Siirry sisältöön

Voiko “massive action” auttaa asuntosijoittamisessa? – Blogi #320

14/08/2022
Harri Huru Ostan Asuntoja

Mitä on tapahtunut 4 vuorokaudessa 10X Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan myynti – Tiistaiaudio #231 julkaisemisen jälkeen?

Onko Huru seonnut?

Kukaan ei ole ihan suoraan kysynyt, onko sillä joku huru-ukkokriisi päällä, kun se vouhkaa nostavansa Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan myynnin Grant Cardonen -oppien innoittamana 10X.

Moni varmaan miettii paheksuen, että oman kirjan kehuminen “Suomen Parhaaksi Asuntosijoituskirjaksi” on kyllä lipevää toimintaa ja vaatii selkärangan korvaamista jollain taipuvalla aineella.

Voiko huru-ukko olla innostavana esimerkkinä?

Tulen aina muistamaan hymyillen sen, kun olin intoa piukalla vuoden 2013 jouluna. Puhuin oman ja ystäväperheen jäsenet nukuksiin, kun vouhkasin internetin ja sosiaalisen median tuomista mahdollisuuksista. Enää ei tarvitsisi ostaa miljoonalla hesarin etusivun mainosta generoidakseen liikennettä Sonera Plaza -nimiseen portaaliin.

Pitää vain aloittaa kirjoittamaan laadukasta sisältöä blogiin ja avata sosiaaliseen mediaan profiilit, joiden kautta jakaa tietoa muille ja käy dialogia. Ostan Asuntoja Blogi oli oma tapani testata, voisiko ilman euromääräisiä markkinointipanostuksia tavallinen huru-ukko hyödyntää näitä mahdollisuuksia. Ostan Asuntoja twittertili, FB-sivu ja Google+ profiilit oli luotu. BiggerPockets Podcast oli aloittanut ja olin kuunnellut kaikki jaksot alusta alkaen. 

Nyt on kulunut 10 vuotta ja yhä saan viestejä, että “Löysin sun podcastin viime viikolla ja olen nyt kuunnellut 20 jaksoa. Aivan _______ podcast, suurkiitos”. Olen jotenkin ajatellut, että vaatimattomuus kaunistaa ja muut nostelee kissan häntää. Toivottavasti kukaan ei ymmärrä väärin, ettenkö olisi aivan superkiitollinen kaikille 10 vuoden aikana sisältöäni eteenpäin jakaneille. Silti harmittaa, ”olisinpa kuullut Ostan Asuntoja -sisällöstä 2 vuotta sitten” -viestit. Rumemmaksi olen kyllä tullut.

Palautteiden perusteilla olen viime tiistai-illasta alkaen lähtenyt soveltamaan käytäntöön kokeilua, jossa ujostelen vähemmän kirjoittaa adjektiiveja tuottamastani sisällöstä. Jos oman asuntosijoitustarinani kautta uskon vahvasti, että Marko Kaarton kanssa ollaan kirjoitettu Suomen Paras Asuntosijoituskirja, aion kertoa, että näin mun mielestä on. Viimeisen 12 tunnin aikana olen saanut 3 kappaletta tätä tukevia lukijapalautteita.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Oravan & Turusen, Kaarton esikoiskirja, Joonatan Voltin Airbnb-kirja ja Uotilan & Lehtipuun tuore kirja kaikki olisi Suomen Parhaita Asuntosijoituskirjoja. Kaikkia olen suositellut ja Oravan & Turusen ja Kaarton kirjoja moneen otteeseen. Jos haluat todella pärjätä asuntosijoittamisessa keskimääräistä paremmin, hankit, opiskelet ja uudelleenopiskelet kaikista näistä kirjoista oppeja ja viet niitä käytäntöön. 20/80 -sääntö on faktaa ja itse voi päättää keneltäkään lupaa kysymättä, kumpaan joukkoon haluaa kuulua.

Mitä “massive action” -toimia olen tehnyt 10X -tavoitteen eteen?

Ensinnäkin olen kuunnellut Grant Cardonen uutta “The 10X Mentor” -kirjaa. Haastattelin ja editoin Miia Roukalan jaksoa Ostan Asuntoja Podcastiin. Grant ja Miia molemmat tuovat hitaamalle mieleen ADHD-tyypin. Itselleni heräsi ajatus siitä, onko kyse tyypeistä, jotka tekevät “massive action” -toimia, jotka hengästyttää tavallista tallaajaa, joka ei tiedä, mikä on 20/80 -sääntö.

Toiseksi julkaisin 10X -tiistaiaudion, jossa katsoin peiliin ja kerroin tehneeni perinteisen virheen tavoitteita asettaessani. Tein tämän virheen siitä huolimatta, että olin aikoinaan asettanut 10X-tavoitteen asuntosijoitustoimintani kasvattamisen osalta ja siinä onnistunut. 

Olen kirjoittanut ja puhunut vuosien aikana tavoitteiden asetannasta. Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan viimeisten kuukausien toteutunut keskimääräinen päivämyynti on hyvä käytännön lähtötason mittari. Kolmanneksi asetin tältä pohjalta 10X-tavoitteen eli nostaa kirjan tilausmäärät 10X. Marko näytti peukkua. Pystymme päivä-, viikko- ja kuukausitasoilla helposti seuraamaan, onko valitsemillani “massive action” -toimilla vaikutusta vai huutelenko vastatuuleen.

Neljänneksi aktivoin Ostan Asuntoja TikTok -tilin @ostanasuntoja. Kuukauden opiskelu- ja optimointijakson sijaan pyysin tyttären neuvomaan viereen ja löin kameran päälle. Parta oli ajamatta, kuten se usein on, ja tukka oli pari milliä liian pitkä. TikTok:ssa on nyt 3 videota. Ensimmäisen tunnin aikana sain yhden uuden seuraajan. Tavoitteeksi tuli 10X eli 10 uutta seuraajaa per päivä.

Viidenneksi en ole 4 päivään katsonut mitään muuta kuin ylen uutisotsikot älypuhelimesta. Tämän olen tehnyt vasta iltapäivällä. Twitterissä en ole kommentoinut tai jakanut mitään politiikkaan tai muuhunkaan oman ydintoimintani tai omien intressieni ulkopuolella olevaan aihepiiriin liittyvää. Tästä olen saanut sen noin puoli tuntia vapautettua aikaa. Energiaa tulee enemmän, kun hyväksyy sen, että jokaiseen asiaan ei tarvitse olla mielipidettä eikä varsinkaan käydä kertomassa niitä sosiaaliseen mediaan. 

Kuudenneksi olen lisännyt jo vanhoilla Ostan Asuntoja -tileillä aktiivisuuttani.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

Blogista: Sijoitusasunnon myyminen – näin onnistut!

Henri Neuvonen sadasta tuhanteen miljoonaan Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #203


Mitä tuloksia olen saavuttanut 4 vuorokauden aikana?

Ostan Asuntoja Podcastin -kuuntelijamäärissä on noin 30 %:n nousu. Syystä tai toisesta podcastin pariin on tullut suurempi määrä korvapareja. Tämä on ns. “leading indikaattori” eli se voisi tarkoittaa sitä, että ennen Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjatilauksen tekemistä kuunnellaan, voisiko huru-ukon ja Kaarton kirjan tilaaminen olla hyvä investointi.

Podcastin sponsoreille tällainen kuuntelijamäärän nousukehitys pitäisi tuoda lisäarvoa. Kaikille sponsoreille olen tehnyt lupauksen, että sponsoroinnin hinta ei muutu, vaikka podcastin kuuntelijamäärät lisääntyisivät. Moni sponsori on lähtenyt mukaan kuuntelijamäärillä, jotka olivat 100X pienempiä. Kiitos taas kaikille sponsoreille.

@ostanasuntoja TikTok -tilillä on nyt yli 30 seuraajaa eli 10X -seuraajamäärän lisäystavoite on toteutunut joka päivä. Myös tämä on “leading indikaattori”. En vielä osaa kyseisen alustan toimintalogiikkaa. Tänään sunnuntaiaamuna julkaistu kolmas video on saanut 3 tunnissa yli 200 katselukertaa. 

Julkaisin tiistaiaudion noin klo 23 tiistai-iltana. Ensimmäinen mittaus oli luonnollisesti se, oliko pelkällä yhdellä poustauksella mitään vaikutusta kirjan tilausmääriin. Kyllä oli. Keskiviikon aikana kirjaa tilattiin siten, että 10X-tavoite toteutui heti eli kirjan päiväkohtainen tilausmäärä oli 10 kertaa suurempi kuin aikaisempien 3 kuukauden päivätilausmäärän keskiarvo. Tämä on ns. “lagging indikaattori” eli mitataan toteutunutta kirjan tilausmäärää ja arvioidaan sen pohjalta, onko “massive action” toiminut vai onko huudettu vastatuuleen.

Seuraava varsinainen testipenkin puristuspaikka on viikkotason tilausmäärä. Tavoite on siis saada 10X -tilausmäärä viikon aikana kasaan. Jos jonain päivänä päiväkohtainen tilausmäärä on esimerkiksi 2X, tiedän, että 10X ei toteudu ilman, että jonain toisena päivänä tilausmäärä on 20X. Tältä pohjalta suunnittelen toimenpiteitä, joiden pitäisi olla “massive” eli massiivisia. Torstaina keskiviikon menestyminen ei toistunut eli 10X jäi saavuttamatta. Tätä kirjoitettaessa sunnuntain aamupäivän tilausmäärien perusteella olemme Marko kanssa 10X-vauhdissa.

Eikö tämä ole härskiä?

Viime sunnuntaina kirjoitin Voisiko vuokraustoiminnan brändäyksellä saavuttaa lisäarvoa? – Blogi #319. Jos se kirjoitus on yhä lukematta, sieltä löytyy käytännön esimerkit siitä, mikä voisi olla härskiä ja mikä ei. 

Jos olet surkea vuokranantaja ja tiedät sen vuokralaisten palautteenkin perusteella, on härskiä kehua itseään ”hyvävuokranantaja” -häsää käyttämällä. Jos olet vuosikausia kerännyt palautetta sadoista vuokrasuhteista ja sen perusteella tiedät olevasi hyvä vuokranantaja, ei ole härskiä kertoa olevansa hyvä vuokranantaja. Minä olen hyvä vuokranantaja ja kolleegani, jonka kyytiin olen päässyt, on hyvä vuokranantaja ja sen avulla 10X-kasvanut.

Suomen Vuokranantajat on tehnyt huikeaa työtä vuosikausia. Jäsenmäärä on kasvanut vuosikausia. Ei ole härskiä kertoa siitä, että jäsenmäärä on kasvanut vuosikausia. Surkea, lisäarvoa tuottamaton toiminta ei tuo vuodesta toiseen kasvavaa jäsenmäärää. Härskiä on haukkua yksityisiä vuokranantajia jossain somekanavassa vuodesta toiseen, jos omien asiakasmäärien kasvu muistuttaa kuolleen aivokäyrää vuodesta toiseen. 

Asuntopehtoori on kerännyt yhden miehen organisaatioajoista alkaen asiakaspalautetta ja julkaissut sitä. Käy pikaisesti etusivulla, jossa indikaattorit vilisee ja päivittyy jatkuvasti. 10X-kasvuesimerkillinen yritys tunnetaan edelleen 5 tähden asiakaspalautteestaan. Siitä kertominen ei ole härskiä. Pääpehtoori on blogikirjoitusten kautta myös vuosia avoimesti kertonut, millä periaatteilla ja “massive action” -tekemisellä kasvu on tehty. Massiivinen kopiointimahdollisuus on tarjolla, vaikka ei olisi koskaan käyttänyt pehtoorien palveluja.

Sijoitusasunnot.com kertoo avoimesti, miten homma on kasvanut. Tarjolla on massiivinen määrä ilmaista oppia ja työkalua, vaikka ei olisi koskaan ostanut yhtään sijoitusasuntoa 10X-kasvaneesta organisaatiosta. 


Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaan alennuskoodi ”KOTIMATKA”, jolla saa 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.


Menikö asuntosijoittamisen hyvät ajat jo, enkä voi enää hyötyä näistä kokemuksista?

Google+ oli Googlen epäonnistunut sosiaalisen median alusta, jonka piti olla Facebookin kilpailija. Google lopulta sulki palvelun, jota he eivät saaneet liitoon. Sen jälkeen on syntynyt Instagram ja TikTok. Twitter on yhä hengissä. 

Mediasta voi lukea “asuntosijoittamisen buumi on ohi” -juttuja. Ostan Asuntoja TikTok -tililtä voi kuulla seitsämästä asuntosijoittamisen kannattavuuden elementistä, joista jokainen oli tiedossa jo ennen 2000-luvun .com romahdusta ja 2008 -finanssikriisiä. Kirjamme kuvaa näitä perusteellisesti ja tavoilla, jotka on ikivihreitä.

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan taustalla on “massive action” -tyylistä teoriaopintoa ja käytäntöön viemistä jatkuvasti molempia toistaen kahden kirjoittajan toimesta. Nyt 57-vuotiaana nolaan itseäni TikTokissa löytääkseni uutta nuorta yleisöä, jotta he eivät olisi 10 vuoden päästä asuntosijoittamista käsittelevien podcastien vieraina kertomassa “olisinpa aloittanut aikaisemmin”.

Aika näyttää, saanko tästä 10X-tavoitteesta muita innostavan käytännön esimerkin.


Unelmatarhaa ja remppaa ADHD-vauhdilla Miia Roukala Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #216

Sam Laakso inflaatiota ja muita pidemmän aikavälin juttuja Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #214

Rakkautta ja asuntosijoittamista Viivi Kotimatka Rintanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #153

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: