Siirry sisältöön

Sijoitusasunnon ostaminen alle markkinahinnan verkostoitumisen avulla – Blogi #240

31/01/2021

Sijoitusasuntoja on teoriassa mahdollista ostaa alle markkinahinnan omassa luolassaan eristäytyneenä pysyen ja sieltä korkeintaan nimimerkin takaa asuntosijoittamisen sosiaaliseen mediaan osallistuen. Silloin sulkee pois monia mahdollisuuksia. Verkostoituminen on yksi näistä mahdollisuuksista.

Verkostoitumalla itseään kokeneempien ja kokemattomien asuntosijoittajien kanssa mahdollistaa toisten kokemuksista oppimisen. Mitä paikallisempaa verkostoituminen on sitä enemmän sen avulla voi löytää yhteistyökumppaneita, urakoitsijoita ja tavarantoimittajia. Ja verkostojen kautta voi löytyä niitä alle markkinahintaisia asuntosijoituskohteita.

Suomen Vuokranantajien paikalliset tilaisuudet

Suomen Vuokranantajat järjestää erilaisia tapahtumia sekä valtakunnan että paikallisella tasolla. Alle markkinahintaisten kohteiden löytämisen kannalta parhaita verkostoitumistapahtumia ovat Vuokranantajien aluepäälliköiden järjestämät vuokranantajakabinetit. 

Koronan seurauksena kabinetteja on alettu järjestämään virtuaalisesti, joiden toivoisi jatkuvan fyysisten tapaamisten rinnalla tai yhtenä keinona etäosallistua fyysisiin tapahtumiin.

Oma seuraava verkostoitumistapahtumani on Satakunnan virtuaalikabinetti.

Asuntosijoittajien keskinäiset verkostoitumistilaisuudet

Samalla paikkakunnalla toimivien asuntosijoittajien ei tarvitse odottaa, että Vuokranantajien aluepäällikkö kutsuisi heidät virallisesti kokoon vaan vapaamuotoisempia kokoontumisia voi järjestää kuka tahansa.

Johanna “asunnot ei kiinnosta yhtään” Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #85 kertoo, kuinka Jyväskylän paikalliset asuntosijoittajanaiset aloittivat keskenään lounastapaamiset. Ammattimainen PK-yrityssijoittaja asuntosijoitusharrastaja Roope Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #134 kertoi, että naisten esimerkistä masentuneet miehet eivät enää kehdanneet mököttää kotona yksinään vaan kopioivat mallin ja tapaavat nyt hekin säännöllisesti asuntosijoittamisen parissa. 

Paikalliset asuntosijoittamista harjoittavat tai ymmärtävät kiinteistönvälittäjät

Valtaosa kiinteistönvälittäjistä toimii yhdellä toimintamallilla, jossa toimeksiantosopimuksen jälkeen kohteesta otetaan valokuvat ja se listataan tietoineen Oikotielle ja Etuoveen mahdollisimman suuren joukon nähtäväksi. Tässä ei ole mitään väärää, mutta alle markkinahintaisia asuntosijoituskohteita etsivä asuntosijoittaja hakkaa omaa päätään seinään ja turhauttaa näitä kiinteistönvälittäjiä yrittäessään muuttaa heidän toimintamalliaan omaansa sopivaksi.

Myyjien stressitilanteita ymmärtävän ja omaa toimintamalliaan niihin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi sovittavan paikallisen kiinteistönvälittäjän kanssa verkostoituminen johtaa paljon todennäköisemmin alle markkinahintaisen kohteen löytämiseen kuin kaikkien välittäjien tasainen pommittaminen.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: ”Sijoitusasunto-opas – Näin sijoitat asuntoihin vuonna 2021”

Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

Asuntosalkenrakentaja ja Asuntopehtoori tiedottivat keskinäisen yhteistyön aloittamisesta


Paikalliset asuntosijoittamista ymmärtävät pankkiirit

Monelle taloudelliseen ahdinkoon joutuneelle oma pankki on ensimmäinen paikka, johon mennään joko neuvottelemaan ongelmien ratkaisemisesta, tai joka huomaa, että ongelmia on tullut, kun lainanhoitomenoihin ei tililtä rahaa löydy.

Valtaosalle pankkiireista ei tule mieleen, että ratkaisu ongelmaan voisi löytyä saman pankin toisen asiakkaan eli asuntosijoittajan avustuksella. Omalle pankkiirille kannattaa muistuttaa tällaisesta mahdollisuudesta, jotta sopivan tilanteen tullessa pankkiirin kohdalle mahdollisten ratkaisujen joukosta löytyisi myös asuntosijoittajan puhelinnumero.

Paikalliset urakoitsijat, rakennusmateriaali- ja kodinkonekauppiaat 

Urakoitsijat tekevät remontteja ja juttelevat omistajien kanssa. Urakoitsijat hankkivat tarvikkeitaan paikallisilta rakennusmateriaalikauppiailta. Kodinkonekauppiaat toimittavat koneita ihmisten asuntoihin. Asuntojen omistajat purkavat stressihuoliaan asioidessaan urakoitsijoiden, rakennusmateriaali- ja kodinkonekauppiaiden kanssa. 

Kaikilla näillä toimijoilla voi olla asuntosijoittajan kannalta arvokas päivittyvä motivoituneiden myyjien tietopankki, joiden olemassaoloa he itse eivät tajua. Kaikki voivat olla ammattilaisia omassa toiminnassaan mutteivät keksi, että heidän tuttu asuntosijoittaja-asiakkaansa voisi olla ratkaisu heidän muiden asiakkaidensa stressiongelmiin, joita kuulevat säännöllisesti työssään.

Erikoisurakoitsijat, kuten kalmankäsittelijät, voivat olla haastavia remontteja pelkäämättömän asuntosijoittajan hyvä kumppani, jos kohteen omistaja haluaa sen myydä. 

Kerro siis kaikille näille, että olet asuntosijoittaja ja etsit erilaisia kohteita, jotka eivät päädy tai sovellu normaaliin kiinteistönvälittäjän prosessiin.

Tulevaisuuden isännöitsijät ja huoltoyhtiöt

Suomi on täynnä pieniä paikallisia isännöintitoimistoja ja huoltoyhtiöitä, jotka tuntevat paikalliset taloyhtiöt, urakoitsijat, pankkiirit ja kiinteistönvälittäjät. Ja näiltä isännöitsijöiltä ja huoltoyhtiöiltä harva asuntosijoittaja on koskaan kuullut yhdestäkään hyvästä asuntosijoitusdiilistä. 

Tämäkin verkostoitumiskeino tulee tulevaisuudessa mahdollistamaan alle markkinahintaisten sijoituskohteiden löytämisen, kun näitä kohteita työssään jatkuvasti kohtaavat isännöitsijät ja huoltoyhtiöt ymmärtävät, että siitä paikallisesta asuntosijoittajasta voisi löytyä ratkaisija johonkin ongelmaan, jos hän vain tietäisi sellaisen olemassaolosta.

Tukkukauppiaat

Jos kaikista edellä mainituista verkostoitumispaikoista motivoituneiden myyjien löytäminen vaatii asuntosijoittajalta itseltään aktiivista valistustyötä, tukkukauppiaiden osalta sitä ei tarvitse tehdä. He yrittävät päätyökseen löytää motivoituneita isompien asuntokokonaisuuksien myyjiä ja saattaa heitä yhteen alle markkinahintaisista kohteista kiinnostuneiden asuntosijoittajien kanssa.

Esimerkkejä tukkukauppiaista ovat Ostan Asuntoja -kanavien sisällöntuotannon sponsoreina pitkään mahdollistaneet Sijoitusasunnot.com ja Asuntosalkunrakentaja.fi. Molemmilla toimijoilla on sähköpostilista, johon liittymällä saa aina tiedot uusista kohteista. Suomen Asuntoneuvoja on kolmas esimerkki tukkukauppiaasta, jossa työskentelevät myös asuntosijoituskirjailijat Joonas Orava ja Marko Kaarto.

Myös matalampaa profiilia pitäviä tukkukauppiaita on, joilla ei ole julkista profiilia, jonka kautta voisi käydä sähköpostilistalle liittymässä. Tällaisten olemassaolosta voi kysellä verkostoitumalla paikallisesti tässä kirjoituksessa kuvatuilla tavoilla.

Marko kirjailija Kaarto feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #136

Kukaan ei tule erakon kotiluolaan tarjoamaan alle markkinahintaista sijoituskohdetta

Jos kukaan ei tiedä, että olet kiinnostunut asuntosijoittamisesta, tarjouksia alle markkinahintaisista kohteista on turha odottaa. Ne, jotka tietävät, että olet asuntosijoittaja, eivät välttämättä tiedä ja ymmärrä, että sijoitusasuntoja voi myydä ja ostaa ilman kiinteistönvälittäjän nettiin tekemää julkista ilmoitusta. 

Mitä enemmän verkostoituu ja kertoo, minkalaisista kohteista on kiinnostunut, sitä todennäköisempää on sellaisen kohteen löytyminen verkoston avulla: 

Jos olet motivoitunut myymään hyvälle vuokranantajalle ja pitkäjänteiselle kohdetta kehittävälle omistajalle kokonaisen kerrostalon tai sellaisen osake-enemmistön Raumalla tai Nokialla, harri@ostanasuntoja.com on kiinnostunut ostamaan.


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Ammattimainen PK-yrityssijoittaja asuntosijoitusharrastaja Roope Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #134

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Väsynyt vuokranantaja – miten ostaa sijoitusasunto alle markkinahinnan osa 10 – YouTube #151

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Marko kirjailija Kaarto feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #136 – linkki tarjoukseen 29,70 €

Mitä itsensä kehittämiskirjaa suosittelisit asuntosijoittajalle? – YouTube #147

Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi – Blogi #226

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198


Audible maksuton kokeilu

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka jälkeen kuukausimaksu on 9,95 € sisältäen yhden äänikirjan per kuukausi. 

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: