Siirry sisältöön

Miten aloittaa asuntosijoittaminen, jos ikää on 20? – 5 kohtaa YouTube #54

19/03/2019
Miten aloittaa asuntosijoittaminen, jos ikää on 20 - 5 kohtaa?

En tiedä, kuinka paljon tämän päivän lapset pelaavat lautapelejä ja onko monopoli pelattavien pelien joukossa, mutta monen vanhemman ensimmäinen kosketus asuntosijoittamiseen on tullut vihreiden ja punaisten talojen ja hotellien kautta, joiden vuokratulojen ansiosta pärjäsi pelissä.

Ensimmäisestä sijoitusasunnosta lähtee liikkeelle ensin kahden lumihiutaleen muodostama pikkuruinen pallo, jonka kasvu alussa on tuskaisen hidasta ja vaatii kärsivällisyyttä mutta pitkällä aikajänteellä vaurastuminen on suhteellisen varmaa.

Käyn videolla läpi 5 kohtaa, jotka tulisi huomioida, jos haluaa aloittaa asuntosijoittamisen nuorena eikä pääomia vielä ole kasassa.

 


Tämän Ostan Asuntoja YouTube -videon sponsoroi:

sijoitusasunnot.com

”Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Sijoitusasunnot.com Blogista: Asuntosijoittaminen on välillä täyttä kuraa ja siksi korvaus on hyvä


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Onko 5-kymppisenä liian myöhäistä aloittaa asuntosijoittaminen? YouTube #85

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Blogista: Miten opiskella asuntosijoittamista ja vuokraustoimintaa? – Blogi #141


Storytel e- ja äänikirjat: Kokeile tästä Storyteliä ilmaiseksi kahden viikon ajan ilman sitoumuksia. Ilmaisen kokeilujakson päätyttyä voit jatkaa palvelua hintaan 16,99e/kk, jolla voit kuunnella ja lukea kirjoja niin paljon kuin haluat kiinteään kuukausihintaan. Tuet samalla hieman Ostan Asuntoja sisällöntuotantoa.

10 kommenttia
 1. pieni dinosaurus permalink

  Hyvä video taas ja etenkin nuorille tärkeää tietoa. Itsekin vaikka olen vasta pieni dinosauruksen-alku eli päälle nelikymppinen, yritän parhaani mukaan kertoa rahasto-ja indeksisijoittamisen jippoja parhaani mukaan koska nuorilla olisi sitä aikaa pienilläkin pääomilla kerryttää korkoa korolle.

  Mutta asiaan, mietin kuviota missä itse asutaan vuokralla vaikka omistetaan sijoituasunto. Kuinkahan se mahtaa noin numerojen valossa kannattaa kun joka tapauksessa on omasta asumisestakin jotain maksettava ja laina on halvempaa hoitaa kera vastikkeen kuin vuokra noin pääsääntöisesti.

  • Kiitos hyvästä palautteesta ja kysymyksestä, johon ei ihan helposti pysty vastaamaan.

   Mietintää voi kuitenkin jatkaa pohtimalla seuraavaa: ”Asu vuokralla siellä, missä sijoittajan tuotto on matalin ja osta sieltä, missä korkein”. Siis kärjistäen, jos haluat asua neliössä Mannerheimintiellä, asu vuokralla, muuttotappiopaikkakunnassa osta se. Ongelmaksi tietysti tulee, että vuokranelikkoja Manskun varrella ei välttämättä ole tarjolla (tai vuokraomakotitaloja jossain Leppävaarassa) ja muuttotappiopaikkakunnalla pitäisi olla selkeä näkymä, ettei myymiselle ole tarvetta ja taloyhtiön remontit on tehty.

   Nelikon ostaminen Manskulta vaatisi paljon pääomaa, jonka voisi sijoittaa paremmin tuottaviin hyvin vuokrattaviin pienempiin asuntoihin jossain muualla.

   • pieni dinosaurus permalink

    Kiitos vastauksesta. Huomasin tuossa että parhaani mukaan yritin parhaani mukaan sanoa viestissä jotain, eli ilmeisesti olen jo mentaalisesti vanhempi kuin pikkudino koska muisti pätkii jo kirjoitetun lauseen aikana niin ettei muista mitä on kirjoittanut.

    Jos ajatellaan, että halutaan asua suunnilleen yhtä ”mukavasti” betonibunkkerissa vuokralla kuin millainen sijotusasunto hankittaisiin niin asuminen omassa velkaisessa kannattanee paremmin kuin vuokralla asuminen ja sijoituskämpän vuokraus. Tällöin maksaa asuntoa itselleen ja toisaalta on turhaa ottaa riskejä ja työtä vuokralaisten kanssa tilanteessa joka pyörii omassa taloudessa plusmiinusnolla. Hyötynä toki voisi olla s e että samalla oppisi jotain asuntosijoittamisesta.

    Aloittelevalle asuntosijoittajalle näkisin hyväksi seuraavan kuvion. Ottaa ihan tavallisen asuntolainan johon tarvitaan vain 15% omaa pääomaa. Maksaa pankille lainaa muutaman vuoden ja pääoma on mukavasti laskenut lainassa. Vaikka laina on otettukin alunperin ekaan asuntoon asuntolainana eikä tulonhankkimislainana, se ei niin olennaisesti muuta kuviota mutta pääsee ehkä vähemmällä pääomalla kiinni ekaan asuntoon kuin jos tulonhankkimislainassa vaaditaan sijoituasuntoon se 30%. Kerää rahaa ja kun vakuusarvoa vapautuu siitä omasta asunnosta, ottaa sitten muutaman vuoden kuluttua sen tulonhankkimislainan ja ostaa toisen sijoitusasunnon. Tai sitten tekee pieniä remontteja siihen ekaan omaan asuntoona asumisen aikana ja kun 2v on täynnä asumista minimissään, myy koko roskan verovapaasti pois ok voitolla otettuaan ensin asuntoon hyvän vuokralaisen ja saa siitä pääomat kahden sijoitusasunnon omarahoitus-osuuteen.

    Kuvioita on monenlaisia mutta se on sanottava että suuri osa suomalaisiakin voisi vaurastua ihan duunarina oikeilla valinnoilla ja sijoitamisen opiskelemisella. Esteenä on vain vasemistolainen ajattelu jossa yhtäältä raha kyllä lottovoitto mielessä kiinnostaisi mutta kaikki toimenpiteet jotka edistäisi vaurastumista on suunnileen demonsioitua ja väärää ajattelua. Jos olisi parikymppisenä ymmärtänyt sen mitä tänään, olisi jo vapaaherra.

   • Tuokin on hyvä vaihtoehto edetä ja tosiaan saa tuon verovapauden mukana. Käynkin lisäämässä tuon unohtamani neuvon YouTuben puolelle kommenttikenttään. Kiitos!

 2. Halvin sijoituslaina permalink

  Ylivoimaisesti paras vinkki nuorelle on mielestäni ottaa täydet opintolainat ja säästää ne. Tässä hieno kirjoitus aiheesta:

  http://inssinosingot.blogspot.com/2018/04/siiri-laittoi-opintolainan-asp-tilille.html?m=1

  Jos on mahdollista elää muilla tuloilla eikä tarvitsee lainaa ruokaan, niin tuolla tavalla saa säästettyä useita tuhansia euroja vuodessa asuntoa varten. Ja korko on alempi kuin asuntolainassa!

Trackbacks & Pingbacks

 1. Miten opiskella asuntosijoittamista ja vuokraustoimintaa? – Blogi #141 | Ostan Asuntoja
 2. Kysymyksiä ja vastauksia asuntosijoittamisen vuokratuotto-%:in liittyen – Blogi #142 | Ostan Asuntoja
 3. 6 asuntosijoittamisen osa-aluetta mietittäväksi ennen aloittamista…ja sen jälkeenkin – Blogi #161 | Ostan Asuntoja
 4. Onko 5-kymppisenä liian myöhäistä aloittaa asuntosijoittaminen? YouTube #85 | Ostan Asuntoja
 5. Ostan Asuntoja YouTube Top 10 – Blogi #183 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: