Siirry sisältöön

Asuntosijoittajan ja vuokranantajan verotuksen ja OmaVeron käytön ohjeet – Blogi #149

05/05/2019
Uudiskohdeasunnon taloyhtiölainan lyhennysvapaa - asuntosijoittajan uhka vai mahdollisuus

Tämän sunnuntain blogissa ei ole varsinaista uutta sisältöä vaan päivitetyt 2 aikaisempaa blogikirjoitusta asuntosijoittajan ja vuokranantajan verotuksen ja veroilmoituksen täyttämisen avuksi.

Mikäli tarvitset konkreettisia ohjeita vuoden 2018 veroilmoituksen tekemiseen OmaVerossa, alla oleva linkki vie viime sunnuntaina julkaistuun kirjoitukseen.

Moni pyysi lähettämään kirjoituksen verottajalle siinä toivossa, että joku sieltä kirjoituksessa mainittuja asioita huomioisi. Sain pariin epäselvään kohtaan vastaukset johtavalta veroasiantuntijalta Mervi Hakkaraiselta, joka on tehnyt kirjoituksen liitteenä olevan ohjeistuksen. Mervin vastaukset on päivitetty kirjoitukseeni.

Kirjoituksen luki ja sitä kommentoi OmaVeron palveluomistaja Sanna Kuuri. Monen Ostan Asuntoja Blogin lukijan ja mm. Suomen Vuokranantajien keskustelupalstalla palautetta jättäneiden käytettävyys- ja ohjeiden parannuskommentit ovat välittyneet OmaVero -tiimille. Nostin Sannan kommentit myös itse kirjoitukseen mukaan.

OmaVeroon tyytyväisten käyttäjien osuus on yli 80 % ja itse kuulun ehdottomasti siihen joukkoon. Olen entistä tyytyväisempi, kun sekä kysymykset että palautteet tällä tavalla huomioitiin. Vuokralaiset ovat vuokranantajien asiakkaita ja kyllä tuntuu siltä, että vuokranantajat nähdään verottajan asiakkaina.

Asuntosijoittajan ja vuokranantajan veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #148

Mikäli haet enemmän tietoa siitä, mitä kaikkea asuntosijoittajan ja vuokranantajan tulisi veroilmoituksessa ilmoittaa ja miten, miksi ja milloin erilaisia kuluja voi vuokratuloista vähentää, alla oleva linkki tarjoaa kootut tiedot näihin kysymyksiin. Kävin tämänkin kirjoituksen päivittämässä, jotta se olisi mahdollisimman yhdenmukainen OmaVeron myötä muuttuneen käytännön ja termistön kanssa.

Edellisessä, 27.2.2019 tehdyssä päivityksessä oli vielä avoimia kysymyksiä, joihin on parin kuukauden aikana tullut vastaukset.

Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen (päivitetty 7.2.2018, 27.1.2019 ja 5.5.2019)

Mikäli huomaat kirjoituksissa puutteita tai virheitä, laita viestiä kommenttikenttiin ja teen päivityksiä jatkossakin.


Ostan Asuntoja Blogissa löytyy yhtenä kategoriana ”Asuntosijoittamisen rahoitus ja verotus”, josta löytyy lisää verotukseen ja verosuunnitteluun liittyviä kirjoituksia. Saman niminen soittolista löytyy Ostan Asuntoja YouTube -kanavalta.

Ostan Asuntoja YouTube ”Asuntosijoittamisen rahoitus ja verotus” -soittolista.

Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

”Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”


Poliisiauton etupenkiltä asuntosijoittamisen pariin; Hannu Takala – Ostan Asuntoja Podcast #45

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: