Siirry sisältöön

Sijoita asuntoihin vain tasolla, jolla osaat itse laskea – Tiistaiaudio #257

07/02/2023
Harri Huru Ostan Asuntoja

Kovakantisen Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan tilaaminen onnistuu asuntosijoituskirja.fi -sivuilta ja koodilla KOTIMATKA saa 30 %:n alennuksen.


Kiitos sponsorille OVV.


Jatketaan positiivista virettä. Aloitetaan kuitenkin ensin mollaamalla negatiivistä virettä ylläpitäviä jälkiviisastelijoita. Tai ehkä niillä on jatkossa syytä mollata minua mollaamisesta. 

Suomessa on yli 300 000 yksityistä vuokranantajaa. Vuodessa ulosoton kautta tulee myyntiin noin 600 asuntoa. Nämä eivät suinkaan kaikki ole asuntosijoittajien omistamia. Joidenkin asiantuntijalausuntojen dramatiikan perusteella voisi luulla, että kohta lähestytään 10 000 ja heti perään jo 30 000 sijoitusasunnon pakkohuutokauppoja. Se olisi jo 10 % kaikista yksityisistä vuokranantajista. Jossain jutussa ulosoton kaveri sanoi, että nousu on selvää. Totesi, että 600 sijaan 800 varmaan ylittyy. Moni asunto on paikkakunnilla, joiden nimiä en ole kuullutkaan, eikä varmaan uudisrakentajan nostokurkea ole tällä vuosituhannella monen kohteen nurkilla bongattu.

Mollaajien sanoissa voi kuitenkin olla myös vinha oppi. Vaikeuksissa voivat olla sellaiset asuntosijoittajat, jotka ovat luulleet asuntosijoittamista liian helpoksi ja nopeaksi tavaksi vaurastua. ”Oman pääoman tuotto” on voinut olla huikea, mutta ongelmaa aiheuttaa, että vieraan pääoman hoitomenoihin ei nyt riitä kassassa käteistä.

Tavikset pärjäävät ihan hyvin. Edes vuokratuoton laskentakaavaa ei siihen tarvita. Veroilmoitus opettaa. Tiistaiaudiolla lisää.


Pääsin juttelemaan Kolarista, Ylläksestä ja loma-asunnoista Ostan Asuntoja  Podcastissa. Ensin vieraana oli Anette Vaherto ja sitten Ismo Nurmela.

Nyt pääsen isäntänä mukaan webinaariin, jossa esitellään Joiku Ylläs -niminen kohde. Webinaari pidetään torstaina 9.2. klo 15 alkaen. Ilmoittaudu mukaan.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

 


Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssi. Tutustu ja osallistu kokeneiden asuntosijoittajien Harri Hurun ja Niina Huhtalan valmennukseen kurssin nettisivuilta.

Tammikuussa 2023 kurssin tilanneiden kesken arvotaan ilmainen tunnin sparraussessio. Voittaja saa itse valita, onko sparraajana Niina tai Harri.

Harri Huru Ostan Asuntoja Niina Huhtala Rahamedia


Onko sinulla lähipiirissä 14-25 -vuotias nuori, joka opettelee tekemään itsenäisiä rahapäätöksiä. Ostan Asunto Podcastissakin vierailleet Terhi Majasalmi #31 ja Minna Nikula #102 ovat julkaisseet Vaurastuvan Nuoren Rahakirjan, jossa käydään läpi, miten eri päätökset vaikuttavat nuoren omaan talouteen, ja miten nuori voi suunnitella itselleen sopivat päätökset. Tilaa joulukuussa ilmestynyt kirja osoitteesta vauraat.fi


Muuta tuoretta sisältöä:

Ostan Asuntoja TikTok

Varallisuusseurannasta asuntosijoittamiseen Mirja Palola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #240

Asuntosijoitustavoitteeni 2022 – tilinpäätös – Blogi #343

”Matalan tuoton ajasta kohtuullisen tuoton aikaan” on hyvä kärsivälliselle asuntosijoittajalle – Blogi #345

Tiistaiaudion kuuntelumestat:

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Tiistaiaudio löytyy myös Audiblen ja YouTuben kautta sekä Supla– ja Podit-palveluista

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: