Siirry sisältöön

”Osta ja pidä” asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 2 – remonttien aliarviointi YouTube #93

17/12/2019
Mitkä ovat ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet osa 2 - remonttien aliarviointi

Onko tämä hyvä diili? -kysymyksiä tulee säännöllisin väliajoin. Koska en enää pysty vastaamaan yksittäisiin kysymyksiin, ajattelin tehdä ”Ostan Asuntoja YouTube” -kanavalle useamman videon sarjan, jossa pyrin käymään läpi ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan kannalta pahimpia virheitä, jotka mun mielestä voi aiheuttaa sen, että suunniteltu toiminnan kasvattaminen voi tyssätä pahasti.

Osassa 1 käytiin läpi virhettä ”sijoitusasunnon ostaminen mikromarkkinalta, jonka ansaintalogiikkaa ei ymmärrä”.

Osassa 2 käsiteltävänä virheenä on sekä asunto- että taloyhtiöremonttien aliarviointi. Videolla käydään läpi tilanteita, milloin aliarviointia voi tapahtua, miten remonteista voi saada tietoa, kuinka tärkeää on isännöitsijän ja hallituksen toiminta sekä mitä välittäjäsegmenttiä pitäisi varoa.

”Osta ja pidä” asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 3 – huonosti hallinnoitu taloyhtiö YouTube #96


Uusi sijoitusasuntojen markkinapaikka:

https://kauppa.sijoitusasunnot.com

Oletko usein ajatellut, että saisipa asuntoilmoituksesta kaikki asuntosijoittajalle tärkeät tiedot ilman, että niitä täytyy nyhtää sieltä täältä jyvä kerrallaan. Vielä hienompaa olisi, jos myyntimateriaali olisi tehty asuntosijoittajia varten. Kerrankin asuntoilmoitusta lukiessa saisi riittävästi tietoa asunnosta ja vielä niin, että tärkeimmät tiedot olisi tuotu heti ensimmäisenä esille.

Ajattele, jos “Sopii sijoitukseen” ei olisi myyntilause jossain satunnaisessa ilmoituksessa vaan jokainen listattu asunto sopisi lähtökohtaisesti asuntosijoittajalle.

Lopeta ajattelu, käy tutustumassa kauppa.sijoitusasunnot.com  ja liity uudelle sähköpostilistalle. Tämän markkinapaikan sähköpostilista on eri lista kuin normaali sijoitusasunnot.com -listaKiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Ostan Asuntoja Podcast #18 – Yrittäjä, asuntosijoittaja, toimitusjohtaja Henri Neuvonen osa 1


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ronja “Rådhus” Roms Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #76

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

7 perustelua hakea lisäeläketuloja sijoitusasuntoja vuokraamalla – Blogi #179

12 kommenttia
 1. Olli permalink

  Moi Harri! Kiitoksia hyvästä blogista.
  Kysymys: Jos päättää ostaa tiskikoneen sijoitusasuntoon niin miten dokumentaatio kuuluisi tehdä jos haluaa sisällyttää tiskikoneen kunnossapitovastuun kokonaisuudessaan vuokralaiselle? Olen antanut vuokralaisen ostaa itse tiskarin koska tällöin kunnossapitovastuu asia on selkeä -> vastuu on vuokralaisella. Mutta jos haluaa parantaa itse varustelutasoa mutta kuitenkin niin että vuokralainen vastaa kunnossapidosta niin miten tämä pitäisi kirjata vuokrasopimukseen?

  • Minulla ei ole tuohon valmista ”copy paste” -lausetta, koska mun ”hyvän asukaskokemuksen vuokrakoteja” -brändilupaukseen tuo ei sopisi yhteen enkä edes ole asiaa koskaan miettinyt enkä selvittänyt.

   Pahoittelut, etten osaa vastata kysymykseen.

   • Olli permalink

    Miksi ei sovi brändilupaukseesi? Kysymyshän ei ole niinkään rahasta vaan enemmänkin kontrollista ja vastuunjaosta. Vuokralaisella on mahdollisuus vaikuttaa mahdollisiin vesivahinkoihin tai siihen että niitä ei synny, vuokranantajalla ei.

   • Tämä ei ole ”oikein vai väärin” -asia vaan jokainen vuokranantaja määrittelee itse sen, mistä kilpailuetunsa ja kannattavuutensa hakee.

    Mun ”Hyvän asukaskokemuksen vuokrakoteja” kuuluu asunnot, joissa kodinkoneet on asuntoihin mun toimesta ostettu, asennettu, korjattu/vaihdettu ja vanha viety pois. Koneen valinta, vanhan irrotus, uuden toimitus, uuden asennus, vanhan poisvienti… ovat mulle ja mun yhteistyökumppaneille rutiinia mutta vuokralaiselle kenties jopa stressiä aiheuttava kokemus, kun ei Gigantin kaveri uutta konetta tuodessaan vanhaa irrota ja vie pois, vaikka olisit sittä maksanut.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Johanna ”Massimuijat” Pöysti Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #79 | Ostan Asuntoja
 2. ”Osta ja pidä” asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 3 – huonosti hallinnoitu taloyhtiö YouTube #96 | Ostan Asuntoja
 3. ”Osta ja pidä” asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 4 – liikaa maksaminen YouTube #97 | Ostan Asuntoja
 4. Maria ”jos minä pystyn, muutkin pystyy” Friström osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #21 | Ostan Asuntoja
 5. ”Osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 5 – lainarahan ymmärtämätön käyttö YouTube #100 | Ostan Asuntoja
 6. ”Osta ja pidä” -asuntosijoittajan pahimmat virheet osa 6 – kassavirran tärkeyden aliarviointi YouTube #103 | Ostan Asuntoja
 7. Osta ja pidä -asuntosijoittajan pahimmat virheet 7- vuokralaisvalintatyön laiminlyönti – YouTube #115 | Ostan Asuntoja
 8. ”Osta ja pidä” asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 1 – väärä mikromarkkina YouTube #92 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: