Siirry sisältöön

Miksi ja milloin velkavipua käyttävän asuntosijoittajan tulisi harkita kiinteään korkoon siirtymistä? YouTube #8

01/05/2018
Miksi ja milloin asuntosijoittajan tulisi harkita kiinteää korkoa?

Tällä videolla käyn läpi periaatteita, miksi ja milloin velkavipua käyttävän asuntosijoittajan tulisi harkita siirtymistä käyttämään kiinteää korkoa tulonhankkimislainoissaan. Tarkastelunäkökulma on enemmän strateginen kuin pelkästään “miten varaudun maksamaan muuttuvakorkoisten lainojen korot, jos ne nousevat”. 

Tuleeko sinulla mieleen muita korkoihin ja lainanlyhennysmuotoihin liittyviä kysymyksiä, joihin haluaisit videoilla vastauksia?

Jos koet hyötyväsi videosta, peukku olisi mukava kiitos.

Aiheeseen liittyvä blogikirjoitus: Nousevan inflaation vaikutus asuntosijoittamisen kannattavuuteen.


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

4 kommenttia
 1. Vierailija permalink

  Peukku tälle ja kiitokset videoistasi. Itse en ole saanut neuvoteltua kaikin osin tyydyttäviä kiinteitä korkoja, joten käytössä on 10 vuoden ja 14 vuoden korkokattoja. Asuntoyhtiölainojen osalta suojaaminen on kovasti mietinnässä, esim. OP käsittääkseni tarjoaa korkokattoa nykyään myös yhtiölainoihin. Onko sinulla kokemusta kiinteiden korkojen / korkokattojen neuvottelemisesta yhtiölainoihin?

  • Kiitos palautteesta ja peukusta!

   Mikäli sun laskelmissa 10 ja 14 vuoden korkokatot on parempia ja mahtuu sun sijoituskriteerien sisälle, mielestäni ne antavat erinomaisen suojan korkojen nousua vastaan. Korkokattojaksojen lähestyessä loppua on vielä reilusti aikaa miettiä, valmistautua ja reagoida toimenpitein, mikäli korot olisivat paljon korkeammalla tasolla. Itselläni kiinteät korot ovat olleet parempi ratkaisu kuin katot tai putket.

   Nämä elävät koko ajan ja uusia tuotteita tai ainakin mahdollisuuksia neuvotella tulee koko ajan. Korkokaton käyttämisestä taloyhtiölainoissa en ole koskaan kuullut mutta kiinteistä koroista kylläkin. Oma kokemukseni rajoittaa pääsääntöisesti siihen, että taloyhtiölainoihin saa esim. 5 vuoden kiinteän koron jakson, jonka jälkeen se pitää neuvotella uudelleen. Vaihtoehtoja välttämättä ei ole tarjolla sen takia, että muuttuva korko on niin vallitseva. Jos kysyntä kasvaa, pankitkin voivat reagoida ja kehittää uusia tuotteita. Taloyhtiölainoissa on se, että joku voi haluta maksaa lainaosuutensa pois, mikä joidenkin pankkien henkilökohtaisissa kiinteäkorkoisissa lainoissa ei ole mahdollista ilman merkittävää sakkomaksua. Muuta selkeää neuvoa en osaa sanoa kuin kysellä säännöllisesti useammista pankeista.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Mistä tietää, että EI ole valmis asuntosijoittajaksi? | Ostan Asuntoja
 2. Muutos osakesijoittajasta asuntosijoittajaksi ja vuokranantajaksi – Blogi #340 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: