Siirry sisältöön

Perikunta myy – mikä on motivoitunut myyjä osa 3? YouTube #26

04/09/2018
Perikunta myy - mikä on motivoitunut myyjä osa 3

Perikunta myy – mikä on motivoitunut myyjä osa 3 #26 (2018)

Tämä video on jatkoa “Miten ostaa kohteita motivoituneilta myyjiltä alle markkinahinnan? #23 (2018)” -videolle.

Tällä kertaa käsitellään, milloin perikunta voisi olla motivoitunut myyjä. Videolla käydään läpi myös, miksi perikunnalta ostaminen vaatii asuntosijoittajalta erityistä herkkyyttä ja pohditaan, onko se jopa epäeettistä.

Viime viikon motivoituneen myyjän tapaus oli happamoitunut kohde ja sitä edeltävällä viikolla, kun myyjä halusi jäädä asuntoon vuokralle.


Tämän YouTube -videon sponsoroi:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen.

Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

7 kommenttia
 1. JiiPee permalink

  Tuli tuossa mieleen kun tätä kuunteli, että eikös kiinteistönvälittäjillä ole oikeus saada välityspalkkio myös toimeksiannon päättymisen jälkeen? Termi lienee jälkipalkkio ja se oikeuttaa jopa 6kk toimeksiannon päättymisen jälkeen. Onko tämmöistä jälkipalkkio-casea sinulla ollut matkasi varrella ja jos on, niin menikö täydestä vai oliko neuvoteltavissa pienemmäksi?

  • Ei ole koskaan ollut ja siksi en ihan tarkkaan muista tuota pykälää, onko siinä jonkinmoinen rajaus. Mikäli niin olisi, että kauppa syntyy välittäjän myötävaikutuksella, esim. kontakti tullut välittäjäsopimuksen voimassaoloaikana välittäjän kautta mutta kauppaa ei ole syntynyt, ja se syntyy sopimuksen päätyttyä, silloin tuo kuvaamasi oikeus kuulostaa sekä tutulta että reilulta.

   Mikäli sopimus umpeutuu ja ilmoitus poistuu netistä ja myyjä löytää ostajan itse, ostaja ei todennäköisesti edes kuule välittäjäsopimuksesta. Kun saan tarjouksia, jossa myyjä pistää linkin välittäjän laatimaan ilmoitukseen, muistutan aina, että jos kaupat tästä syntyy, välittäjälle maksetaan palkkio.

   • JiiPee permalink

    Jos ihan luetaan lakia kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä, niin aika on 6kk se löytyy pykälästä 21. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20001074#P21 Ja asiasta löytyy jonkin verran juttua mm. https://www.laki24.fi/asunnon-myynti-valittajan-jalkeen/ niin itse asiaa on joskus miettinyt kun happamia kohteita on seuraillut. Mutta kuten totesit, että mikäli kohteen löytää muuten kuin välittäjan ilmoituksen kautta niin ostajanahan ei voi tietää että onko välittäjä ollut mukana vai ei. Mutta luulisi että se tulee luonnollisesti keskustelussa esiin kun kohdetta tarkastellaan. Jokatapauksessa, kuten totesit että jos välitysliikkeen ilmoituksen perusteella kohteen saa tietoonsa niin kyllä välittäjälle siitä palkkio kuuluu.

   • Kiitos. Nyt tiedän tuonkin. Vastuu palkkion maksamisesta on varmaan myyjällä joka tapauksessa.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Asunto myydään vuokralaisineen – mikä on motivoitunut myyjä osa 4? YouTube #40 | Ostan Asuntoja
 2. Asuntosijoituskohteen myyjä etsii toiminnalleen jatkajaa – mikä on motivoitunut myyjä osa 5 – YouTube #77 | Ostan Asuntoja
 3. Tukkukauppias myy halvalla – mikä on motivoitunut myyjä osa 6 – YouTube #104 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: