Siirry sisältöön

Ostan Asuntoja Podcast #37 – 21-vuotiaana pommiasunnosta aloittanut Nea Neuvonen

08/03/2019
Ostan Asuntoja Podcast #37 - 21-vuotiaana pommiasunnosta aloittanut Nea Neuvonen

Nea Neuvonen on lähtenyt liikkeelle 2006 Kallion ensiasunnosta, jota hän luonnehtii pommiksi. ”Osta, Remontoi asuessa, Myy 2 vuoden kuluttua” -strategialla pitkään edennyt Nea haaveili samalla ”Osta, vuokraa ja pidä” -strategiaan siirtymisestä ja lopulta on sen toteuttanut.

Luvassa on tarinaa kovalla velkavivulla etenemisestä riskiä ottaen mutta niiden toteutumiseen varautuen ja sen hyväksyen, että todella huonostikin voisi käydä. Sopiva annos nöyryyttä, itseluottamusta, kovaa työtä, opiskelua ja päämäärää kohti etenemistä.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher ja SoundCloud.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast

Voit kuunnella podcastia myös tästä linkistä:

//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/8927207/height/360/theme/standard/thumbnail/yes/direction/backward/


Ostan Asuntoja Podcast -sponsori

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin


Lisätietoa mainituista lähteistä, podcastin vieraasta ja hänen ajatuksistaan:

Kodit.io

Joonas Orava, Olli Turunen – Osta, vuokraa, vaurastu; Adlibris Sidottu, Adlibris E-kirja,* Blogi

Asuntojen hintatiedot

Asuntopehtoorin Blogi: Kannattaako kriisiä odottaa

Suomen Vuokranantajat Facebook Vuokranantajapalsta

Facebook Nean Nosh-ystävät, Instagram Nosh_Nea


Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja YouTube: Mitä verovähennyksiä vuokranantaja voi tehdä vuokratulosta, jos vuokra on alihintainen? YouTube #52


* Adlibris -linkkien kautta tilaamalla hinta on sama mutta tuet hieman Ostan Asuntoja sisällöntuotantoa.

2 kommenttia
 1. Sampola kohteena permalink

  Katsoin että teillä on Porin Sampolassa ainakin ollut sijoitusasuntoja vuokrattavana. Kiinnostaisi kuulla millaisia kokemuksia teillä on Sampolasta noin niinkuin asuntojen vuokrattavuuden kannalta? Aikoinaan se on hieman huonomainen alue mutta on ilmeisesti siistiytynyt. Etuovessa on hyvin tarjolla yksiöitä monasti noin 30k hinnoilla, varmasti hyvä tinkivarakin sisältyy hintapyyntiin. Kuitenkin sielä on hyvät yhteydet isollle kirkolle ja talojakin kai hoidetaan.

  Kiinnostaisi rohkaistua ensimmäisen sijoitusasunnon hankintaan kuluvana vuonna ja mietin straregiana sellaista, että ostaisi 70% vivulla Sampolasta yksiön, remontoisi sen itse keittiöitä ja pintoja myöten ja jonkinlaisen jäähdytyksen helteitä varten laittaisi. Haluaisin keskittyä etupäässä vanhemman vuokralaisen isännäksi ja jos on siisti asunto jossa ei tule helteelläkään tukahduttavan kuuma, voisi tuossa olla kaiketi ideaa. Eli halvalta alueelta riittävän hyvin hoidetusta yhtiöstä huokea remontoimaton asunto, ja se laitetaan tiptop hienoksi asunnoksi jolloin vuokrattavuus pitäisi olla hyvä. Itse ajattelen, että asuisin mielummin Sampolassa hyvin hienossa asunnossa uusinen kauniine keittiöineen maksaen edullista vuokraa kuin aivan keskustan ytimessä remontoimattomassa asunnossa maksaen kallista vuokraa. Voi toki olla että olen väärässäkin miten ihmset ajattelee tämän mutta missään tapauksessa en haluaisi opiskelijoita asuntoihin. Ne kun ovat perin lyhyen jakson vuokralla ja kaveripiiriin voi kuulua kaikenlaista känniporukkaa.

  Sampolassakin on vain se, että talot alkaa siinä iässä olemaan että putkiremonttia pukkaa. Minä en kertakaikkiaan voi käsittää miten putki-ja viemäriremontin hinnat voi olla yksiönkin kohdalle luokkaa 15-20k. Ala on ilmeisesti erittäin korkeakatteista noilla hinnoilla. Oikeastaan laillistettua ryöstöä. Ei nyt jestas sentään yhden kaksirappuisen kerrosotalon putkien vetäminen pitäisi maksaa yli 300 000 euroa. Sekin tekee asuntoa kohden jo mittavat 7000 euroa josta tarvikkeiden hinta on korkeintaan 1000 euroa ja loput työmisten palkkoja. No se siitä. Tuolla alalla olisi jollekin mahdollisuus työllistää itsensä hyvin laskemalla hinnoittelun normaalikatteiseksi.

  Myös se mietityttää että mistä voi tietää ennakkoon tulouttaako t aloyhtiö mahdollisen putkiremontin kirjanpidossa. Myös se mietityttää että onko etuoven asunnot sellaisia jotka ei yksinkertaisesti kelpaa sijoittajille koska sisäpiirin kautta välittäjät lienee myyvän parhaimmat kohteet heti sijoittjajille.

  • Terve,

   Kiitos pitkästä pohdinnasta, jota varmasti moni muukin lukija käy vastaavien kaupunkien ja kaupunginosien kohdalla.

   Valitettavasti en voi vastata, pitäisikö Sampolaan sijoittaa tai olla sijoittamatta. Sen sijaan voin vastata, että pohdit oikeita asioita, joiden pohtimiseen lisävahvistusta löytyy monista kirjoituksistani. Yleisohjeena voin myös sanoa, että kannattavuuspotentiaali tuhoutuu jo alussa, mikäli asunnon ostohinta ei mahdollista suunnittelemaasi remonttia (eli vastaavan remontoidun voisi ostaa halvemmalla kuin sen kustannus, riski ja tuottovaatimus yhdessä ovat) ja taloyhtiöremontteja, joiden hinnat tuppaavat määrittymään markkinoilla ja siihen pitää vain sopeutua.

   Putkiremontin kuukausittaisten maksusuoritusten tulouttamispäätökset tehdään vuosittain yhtiökokouksissa ja yleensä ne pyritään tulouttamaan mutta ennakkotakuuta siitä ei saa.

   Mielikuva siitä, että kiinteistönvälittäjillä olisi ”sisäpiiri”, jolle myydään toimeksiantajien tappioksi alihintaan asuntoja ilmoituksia tekemättä, on yksinkertaisesti väärä. Tällaisia ”sisäpiirikauppoja” voi sen sijaan syntyä toimeksiannoista, joissa myyjä kertoo välittäjälle, ettei halua julkista myyntiä tai haluaa nopean kaupan tms. Silloin joillain välittäjillä voi olla verkostoja, joille välittäjä tarjoaa tällaisia kohteita. Listan kärjessä ovat sellaiset ostajat, jotka pystyvät nopeaan kauppaan ilman erilaisia ehtoja, joiden pohjalta voivat vetäytyä viikon tai kahden pohdiskelun jälkeen.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: