Siirry sisältöön

Mikä on vuokraustoimintasi tilanne kesäkuun 2020 alkupuolella? – YouTube #118

11/06/2020

Mediasta ennusteita, tilastoja ja kyselyiden tuloksia seuraamalla yksityinen vuokranantaja on, tai ainakin minä olen, onnellisen mutta rauhallisen pihalla siitä, tuleeko kesäkuusta kaikkien aikojen asuntokauppakuukausi vilkkaudellaan vai hiljaisuudellaan.

Minulta on siis kysytty oman vuokraustoimintani tilannetta ja olen käynyt sen aikaisemmin sekä huhti- että toukokuun osalta Ostan Asuntoja YouTube -kanavalla mm. seuraavilta osin

 • irtisanotut vuokrasopimukset
 • tyhjien asuntojen määrä
 • vuokrarästitilanne ja koronan takia sovitut vuokranmaksujärjestelyt
 • alkaneen kuun alun vuokranmaksutilanne
 • remonttitilanne
 • kassatilanteen kehittyminen ja sen näkymät

Käyn taas kuukaudella päivittyneen tilanteeni läpi omassa ”osta ja pidä” asuntosijoitustoiminnassani. Kenties tästä on apua kolleegoille, jotka miettivät, mihin päin nyt tulisi rynnätä.

Miten oma tilanteesi on kehittynyt? Kirjoita kommentteihin.

Tässä ajatuksia, joiden pohjalta olen itse toiminut: Toimintaperiaatteeni vuokranantajana vuokran maksamisen osalta, versio 0.9 – Blogi #195


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Käy opiskelemassa Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista uusi ”Sijoitusasunto-opas

Ostan Asuntoja Podcast #24 – Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen, osa 1Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Minna “kasvata tuloja” Nikula Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #102

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Menestyvän asuntosijoittajan 8 käytöstapaa – Blogi #206

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198

3 tärkeää kirjaa oman asuntosijoittamis- ja vuokraustoimintani kannalta 2019 Blogi #169

IMG_3902

4 kommenttia
 1. cockhillproduction permalink

  Maksujärjestelyjä ei ole sovittu, mutta itselle tuli nyt ensimmäinen hutikuukausi yhdelle asunnolle (kesäkuu). Tässä hiukan erikoinen tilanne, vuokralaisehdokas joutui sairaalaan, enkä saanut häntä kiinni. Muutto olisi myöhästynyt joka tapauksessa. Olisin ehkä saanut rahat häneltä väkisin pois, mutta tällä kertaa ajattelin että tuo kaveri tarvitsee takuurahat kipeämmin kuin minä, joten palautin rahat ja otin kesäkuun takkiin. Tilalle sain ehkä vähän ”paremman” vuokralaisen heinäkuun alusta.

  Yksi vuokralainen on aina myöhässä maksujen suhteen, käytännössä puolet kuun vuokrasta tulee aina kuukauden myöhässä. Olen vähän neuvoton, tämä kaveri on luottotiedoton ja kyllä yrittää saada tilanteen kuntoon. Työtilanne on tietenkin hänen kohdallaankin heikko – se oli ajatus jolla tähän alunperin lähdin, koska alkuvuonna näytti siltä että kyseinen kaveri työllistyy tällä alueella hyvin. Olin väärässä kun korona tuli.

  Yritin korottaa yhden asunnon vuokraa, mutta kun rouva sanoi olleensa alkuvuoden lomautettuna ja mies loppuvuoden, niin taas aloin sääliä, ja kerroin että tänä vuonna korotukselta vältytään.

  • Kiitos, kun jaoit oman tilanteesi.

   Itse olisin varmaan toiminut kaikissa kohdissa samalla tavalla. Mulla on pari vuokralaista, jotka maksaa kuin nakutetusti vuokrat kuukauden lopussa eli lähes kuukauden myöhässä. Yhtään ei ole rästejä. Kaikki olen perinyt asuntokauppojen mukana ja myyjien mukaan ovat aina toimineet näin enkä aikoinaan lähtenyt hämmentämään soppaa. Pääasia, että tulee, koska eivät kuitenkaan käytä minua pankkinaan heittelehtien, joka työllistää, vaan koko ajan toimii sama tahti. Pari on myös pyytänyt lupaa saada kahdessa osassa ja heilläkin toimii homma sovitusti.

   Kuten videollakin sanoin, tänä vuonna jätän vuokrankorotukset väliin, paitsi nostan vuokralaisen vaihtuessa, mikäli markkinatilanne sallii.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Minna ”kasvata tuloja” Nikula Osa 2 – Ostan Asuntoja Podcast #103 | Ostan Asuntoja
 2. 5 vinkkiä aloittelevalle vuokranantajalle – Blogi #207 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: