Siirry sisältöön

Häh! Voiko taloyhtiöremontin kustannuksen kertasuorituksen muka vähentää vuokratuloista? YouTube #99

28/01/2020
Voiko taloyhtiöremontin kustannuksen kertasuorituksen muka vähentää vuokratuloista?

Viime tiistain Miten vuokraustoiminnan tappio toimii verotuksessa? – YouTube #98 videossa oli kohta, joka on herättänyt ihmettelyä ja kysymyksiä.

Koska epäonnistuin tuolla videolla esittämään asian selkeän ymmärrettävästi, vastaan tällä videolla uudella yrityksellä. 

Kertaan videolla ensin sen, minkä yhä useampi asuntosijoittaja ja isännöitsijä on alkanut ymmärtämään ihan oikein eli miten vuokranantajan verovähennysoikeus vuokratuloista toimii, kun taloyhtiölaina on jo nostettu ja taloyhtiöremontin kustannus on aktivoitu taloyhtiön taseeseen.

Sitten selitän sen, milloin verovähennysikkuna on vuokranantajalle auki vähentää koko taloyhtiöremontin kustannus kerralla vuokra- ja muista pääomatuloista ja tekemällä suunniteltu vuokraustoiminnan tappio. Avaan myös sen, miksi se olisi järkevää ja miksi se voi poliittisten selvitysten ja niistä seuraavien päätösten takia olla tulevaisuudessa erityisen järkevää ja miksi varautumistyö korvien välissä pitäisi aloittaa viimeistään eilen.

Ostan Asuntoja Blogista: Asuntosijoittajan verosuunnittelu

Tuloutusopas – Taloyhtiön remonttien vaikutus verotukseen


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

7000 vuokrattua asuntoa – Marita Polvi-Lohikoski osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #43Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Laura “liiketoimintaa asunnoilla” Stolt Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #82

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Viisi uudenvuodenlupausta passiiviselle ”osta ja pidä” -asuntosijoittajalle – Blogi #185


Opiskeluvinkki!

Ostan Asuntoja Blogin oikeasta reunapalkista löytyy ”Asuntosijoittamisen rahoitus ja verotus” -kategoria. Mikäli joku asuntosijoittajan ja vuokranantajan verotukseen liittyvä asia askarruttaa, kategorian kautta hakemalla voi löytyä vastaus juuri askarruttavaan asiaan. Jos ei löydy, pisti kysymystä kommenttikenttään.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: