Siirry sisältöön

Miksi perikunnalta ostaminen voi olla hyvä keino parantaa tuottoa – Blogi #3

26/07/2013

Tällä hetkellä monet epävarmuustekijät saavat asuntosijoittajat varovaisiksi. Tällaisessa tilanteessa sijoittajan tulee etsiä uusia keinoja riittävän tuoton saamiseksi. Yksi tällainen keino on perikunnilta ostaminen. Perikunnalla voi olla tarpeita, jotka tyydyttämällä saa asunnon ostettua alhaisemmalla hinnalla.

Perikunta haluaa myydä nopeasti

Usein perikunta ei halua pitää asuntoa, joka on saatu perintönä. Kun päätös myynnistä on tehty, perikunta voi edetä nopeasti. Mitä useampi henkilö perikunnassa on, sitä pienempi vaikutus on halvemmalla hinnalla myymisessä kunkin henkilökohtaiseen perintöosuuteen. Usein perikunta haluaa vapauttaa asunnossa kiinni olevan pääoman mutta ei halua myymiseen liittyvää taakkaa.

Jotkut perikunnat haluavat yrittää maksimoida saatavan myyntihinnan ja antavat asunnon kiinteistövälittäjälle myytäväksi. Mikäli asunto on ollut myynnissä kuukausia, mieli voi muuttua ja kaupat syntyvät suoraan sijoittajan kanssa.

Asuntoon ei haluta panostaa lisää rahaa ja aikaa

Erityisesti huonokuntoiset asunnot, jotka vaativat tyhjentämistä, siivoamista ja jopa remontointia ennen julkista näyttöä, voidaan myydä nopeasti asuntosijoittajalle. Kaupat saattavat syntyä sijoittajalle sopivaan hintaan erityisesti, jos asunto vaatii remontoimista, johon ei ole varaa tai siihen ei muuten haluta ryhtyä. Mikäli asunto ei ole velaton, lainojen korot ja lyhennykset syövät perikunnan jakokelpoisia varoja. Myös hoitovastikkeet ja tulevat taloyhtiöremontit tuovat kuluja perikunnalle. Yhdellä tai useammalla perikunnan jäsenellä voi olla henkilökohtaisia taloudellisia tarpeita, jotka eivät ehdi odottaa parhaan mahdollisen tarjouksen saantia, jolloin myynti suoraan sijoittajalle voi olla paras vaihtoehto.

Monet ajattelevat, että perikunnilta ostaminen on jollain tavalla epäeettistä pyrkimällä hyödyntämään toisten elämää kohdannutta tragediaa. Tämän ajatuksen voi kääntää päälaelleen esittämällä yksinkertaisen kysymyksen pesänhoitajalle tai suoraan perikunnalle: “Voinko jotenkin auttaa tekemällä tilanteen helpommaksi?”. Asunnon tyhjentäminen ja siivoaminen voivat olla hyvinkin vaikeita varsinkin, jos kyseessä on ollut lähiomainen. Jollekin kiinteistönvälittäjän ilmoitteluun ja asuntoesittelyihin liittyvän julkisuuden ja stressin välttäminen voi olla tärkeää. Asuntosijoittajan tarjoutuminen huolehtimaan näistä asioista voi tuoda helpotusta myyjän tilanteeseen.

Mitä paremmin asuntosijoittaja on erikoistunut tiettyyn alueeseen, sitä helpompaa on löytää keinoja tällaisten myyjien löytämiseksi. Joissain tapauksissa kuluu pitkäkin aika ennen kuin perikunta on valmis tarttumaan kuolinpesän asioihin. Tällöin tulee muistaa, että perikunnan jäsenten yksityisyyttä tulee kunnioittaa ja antaa heille aikaa.

23.6.2013 kirjoitin vaihtoehdosta, jossa myyjä haluaa jatkaa asunnossa vuokralaisena.

Jätä kommentti

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: