Siirry sisältöön

Mikä on sijoitusasunnon arvo? – YouTube #149

12/01/2021
Mikä on sijoitusasunnon arvo?

Mikäli sijoitusasunto sijaitsee kerrostalossa, sen arvon ajatellaan liian automaattisesti määrittyvän omistusasuntomarkkinoiden prosessien kautta. Selitän videolla, mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja miksi tämän ymmärtäminen voi jatkossa olla jopa tärkeämpää tietyille asuntosijoittajaryhmille tai -strategioille.

Tätä selitystä vasten peilaan syitä, miksi erityisesti kasvuun pyrkivän ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan tulisi avartaa ajatteluaan pohdinnoille, mikä on sijoitusasunnon arvo, jos omistusasunnoksi myyminen ei onnistu, ja miten se silloin määrittyy ja laskeeko se lopulta nollaan.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Kerrostalo sataviiskyt tonnia Antti Vainio Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #132

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Rahan aika-arvo ja nykyarvolaskenta asuntosijoittamisessa – Blogi #237

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Mitä itsensä kehittämiskirjaa suosittelisit asuntosijoittajalle? – YouTube #147

Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi – Blogi #226

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka jälkeen kuukausimaksu on 9,95 € sisältäen yhden äänikirjan per kuukausi. 

Antti Vainio Osa 2

7 kommenttia
 1. Tomi Kallunki permalink

  Olipa mukavia ärsykkeitä, kiitos Harri taas kerran 👍

 2. Urbaani Vuokranantaja permalink

  Tämä oli hyvä aihe jälleen kerran, kiitos Harri Huru. Uskon, että viimeistään videon katsomalla kaikille on nyt selvää, millaisella laskukaavalla esim. uutta ostokohdetta lähtee laskemaan.

  Itsellä käytännön kokemusta keskikokoisen kaupungin lähiökohteista sen verran, että vielä ollaan valovuoden päässä siitä, että myyjä/ kiinteistönvälittäjä ymmärtää sijoittajan ostotarjouksen summan perusteena käytettävää laskukaavaa.
  Haastavaa on saada myyjäosapuolet haluamaan ymmärtämään em. asiaa / kohtaamaan tosiasiat. Tämä video onkin hyvä lähettää ostotarjouksen liitteenä :).

  • Teen itse usein tarjouksia, jossa teen perustelut, miksi mun tarjous ei voi korkeampi olla. Apu tulee ainakin siihen, että kieltävä vastaus on aina kohtelias.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Ammattimainen PK-yrityssijoittaja asuntosijoitusharrastaja Roope Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #134 | Ostan Asuntoja
 2. Sisäisen korkokannan mystiikkaa – IRR – Blogi #238 | Ostan Asuntoja
 3. Alle markkinahinnan ostamisen perusajatus – Blogi #239 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: