Siirry sisältöön

Miten kuunnella Ostan Asuntoja Podcastia ja muita hyviä podcasteja? Blogi #191

23/02/2020

Kun Ostan Asuntoja Poodcastin haastattelu on tehty, siirtyy se editointivaiheeseen, jossa pyritään ensin parantamaan sekä haastattelijan että haastateltavan ääniraitojen laatua. Sen jälkeen ääniraidat yhdistetään keskenään ja lisätään muut podcastin palaset yhteen lopulta muuttaen ne mp3-tiedostomuotoon.

Tämä mp3-tiedosto tallennetaan housting-palvelun, Ostan Asuntoja Podcastin tapauksessa Libsyn, palvelimelle. Samaan palveluun luodaan myös podcastin “muistiinpanot”. Kun kaikki on valmista, klikataan “julkaise” -painiketta. Libsynin palveluun on kerran luotu yhteydet eri podcast-alustoihin, jotka käyvät tasaisin väliajoin haistelemassa Libsynin palvelimelta, onko Osta Asuntoja Podcastista ilmestynyt uusi jakso. Joidenkin palvelujen osalta kyse on minuuteista ja toisten osalta tunneista, milloin uusi jakso on ladattavissa ja kuunneltavissa.

Libsynin palvelusta näkyy, mitä eri selaimia ja podcastappeja Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelijat käyttävät podcastin kuuntelemiseen. Samoista tilastoista näen kaikkien jaksojen kuuntelijamäärät. Libsyn on yksi pitkäaikaisimmista ja suosituimmista podcastien housting-palveluista ja he julkaisevat myös tilastoja podcasteihin liittyen.

Podcastien kuuntelumäärissä Ruotsi on globaalissa tilastossa korkeimmalla oleva ei-englanninkielinen maa. Norja ja Tanska ovat myös Top 20 -kuuntelijamaiden joukossa. Suomea en ole vielä tilastoissa nähnyt.

Miltä Ostan Asuntoja Podcastin tilastojen perusteella suomalaisten sijoittamispodcastien kuuntelutavat näyttävät

Ostan Asuntoja Podcastin ensimmäinen jakso ilmestyi kesäkuussa 2018, jolloin Markus “MG Asunnot” Grahn oli vieraana. Podcast on siitä lähtien ilmestynyt joka viikko joulut ja juhannukset mukaan lukien. Itse aloitin podcastien kuuntelun joskus 2010-luvun alussa eli teen huomioitani näiltä pohjilta.

Suomalaisille podcastit ovat vielä uusi juttu, joka näkyy tilastoissa esimerkiksi siinä, että podcasteja kuunnellaan yhä todella paljon internetselaimien kautta.

Toinen suomalainen kummallisuus on SoundCloud -palvelun suhteellisen suuri osuus podcastkuuntelijoiden joukossa. SoundCloudin podcastappi on yksi huonoimmista ellei huonoin ja käyttäjäkokemus selaimen kautta kuunneltaessa on vielä huonompi. 

Kolmas kummallisuus on, että Suomessa podcasteiksi kutsutaan myös ääniohjelmia, jotka eivät ole tilattavissa, ladattavissa tai kuunneltavissa minkään globaalin podcastalustan tai -appin kautta vaan näiden podcastien kuuntelemiseksi pitää asentaa oma suomalainen appinsa, johon pitää luoda oma käyttäjätunnuksensa ja kaikkea muuta käyttäjäkokemusta heikentävää. 

Neljäs suomalainen kummallisuus on nähtävissä liikenteessä. Vaikka älyttömäänkin puhelimeen suoraan puhuminen autossa on ollut kiellettynä vaikka kuinka kauan, pieni vilkaisu autoihin riittää kertomaan, että suomalaisilla on jostain syystä jäänyt langattomien korvanappikuulokkeiden kehitykseen mukaan hyppääminen hitaalle vaihteelle. 

IMG_1601Podcastien kuunteluun älypuhelin, podcastapp ja langattomat nappikuulokkeet ovat ehdoton kombinaatio. Jos haluaa tehostaa uusien asioiden oppimista, en suosittele siihen massaan liittymistä, joka paheksuu äänikirjojen ja podcastien kuuntelua paperikirjojen ylivoimaisuuteen ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen vedoten.

Paperikirjojen lukemista voi mainiosti jatkaa, vaikka kuuntelisi podcasteja ja äänikirjojakin. Kuntosaleilla vaiettiin jo viime vuosituhannen puolella keskuskajareista tulevan, aivot puuduttavan teknopumpun tahdissa. Mitään sellaista nappikuulokkeiden tuhoamaa menetettyä aikakautta ei ole Suomessa koskaan ollut, jossa lenkkipoluilla, julkisissa liikennevälineissä, hisseissä ja kahviloissa seurustellaan sujuvasti ventovieraiden kanssa.

Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelijoiden suosituimmat asuntosijoittamispodcastin kuuntelutavat

Tilastoista näen, että kehitys Suomessakin kulkee kansainvälisiä trendejä hitaasti ja joiltain osin nopeasti seuraten. Käyn tässä kirjoituksessa läpi suosituimmat Ostan Asuntoja Podcastin kuunteluappit. Selaimien ja SoundCloudin kautta kuuntelun suhteelliset osuudet ovat laskussa ja appien käyttö lisääntyy. 

Jaan käsittelyn tässä kolmeen osaan; molemmissa käyttöjärjestelmissä toimivat appit, iOS -appit iPhoneille ja iPadeille sekä Android -appit.

Kaikki Ostan Asuntoja Podcastin jaksot ilmestyvät Ostan Asuntoja Blogin kautta, jossa muistiinpanojen ja toimivien linkkien lisäksi on uudempien jaksojen osalta näiden kaikkien podcastappien suorat kuuntelulinkit niiden logokuvien takana. Päivitän näitä myös vanhojen jaksojen osalta jakso kerrallaan. Blogissa on myös soitin, jonka kautta voi kuunnella podcastin jakson suoraan.

Jokaisen tässä kirjoituksessa esiteltävän appin kohdalla on kuva, jossa on linkki, joka johtaa Ostan Asuntoja Podcastiin. Paras tapa podcastien kuunteluun on tilata (subscribe) podcast omassa suosikkiapissa. Näin uusi jakso löytyy sieltä automaattisesti. Appien asetuksesta voi määritellä muun muassa sen, kuinka monta jaksoa appi näyttää, mikäli niitä ei ole kuunnellut kiireiden takia. Asetuksista voi myös laittaa podcastin latautumaan (download) automaattisesti tai sen voi ladata omaan älypuhelimeen manuaalisesti, jos haluaa varmistaa, että podcastia voi kuunnella paikassa, jossa ei striimausta mahdollistavaa datayhteyttä ole.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Lue tai kuuntele Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista uuden vuosikymmenen tuorein kirjoitus: Sijoitusasunto lainarahalla – millainen on hyvä sijoitusasuntolaina?

Ostan Asuntoja Podcast #24 – Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen, osa 1


Sekä iOS- että Android- alustoilla toimivat podcastappit

spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Spotify on noussut suomalaisten keskuudessa suosituimmaksi podcastappiksi ohi Applen oman podcastappin. Suosio perustunee siihen, että monella appi on jo valmiiksi käytössä musiikin kuuntelun kautta. 

Appin kautta Ostan Asuntoja Podcastin voi sekä tilata että ladata puhelimen muistiin. Spotifyssä on jako-ominaisuus, jonka avulla podcastin tai yksittäisen jakson voi jakaa Instagram -stooriin, jolloin siihen voi myös tagata henkilöitä ja liittää hashtagin. Podcastin voi lisätä myös IG:ssä omiin highlightseihin.

Spotifyn appista löytyy myös kuuntelunopeuden säätö ja uniajastin, jos haluaa nukahtaa podcastisännän ääneen.

Hakiessaan RSS feedin Libsynin palvelimelta Spotify poistaa podcastin muistiinpanoista valtaosan linkeistä esimerkiksi vieraiden suosittelemiin kirjoihin tai someprofiililinkit.

Spotify: Suvi Schwabin vieraana Harri Huru Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #87

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

SoundCloud pitää yhä kakkospaikkaa molemmilla alustoilla toimivien appien keskuudessa, mutta häviää määrissä Applen omalle podcastappille sekä Safari- että Chrome -selaimien kautta tapahtuvalle kuuntelulle. 

SoundCloudin iOS-appista ei löydy kuuntelunopeuden säätöä eikä uniajastinta. Myöskään latausmahdollisuutta puhelimen muistiin ei löydy eli lentokoneessa kuuntelu ei onnistu muuta kuin koneen mahdollisesti maksullisen ja hitaan wifi-yhteyden kautta.

Spotifyn lisäksi SoundCloud ainoa appi, josta löytyy jako-ominaisuus, jonka avulla podcastin tai yksittäisen jakson voi jakaa Instagram -stooriin, jolloin siihen voi myös tagata henkilöitä ja liittää hashtagin. Podcastin voi lisätä myös IG:ssä omiin highlightseihin.

Hakiessaan RSS feedin Libsynin palvelimelta myös SoundCloud poistaa podcastin muistiinpanoista valtaosan linkeistä esimerkiksi vieraiden suosittelemiin kirjoihin tai someprofiililinkit.

SoundCloud: Suvi ”Think a Million” Schwab Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #70

listen_acast

Kolmanneksi suosituin molemmilla alustoilla toimiva podcastapp on Acast. 

Acastista löytyy podcastkuuntelijan arvostamat perusominaisuudet joiltain osin hieman parempina. Nopeudensäätöportaat ovat 0,1 asteen välein ja uniajastin 5 minuutin välein. Podcastjakson voi jakaa kokonaisuudessaas tai siitä voi valita 30 sekunnin pätkän jaettavaksi. Jakson voi ladata manuaalisesti tai automaattisesti puhelimen muistiin. Jakomahdollisuus Instagram Storyyn puuttuu.

Podcastin muistiinpanot näkyvät sellaisenaan linkkeineen, kuvineen ja kappalejakoineen. Linkkien näkyvyys tarkoittaa siis käytännössä sitä, että podcastvierasta voi ryhtyä seuraamaan appissa olevan somelinkin kautta, tilata vieraan suositteleman kirjan Adlibriksesta tai Audiblesta tai siirtyä tutustumaan podcastissa mainitun sponsorin tarjoomaan suoraan podcastapissa olevan linkin kautta. Ainakin iOS-laitteissa darkmode näyttää tosi hyvälle. 

Acast: Mimmit Sijoittaa Podcast

listen_on_CAST_BOX-5049640

Neljänneksi suosituin molemmilla alustoilla toimiva podcastappi on Castbox. 

Castboxiin pätee kaikki, mitä yllä on Acastin osalta kirjoitettu. Tosi innokkaille löytyy Amazon Echo Skilliä sekä Apple Watch-, CarPlay- ja Android Auto -tukea. 

Castbox: inderesPodi

pocketcasts_medium_dark@2x

Viidenneksi suosituin tämän kategorian podcastappi on Pocket Casts. 

Myös Pockets Casts tarjoaa samanlaiset aktiivipodcastkuuntelijan erikoisominaisuudet kuin Acast ja Castbox. 

“Trim Silence” -ominaisuus tehostaa nopeudensäätöominaisuuden lisänä kuuntelua lyhentämällä automaattisesti podcastin äänettömiä kohtia.

Jos tiedät, mikä on Siri shortcut ja Sonos tai käytät AirPlaytä ja Chromecastia sujuvasti, näitä ominaisuuksia pääsee hyödyntämään Pocket Castsinkin kautta.

SoundCloud, Acast ja Castbox mahdollistavat kuuntelun myös selaimen kautta, mutta ihan kaikki appeista löytyvät toiminnallisuus ei ole selainversiossa tarjolla. Pocket Casts tarjoaa maksullisen appin tietokoneelle. Spotifytä on mahdollista kuunnella myös selaimen kautta mutta ilmainen tietokoneappi on paljon parempi.

Vain iOS -alustalla toimivat podcastappit

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Applen oma podcastappi oli Ostan Asuntoja Podcastin alkutaipaleella suosituin kuunteluappi mutta on hävinnyt ykköspaikan Spotifylle. Myös Apple on huomannut Spotifyn nopean kasvun, mikä on myös globaalisti vienyt podcastkuuntelijoita Applen omasta podcastappista, vaikka se USA:ssa on kiistaton ykkönen Libsyn-tilastojen mukaan. Toinen syy, miksi Apple menettää kuuntelijoita on appin puutteelliset ominaisuudet.

iPhone- ja iPad -käyttäjien luontevain tapa tutustua podcastien maailmaan on iOS-käyttöjärjestelmän mukana tuleva Applen oma Apple Podcasts -appi. MacOS Catalina -päivityksen asentaneille myös Mac-käyttäjille on iTunesin sijaan tarjolla Apple Podcasts -appi.

Spotifyn ja SoundCloudin tavoin Apple poistaa linkit, asetukset ja kuvat podcastin muistiinpanoista, mikä heikentää niiden käyttöarvoa. Nopeudensäätövaihtoehtoja on tarjolla vain 1,5- ja 2-kertainen nopeus ja uniajastin puuttuu kokonaan. Moni odottaa, että Applen oma appi tulee päivittymään näiden ominaisuuksien osalta.

Applen ekosysteemissä toimiville Applen oma podcastappi on helpoin tapa hyödyntää kaikkien mahdollisten päätelaitteiden ja Applen oman ekosysteemin ominaisuuksia.

Apple Podcasts: BiggerPockets

overcast

Vain iOS -alustalla toimiva podcastien suurkuluttajille suunnattu appi on Overcast. Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelijoiden keskuudessa se asettuu suosiossa yllä mainittujen Acastin, Castboxin ja Pocket Castsin jälkeen.

Overcastista löytyy portaaton nopeudensäätö, portaaton uniajastin, hiljaiset kohdat lyhentävä “smart speed” -toiminto ja “Voice Boost” -toiminto, joka remasteroi jaksot siten, että niiden kuuntelu voi olla helpompaa meluisissa ympäristöissä tai autossa. Saman tyyppinen ominaisuus löytyy myös Castbox- ja Pocket Casts -appeista.

Overcast toimii jouhevasti itsenäisen Apple Watch appin ja Car Playn kautta ja sille löytyy Siri Shortcutsit. 

Overcast: Aivan tavallinen 25-vuotias nuori nainen Henna Vihreävuori – Ostan Asuntoja Podcast #53

Vain Android -alustalla toimivat podcastappit

Podcast Addict

Android -alustan suosituin podcastappi on Podcast Addict. Se tarjoaa kaikki samat laadukkaan podcastappin ominaisuudet, kuten Acast ja Castbox mutta tarjoaa vielä paljon lisämahdollisuuksia siihen päälle. Pääosin erittäin positiivisia palautteita tulee siitä, että on vaikea keksiä, mitä ominaisuutta appissa ei olisi. Myös Chromecast-, Sonos- ja Android Auto -ominaisuudet löytyvät.

Podcast Addict ei toimi ollenkaan selaimessa eikä sillä ole edes nettisivuja vaan kuvaus löytyy vain Google Play -kaupasta. Tästä syystä en Applen ekosysteemin käyttäjänä pysty generoimaan edes linkkiä, joka ohjaisi kuuntelijat Podcast Addict appiin. Mikäli tällainen linkki appista löytyy, arvostaisin kovasti, jos joku voisi sellaisen lähettää harri@ostanasuntoja.com.

Google pod

Googlen tilanne oman podcastappin osalta oli surkea, kunnes viime vuonna lanseerattiin Google Podcasts, jonka kasvu lähti siis nollasta. 

Palautteiden perusteella Google Podcasts tekee sen, mitä Apple Podcasts iOS-puolella; mahdollistaa podcastien kuuntelun ilman, että täytyy pohtia, miten kaikkia Podcast Addictista löytyviä hienouksia käytetään.

Appin kuuntelijamäärät kasvavat sellaista vauhtia, että vuoden 2020 aikana ykköspaikka vaihtunee  kakkospaikaksi. Google Podcasts ohitti juuri sekä Acastin että Castboxin, jotka toimivat siis molemmilla alustoilla.

Google Podcastsia voi käyttää myös selaimen kautta, joka säilyttää kaikki podcastin muistiinpanoissa olevat linkit sellaisinaan, vaikka kuvat poistaakin. Google Assistantin avulla kuuntelu jatkuu saumattomasti päätelaitteesta toiselle siirryttäessä.

Google Podcasts: Yrittäjä Petri Roininen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #39

Miten valita itselle parhaiten sopiva podcastappi

Mikäli kuuntelee podcasteja vain silloin tällöin, iPhonen oma Apple Podcasts ja Androidin puolella Google Podcasts ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Ominaisuuksia ei ole liikaa ja käyttö on helppo oppia.

Spotify kuuluu helppokäyttöisten kategoriaan ja mikäli se on jo valmiiksi käyttöliittymältään tuttu musiikin kuuntelun kautta, ainakin minimalisti valitsisi Spotifyn. Lisäbonuksena on jako-ominaisuus Instragram Storyyn ja Highlightseihin.

Spotify: Leadcast – Inspiroivia uratarinoita

Podcastien suurkuluttajan kannattaa ladata useampi appi ja tilata jokaiseen muutama suosikkipodcast. Muutaman viikon käytön jälkeen huomaa, puuttuuko jostain jokin suurkuluttajalle tärkeä ominaisuus. Moniportainen nopeuden säätö ja taukojen automaattinen lyhentäminen ovat useamman podcastin päivässä kuluttavalle monen minuutin arvoisia ominaisuuksia. Sarasvuon podcastit soveltuvat helposti 2-kertaisella nopeudella kuunneltaviksi mutta jotkut englanninkieliset sujuvat parhaiten nopeudella, jota ei vaikkapa Apple Podcasts -appista löydy.

Apple Podcasts: Äta, Sova, Spara

Kuuntelun mahdollisimman sujuva siirtyminen puhelimesta auton kauttimesta kuuluvaksi ja päinvastoin tai podcastin ääniohjauksen toimivuus Applen Sirin, Amazon Echon tai Google Assistantin kautta ovat hifistelijöille lisävalintakriteerejä.

Anna palautetta ja päivitetään tekstiä

Ottaisin erittäin mielelläni palautetta kommenttikenttään tai sähköpostilla, mikäli tekstissä on mahdollisia virheitä tai puutteita. Erityisesti Android -käyttäjiltä olisi mukava saada lisätietoa ja täydennystä appeista, jotka toimivat pelkästään Android -alustalla.


Johanna “asunnot ei kiinnosta yhtään” Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #85

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Mistä tietää, että asuntosijoittaminen olisi oikea omaisuuslaji itselle – 3 syytä YouTube #101

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Viisi uudenvuodenlupausta passiiviselle ”osta ja pidä” -asuntosijoittajalle – Blogi #185

13 kommenttia
 1. omaisuuslajin valintaa permalink

  https://www.vuokraturva.fi/yritys/blogi/korjauslainat-vaarassa-koska-uusien-talojen-yhtiolainat-menivat-overiksi

  Onkohan ne osakkeet ja rahastot sittenkin viisain tapa sijoittaa pitkässä juoksussa. Ei tarvi murehtia saako taloyhtiöt remonttilainaa tulevaisuudessa vai sulaako asuntojen arvo. Pahimmassa tapauksessa lukematon määrä 70-luvulla rakennettuja taloja romutetaan koska remontit on kalliita ja lainaakaan ei saa. Osakkeissa ja rahastoissa riittää tieto siitä että ne on jokaisesta romahduksesta toipuneet ja yleensä romahdukset on lyhytaikaisia kun taas kasvun aika on pitkä.

  • Erityisesti pörssikurssien lähestyessä huippua yhä useampi on sitä mieltä, että osakkeisiin sijoittaminen kannattaa. Mitä useammin tämän on itse nähnyt käytännössä sitä enemmän joutuu opiskelemaan ymmärtääkseen, miksi juuri tällä kertaa pitäisi yhtyä massojen näkemykseen.

   • omaisuuslajin valintaa permalink

    Oikeastaan aina kannattaa sijoittaa osakkeisiin tai mielummin vielä passiiivisiin indeksirahastoihin kunhan tekee sen ajallisesti hajauttaen säännöllisillä ostoilla eikä lyö kerralla rahoja peliin. Toki sitä varten on hyvä pitää kassaa että voi tehdä kertaostoksena jos tulee romahdus. Sen kertaostonkin voi hakauttaa useammalle kuukaudelle että osa isoimmista ostoista osuu edes suunnilleen sinne pohjille. Suuri massa vain tekee niin että ne aloittaa sijoittamisen kun on takana pitkä nousu ja myy sitten tappiolla. Nimenomaan pitkän tähtäimen sijoittajan pitäisi oikein toivoa laskua että saisi rahasto-osuuksia halvemmalla. Toisaalta kun aloittaa kuukausittaisen rahastosijoittamisen huipulta niin tulee ostaneeksi koko ajan laskevaan kurssiin ja se on hyvä asia seuraavaa nousua odotellessa että salkussa on halvalla saatuja osuuksia.

    Asunnoissa vivuttaminen on loistava elementti mutta harmi kyllä kaikenlaisia murheita se myös pitää sisällään kun asuntoihin sijoittaa. Vivuttaminen on ainoa syy miksi asuntosijoittaminen houkuttaa. Vähemmän houkuttaa se ettei vanhat taloyhtiöt saa remonttilainaa tai remonttikulut on niin suuret että ne syö vuokratuottoa tai että joudut vuoden välein etsimään uutta vuokralaista.

    Asuntosijoittaminen vuokrausmielessä ei taida olla oma juttuni mutta sellainen käy joskus mielessä että jos siipiään kokeilisi yhdellä asunnolla niin, että ostaa huonokuntoisen asunnon hyvästä yhtiöstä ja remontoi sen, etsii vuokralaisen ja myy sen jälkeen pois kun vuokratuotot on kattaneet asunnon remontin. Sitten kotiuttaa arvonnousun kotiin. Ajallisesti lyhyenä kun pitää tuon vuokraamisen niin eliminoi pois ison taloyhtiöremontin riskin.

Trackbacks & Pingbacks

 1. ”Osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet osa 6 – kassavirran tärkeyden aliarviointi YouTube #103 | Ostan Asuntoja
 2. Suvi Schwabin vieraana Harri Huru Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #88 | Ostan Asuntoja
 3. ”Pysy sijoitussuunnitelmassa, pysy sijoitussuunnitelmassa” – Blogi #192 | Ostan Asuntoja
 4. Rauno Puisto taloyhtiön isännöintiä ja kirjanpitoa feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #89 | Ostan Asuntoja
 5. Kävin taas Sijoitusovesta – jälleenrahoituksesta juteltiin tällä kertaa – Blogi #193 | Ostan Asuntoja
 6. Tuomas Viljamaa – Asuntosijoittajan poliittisten riskien vuosi Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #90 | Ostan Asuntoja
 7. Vuokralaisvalinta etätyöskentelynä – Blogi #194 | Ostan Asuntoja
 8. Tuomas Viljamaa – Asuntosijoittajan poliittisten riskien vuosi Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #91 | Ostan Asuntoja
 9. Toimintaperiaatteeni vuokranantajana vuokran maksamisen osalta, versio 0.9 – Blogi #195 | Ostan Asuntoja
 10. Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2019 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #196 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: