Siirry sisältöön

Virtuaalisisustuksen käytännön sovelluksia ja mutu-arvioita hyödyllisyydestä – Blogi #310

05/06/2022

Viime viikonloppuna arvioin korkean vuokrausasteen tärkeyttä ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan kannattavuuden kannalta.

Case 1

Minulla oli vaikeuksia löytää remontin aikana kiinnostuneita vuokralaiskandidaatteja yhteen asuntoon. Asunnossa käynnistettiin heti sen vapautumisen jälkeen täysi kylpyhuoneremontti, jonka edetessä uusittiin myös asunnon seinäpinnat ja lattiat. ”Kylpyhuone kalusteineen tullaan uusimaan täysin” -teksti tämän kuvan yhteydessä taisi varmistaa sen, että kiinnostuneita ei oikein ollut.

Kun kylpyhuoneesta alkoi olemaan valmista laattapintaa näkyvissä, kuvan vaihtaminen ei tällä kertaa herättänyt kiinnostusta. Tämä johtui mahdollisesti siitä, että asunnon muut huoneet olivat vasta saamassa uutta väriä eikä lattioita ollut vielä uusittu. Kanavat olivat mykkiä eikä kiinnostuneita ollut.

Kun asunnosta saatiin lähes valmiin remontin kohdalta ihan hyvät kuvat, jossa vielä näkyi työkaluja ja -pukkeja, kiinnostus heräsi. Hetkessä aidosti kiinnostuneita oli 6 kappaletta ja asunnot, joita oli 2 kappaletta, menivät peräkkäisillä näytöillä kahdelle ensimmäiselle.

Mutu-tuntuma 1

Remontoitavaa asuntoa vuokrattaessa kannattaa pyrkiä päivittämään valokuvia remontin aikana, kun valmista pintaa on nähtävillä. Kesällä 2021 onnistuin vuokraamaan betonipinnoille puretun asunnon näytöllä vastaavan asunnon remonttikuvien avulla. Nyt vastaava ei onnistunut.

En käyttänyt virtuaalisisustusta, koska minulla ei ollut valokuvia, joita sisustaa. Asunto meni vuokralle ennen virtuaalisisustusvaihetta. Nyt se on valokuvattu ja valmiina virtuaalisisustettavaksi seuraavalla kerralla.

Päällikkömimmi Anita Immonen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #205


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

Virtuaalisisustus Rentel

Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus.

Mainitse ensimmäisen tilauksen yhteydessä ”Huru-ukko” ja saat 10 %:n alennuksen.


Case 2

Minulla vapautui asunto, joka oli remontoitu, valokuvattu (kuvaaja Elli Halonen / Bosswoman, epäkaupallinen yhteistyömaininta) ja virtuaalisisustettu Rentelin toimesta jo aikaisemmin.

Ensimmäisellä kerralla asunto meni nopeasti vuokralle, kun remonttikaveri ojensi avaimet kuvaajalle, jolta sain pikaisesti kuvat eteenpäin virtuaalisisustukseen ja sitten asunnon Vuokraoveen.

Tällä kertaa ilmoitus kuvineen oli valmiina Vuokraovessa, mutta kaikesta huolimatta uutta vuokralaista ei löytynyt lennosta, vaan isoon kaksioon tuli lopulta kaksi tyhjää kuukautta. Pari huonoa sattumaa osui tämän asunnon kohdalle, mutta lopulta vuokralaiseksi löytyi sellainen, joka oli heti asuntoon ihastunut, mutta tarvitsi aikaa päätökselleen.

Mutu-tuntuma 2

Asuntojen remontointi ei ole ilmaista puuhaa eikä se kannata, jos markkinoilla ei ole vuokralaiskysyntää hyvin remontoiduille asunnoille. Isompien asuntojen kohdalla monilla vuokralaiskandidaateilla on edellinen vuokra-asunnon irtisanomisaika ja tyhjän kuukauden riski on korkeampi. Vastineeksi pitäisi saada keskimääräistä pidempiä vuokrasuhteita, jotka aikanaan maksavat takaisin menetetyn tyhjän kuukauden vuokran.

Palautteiden perusteella asuntoa katsomassa käyneet ja toiseen asuntoon päätyneet arvostivat kaikki asuntoilmoitusta ja asunnossa tehtyä remonttia. Tällä kertaa mutu-analyysini on, että 2 tyhjää kuukautta eivät johtuneet asuntoilmoituksesta, liian korkeasta vuokrapyynnistä tai remontista, vaan se nyt toteutui niistä huolimatta.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitussuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

UUTTA Asuntosalkunrakentaja.fi Blogissa: Sijoitusasunnon keittiöremontti


Case 3

Tämä asunto herätti laimean kiinnostuksen, kun listasin sen ensimmäisen kerran noin 5 viikkoa sitten.

Laitoin oheisen kuvan ilmoituksen pääkuvaksi ajatellen, että siitä löytyy paljon oleellista informaatiota; kulmahuoneisto, korkeat ikkunat, keittiön jatkeena tilaa ruokapöydälle, nurkassa tietokoneliitäntä ja pistorasioita sekä työtasoa, pelikonetta tai TV:tä varten.

Tässäkin asunnossa oli sattumia ja jo kerran vuokrattu asunto vapautuikin uudestaan ennen uuden vuokralaisen muuttoa. Oliko kyseessä ”happamoitunut vuokrailmotus, kun yhteydenottoa ei vaan kuulunut”.

Asunnosta oli hyvät kuvat ja lähtevä vuokralainen vielä auttoi, ottamalla kuvia oman kauniin sisustuksensa kera. Kolleega kehoitti nostamaan vuokrailmoituksen kärkeen. Mieleeni muistui taas Rentelin Henrik Raitasolan vinkki laittaa virtuaalisisustettu kuva pääkuvaksi.

Vaihdoin suurinpiirtein saman informaation sisältävän kuvan pääkuvaksi, mutta lähtevän vuokralaisen sisustuksella täydennettynä. 6 yhteydenottoa hyviltä vuokralaiskandidaateilta 24 tunnissa ja asunto vuokrattu ensimmäiselle näytöllä käyneelle. Muille joutui laittamaan pahoitteluviestiä.

Mutu-tuntuma 3

En pysty erottamaan, kuinka suuri merkitys oli sillä, että ilmoitus nousi kärkeen ja kuinka suuri merkitys oli pääkuvan vaihtamisella sellaiseksi, joka poikkesi muista ilmoituksista ja toi monelle konkreettista lisätietoa ja kenties miellyttävän kodin tuntua.

Aion jatkossa olla unohtamatta Rentelin vinkkiä pääkuvaa valitessanni ja hyödynnän nostoa aktiivisemmin, jos asunto ja uusi asukas eivät tunnu löytävän toisiaan.

Prosessit kuntoon 40 asuntoa varten Henrik Raitasola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #137

Mitä asuntosijoittajana pelkään? – Tiistaiaudio #221


Asuntosijoituskirja.fi

Harri Hurun ja Marko Kaarton asuntosijoituskirja ”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” julkaistiin kesäkuussa 2021. Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaan alennuskoodi ”KOTIMATKA”, jolla saa 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

”Erinomainen tietopaketti nopeuttamaan asuntosijoittajana vaurastumista! Koko prosessi avattiin perinpohjaisesti ja sitä havainnollistettiin hyvin konkreettisilla luvuilla ja esimerkeillä. Jos tavoittelet enemmän kuin yhtä sijoitusasuntoa, niin näillä opeilla nopeutat prosessia huomattavasti!” JOONATAN VOLTTI Sijoitusvalmentaja ja Airbnb-kirjailija.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: