Siirry sisältöön

Mitä vuokranantajan tulee huomioida, kun vuokrasopimus on purettava? YouTube #20

24/07/2018
Mitä vuokranantajan tulee huomioida, kun vuokrasopimus on purettava?

Ensimmäisenä muistutan, että tällaiseen tilanteeseen joutumista vältetään parhaiten kiinnittämällä huomioita vuokralaisvalintaprosessiin. Tämä lähtee jo “annetaan vuokralle” -ilmoituksen laatimisesta ja jatkuu vuokralaiskandidaattien esikartoituksella, haastattelulla ja varsinaisella kartoituksella ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vuokralaisen minimikelpoisuuskriteerit kannattaa laatia ja pitää niistä kiinni.

Tällä videolla asiaa käsitellään vuokranantajan näkökulmasta mutta myös vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen purkaminen tarkoittaa siis sitä, että toinen osapuoli voi lain ehtojen täyttyessä purkaa vuokrasuhteen päättymään heti. Mitään irtisanomisaikaa ei tällöin ole vaan sopimus päättyy heti. Purkamisilmoituksessa vuokralaiselle pitää antaa kohtuullinen aika luovuttaa vuokrakohde vuokranantajan hallintaan, mutta kyse on muutamasta päivästä viikkoon.

Ostan Asuntoja Blogista: ”Rahaa avaimista” -keino sijoitusasunnon haltuun saamiseksi – 8 kohtaa. Blogi #135

Video jakaantuu seuraaviin osiin:

 • milloin vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus
 • miten vuokrasopimus puretaan
 • tärkeitä ohjeita vuokranantajalle, miten käytännössä tulisi toimia ja missä yleisimmät virheet syntyvät 

Viimeisessä osiossa tulee ohjeita, joita ei monissa teoriakirjoituksissa esitetä eli kannattaa kuunnella loppuun asti.


Tämän ”Ostan Asuntoja YouTube” -videon sponsoroi:

sijoitusasunnot.com

”Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com!”

Sijoitusasunnot.comin toimitusjohtaja Henri Neuvonen kirjoitti yhden parhaista näkemistäni asuntosijoittamiseen liittyvistä kirjoituksista koskaan. Kannattaa käydä opiskelemassa se huolella: OTA NÄMÄ 10 ASIAA OPIKSESI 25.000€ TAPPIOITA TEHNEELTÄ EX-ASUNTOSIJOITTAJALTA


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

5 kommenttia
 1. tuoton laskeminen permalink

  Ihmettelen aina kun on erilaisia laskelmia ja vertailuja eri kaupunkien vuokratuottojen suhteen ja tuotot iikkuvat jossain 5-7% tuntumassa. Kukaan ei sijoittaisi tuollaisilla tuotoilla niin työllistävään lajiin kuin asuntosijoittaminen on, kun indeksikin peittoaa tuotoissa nuo luvut.

  Luvut onkin usein väärin laskettuja ja tarkoittavat epätyypillistä asuntosijoittajaa joka on ostanut asunnon kokonaan omalla rahalla. Koska suurin osa sijoittajista vetelee velkavivulla jotain 15% tuottoja, pitäisi tilastoinnissa käyttää aina vertailun vuoksi myös velkavipuista tuottoa.

  Tämä ei ollut kommentti Hurulle vaan noin yleisellä tasolla

  • Kiitos hyvästä kommentista.

   ”Asuntosijoittamisen tuoton osatekijät” ja ”asuntosijoittaminen on moniuloitteinen omaisuuslaji” ovat fraaseja, joita toistan jatkuvasti kirjoituksissa ja YouTube-videoilla. Niiden sisällön sisäistäminen avaa uuden näkökulman asuntosijoittamiseen. Tuotot voivat olla jossain ihan muualla kuin tuo 5-7% mutta työtä se kyllä vaatii ja tuloksia ei tule nopeasti.

   Kirjoituksista ja videolta löytyy myös perusteluja, miksi vuokratuotto-% ei ole velkavipua käyttävälle riittävä ja paras tunnusluku.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Mitä vuokranantajan tulee huomioida, kun vuokralainen on häädettävä? | Ostan Asuntoja
 2. Vuokralaisen vuokranmaksu myöhästyy – miten ajatella ja toimia? Blogi #129 | Ostan Asuntoja
 3. ”Rahaa avaimista” -keino sijoitusasunnon haltuun saamiseksi – 8 kohtaa. Blogi #135 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: