Siirry sisältöön

Miten säilyttää motivaatio ja onnistua 1. sijoitusasunnon hankkimisessa – 3 tapaa – Blogi #251

18/04/2021

Yksi tai kaksi asuntosijoituskirjaa on kenties luettu, Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja ennakkotilattu ja Sijoitusovi Podcastin ja Ostan Asuntoja Podcastin uudet jaksot ilmestyvät tilauksen ansiosta aina tuoreina. Etuovi ja Oikotie ovat tulleet tutuiksi ja hakuvahdit asetettu. Pari harjoitustarjousta on kenties tehty, mutta enter on jäänyt painamatta.

Korona pelottaa ja hallituksen viesteistä ei oikein saa selvää, mikä kaikki menee verolle tai tulee kielletyksi. Miten ihmeessä säilyttää motivaatio asuntosijoittamiseen?

1. Muista, että oppiminen on ikuista

Asuntosijoittamisella vaurastuminen on pitkäjänteinen ja -aikainen matka, jolla koronavuosi saattaa tuntua sietämättömän pitkältä mutta 25 vuoden aikaperspektiivillä lyhyeltä pätkältä.

Ennen kaltaiseni harmaakaljuuntuva huru-ukko olisi jo aloittanut lähtölaskennan kohti hitaampia aikoja. Tänä päivänä elinajan odotteet ovat sellaiset, että 56-vuotias voi hyvin innostua asuntosijoittamisesta ja 70-vuotiaana omistaa 100 sijoitusasunnon salkun, josta 90-vuotiaana saa mukavasti nauttia taloudellisesta vapaudesta uusia asioita opiskellen.

Jatka siis opiskelua ja kehittymistä tasaiseen tahtiin.

2. Verkostoidu paikallisten asuntosijoittajien kanssa

Kun on herännyt horroksesta ja muistaa, että oppiminen on ikuista, ei ole enää pitkä matka siihen, että sisäistää myös verkostoitumisen olevan ikuista.

Jos et tunne yhtään paikallista asuntosijoittajaa, tee Vuokraoveen hakuvahti. Sieltä niitä löytyy. Vastaa lyhyesti “annetaan vuokralle” ilmoituksiin ja kerro olevasi innostunut aloittelija, joka haluaisi tulla mukaan oppimaan kaupanteosta, remonteista ja vuokralaisvalinnasta. Vastineeksi voi aina tarjota auttavaa kättä purku- tai siivoushommissa, joihin melkein kaikki pystyvät.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

OVV_logo

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

Asuntosijoittamista, vuokraustoimintaa, yrittämistä, Lappeenrantaa – Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #49

Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112


3. Liity Suomen Vuokranantajiin

Juuri viime viikolla oli Twitterissä yhden asuntosijoittajan viesti, kun hän oli liittynyt jäseneksi. Minulle ei ollut mikään yllätys, kuinka iloisesti hän oli yllättynyt siitä, kuinka paljon hyödyllistä tietoa ja malleja jäsensivuilla löytyykään.

Vuokrasin juuri asunnon alaikäiselle opiskelijalle ja kävin päivittämässä tietoni, miten se käytännössä tapahtuu, kun olin muistelevani jostain, että muutoksia on tullut. Tänään ilmoittauduin minua kiinnostavaan Tampereen virtuaalitapahtumaan. 

Jäsenlehdestä saa säännöllisin väliajoin lisämotivaatiota. Ja edellä suosittelemani Twitterin kautta löytyy monta Suomen Vuokranantajan asiantuntijaa, jotka on oikeasti kivoja tyyppejä ja auttavat sielläkin pomo mukaan lukien.

Joka päivä jotain uutta positiivista asuntosijoittamiseen liittyvää pitää mielen nuorena!


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Suvi “Bought a Million” Schwab – Ostan Asuntoja Podcast #147

Häh?!? 120 euroo kuussa lisää veroa yhdestä vuokrakodista? – YouTube #162

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2020 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #249

Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246


Asuntosijoituskirja.fi

”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” -kirja julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: