Siirry sisältöön

Tehostamisen ja sosiaalisen median vuosi 2013 toi parhaan asuntosijoittamistuloksen – Blogi #8

03/01/2014

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vuoden viimeiset päivät menivät lomailun lisäksi kuluneen vuoden asuntosijoitustoiminnan tarkastelussa. Vuosi 2013 oli monelta osin paras vuoteni asuntosijoittajana. Alhainen korkotaso tietysti näkyi asuntojen tuottoluvuissa ja kassavirrassa. Keskeisimmät omat toimenpiteet kannattavuuden parantamisessa olivat:

 • Kalustettuna vuokratun yhden Helsingin sijoitusasunnon muuttaminen kalustamattomana vuokrattavaksi pitkäaikaisen vuokralaisen lähdettyä. Asuntoon löytyi uusi vuokralainen välittömästi, jolloin vuokrausaste pysyi 100%:ssa.
 • Kokemäen asuntojen vuokrauksen hoitaminen itse. Parempien vuokralaiskontaktien kautta pystyin aloittamaan markkinoinnin jopa ennen irtisanomisajan alkua. Yhteistyössä lähtevien vuokralaisten kanssa kaikkiin asuntoihin löytyi uusi vuokralainen ennen edellisen irtisanomisajan päättymistä. Vuokrausaste oli yhtä omasta syystä venynyttä remonttikuukautta huomioimatta 100%. Vain pieni osa välittäjien käyttämättä jättämisen palkkiosäästöistä meni omiin ilmoitus- ja muihin vuokrauskuluihin.
 • Pintaremontit nostivat asuntojen vuokrattavuutta ja mahdollistivat samalla vuokratasojen pienet korotukset, johon myötävaikuttivat myös kasvanut vuokra-asuntojen kysyntä ja alhaisempi tarjonta. Vuokrien korotukset toivat 20-50% tuoton remontointikustannuksiin nähden.

Tammikuussa 2013 en omannut mitään osaamista tai ymmärrystä WordPressistä, Twitteristä, Facebook -sivuista tai Google+ -sivuista. Minulla oli muutama surkea valokuva osasta asunnoista. En seurannut yhtään asuntosijoittamiseen liittyvää blogia ja työvälineinä oli tietokoneella olevan taulukkolaskennan lisäksi kynä ja paperi. Vuoden 2013 aikana olen tehostanut omaa oppimistani ja työskentelyäni seuraavilla tavoilla:

 • Perustin WordPressin avulla omat nettisivut ostanasuntoja.com
 • Aloitin kirjoittamaan blogia asuntosijoittamisesta ja linkkasin sen nettisivuihini
 • Avasin Twitter -tilin @ostanasuntoja ja ryhdyin seuraamaan ja twiittaamaan asuntosijoittamisesta
 • Loin oman Facebook -sivun. Tämän sivuston logiikan oppimiseen minulta meni kuukausia mutta vihdoin joulun alla tajusin, miten operoidaan sivu ja oma henkilökohtainen profiilini erillään pitäen
 • Loppuvuonna kävin vastaavan jumpan Google+ -tilin kanssa ja avasin oman Google+ -sivun
 • Hootsuiten ja Bufferin avulla harjoittelin sosiaalisen median tehokkaampaa hyödyntämistä
 • Feedlyn avulla seuraan sekä suomalaisia että kansainvälisiä asuntosijoittamisen blogikirjoituksia, joista olen saanut kymmeniä uusia ajatuksia
 • Valokuvasin kaikki asunnot, jotka vuokralaisten vaihtuessa pystyin kuvaamaan ja tallensin kuvat Flickr -palveluun
 • Applen Mavericks -käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä siirsin Numbers -taulukkoni ja Pages -dokumentit iCloudiin, jolloin voin päivittää dokumentteja mobiilisti iPhonen ja iPadin avulla. Kaikki vuokraustoimintaan liittyvät dokumenttini ovat nyt sähköisessä muodossa ja tallennettuna pilveen
 • Evernote -sovelluksen avulla siirsin kaikki muistiinpanoni sähköiseen muotoon. Scanner Pro -appsin avulla tallennan sinne myös kaikki kuitit
 • Docusign -appsin avulla voin allekirjoittaa vuokrasopimuksia sähköisesti

WordPress julkaisee tammikuun 2014 ajan blogipostauksia, joiden tavoitteena on opastaa aloittelevia bloggaajia parantamaan blogia ja kehittymään bloggaajana. Aion seurata tätä päivittäin ja pyrkiä tekemään pieniä parannuksia nettisivuihini ja blogiini. Tänään lisäsin kuvan otsikkoon, vaihdoin taustaväriä ja päivitin suosikkiblogieni ja -nettisivujeni listauksen.

Joku voisi sanoa, että kaikki yllä mainittu teknologian ja sosiaalisen median kanssa puuhastelu on pois varsinaisesta asuntosijoittamiseen liittyvästä toiminnasta ja voi olla oikeassakin. Kaikki yllämainittu on kuitenkin linkitetty asuntosijoittamiseen oli kyse sitten uuden oppimisesta, verkostoitumisesta, vuokra-asuntojen markkinoinnista, uusien asuntojen ostamisesta, kannattavuusseurannasta tai vaikkapa veroilmoituksen tekemisestä. Muutamien blogikirjoitusten kirjoittaminen on pakottanut ajattelemaan aihealueita syvällisemmin ja joka kirjoituksen yhteydessä olen löytänyt kehitettävää omassa sijoitustoiminnassani. Toimintani on sekä tarkentunut että tehostunut. Kaiken tämän päälle olen kokenut sen analogista mieltä virkistävänä uuden oppimisena.

Vuodelle 2014 on tavoitteet asetettu ja edellisen vuoden pohjille pitäisi olla helppo rakentaa. Ainakin joulupukin tuomat uudet työkalut helpottavat hommaa.

20140102-222728.jpg

Jätä kommentti

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: