Siirry sisältöön

Mitä vuokrasopimuksen kohtia kannattaa käydä läpi vuokralaisen kanssa? YouTube #22

07/08/2018
Mitä vuokrasopimuksen kohtia kannattaa selittää vuokralaiselle

Videolla käydään läpi sellaisia vuokrasopimuksen kohtia, joissa useammin tulee epäselvyyksiä. Mukana on vinkkejä, miten vuokranantaja voi näitä kohtia läpikäydessään luoda vuokralaiselle turvallisuuden tunnetta ja luoda pohjaa hyvälle yhteistyölle koko vuokrasuhteen ajan, josta hyötyy myös vuokranantaja.

Juuri allekirjoitin vuokrasopimuksen, jossa vanha vuokralainen lähtee kesken kuukauden ja uuden vuokralaisen sopimus alkaa lennosta. Lähtevä vuokralainen luovuttaa asunnon uudelle vuokralaiselle, joka tarkistaa asunnon loppusiivouksen tason, jonka ilmoittaa minulle, jonka jälkeen vapautan vakuuden välittömästi lähtevälle vuokralaiselle. Tämä ei olisi ollut mahdollista, ellei vuokralainen olisi ilmoittanut poismuuttopäivästään yli 2 kuukautta aikaisemmin. Vastineeksi hän saa yli puolet irtisanomiskuukauden vuokrasta takaisin. Lisäksi hän sallii keittiökalustetoimittajan pääsyn asuntoon mittaamaan, jolloin kaikki pienen keittiöremontin palaset ovat asennusvalmiina nopeaa F1-tyylistä pit stoppia varten vuokralaisten välissä. 

Tämän  YouTube -videon sponsoroi:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa vuokravälitystä kiinteällä 500 euron hinnalla, johon sisältyy myös ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu. Mainitse vuokravälitystoimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5%:n alennuksen palkkiosta.

Lisätietoa löytyy osoitteesta asuntopehtoori.fi

Asuntopehtoorin blogista: Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

5 kommenttia
 1. hiottu toiminta permalink

  Olet kyllä jalostanut asuntosijoittamisen viimeisen päälle toimivaksi kokonaisuudeksi jossa huomioidaan kaikki mahdolliset muuttujat. Tuokin että tehdään keittiöremontti nopeasti vuokralaisten välissä on hieno juttu. Itse kyllä olisin kauhuissani velan määrästä tuolla asunto-arsenaanilla, olkoonkin että se on niin sanottua positiivista velkaa ja korkosuojattua. Vain harva pystyy tekemään asuntosijoittamisesta näin pitkälle vietyä toimintaa näin pienessä maassa. Siinä mielessä olet etuoikeutetussa asemassa. Itsekin yritin omissa töissäni hioa kaiken viimeisen päälle suunnitelluksi kunnes erinäiset muuttujat elämässä romutti käytännössä kaiken. Tarvitaan osaamisen lisäksi tuuria että kaikki loksatahtaa elämässä paikoilleen.

  • Itse asiassa miljoonavelka on paljon turvallisempi, kun 1-2 vuokralaisen vaihtuminen ja mahdollinen tyhjä kuukausi välissä ei pelota.

   Ei se arki aina ole juhlaa mutta kun oppii virheistä, omista ja toisten, ja käy heti korjaamassa prosessia, kyllä se homma hioutuu kymmenessä vuodessa. Tälläkin viikolla 1 jääkaappi ja 1 tiskikone uusittu kahteen eri asuntoon.

   • hiottu toiminta permalink

    Kysyn sinulta neuvoa yhteen asiaan. On tulossa kotitaloon remonttia ja minulla on vaihtoehtona ottaa lainaa sen korjaamiseen tai sitten säästää pari vuotta ja ostaa sijoitusasunto. Omasta mielestäni minun kannattaisi lykätä remonttia ja ostaa 100% omalla rahalla sijoitusasunto ja vasta tämän jälkeen anoa lainaa vastaava summa kuin sijoituasunto maksoi ja remontoida. Ideana se että hankittu asunto toimii talouteni hätävarana ja toisaalta siitä saaduilla vuokratuloilla makselee pois sitä remonttilainaa. Tiettykään en saa tällöin oman pääoman tuottoa ilman velkavipua kovin korkealle taloudellinen puskuri onkin ideana ja se, että miltein kokonaan voisi riittää vuokratulot sen remonttilainan hoitoon.

   • En varsinaisesti jaa neuvoja täällä, kun pitäisi tutustua tarkemmin asiaan. Kuitenkin yleisneuvo on, että se, mikä itsestä hyvältä tuntuu, on usein hyvä, kun olet sitä jo pohtinut ja pyörittänyt.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Vuokralaiskandidaatin lopullinen kartoitus – asuntohakemus | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: