Siirry sisältöön

Asuntosijoitustoiminnan kannattavuus harvoin ylittää asuntosijoittajan osaamistason – Blogi #303

17/04/2022
Harri Huru Ostan Asuntoja

Onkohan olemassa sellaista kuin ”käänteinen algoritmi”?

Viikko sitten kirjoitin Asuntosijoittajan opintosuunnitelma – Blogi #302 -kirjoituksen ja tiistaina julkaisin osaamista painottavan Voiko asuntosijoittaja ulkoistaa kannattavuusvastuun toivolle? – Tiistaiaudio #214. Tuntuu, että näiden jälkeen Twitterin algoritmit alkoivat sylkemään eteeni ”lahjattomat treenaa”-, ”suoritusta ei kannata mitata”- ja ”itsensä kehittäminen on turhaa” -tyyppisiä twiittejä normaalia enemmän. Oura-sormuksia otettiin pois käytöstä sellaisella uholla, että sairaalaankaan ei EKG:tä tarvitse mennä mittaamaan, koska rinnassa kyllä itse tuntee, jos on paha sydänkohtaus, ja kaikki muu on turhaa.

En ole kunnostautunut erilaisten viisauksien jakana, mutta tykkään säännöllisesti lukea ajatuksella yhden sivun kirjasta, johon on koottu sadan sivun verran Jim Rohnin viisauksia. Ja kuinka sattuikaan, eilen tuli vastaan tämän blogikirjoituksen otsikon generoinut viisaus:

Income seldom exceeds personal development – Jim Rohn

Tämä oli varmaan ”käänteisten algoritmien” vastaista karmaa tai jotain sellaista tuuria, jolla ne laivatkin seilaa.

En tiedä, jaksanko kehittää Ostan Asuntoja -sisällön kategorioita ja tageja vastaamaan viime sunnuntain ”10 pilarin opintosuunnitelmaa” helpottaakseni blogikävijöiden tuskaa siitä, miten löytää tarvitsemaansa sisältöä blogista. Itse löydän kaipaamaani omaa sisältöäni nykyisilläkin hakutoiminnoilla, vaikka vanhanaikaisuus on varmasti oikeaa kritiikkiä blogini ulkoasua tai mobiiliskaalautumista koskien. Jim Rohnin kirjan käyttöliittymä vasta vanhanaikainen onkin. Siitä huolimatta löydän jokaisella lukukerralla siitä jotain hyödyllistä ajateltavaa.

Itseään voi kehittää monella tavalla ja se kannattaa varmasti

On tietysti itsestään selvää, että pelkkä ikuinen opiskelu ilman käytännön toteutusta ei ole hyödyllistä. Sen sijaan ikuinen oppiminen käytännön tekemisen rinnalla voi nostaa huru-ukonkin toiminnan kannattavuutta ja osaamista tasolle, että joku ehdottaa jopa kirjan kirjoittamista yhdessä.

Marko Kaarto kävi kertomassa Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjasta ja omaa tarinaansa Sijoitusovi Podcastin vieraana. Podcastin juontaja Anna Perho on joko luontainen asuntosijoittajalahjakkuus, joka Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaa lukematta osaa kysyä siitä yhden haastattelun verran fiksuja kysymyksiä, tai sitten hän oli opiskellut kirjaa ja siltä pohjalta poiminut lukuisia hyviä kysymyksiä Markon vastattavaksi. Marko kertoi ohessa myös omaa tarinaansa, jossa menestys on hankittu kovan tekemisen ja jatkuvan opiskelun yhdistelmällä. Perheen rakennusliikkeen konkurssi ja lapsuuden kodin menettäminen sen seurauksena kuuluvat Markon tarinaan.

Rahamedian Niina Huhtala kirjoitti kuvien ja numeroiden kera taas hyvän konkreettisen case-esimerkin ”osta, vuokraa, remontoi, jälleenrahoita, toista” eli BRRRR-tekniikan soveltamisesta, jota Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan punainen lanka seuraa.

Marko Kaarto selittää, miksi verovähennysten ja verosuunnittelun tekeminen ovat asuntosijoitustoiminnan kasvattamisessa tärkeitä. Aiheesta auttaa nämä kaksi blogikirjoitustani, joissa on linkit myös verottajan ohjeisiin.

Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2022 – Blogi #300

Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2021 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #301

Sain Bookbeatilta viestin, jossa oli oheinen linkki. Jokainen BookBeatin kokeilija saa ilman tätä linkkiäkin ilmaisen kuukauden. Tuon 12.6.2022 asti toimivan linkin kautta uusi käyttäjä saa 40 päivää ilmaista kokeiluaikaa. BookBeat ei ole mitenkään Ostan Asuntoja -sisällön kumppani eikä sieltä löydy Turusen & Oravan, Kaarton, Roinisen tai Lehtipuun & Uotilan asuntoja käsitteleviä kirjoja. Itsensä kehittämiseen littyviä kirjoja toki löytyy. Itse löysin sieltä myös Merkelin elämänkerran, Petra Ollin Painija -tarinan, Wahlroosin muistelmat ja Einari Widgrenin Ponsse -kirjan. Jos joku käyttää oheista linkkiä rekisteröitymiseen, saan maksimissaan 30 ilmaista käyttöpäivää, että sellainen varoituksena tiedoksi.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.com:lta

Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

Blogista: ”Kohde sopii hyvin sijoittajalle, ensiasunnon ostajalle, pariskunnalle, opiskelijalle kuin eläkeläisellekin!”


Opiskelussa pitkäjänteisyys on tärkeämpää kuin yhden opiskelukerran maksimisyke

Asuntosijoittamisessa, itse asiassa kaikessa sijoittamisessa, tärkeintä on pitkäjänteinen itsensä monipuolinen kehittäminen. Sijoittaminen ei ole kilpailua toisia vastaan, vaan siinä menestystä mitataan vaikkapa nettovarallisuuden kasvulla. Kasvukäyrään voi tulla pomppuja ylöspäin ja kuoppia alaspäin.

Juuri nyt minulla on koko vuokranantajan urallani käsillä hetki, että toukokuussa voi tulla tyhjä kuukausi useampaan asuntoon, mitä en koskaan ennen ole kokenut. Ei se mitään ratkiriemukasta ole, mutta ei se ole muilta pois tai muiden eduksi eikä kenenkään muun vastuulla tai muiden syytä kuin minun itseni. Nyt vain toteutan kaikki tiedossani olevat keinot, jotta asuntojen vuokrattavuus olisi huipussaan. Alkuvuoden vuokrausasteeni on yli tavoitteen eli aika näyttää, tuleeko koko vuoden vuokrausasteeseen sellainen kuoppa, että oma tavoitteeni ei tänä vuonna täyttyisi.

Aseta itsellesi sopiva opiskelumäärä. Älä läkähdytä itseäsi opiskeluhapoille, vaan lisää tahtia rauhallisesti ja pitkäjänteisesti tai ole lisäämättä, mutta säilytä tasainen tahti. Korona-aikana olen opiskellut kellojen keräämisen alkeita ja mukavasti on opiskelu vienyt ajatuksia rentoutumisen poluille.

Ostin sitten 10 omakotitaloa vuodessa Osa 1 Jesse Huhtala – Ostan Asuntoja Podcast #199


Asuntosijoituskirja.fi

Harri Hurun ja Marko Kaarton asuntosijoituskirja ”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” julkaistiin kesäkuussa 2021. Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjaan alennuskoodi ”KOTIMATKA”, jolla saa 30 %:n alennuksen kirjan kovakantisesta versiosta kirjan nettisivuilta. E-kirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupastaAdlibriksestä ja booky.fi:stä.

”Erinomainen tietopaketti nopeuttamaan asuntosijoittajana vaurastumista! Koko prosessi avattiin perinpohjaisesti ja sitä havainnollistettiin hyvin konkreettisilla luvuilla ja esimerkeillä. Jos tavoittelet enemmän kuin yhtä sijoitusasuntoa, niin näillä opeilla nopeutat prosessia huomattavasti!” JOONATAN VOLTTI Sijoitusvalmentaja ja Airbnb-kirjailija.

Jätä kommentti

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: