Siirry sisältöön

Mitä asuntosijoittajan ja vuokranantajan tulisi tietää verotuksesta? YouTube #91

04/12/2019
Mitä asuntosijoittajan ja vuokranantajan tulisi tietää verotuksesta? #91

Tälle videolle olen koonnut Ostan Asuntoja You Tube -kanavan kautta löytyvän asuntosijoittajan ja vuokranantajan verotusta koskevan sisällön 3 kategoriaan. Mukana on myös linkit Ostan Asuntoja Blogin kahteen kirjoitukseen, jotka muuten kirjoitettua tekstiä vierastavan You Tube -katselijan tulisi jaksaa lukea.

Mukana alkupään videoita, joista voi seurata, kuinka tiuhaan silmät räpsyy huulien tahdissa.

1. Verovähennykset

Mitä verovähennyksiä asuntosijoittaja voi tehdä vuokratuloista? YouTube #3

Mitä verovähennyksiä ja milloin asuntosijoittaja voi tehdä vuokratulosta, kun sijoitusasunto on juuri hankittu? YouTube #4

Miten ja milloin asuntosijoittaja voi vähentää taloyhtiön remonttien maksusuoritukset vuokratulosta? YouTube #5

Mitä verovähennyksiä vuokranantaja voi tehdä vuokratulosta, jos vuokra on alihintainen? YouTube #52

Miten uudiskohteen rahoitusvastike toimii vuokratulon verotuksessa? YouTube #63

2. Verosuunnittelu

Mistä tekijöistä asuntosijoittamisen tuotto muodostuu? YouTube #6

Mitä tarkoittaa asuntosijoittajan verosuunnittelu YouTube #7

Kannattaako sijoitusasunnon arvonnousu kotiuttaa myymällä? YouTube #18

Mitkä ovat asuntosijoittajan 3 suurinta kustannuserää? YouTube #59

Miten se jälleenrahoitus asuntosijoittamisessa käytännössä toimii? YouTube #72

3. Verojen laskeminen ja veroilmoitus

Asuntosijoittajan ja vuokranantajan veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #148

Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen (päivitetty 7.2.2018, 27.1.2019 ja 5.5.2019)


Uusi sijoitusasuntojen markkinapaikka:

https://kauppa.sijoitusasunnot.com

Oletko usein ajatellut, että saisipa asuntoilmoituksesta kaikki asuntosijoittajalle tärkeät tiedot ilman, että niitä täytyy nyhtää sieltä täältä jyvä kerrallaan. Vielä hienompaa olisi, jos myyntimateriaali olisi tehty asuntosijoittajia varten. Kerrankin asuntoilmoitusta lukiessa saisi riittävästi tietoa asunnosta ja vielä niin, että tärkeimmät tiedot olisi tuotu heti ensimmäisenä esille.

Ajattele, jos “Sopii sijoitukseen” ei olisi myyntilause jossain satunnaisessa ilmoituksessa vaan jokainen listattu asunto sopisi lähtökohtaisesti asuntosijoittajalle.

Lopeta ajattelu, käy tutustumassa kauppa.sijoitusasunnot.com  ja liity uudelle sähköpostilistalle. Tämän markkinapaikan sähköpostilista on eri lista kuin normaali sijoitusasunnot.com -listaOstan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Marko Kaarto Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #74

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

7 perustelua hakea lisäeläketuloja sijoitusasuntoja vuokraamalla – Blogi #179


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Ostan Asuntoja Podcast #18 – Yrittäjä, asuntosijoittaja, toimitusjohtaja Henri Neuvonen osa 1

2 kommenttia
 1. didi permalink

  Hei,
  aloitteleva asuntosijoittaja täällä kyselee vähän tyhmälläasialla. Tiedän että tuloslaskelmasta & taseesta minun pitäisi pystyä selvittämään ovatko potentiaalisen asunnon peruskorjauksen vastikkeet tuloutettu vai rahastoitu. Mutta minä en tiedä, mistä kohtaa ja millaisella termillä tämä tieto pitäisi löytyä noista papereista. Nuo paperit kun ovat melko hepreaa.

  Eli jos suoritukset tuloutetaan ne näkyvät tuloslaskelmassa taloyhtiön tuloina. Mutta kysymys kuuluukin puhutaanko nyt tuosta kiinteistön tuotot kohdasta ja jos se olisi siinä niin millaisella nimellä? Vai esimerkiksi Rahoitustuotot- ja kulut kohdasta? Sieltä löytyisi meinaan pääomavastikkeet?

  Tai jos tosiaan ne on rahastoitu, niin millaisella nimikkeellä ne löytyvät taseesta oman pääoman alta? Onko esim. ”rakennusrahasto” mahdollinen nimi?

  Sinulle nämä taitavat olla lasten leikkiä 😀

  Iso kiitos jos viitsit vastata 🙂 Tämä blogi on huippu. Sinulla varmaan sisältöä riittää tulevaisuuteenkin, mutta itse huomaan että näin alkajalle erityisesti nämä taloyhtiön papereiden syynääminen on haastavaa. En huomannut että sinulta löytyisi blogista mitään sisältöä tähän, vielä. Ehkäpä joskus, jään jännittämään josko jossain kohtaa 😉

  • Tyhmiä kysymyksiä ei ole eikä varsinkaan tämä ole tyhmä kysymys.

   Ensin alkuun, jos on vähänkin epävarmuutta, kannattaa soittaa tai lähettää viesti isännöitsijälle ja pyytää apua. Samalla tulee isännöitsijän ensimmäinen happotesti, onko hän tavoitettavissa ja onko hän avulias.

   Rahoitustuotot ja -kulut ovat ihan oikea kohta ja siellä nimenomaan nuo pääomavastikkeet. Kun ne ovat tuloslaskelman puolella, ovat ne taloyhtiön tuloa.

   Yhtiökokouksissa päätetään erikseen rahastoinnista, yleensä kokouskutsun agendalla ”päätetään lainaosuussuoritusten rahastoinnista” -sanoin. Tämä tarkoittaa yleensä osakkaiden tekemiä isoja kertasuorituksia, jotka rahastoidaan eli eivät tule taloyhtiön tuloksi, jota vastaan pitäisi keksiä menoja, ettei tule verotettavaa tulosta.

   En muista vuosiin nähneeni taloyhtiötä, joka tekisi kuukausittaisten maksusuoritusten rahastointipäätöksiä. Jotkut taloyhtiöt voivat olla vuokranantaja- ja/tai vuokralaisvastaisia ja tekevät tarkoituksellisesti näiden osalta rahastointipäätöksiä. Sekin selviää isännöitsijältä kysymällä.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: