Siirry sisältöön

Miten ja milloin asuntosijoittaja voi vähentää taloyhtiön remonttien maksusuoritukset vuokratulosta? YouTube #5

10/04/2018
Miten ja milloin asuntosijoittaja voi vähentää taloyhtiön remonttien maksusuoritukset vuokratulosta?

Videolla käyn läpi, miten asuntosijoittaja voi vähentää erityyppisten taloyhtiöremonttien maksusuorituksia ja milloin erityyppiset suoritustavat voivat olla verosuunnittelun kannalta parhaita. Videolla käydään läpi 4 asiaa:

 1. Pieni taloyhtiöremontti, jota varten ei oteta yhtiölainaa
 2. Ison taloyhtiöremontin maksusuoritus kertamaksuna ennen taloyhtiön taseeseen aktivointia
 3. Taseeseen aktivoinnin jälkeiset kuukausittaiset maksusuoritukset
 4. Taloyhtiölainaa sisältävän sijoitusasunnon ostaminen

Mukana on tällä kertaa muutama rahanarvoinen verosuunnitteluajatus ja -vinkki, joka monelta asuntosijoittajalta jää huomaamatta.

Mahdollisesti hyödyllisiä blogikirjoituksia:

Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen -blogikirjoitus 

Asuntosijoittajan verosuunnittelu

Olen tosi kiitollinen kaikesta palautteesta. Erityisesti sellaisesta, joka auttaisi parantamaan videoita. Kysymyksiä vastattavaksi tulevissa videoissa saa esittää. Kumpi on parempi videon pituus; 5 vai 10 minuuttia?


Tämän YouTube -videon sponsoroi:

Asuntosalkunrakentaja.fiAsuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jossa pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin.

Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

13 kommenttia
 1. Jari Vanha-Eskola permalink

  Videoita en jaksa katsoa ollenkaan, joten pituudella ei ole merkitystä. Toivoisin samaa asiaa tekstinä, josta pointit poimii huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin videolta.

  • Kiitos palautteesta. Blogitekstejä on jo kohta sata ja joka sunnuntai pyrin laittamaan uutta. Blogit on hyvin paljon mun omasta toiminnasta lähtöisin ja siksi otin You Tubeen eri teeman eli vastaan kysymyksiin. Valtaosa videoiden vastauksista löytyy blogeista ja yritän linkata niitä mahdollisimman hyvin mukaan videopostauksien yhteyteen siten, että esim. sinä voisit löytää tekstin videon sijaan.

 2. Suvi permalink

  Olen itseasiassa miettinyt nyt vuoden verran blogiasi luettuani, että voisit hyvin tehdä juurikin jonkinlaisen kevyen q&a-osion, jonka päivittäminen usein olisi kevyttä ja helppoa. Youtube-videot ovat tuohon fiksulta vaikuttava, kivan kuuloinen tapa, joka ei olisi itselleni tullut mieleen. Videot tavoittanevat osin toisenlaista yleisöä. En tiedä voisiko näitä jotenkin helposti erottaa toisistaan, kun ovat kuitenkin lähtökohdiltaan vähän erilaisia. (Q&A otsikoiden listaus blogiin, mutta erillisenä teksteistä tai jollain omalla tagillaan tms.)

  Videoiden kannattaa yleensä olla kevyitä, helppoja, hyväntuulisia – eli suosisin ehkä 3-5 minuutin ja katsoisin joitain suosittuja Youtubettajia erilaisten videoformaattien ideoiden saamiseksi, jos haluat oikeasti laajentaa kohdeyleisöä tuolla.

  Ensimmäinen sijoitusasuntoni on nyt menossa vuokralle ja yhtenä parhaista tietolähteistäni on ollut blogisi. Suuret kiitokset siis ^^

  • Kiitos paljon palautteesta.

   Kun sisältö on ilmaista, täytyy koko ajan miettiä, paljonko aikaa voi käyttää siihen. Nyt olen käyttänyt enemmän kuin koskaan 4 kuukauden aikana ja arvostan kovasti, kun joku vaivautuu antamaan palautetta.

   Päivitin blogiin 5 kategoriaa, joiden alle kaikki kirjoitukset mahtuvat ja samat kategoriat tulevat ajan kanssa YuoTubeen soittolistoiksi. Blogeissa on lisäksi noin 70 tägiä, joita olen päivittänyt mutta se homma on vanhempien kirjoitusten osalta vielä kesken. Lisäksi siellä on hakutoiminto. YouTubessa on myös tägit käytössä ja vähän laajempina.

   Muutama muukin on antanut palautteen, että videoiden pitäisi olla 3-5 minuuttia. Tilastojen mukaan näyttää kuitenkin siltä, että mun pidemmät videot on suositumpia. Myös miljoonan tilaajan asiasisältögurujen mukaan 10-15 minuutin sisällölle on enemmän kysyntää kuin lyhyille 3-5 minuutin videoille. Oppia hakevilla on ilmeisesti halu saada vähän enemmän tietoa. Viihde edellä menevät videot on eri asia. On mulla parantamista videoiden suhteen mutta pikkuhiljaa toivottavasti paranee.

   YouTube on hakukone, joka ilmeisesti monelle suomalaiselle on vielä outo ajatus. Jo muutaman viikon videotuotannon jälkeen huomaan, että samoja kysymyksiä esitetään silti keskustelupalstoilla eli ilmeisen moni ei edes käytä googlea vaan menee suoraan kysymyksen kanssa palstalle.

   Onnea 1. sijoitusasunnosta!

   • Suvi permalink

    Kiitos
    Ja juu – ajankäyttöä kannattaa ja joutuu toki miettimään. Jos pidemmät videot ovat tilastojen mukaan suositumpia (ja etenkin jos ei ole niin pienestä erosta kyse, että kyse olisi tilastollisesta hajonnasta tai vain aiheesta), niin toki sitten niitä!
    Alkutunnari on hyvä juttu ja luo videoissasi rakennetta ja keveyttä. Peukku kategorioille!

   • Kiitos. Yritän pitää tunnarit ja yleispuheet minimissä. Nyt vielä toistan ”joka tiistaita” ja ”kysymyksiä”, jotta asia tiedostetaan mutta toivottavasti pikkuhiljaa niitäkin pääsee optimoimaan, kun homma kehittyy.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Miten uudelleenrahoitus toimii asuntosijoittamisessa? | Ostan Asuntoja
 2. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen (päivitetty 7.2.2018 ja 27.1.2019) | Ostan Asuntoja
 3. Mitä asuntosijoittajan ja vuokranantajan tulisi tietää verotuksesta? YouTube #91 | Ostan Asuntoja
 4. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2020 – Blogi #197 | Ostan Asuntoja
 5. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246 | Ostan Asuntoja
 6. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2022 – Blogi #300 | Ostan Asuntoja
 7. Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2023 – Blogi #351 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: