Siirry sisältöön

Kumpi on parempi 500 € käteistä vai 500 € ylimääräistä asuntolainan lyhennystä? YouTube #55

26/03/2019
Kumpi on parempi 500 € käteistä vai 500 € ylimääräistä asuntolainan lyhennystä?

Käteisellä voi tehdä kaikenlaista, kuten ostaa Apple Watchin, viedä perheen risteilylle, tarjota illan kavereille baarissa, kasvattaa puskureita tai sijoittaa se järkevästi tuottavaan kohteeseen. Tämä on varmaan monelle periaatteen tasolla aikaa selvää.

Mitä tarkoittaa ja tapahtuu, jos käyttääkin rahat ylimääräiseen asuntolainan lyhennykseen, onkin monelle enemmän uskomuksen alainen asia kuin pohdittu teko.

Tällä kertaa pohditaan sitä, kuinka hyvä idea se on.

Ostan Asuntoja Blogista: “Omistusasuminen on vuokra-asumista kannattavampaa” – totta vai tarua


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot


Storytel e- ja äänikirjat: Kokeile tästä Storyteliä ilmaiseksi kahden viikon ajan ilman sitoumuksia. Ilmaisen kokeilujakson päätyttyä voit jatkaa palvelua hintaan 16,99e/kk, jolla voit kuunnella ja lukea kirjoja niin paljon kuin haluat kiinteään kuukausihintaan. Tuet samalla hieman Ostan Asuntoja sisällöntuotantoa.

Kuuntele tai lue vaikka Aki Hintsa – Voittamisen anatomia. Suositus!

 

12 kommenttia
 1. satalappusia mielinmäärin permalink

  Hyviä pointteja tuon 500 euron setelin kanssa. Kiinnitän silti huomita siihen, ettei tätä ylimääräistä 500 euron lyhennystä anneta vastikkeetta pankille vaan se annetaan itselle koska se lyhentää lainapääomaa. Kannattaako tätä 500 euroa sitten antaa itselle betonoiden sen lainan lyhentymiseen, on kokonaan eri kysymys kuten toitkin esille.

 2. satalappusia mielinmäärin permalink

  Mietin tuossa, että joskus voisi olla mukava kuulla pohdintaa siitä miten ostotoimeksianto sijoitusasunnon löytämisessä voi olla perusteltua. Oma näkemykseni on että sellaisilla asuntosijoittajilla jotka haluavat kasvattaa toimintaansa, se voisi olla hyvin perusteltua. Ajatellaan, että asuntosijoittaja tuntee kaupungin ja on perehtynyt lukuisiin taloyhtiöihin ja hän tietää ne talot joissa on potentiaalia sijoittaa. Mielestäni parempi on maksaa toimeksiannosta palkkio jos sen vastapuolelle saadaan oikein nappi kohde hyvästä yhtiöstä verrattula siihen että vaikeassa markkinassa yritetään toimia salamannopeasti saaden edes jotakuinkin kelpaavia kohteita ostettua.

  Vertaan tätä siihen, että suosin rahastosijoittamisessa pienikuluisia rahastoja mutta pidän perusteltuna maksaa aktiivisesti hoidetustakin 2% kuluja jos on osoitettavissa että tämä rahasto tuottaa kulujen jälkeenkin indeksiä enemmän.

  Eli jos välityspalkkioon menee esim yhden vuoden vuokratuottoja vastaava määrä rahaa hukkaan mutta kohde on hyvästä yhtiöstä ja putkiremontoitu yms ja tuottaa seuraavat 20 vuotta mukavasti kassavirtaa ja arvokin nousee, niin tämä sama raha voidaan menettää siinä kun odotetaan että myyntiin tulee aivan vastaava kohde joka ehkä tuurilla ehditään ostamaan ennen muita.

  • Ostotoimeksianto ei välttämättä tuo sitä hyvää diiliä vaan niitä diilejä, joita toimeksiannon saaja voi sulle esittää. Asunnot ei ostamalla lopu.

   Verkostoituminen ja suhteet oikeisiin välittäjiin toimii paremmin eli yhteydenotto tulee, kun on kohde ja sitten pitää olla valmiina. En silti halua tuomita vaan ostotoimeksianto voi olla hyvä ja varsinkin, jos yrittää ostaa isompaa nippua.

 3. satalappusia mielinmäärin permalink

  Voisiko lainaa tehdessä sopia pankin kanssa niin, että ylimääräiset lyhennykset ei lyhennä laina-aikaa vaan kuukausittaista lyhennystä. Näin itse kaavailen tulevaa talopakettilainaa tehtäväksi jos se vain pankille mallaa. Olisi mukavaa tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä kun se näkyusi maksuerän pienentymisenä.

  • Videosta varmaan arvaat, etten ole kovin suuri asiantuntija ylimääräisten lyhennysten käytännön toteutuksessa, kun niissä ei ole järkeä.

   Jos ostat tasalyhenteisen lainan, pääoma pienenee koko ajan ja jos korko ei muutu, jokainen kk-erä on pienempi. Jos siihen teet ylimääräisen lyhennyksen, kk-erä pienenee lisää, kun korko lasketaan pienemmälle pääomalle mutta lopusta laina-aika lyhenee.

   Annuiteettilainassa laina-aika ei muutu eli se toimisi noin. Tasaerälainassa ei toimi noin. Mutta pankissa osaavat kertoa.

Trackbacks & Pingbacks

 1. “Omistusasuminen on vuokra-asumista kannattavampaa” – totta vai tarua | Ostan Asuntoja
 2. Ostan Asuntoja Podcast #40 – Yrittäjä Petri Roininen osa 2/2 | Ostan Asuntoja
 3. Miten asuntosijoitus tuottaa kaikissa markkinatilanteissa ja asuntomarkkinoissa? – Blogi #143 | Ostan Asuntoja
 4. Mitä virheitä asuntosijoittajan tulisi välttää – 7 kohtaa? YouTube #56 | Ostan Asuntoja
 5. ROTI asuntosijoittajan tunnuslukuna – Blogi #145 | Ostan Asuntoja
 6. “Omistusasuminen on vuokra-asumista kannattavampaa” – totta vai tarua – Blogi #166 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: