Siirry sisältöön

Omat 5 mentaalista fokusaluettani vuodelle 2023 – Blogi #339

25/12/2022
Harri Huru Ostan Asuntoja Blogi

Käyn tässä kirjoituksessa 5 kohtaa, joita pyrin omassa itsenikehittämistoiminnassani muuttamaan tai parantamaan vuoden 2023 aikana. Kaikki nämä tukevat luonnollisesti myös asuntosijoitus- ja vuokraustoiminnan tavoitteitani vuodelle 2023. Oletko itse miettinyt, mitä parannuksia pyrit omassa tekemisessäsi saavuttamaan vuonna 2023?


Jyväskylän Kiinteistömaailma tilasi laatikollisen Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjoja. Yrittäjät Sanna Hotanen ja Visa Suojanen, asuntosijoittajia itsekin, korostavat, että haastavassa markkinatilanteessa alueen tuntevan ja hyvät referenssit omaavan kiinteistönvälittäjän avun merkitys kasvaa oli sitten myymässä tai ostamassa asuntoa.

Kiitos tilauksesta!

Jos suurempi tilausmäärä kiinnostaa, kysy lisää harri@ostanasuntoja.com. Tilaa Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan yksittäiskappale alennuskoodilla ”KOTIMATKA”, jolla saat 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta.

UUTTA! Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssi. Tutustu ja tilaa kokeneiden asuntosijoittajien Harri Hurun ja Niina Huhtalan verkkokurssi kurssin nettisivuilta.


“Olemme keskushallinnosta ja olemme täällä auttamassa” -viestiä tulee niin kompostihallinnosta kuin hiilinieluhallinnosta. Sote-hallintoa, energiahallintoa, valtion velanlisäämishallintoa, tietoturvahallintoa, verotustiedon jakohallintoa, hallinnon koordinointihallintoa, lapsilisähallintoa, ruokavaliohallintoa… hallinnon lonkerot ulottuvat yhä useamman aivolohkoihin yrittäen korvata omaa ajattelua hallinnon apuajattelulla. Missään ei näytä olevan enää mitään maalaisjärkeä.

Satunnaisesti katsoin Suomen Apple Podcastsin “Liiketoiminta” -kategorian kuunnelluimpia jaksoja, joista todella moni jakso ei käsitellyt sijoittamista tai yksityisen sektorin liiketoimintaa. Keskushallintolähtöistä tavaraa oli sielläkin tarjolla. Tässä ei ole yleisellä tasolla mitään pahaa. Itse en vain usko keskushallinnon kykyyn tuottaa tuottavuutta parantavia tai kokonaan uusia innovaatioita. Henkilökohtaisesti en koe minkäänlaista lisätarvetta saada päivittäisiä uskonvahvistusannoksia uutisten muodossa tähän.

Vuosi 2023 tulee olemaan Suomessa vaalivuosi. Olen yrittänyt hioa omia rutiineitani jo vuosia. Kuluneen vuoden 2022 loppupuoliskolla olen pohtinut, mitä voisin omassa ajattelussani ja tekemisessäni terävöittää, jotta pystyisin yhä paremmin sulkemaan minua kiinnostamattomat aihealueet mieleni ulkopuolelle fokusoitumistani häiritsemästä. Poliittinen tappelu on tämän sulkemislistan kärjessä.

1. Oman aikaperspektiivini pidentäminen

Sijoittajana en ole treidaajatyyppiä ja valitsemani asuntosijoittamisen strategia perustuu pitkäjänteiseen omistamiseen, jonka ytimessä on vuokraustoiminta. Tältä osin kärsivällisyyteni on itseäni tyydyttävällä tasolla.

Vuoden 2023 aikana yritän saada tuotua samaa kärsivällisyyttä kaikkeen päivittäiseen tekemiseeni. Yritän suhtautua kaikkiin asioihin siten, että ne vievät enemmän aikaa kuin etukäteen ajattelen.

Tuloksia tulee, mutta hitaammin. Menestystä tulee, mutta hitaammin. Varallisuus, henkinenkin, kasvaa, mutta hitaammin. 

Samaa kärsivällisyyden lisäämistä yritän tuoda omien intressialueideni ulkopuoliseen uutisvirtaan. Politiikka ei minua kiinnosta. 

Politiikassa en pärjäisi viikkoakaan. Politiikkaan liittyvät uutiset pitäisi pystyä sivuuttamaan yhtä helposti kuin jääpalloa ja krikettiä koskevat uutiset, jotka luonnollisesti ovat tärkeitä ja hyviä intressialueita niistä kiinnostuneille. 

Sammakkoja pussaamalla alle markkinahintainen kauppa Sakari Rokkanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #235

2. Oman fokuksen kaventaminen

Tätä kirjoittaessani en tunne, että vuoden 2023 aikana kiinnostuisin opiskelemaan teknologiasijoittamista, vaikka kurssit ovat siellä hurjasti laskeneetkin. Viimeisen viiden vuoden aikana olen asuntosijoittamisen opiskelun rinnalle yrittänyt miettiä, mikä aihealue voisi olla sellainen, joka kiinnostaisi vuoden opiskeluteemana. Energiaan liittyvät asiat voisivat hyvinkin olla sellaisia. Hoitovastikkeiden kanssa korreloivien sijoitusten tekeminen onkin jo pari vuotta johtanut raaka-aineiden ja energian pariin.

Toisaalta aion pienentää ja tarkentaa oman tekemiseni fokusta, jos suinkin mahdollista. Vuoden 2022 aikana henkilökohtaisen elämäni privaatimmalla puolella tuli muutamia haasteita, jotka veivät paljon huomiota ja aikaa. Osa on jo ratkennut onnellisesti ja osa on menossa hyvään suuntaan enemmän omalla painollaan.

Iso osa varallisuudestani on kiinni vuokrakodeissa. Aion vuoden 2023 aikana, joka päivä, keskittyä pienten parannusten taktiikkaan, joka ei tuo mitään merkittäviä mullistuksia viikossa eikä tammikuussa, mutta 365 pienen aktiviteetin seurauksena uskon, että vuokraustoimintani on taas noussut uudelle tasolle, joka mahdollistaa toiminnan kannattavan kasvun pitkällä aikaperspektiivillä. 


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitussuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa. Lisää löytyy YouTubesta.

Asuntosalkunrakentaja Blogista: Sähköpostilistan koko ylitti 40 000 rajan – miten kaikki alkoi?

Lue Pekka Väänäsen ”Asuntosijoittajan kvartaali, 3 kuukautta vai 25 vuotta?” -kirjoitus Inderesin sivuilta.


3. Ajan viettäminen positiivisten ihmisten vaikutuspiirissä

Vuonna 2023 tulen kiinnittämään tähän entistä enemmän huomiota. 

Yritän löytää enemmän positiivisia, eteenpäin katsovia ja ylöspäin kasvavia ihmisiä, joiden kanssa jutella elävässä elämässä tai joita seurata sosiaalisessa mediassa. 

Asuntosijoittamisessa ja vuokraustoiminnassa, minua intohimoisesti kiinnostavassa aihealueessa, yritän löytää positiivista seuraa, vaikka se olisi joistain asioista eri mieltä tai keskustelut liittyisivät ajan ongelmiin ja haasteisiin. Pääasia, että tekemisen meininki on positiivista ja ihminen keskittyy omaan tekemiseen.

Vastakohta tälle on muiden tekemistä jatkuvasti haukkuvat ihmiset. Olen edelleen itse tällaiseen toimintaan ajoittain sortuva, mutta siitä pois pyrkivä. Tämänkin kirjoituksen alustus kumpuaa tällaisesta. Pystyn varmasti vuoden 2023 blogikirjoituksista kitkemään tämän pois.

Voiko Kesko myydä kahvia reilusti alle markkinahintojen? – Tiistaiaudio #250

4. Aikaisemmin herääminen menemällä aikaisemmin nukkumaan

Olen jo vuosia päässyt nauttimaan sellaisesta vapaudesta, etten illalla joudu asettamaan herätyskelloa soimaan seuraavaa aamua varten. Ainakaan omalla kohdallani tämä ei ole tarkoittanut sitä, että availen verhoja puolen päivän aikaan, vaan silmät aukeavat itsestään 5.45-07.00 aikaikkunassa. Nukun joka yö 7-8 tuntia.

Ollakseni paremmin läsnä perheeni arjessa, pyrin sopeuttamaan omaa nukkumisrytmiäni siten, että heräisin 4.45-06.00 aikaikkunassa nukkuen yhä samat 7-8 tuntia yössä. Pää tyynyyn siis keskimäärin tuntia aikaisemmin. Näin saisin aamusta tunnin lisää todellista tehoaikaa levänneille aivoille ilman häiriöitä. 

5. Päivän kuntoiluannos aina aamupäivällä

Moni tekee päivän kuntoilusuorituksen heti ensimmäisenä herättyään. Omia rituaalejani virittäessäni en ole saanut tätä toimimaan. 

Toisaalta olen huomannut, että liian usein aamupäivään tulee ajatustyötä ja muita rutiineja siten, että kuntoiluannos siirtyy ajatuksissa iltapäivään. Sinne ajatuksiin se liian usein jääkin. 

Uskon, että fokusalueet 1-4 tulevat kaikki vaikuttamaan positiivisesti siihen, että saan päivittäisen kuntoiluannoksen tehtyä aamupäivän aikana. 

Miten nollapisteestä aloittava voi tulla täysaikaiseksi asuntosijoittajaksi? – Tiistaiaudio #249

Itsensä kehittäminen on ikuinen polku

Vuosien varrella olen ottanut kokeiluun erilaisia rutiineja, joista valtaosa on jossain muodossa pysyvästi päivittäisinä tekemisinä ilman, että enää aktiivisesti joudun niitä ajattelemaan. Hampaitten harjaamista ei enää tarvitse kirjoittaa päivittäiseen to do -listaan.

Otin joskus jouluaterialla perheeni kanssa käyttöön keskustelukierroksen, jossa jokainen kertoi omalta osaltaan 3 asiaa, joista on päättyvän vuoden osalta kiitollinen. 

Tänä jouluna 25-vuotias poikamme ehti ensin sanomalla, että voitaisiinko taas käydä sama kiitollisuuskierros. Näköjään se on nyt koko perheen joulurutiini. Ja oli oman jouluni kohokohta.

 


UUTTA! Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssi. Kokeneiden asuntosijoittajien Harri Hurun ja Niina Huhtalan verkkokurssi kurssin nettisivuilta.

Harri Huru Ostan Asuntoja Niina Huhtala Rahamedia


Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan alennuskoodilla ”KOTIMATKA” saat 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

Jälleenrahoitus Osta, Vuokraa, Remontoi, Jälleenrahoita, Toista -strategian osana – Tiistaiaudio #246

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: