Siirry sisältöön

Asuntosalkunrakentaja ja Asuntopehtoori yhteistyöhön – Blogi #232

06/12/2020

Aikoinaan osana vuosisuunnitteluani pohdiskelin, pysyykö Ostan Asuntoja Blogin sisältö maksuttomana, kun Ostan Asuntoja -sisältösiipien alle oli tulossa myös Ostan Asuntoja YouTube -kanava ja Ostan Asuntoja Podcast.

Ratkaisu löytyi, kun sain muutamia tukijoita, sponsoreita, joiden ansiosta pystyin pitämään sisällön ilmaisena ja tarjoamaan sitä useamman kanavan kautta. Kameraa, valoa, mikrofonia, kovalevyä, telinettä, softalisenssiä… on taustalla rikkoontunut ja mennyt rantapallokuntoon erinäisiä kertoja. 

Olen miettinyt ja kirjoittanut oman toimintani periaatteita, arvoja, joiden mukaan pyrin toimimaan. Yksi kirjattu Ostan Asuntoja -periaate on

Ostan Asuntoja tarjoaa hyväkuntoisia vuokrakoteja toimimalla pitkäjänteisesti rehellisyys ja luotettavuus edellä. Voittoa tehden, jos mahdollista. Tappiota tehden, jos pakko.

Sponsoreita hakiessa ja valitessa minulle kirkastui, että saman periaatteen kautta pitäisi tarkastella myös sponsorivalintoja:

  • pitkäjänteisyys
  • rehellisyys
  • luotettavuus
  • yrittäjyys

Päättyneellä viikolla koin pientä välillistä onnistumisen iloa, kun oman sponsoriseulani läpäisseet Asuntosalkenrakentaja ja Asuntopehtoori tiedottivat keskinäisen yhteistyön aloittamisesta tavalla, jossa Asuntosalkunrakentaja on hankkinut vähemmistöosuuden Asuntopehtoorista. Molemmat ovat olleet pitkäaikaisia Ostan Asuntoja -kanavien sponsoreita. Vaikka en ole järjestelyssä millään tavalla ollutkaan mukana uskon, että tapaamisia on järjestetty ja lounaita syöty, joiden ohessa on tunnusteltu yllä esittämiäni periaatteitakin.

Valtaosalle oheisen STT:n tiedotteen lukeneista mahdollisesti meni kokonaan ohi molempien yritysten yhteyshenkilöiden tittelit. Ne olivat molemmilla ”yrittäjä”. Myhäillen ruksasin oman 4 kohdan tarkistuslistani viimeisenkin kohdan.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: Miksi me myymme sijoitusasuntoja alle markkinahintojen?”

Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24


Tarvitaanko tällaista toimijaa ja mihin?

Molemmat yrittäjät ovat kasvattaneet toimintaansa vuodesta toiseen ja kertovat tiedotteessa perusteluita, miksi näkevät tällaisen yhteistyön olevan erillään toimimista järkevämpää ja minkälaisia kysyntätarpeita he pyrkivät yhä paremmin tyydyttämään. 

Alla puhtaasti omaa lisätulkintaani, miksi näen, että tällaiselle toimijalle on tulevaisuudessa yhä suurempi tarve.

Näen itse tällä hetkellä paikallisia kotikutoisia pienasuntosijoittajaan kohdistuvia poliittisia riskejä. Koronan kiihdyttämästä talouskurjimuksesta huolimatta hallitus ei ole antanut minkäänlaisia pienasuntosijoittajan ja -vuokranantajan kannalta positiivisia tai edes vakautta luovia kannanottoja. Mitään tietoa ei siis ole olemassa, etteikö hallitus etenisi sekä kotitalouksien lainakaton että taloyhtiölainojen verosuunniteluhyödyn poistamisen kanssa. Vuokraustoiminnan kiristysideoita tulee vastaan vasemmalta ja keskeltä yhä säännöllisemmin väliajoin. Jopa vuokrasäännöstelyä on peräänkuulutettu. Omistusasujia ja vuokrakoteja tarjoavia yksityisiä vuokranantajia rinnastetaan jatkuvasti toisiinsa tavalla, jota kukaan ei koskaan ole tehnyt autonomistajien ja leasingautoja tarjoavien yritysten omistajien välillä.

Ennen koronaa puheenaiheina olivat asuntosijoittaja-altistukset, jonka pohjalta pankit olivat joko myöntämättä taloyhtiölainoja tai uudiskohteissa asettivat rajoituksia vuokrakotien osuudelle koko hankkeesta. Tällä hetkellä rakennusliikkeillä on vaikeuksia saada rakennusaikaista rahoitusta. En ihmettelisi, jos seuraavaksi alkaisi tulla uutisia, joissa pankit tekevät ensimmäisiä korkojen korotuskierroksia, kun jo muutamia vuosia sitten valmistuneiden taloyhtiöiden lainojen ehdot ne mahdollistavat.

Samanaikaisesti isoilla ammattimaisilla toimijoilla on pääsy halpaan rahoitukseen eikä vuokrakiinteistöjen ja yritysten poistojärjestelmiin kukaan ei ole esittämässä muutoksia. Yhteisöveron nostamisehdotuksen esteenä on todennäköisesti se, että sitä vastustaneiden nykyisten hallituspuolueiden edustajien toteutumatta jääneet skenaariot ovat yhä hyvin dokumetoituna valtamediankin arkistoissa. Kansainvälisillä kiinteistösijoittajilla on tällä hetkellä kirstut täynnä halpaa rahaa, jolle haetaan parempaa tuottoa reunamarkkinoilta. 

Mikäli yllä kuvattu kehityskulku tai riskit edes osittain toteutuvat, yksityisen asuntosijoittajan kilpailukyky ammattimaisten ja isojen toimijoiden keskellä joutuu kovemmalle koetukselle. Yksittäisenä tekijänä lainakatto pakottaa jokaisen suoraa ”osta ja pidä” -asuntosijoitustoimintaansa kasvattamaan pyrkivän tekemään sitä osakeyhtiön kautta. 

Onnittelut yhteistyön tiivistämisestä

Suoralla “osta ja pidä” -asuntosijoittamisella taloudellista lisäturvaa ja vaurastumista tavoitteleva pienasuntosijoittaja tullee jatkossa kohtaamaan tiukentuvaa kilpailua, jossa päättäjät ja sääntelyviranomaiset ovat tällä hetkellä kaikkea muuta kuin tukemassa. Tällaisessa tilanteessa yrittäjälähtöisestä ammattimaisesta toimijasta on varmasti apua, jos ja kun tilanteet muuttuvat ja monimutkaistuvat. Asuntosalkunrakentajan ja Asuntopehtoorin taustalla olevat yrittäjät ovat itse myös asuntosijoittajia ja vuokranantajia ja pohdiskelevat työssään päivittäin näiden muuttujien vaikutuksia omaan ja asiakkaidensa toimintaan.

Edellä kuvattujen muutosten eteneminen toisi mullistuksia, joiden seurauksena aukeaa myös uusia mahdollisuuksia pienasuntosijoittajille. Näiden mahdollisuuksien näkemisessä ja niihin osalliseksi pääsemisessä voivat Asuntosalkunrakentajan ja Asuntopehtoorin kaltaisten toimijoiden osaamisen yhdistämisestä syntyä sellaista lisäarvoa, josta pienasuntosijoittaja voi hyötyä.


Kuukauden kirja: Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi – Blogi #226


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Toimittava Taloushaukka Kati Valjus Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #127

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Mitä riskejä asuntosijoittamisessa on? – YouTube #142

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

Kati Valjus Osa 1

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: