Siirry sisältöön

Sijoitusasunnon remonttipäiväkirja – osa #3 Keittiökalusteiden ja -koneiden tilaus ja asunnon listaus – Blogi #14

30/08/2014
Keittokomeron "vau-efekti"

Päivät 7 ja 8 – keittiösuunnitelmien ja -tarjousten sulattelua viikonlopun yli, asunnon listaus

Jos tulet lukemaan Sijoitusasunnon remonttipäiväkirjaa ensimmäistä kertaa, kannattaa lukea “Osa #1 Budjetointia” ja ”Osa #2 Suunnittelua ja hankintoja” ensin ja pääset paremmin mukaan.

Viikonlopun aikana sulattelin kahta keittiösuunnitelmaa ja hyödynsin Pinterestiä idealähteenä. Tunnin aikana kokosin noin 30 kuvaa moderneista pienen asunnon keittiöistä. Sain mieleiseni hyvän kokonaisratkaisun syntymään, jonka tulisin käymään maanantaina valitsemani keittiötoimittajan kanssa läpi. Pinterestiä hyödyntämällä sain idean keittiön taustaseinän maalaamisesta tumman harmaalla, jota vasten yksinkertaiset valkoiset kaapin ovet modernein vetimin tulisivat erottumaan upeasti. Säästin noin 120€ päätöksellä maalata myös välitilan sisustuslevyn käyttämisen sijaan. Näin silmissäni uuden “vau-efektin”, joka toisi samalla lisäjoustoa budjettiin.

Kun suunnittelen remonttia sijoitusasuntoon, käyn jatkuvasti läpi seuraavaa tarkastelua:

  • mikä on välttämätöntä, jotta tuleva vuokralainen on valmis maksamaan (tässä tapauksessa) 30 € korkeampaa kuukausivuokraa ja/tai tekee asunnosta niin houkuttelevan, että uusi vuokralainen löytyy nopeasti siten, että vuokrausasteeni pysyy 100 %:ssa
  • tuoko joku lisäpanostus tuottavan mahdollisuuden korottaa vuokraa enemmän kuin 30 €/kk
  • millä edullisella keinolla saan luotua muutaman “vau-efektin” asuntoon

Käytännön esimerkkeinä tässä tapauksessa oli selvää, että keittokomeron kaapistot ja liesi piti uusia. Ilman tätä vuokrankorotus ei olisi ollut mahdollista. Käyttämällä halvimman laminaatin sijaan muutaman euron/m2 kalliimpaa hyvälaatuista laminaattia saa helposti luotua yhden “vau-efektin”, jonka vuokralaiskandidaatit huomaavat heti asuntoon astuessaan. Perinteisen ja keraamisen lieden ero saattaa olla vain 70 €, panostus, jonka varsinkin useimmat naispuoliset vuokralaiset huomaavat heti. Kalvopäällysteiset korkeakiiltoiset keittiökaappien ovet voivat jossain markkinassa tuoda mahdollisuuden lisävuokrankorotukseen mutta tässä tapauksessa en niihin päätynyt. Hidastavat laatikostokiskot ovat hienoja oman kodin keittiössä mutta niiden avulla ei vuokraa koroteta, siis karsittavaksi heti.

Pyrin listaamaan asunnot välittömästi, kun saan tiedon vuokralaisen lähdöstä. Tällä kertaa viivytin listausta viikolla, kun vuokralaisen lähtöpäivä, joka olisi siis remontin aloituspäivä, oli epävarma. Kun sain keittiötoimittajalta tiedon komerojen runkojen saatavuudesta, uskalsin arvioida asunnon alustavan vapautumisajan reilun 3 viikon päähän. Soitin läpi jonotuslistalleni kertyneet kandidaatit sekä laitoin alustavan listauksen omille nettisivuilleni ja “Myy ja Osta” -palveluun sähköisessä muodossa. Käytössäni oli vain talon julkisivukuvat ja nekin hieman ankeat, kun piharemontti oli viimeistelemättä ja julkisivuehostus vasta tulossa. Onneksi sentään taivas oli pilvetön kuvia otettaessa.

Päivä 9 – keittiökalusteiden tilaus ja keittiökoneiden varaus

Aamupäivällä kävin keittiökalustetoimittajan luona hienosäätämässä suunnitelmaa. Madalsimme yläkaapit 90 cm:stä 70 cm:iin, joka toi sekä kustannusäästöä että vahvisti harmaan taustaseinän efektiä. Lisäksi korvasimme kaksi kapeampaa kaappia leventämällä kolmea kaappia. Iltapäivällä sain päivitetyn tarjouksen, joka oli 10 € alle budjetin ja toiminnallisesti ensimmäistä tarjousta parempi. Vahvistin tilauksen välittömästi. Samalla kyselin keittiön valaisimista. Kalustetoimittajan poistokorista löytyi 5 halogeenin setti muuntajineen. Varasin sen sähköpostiin saamani valokuvan perusteella. Iltapäivällä tein kaupat keittiökoneista, jotka jäivät myyjän varastoon odottamaan remontin edistymistä.

Illalla listasin asunnon vielä tori.fi -palveluun, jota en ollut aikaisemmin käyttänyt.

Yhteenveto asuntosijoittajan näkökulmasta:

  • Tee remonttipäätöksiä laskimen kanssa. Karsi kaikki turhat hienoudet, jotka eivät mahdollista vuokrankorotusta tai lisää asuntosi vuokrattavuutta. Pyri keksimään muutama edullinen “vau-efekti”, jotka on helppo huomata.
  • Ellet ole luontainen sisustussuunnittelijalahjakkuus, valitse neutraaleja ratkaisuja, joista mahdollisimman harva ajattelee, että “onpa erikoinen”. Näin et karkota vuokralaiskandidaatteja.
  • Aloita asunnon markkinointi heti, kun saat tiedon vuokralaisen lähdöstä. Mikäli teet remonttia, asuntoa ei välttämättä kannata näyttää purkuvaiheessa mutta mielestäni se kannattaa silti listata. Yllättävän moni ei pysty visualisoimaan remontin keskellä, miltä asunto näyttää remontin valmistuttua.

Mitä mieltä olet remontin keskellä olevan asunnon esittelystä vuokralaiskandidaateille? Pystytkö itse visualisoimaan valmiin keittokomeron kirjoituksen kuvasta?

Seuraavaksi osa #4, jossa päästään tyhjään asuntoon ja purkutyöt alkavat.

Suosituin kirjoitukseni samasta aiheesta mutta eri sijoitusasunto Remontti voi myös onnistua – case yksiö 21 m2 Lauttasaaressa

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: