulua!

Jätä kommentti

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: