Siirry sisältöön

Mikset suosittele flippausta tai 100 %:n velkavipua kaikille nopeuttamaan vaurastumista? YouTube #48

05/02/2019
Mikset suosittele flippausta tai 100 %_n velkavivun käyttöä kaikille nopeuttamaan vaurastumiskehitystä? #48

Onnistuneen flippauksen eli osta, remontoi, myy-strategian käyttäminen asuntosijoittamisessa toimii siten, että asunto ostetaan, remontoidaan ja myydään nopeasti voitolla. Sen jälkeen myynnistä saatu pääoma sijoitetaan uudestaan ja toistetaan samaa. Mitä nopeammin tätä pystyy toistamaan sitä nopeammin vaurastuu, kun voitot kasvavat. Kuulostaa helpolta? 

Katso ”Osta, vuokraa, vaurastu” -blogista, miten Ollille ja Joonakselle kävi: Känsät käteen ja turskaa taskuun


Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Mikä on asuntosijoittajan BRRRR-strategia? YouTube #47

Ostan Asuntoja Podcast: 

Ostan Asuntoja Podcast #10 – OVV:stä ORM:ään Olli Turunen osa 1

5 kommenttia
 1. Sari permalink

  Hei, kiitos jälleen mielenkiintoisesta analyysistä. Mutta eikö vuokralaisen tililleni maksama vuokra, joka ohjautuu lainani lyhennykseen ole tuottoa? Itse kyllä katson sen tuotoksi, koska lyhennän sillä lainaa. Eihän se kassavirtatuottoa ole, koska menee lainanlyhennykseen, mutta kasvatan sillä omaisuuttani.

  • Hyvä kysymys. Vastaus videon kontekstissa on ”ei ja kyllä” 🙂 Jos kassavirta on negatiivinen, kassavirtatuotto on negatiivinen. Jotta selviät lainan hoidosta ja veroista, sinulla pitää olla muita varoja ja tuloja, joilla katat erotuksen. Ne ovat pois varallisuudestasi ja palaavat takaisin varallisuuteesi siltä osin, kun lyhentävät lainaa mutta eivät siltä osin, kun maksat veroja.

   Mikäli markkinahinnat kääntyisivät laskuun, lainanlyhennyksistäsi huolimatta varallisuutesi voisi laskea. Mikäli joutuisit työttömäksi tai muut varasi pienenisivät, huonoimmillaan voisit joutua realisoimaan sijoitusasuntosi huonossa markkinatilanteessa, koska se ei itse kanna itseään.

   Mutta kyllä, vuokra joka tapauksessa kattaa negatiivisen kassavirrankin skenaariossa lyhennyksiä ja sillä tavalla vaikuttaa positiivisesti varallisuutesi kasvuun. Itse sijoitus ei vain tuota kuukausittaista kassavirtaa, joka tarjoaa puskuria erilaisiin muutoksiin, kuten videolla selitettiin.

   Ja lainanlyhennys on osa kokonaistuottoa. Se on kassavirtaa pienentävä komponentti mutta aitoa tuottoa, kuten kuvasit, kunhan saa vuokratuloa. Nämä tuoton 2 komponenttia liikkuvat sen mukaan, miten rahoituksen muuttujia säätelee eivätkä siten välittömästi liity itse sijoituskohteeseen. Siis identtisen sijoitusasunnon 70% ja 100% vivuilla ostaneiden sijoittajien kassavirran etumerkki voi olla eri.

   100 %:n velkavivun käyttö ei sinänsä ole väärin, kunhan ymmärtää, mitä tekee. Jos haluaa kasvattaa asuntosijoitussalkkua, raja tulee jossain kohtaan vastaan, kun muut tulot ja varat eivät enää riitä. Tämä raja on tietysti sijoittsjakohtainen.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Mikä on asuntosijoittajan BRRRR-strategia? YouTube #47 | Ostan Asuntoja
 2. Ostan Asuntoja Podcast #10 – OVV:stä ORM:ään Olli Turunen osa 1 | Ostan Asuntoja
 3. Ostan Asuntoja YouTube Top 10 – Blogi #183 | Ostan Asuntoja

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: