Siirry sisältöön

Suomenkielisiä podcastsuosituksia asuntosijoittajille – Blogi #164

18/08/2019
Suomenkielisiä podcastsuosituksia asuntosijoittajille - Blogi #164

”Olen kuunnellut kaikki Ostan Asuntoja Podcastin jaksot. Voisitko suositella muita suomalaisia asuntosijoituspodcasteja”.

En voi. Ostan Asuntoja Podcast on Suomen paras, suosituin ja ainoa asuntosijoittamiseen ja vuokraustoimintaan keskittynyt podcast, jota kuunneltiin heinäkuussa yli 16 000 kertaa, suurkiitokset tästä. Jotta lukija ei joutuisi heti poistumaan tämän itsekehun saattelemana, yritin listata podcasteja, jotka ovat asuntosijoittajalle hyödyllisiä, vaikka eivät puhtaasti asuntosijoittamista käsittelekään.

1. Nordea Markets Insights Fi

IMG_2347Podcastin kuvauksen mukaan tarjolla on näkemyksiä ja katsauksia markkinatalouteen ja pinnalla oleviin trendeihin sekä finanssimaailman oppeja ja oivalluksia.

Asuntosijoittajalle podcast tarjoaa makrotalousnäkemystä keskuspankkien toimista ja Kiinan, USA:n, euroalueen ja Brexitin tapahtumista. Oman asuntosijoituslainasalkkunsa korkonäkymistä kiinnostuneelle tämä podcast on hyvä tietolähde.

Podcastia voi kuunnella ainakin kolmelta suosituimmalta alustalta eli Apple Podcasts, Spotify ja SoundCloud.

Podcast ei ilmesty minkään säännöllisen rytmin mukaan vaan välillä voi tulla yksi jakso kuukaudessa ja välissä kaksi jaksoa kolmen päivän sisällä.

2. We Talk Cities

Englanninkielisestä nimestään (?) huolimatta tässä Newsecin podcastissa puhutaan suomea. IMG_2348

Podcast on Suomen ainoa kiinteistö- ja asuntomarkkinoihin keskittynyt podcast. 

Podcastia voi kuunnella muun muassa Apple Podcastsin ja Spotifyn kautta.

Asuntosijoittajien harmiksi tämä podcast ilmestyy harvoin ja epäsäännöllisesti parin kuukauden välein ja jaksot ovat kestoltaan liian lyhyitä ja yleisellä tasolla. Potentiaali asuntosijoittajan kannalta on iso eli kannattaa tilata, jos syvällisempiä jaksoja alkaisi tulla useammin.

3. inderesPodi

Podcastin kuvauksessa kerrotaan, että Inderes on osaketutkimukseen keskittynyt analyysiyhtiö.

IMG_2346Osa jaksoista keskittyy pelkästään osakesijoittamiseen mutta joukossa on asuntosijoittajan kannalta mielenkiintoisia jaksoja velan käytöstä, koroista, makrotaloudesta ja riskeistä. Rakennusyhtiöiden katsaukset kiinnostavat asuntosijoittajia ja onpa joukossa ollut myös yksi jakso asuntosijoittamisestakin ja uunituore (20.8.2019) jakso asuntomarkkinoista.

Podcastia voi kuunnella kaikilta kolmelta suosituimmalta alustalta eli Apple Podcasts, Spotify ja SoundCloud.

Podcast ilmestyy melkein viikottain, joten sisällöstä riippuvaiseksi tulevalle ei aiheudu pitkiä vieroitusoirejaksoja.

4. Jahtaa unelmiasi

Asuntosijoittaminen ja vuokraustoiminta ovat pitkäjänteistä puuhaa, jolloin terveiden elämäntapojen noudattaminen on tärkeää, jotta pääsee nauttimaan toiminnan tuloksista jonain päivänä.

Tomi Kokko selvästi tietää asioista paljon. Toukokuussa 2019 tuli ”I’m back” -jakso, jolloin toivoin, että jaksoja alkaisi ilmestymään säännölliseen viikkotahtiin mutta toistaiseksi toiveeni ei ole toteutunut.

Podcastia voi kuunnella kaikilta kolmelta suosituimmalta alustalta eli Apple Podcasts, Spotify ja SoundCloud.

Pari muuta tilaussuositusta

IMG_2349Uutena podcastrintamalla on SalkunRakentaja-podi, jonka kuvauksessa luvataan asiaa sijoittamisesta, markkinoista, vaurastumisesta ja kaikesta siltä väliltä.

Podcastia voi kuunnella kaikilta kolmelta suosituimmalta alustalta eli Apple Podcasts, Spotify ja SoundCloud.

Arviota podcastista asuntosijoittajan kannalta on vielä liian aikaista esittää, koska jaksoja on ulkona vasta muutamia. Podcast on lähtenyt liikkeelle ”jakso viikossa” -rytmillä kesälomajakson aikana, joten olen toiveikas, että tahti pysyy yllä.

Ninan ja Tellun Rahamania olisi ehdoton ”top 5 -listalla” mutta jätän sen tällä hetkellä tilaussuositukseksi, koska podcastin (ja identtisen YouTube -kanavan) viimeisin jakso on julkaistu maaliskuussa 2019. Minulla ei ole tuoretta tietoa, onko uusia jaksoja tulossa mutta niitä varten kannattaa podcast tilata. Myös vanhoja jaksoja kannattaa käydä kuuntelemassa, koska sieltä löytyy sekä asuntosijoittamista suoraan käsitteleviä jaksoja että ajattelua avartavia aiheita.

Podcastia voi kuunnella muun muassa Apple Podcastsin ja SoundCloudin kautta.

Lisää suosituksia?

Olen itse podcastin suurkuluttaja ja saatuani tämän ensimmäisen suosituslistan kirjoitettua tulen päivittämään listaa jatkossa.

Onko sinulla joitain suomalaisia podcast -suosituksia, jotka voisivat kiinnostaa asuntosijoittajia ja vuokranantajia?

Katso myös Kasvussa -blogin suositukset: Podcastit sijoittamisesta kiinnostuneille


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa Vuokravälitystä alkaen 500 euron palkkiolla, johon sisältyy ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu.

Tarjolla on lisäksi “avaimet käteen” vuokra-asunnon Huolenpitopalvelu 35 euron kuukausihinnalla. Näin voit ulkoistaa sijoitusasuntosi vuokraustoiminnan kokonaisuudessaan. Palveluun sisältyy pysyvä vuokratakuu.

Asiakkaiden kysynnän vuoksi Asuntopehtoori on kasvanut ja tarjoaa nyt myös asuntojen myyntivälitystä.

Mainitse välitystoimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5 %:n alennuksen palkkiosta.  

Asuntopehtoori rekrytoi; mikäli oman asuntosijoittamisen ja vuokraustoiminnan osaamisen kehittäminen kiinnostaa, tässä oiva vaihtoehto


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Haaveileva ulkosuomalainen äiti, joka ei ymmärtänyt asuntosijoittamisesta mitään – Jenni Barry – Ostan Asuntoja Podcast #60

Ostan Asuntoja YouTube: Mihin kannattavuusasioihin kiinnittää huomiota, kun on juuri ostanut sijoitusasunnon? 4 kohtaa – YouTube #75

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Asuntosijoittajan opiskelusuositukset kesällä 2019 – Blogi #155

4 kommenttia
 1. Kirsikan ”Puoli miljoonaa pääomaa” tosin vain Youtubessa. https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw?app=desktop
  Olisi varmasti myös kiinnostava vieras Ostan Asuntoja popcastiin.

 2. Tommi Hietaharju permalink

  Suosittelisin Jenni Witikkalan Jenni From the Block -radio-ohjelmaa, joka kai oli aika pioneeri tässä genressä, mutta taitaa olla poistunut bittiavaruudesta. Erityisesti tästä sarjasta jäi mieleen vieras Pasi Orava Oulusta. Suomen vuokranantajien aluepäällikkö. Hän tai jo aiemmin ehdotettu Jenni olisi kiva kuulla Harrin podcastissa.

  • Minäkin olisin suositellut mutta ei sitä löydy mistään. Harmittavaa, kun jaksot voisi olla jollain alustalla lähes ilmaiseksi. Täytyypä muistaa yrittää selvittää, onko niitä jossain pölyttymässä.

   Pasin ja Kristiinan asuntosijoittaja/vuokranantajapariskunnasta Kristiina on jo ollut vieraana. Pasikin on kutsulistalla.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: