Siirry sisältöön

Kuinka paljon asuntosijoittajalla pitää olla puskureita? YouTube #60

30/04/2019

Tämän kerran videossa käydään läpi

 • mitä asuntosijoittajan puskurit ovat
 • milloin ja mihin niitä tarvitaan
 • mikä on hyvä puskurien määrä ja mitkä asuntosijoittaja- ja sijoitusasuntokohtaiset tekijät vaikuttavat siihen
 • Paljonko itse varaat puskureihin? Unohtuiko videosta jotain?

Ostan Asuntoja Blogista: Asuntosijoittajan ja vuokranantajan veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #148


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Tiesitkö, että asuntoasi voi kohdata vahinko, jota vuokralaisen tai taloyhtiön vakuutus ei korvaa. Vuokralaisen oma kotivakuutus voi myös päättyä tietämättäsi, sillä sen voimassaoloa on vaikea vahtia.

Ifin Vuokranantajan vakuutus

Ifin Vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että sijoitusasuntosi on aina turvattu omistamallesi irtaimistolle ja kiinteälle sisustukselle sattuvien vahinkojen varalta. Vakuutuksella voit myös varautua vuokrasuhteeseen- tai asuntoon liittyvien riitojen varalta sekä vuokralaisen tahallaan aiheuttamiin vahinkoihin.

Voit laskea hinnan helposti Ifin verkkokaupassa


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcast #43 – 7000 vuokrattua asuntoa – Marita Polvi-Lohikoski osa 1/2

Ostan Asuntoja YouTube: Mitkä ovat asuntosijoittajan 3 suurinta kustannuserää? YouTube #59

6 kommenttia
 1. Nora Lehtinen permalink

  Viestin linkit sivullesi ei toimi (otsikko ja Lue lisää -linkit). Mukavaa päivää 🙂

  /Nora

  Lähetetty iPhonesta

  • Onko sulla sähköpostitilaus? Kaikki muut kanavat/linkit toimii ja olen niin kädetön, etten löydä kohtaa, missä vika on ja miten sähköpostitilaajille lähetetään uudestaan. Kun menee blogiin, sivu aukeaa. Kun kopioi juuri auenneen sivun linkiksi, tulee virhe. Kiitos tiedosta.

 2. Antti Pyykönen permalink

  Hei. Ajatuksia antava video taas. Mielestäni puskuria voi lähestyä portaittain. En pidä ajatuksesta 6kk puskurista käteisenä tilillä, mutta kuten itsekkin totesit rahastoissa/vast. on aina laskun vaara juuri silloin kun puskuria tarvitsee. Itse lähestyn asiaa niin, että käteisenä asuntosijoitustililtä löytyy sen verran puskuria, että parikin kodinkonetta voi uusia lennosta tai kaikki kulut (vastikkeet, lainat…..jne.) voi maksaa pari kuukautta vaikka yhdestä asunnosta vuokratulot jäisivät saamatta. ”Paksumpi” puskuri löytyy sitten muista sijoituksista. Tuo pari kuukautta antaa myös tilanteen tullessa aikaa pohtia vaihtoehtoja. Katsoa onko järkevää purkaa puskuria muista sijoituksista vai esim. keskustella pankin kanssa lainasta tuossa pahimman skenaarion tilanteessa. Jos tilanne on se, että vuokraa ei tule (mutta asunto ei ainakaan vielä ole säpäleinä) yksi mahdollisuus on hakea lyhennysvapaata, jos muiden kulujen kattaminen onnistuu muilla tuloilla. Tällöin puskurit pysyvät kunnossa käytettäväksi sitten ”viime hädässä”.

Trackbacks & Pingbacks

 1. ”Osta ja pidä” -asuntosijoittajan 5 päänsärkyä ja niiden hoitokeinot – Blogi #160 | Ostan Asuntoja
 2. Nettovarallisuus – asuntosijoittamisella vaurastumista tavoittelevan tärkein mittari – Blogi #188 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: