Siirry sisältöön

Ostan Asuntoja Podcast #17 -Sijoitusasuntojen vuokraaja vai vuokrakoteihin sijoittava Harri Huru

18/10/2018

Vaikka Ostan Asuntoja Podcastin yksi ajatuksista on, että minä esitän kysymyksiä ja pysyn näkemyksieni kanssa taka-alalla vieraiden vastatessa, kuuntelijapalautteessa on usein pyydetty ”isännän” haastattelua. Tässä jaksossa sisällöntuotannon monitaitaja Katariina Krabbe haastattelee Harri Hurua. Haastattelu on tehty kesällä 2018 osana Vuokranantaja-lehden juttua ja julkaistaan nyt Vuokranantajat luvalla.

Pidin itse kovasti Katariina Krabben kysymyksistä ja hän sai omasta mielestäni paljon ajatuksiani kaivettua esille. Katariina

 • auttaa tarinankerronnassa
 • kirjoittaa ja toimittaa organisaatio- ja asiakaslehtiä
 • tuottaa sisällöntuotantoa ja markkinointimateriaalia
 • tekee viestintää ja tiedotusta
 • tekee nettisivuja ja editoi niiden tekstejä

Hänellä on myös copywriter -tausta. Lisätietoja Katariina Krabben palveluista löytyy hänen Tekstitaika -nettisivuiltaan.


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher ja SoundCloud.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa nyt kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Voit kuunnella podcastia myös tästä linkistä:

//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/7229048/height/360/theme/standard/autoplay/no/autonext/no/thumbnail/yes/preload/no/no_addthis/no/direction/backward/

Ensi viikolla palataan taas normaaliin päiväjärjestykseen, jossa minä haastattelen.


Tämän ”Ostan Asuntoja Podcast” -jakson sponsoroi:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa vuokravälitystä kiinteällä 500 euron hinnalla, johon sisältyy myös ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu. Mainitse vuokravälitystoimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5%:n alennuksen palkkiosta.

Asuntpehtoorin Blogista ajatuksia ”Scarcity: Why Having Too Little Means So Much” -kirjasta

Lisätietoa löytyy osoitteesta asuntopehtoori.fi

9 kommenttia
 1. Mika permalink

  Hei. Kiitos hyvästä podcastista. Jäin miettimään tätä verotusteknillistä mahdollisuutta. Jos asunto on ostettuna vuokrattuna niin jos asunto on hetken n1kk tyhjillään jonka aikana asunto remontoidaan, onko remontti silloin vähennyskelpoinen?

 2. Mika permalink

  Hei ja kiitos vastauksesta ja hyvistä antoisista videoista. Vielä yksi epäselvä asia itselle yllämainittuun kysymykseen, onko verovähennysoikeus vielä voimassa silloin, kun asunto on ostettu vuokrattuna, asunto ollut tyhjillään remontin ajan ja osakas muuttaa siihen takaisin remontoinnin jälkeen?

  Kiitos.

  • Jos remontoit ja muutat itse heti remontin jälkeen asuntoon, silloin asunto poistui vuokraustoiminnan käytöstä ja remontit siirtyy hankintamenoon, jolloin vähennys tulee vasta mahdollisesta myyntivoitosta, mikäli myyt ennen kuin 2 vuotta tulee asumista täyteen.

   • Tähän oikaisua: Veronmaksajien Vesa Korpela totesi juuri podcastissa #84, että silloin katsottaisiin, että puolet remontin kuluista voisi vähentää vuokra- ja muista pääomatuloista.

  • Pahoittelut, jos tämä vastaus tulee liian myöhään. Jos asunto on ollut vuokraustoiminnan käytössä, jonka jälkeen siihen on tehty remontti ja muutettu itse asumaan, Veronmaksajien Vesa Korpela totesi juuri podcastissa #84, että silloin katsottaisiin, että puolet remontin kuluista voisi vähentää vuokra- ja muista pääomatuloista. Itse en ole tätä koskaan tehnyt enkä selvittänyt.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: