Siirry sisältöön

8 mielen joululahja-ajatusta asuntosijoittajan aivoille – Blogi #391

24/12/2023
Harri Huru Ostan Asuntoja

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan voi tilata asuntosijoituskirja.fi -sivustolta. E-kirjan saa luettavaksi heti.

Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssin voi tilata rahamedia.fi/verkkokurssit -sivulta. 


Olen opiskellut Jim Kwikin Limitless -nimistä kirjaa osana aamurutiineitani. Päivittäiseen opiskeluun kuuluu 25 minuuttia pomodoro-tekniikalla keskittynyttä opiskelua. 

Jouluaattona ei välttämättä monen tule mietittyä asuntosijoittamisaiheita. Valtaosa meistä kuitenkin hiljentyy jonkinlaiseen 2-3 vuorokauden rauhallisempaan mielentilaan. 

Haastattelin Petri Roinista joulun alla ja lopussa kyselin, miten hän jaksaa melkeinpä kiihtyvää vauhtia iän lisääntyessä. Oman tyttären kanssa pelasin kierroksen Scrabblea ja häviän melkein joka kerta.

Nollakorkokrapulakriisi 2+2 ja asuntosijoittaminen Petri Roininen – Ostan Asuntoja Podcast #287

Aivoista täytyy pitää huolta ja niitä pitää harjoittaa, jotta pärjää maailmassa, jossa salakavalasti yhä useampi ulkoistaa huomaamattaan omaa ajatteluaan erilaisille tahoille. Tekoälykin tuo uuden haasteen, kun omia aivoja voi käyttää yhä vähemmän ja antaa tekoälylle tehtäväksi kirjoittaa jotain älytöntä.

Ohessa Limitless -kirjasta poimittu ja tiivistetty 8 kohdan aivoenergian huoltolista, jonka käyttämistä voisi harkita koko alkavaksi vuodeksi:

1. 10 aivoruokaa

Aivot tarvitsevat terveellistä ravintoa. Omien aivojeni vakioruokalistalla ovat olleet nämä 10 Kwikin kirjasta poimittua jo pidemmän aikaa. En ole varma, onko niistä apua, kun en Scrabblessa tyttärelle pärjää. Toisaalta hänkin syö monia näistä säännöllisesti: avocado tai avocadoöljy, suomalainen metsämustikka, parsakaali, luomukananmunat, vihreät vihannekset, villinä pyydetty lohi ja sardiinit, kurkuma, saksanpähkinä, tumma suklaa ja vesi.

Pyri löytämään näitä mahdollisimman puhtaasti tuottettuina versioina äläkä pilaa vaikutusta yhdistelemällä niitä sokeriin tai muuhun höttöön.

2. Liikunta

Mitä tahansa liikuntaa miten tahansa säännöllisesti harjoitettuna tekee hyvää aivoille. 

Olen ollut tuhansia kertoja äitien mukana kävelyllä, kun vauva on rattaissa. Olisi mielenkiintoista laskea, monenko eri koirarodun mukana olen ollut emännän tai isännän mukana lenkillä.

3. Negatiivisten ajatusten välttäminen

Pyri kaikin mahdollisin keinoin välttämään negatiivisia ajatuksia. Aloita aamut ilman uutisia ja mieti aktiivisesti, mitkä 3 työasiaa ja mitkä 3 henkilökohtaiseen oppimiseen liittyvää asiaa viet eteenpäin alkavan päivän aikana. ”Minäkin pystyn” onnistuu kyllä.

Todella harva meistä tarvitsee kaikki maailman negatiiviset uutiset aamiaisen kanssa multitaskattuna televisiosta ja aamun lehdestä puhelimella höystettynä. Vuokranantaja ja asuntosijoittaja ei varmasti tarvitse.

Käytä aikaa vuokralaisvalintatyöhön – Tiistaiaudio #302

4. Hakeudu positiivisten ihmisten positiiviseen seuraan

Kun onnistut vähentämään negatiivisia ajatuksia ja negatiivisten ihmisten seuraa, voit tuplata omien aivojen muutosvauhdin hakeutumalla positiivisten innostavien ihmisten seuraan. 

Suomen Vuokranantajien tilaisuuksista voi aloittaa, jos mitään muuta ei keksi. Insta on täynnä positiivisia innostavia tavallisia asuntosijoittajia. Joku heistä voi asua kävelymatkan päässä.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitussuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia InstassaTwitterissä tai Facebookissa. Lisää löytyy YouTubesta.

Asuntosalkunrakentaja Blogista:Sijoitusasunnon rahoitus – Opas aloittelevalle asuntosijoittajalle

Lue Pekka Väänäsen ”Asuntosijoittajan kvartaali, 3 kuukautta vai 25 vuotta?” -kirjoitus Inderesin sivuilta.


5. Häiriötön työympäristö

Pyri järjestämään aivotyölle mahdollisimman puhdasta ja häiriötöntä työilmapiiriä. Käy hengittämässä raitista ilmaa, käytä vastamelukuulokkeita, laske huoneen lämpötilaa, siivoa työpiste ja poista kaikki ylimääräiset häiriöt taustalta äläkä yritä multitaskausta.

Olen huutokaupat.com:sta seuraillut myytäviä toimistokalusteita. Kaikki on samanlaista masentavaa tusinalaatua. Hanki jotain virikkeellistä, vaikkapa käytettyjä aitoja puukalusteita.

6. Opiskele jatkuvasti uutta

Kaiken opiskelun ei tarvitse eikä tule olla jatkuvaa sijoittamisen taitoja kehittävää. Aivotkin tarvitsevat välillä lepoa ja välillä uudenlaisia ärsykkeitä. 

Itse olen opiskellut erilaisia kahvin valmistusmenetelmiä, podcastkotistudion parantamiskeinoja, kellojen hihnoja ja niiden vaihtoa sekä vanhan leivinuunin käyttämistä itse tehdyn ketopizzan valmistukseen, johon en ole vielä käytännössä edennyt.

Mitä asuntosijoittaja tekee kohdehankintojen välissä? – Blogi #390

7. Hallitse stressiä

Ota meditointi ja hengitysharjoitukset päivittäiseen käyttöön rauhoittamaan mieltä, kun maailma ympärillä saa sen käymään ylikierroksilla. 10 minuuttia riittää. Keskity seuraamaan hengitystästi. Kun ajatus harhautuu, ja se harhautuu koko ajan, palaa seuraamaan hengitystä. 

Yritä löytää harrastuksia, jotka vievät mukanaan siten, että mahdollisiin stressiä aiheuttaviin ajatuksiin ei jää mahdollisuutta.

8. Paranna unen laatua

Aloita mielen ja kehon rauhoittaminen pari tuntia ennen suunniteltua nukkumaanmenoaikaa. 

Lue tai kuuntele kirjaa, himmennä valaistusta, kirjoita päiväkirjaan 3 asiaa, joista olet kiitollinen, käy iltakävelyllä äläkä syö mitään parin viimeisen tunnin aikana ennen nukkumaan menoa. 

Etene pienin askelin

Jos haluat saada aikaiseksi pysyviä tuloksia, optimaalisinta on löytää joku itselle merkittävä tarkoitus sille, miksi tavoitteena olisi oman ajattelukyvyn säilyttäminen ja jopa parantaminen.

Motivaatio löytyy sitä kautta, että itselle kirkastettu tarkoitus kohtaa energian, joka saa aikaiseksi pieniä päivittäisiä eteenpäin vieviä askeleita.

Rauhallisen mielen joulua!

Päämäärättömyydestä mukavaan tekemiseen asuntosijoittamisella Jary Kokkonen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #285


Kuuntele ja tutustu: Digivakuudella vuokra-asunto ilman rahavakuutta – vuokratieto.fi – Ostan Asuntoja Podcast #277

Harri Huru Ostan Asuntoja

Alekoodilla HURU 5 % alennusta. Kaupallinen varoitus – käyttämällä alekoodia joudut alennuksen lisäksi tukemaan Ostan Asuntoja -sisällöntuotantoa.


Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan tilauspaikka on asuntosijoituskirja.fi. Kirja on vuokratuloista verovähennyskelpoinen kulu.

Harri Huru Ostan Asuntoja Niina Huhtala Rahamedia

Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssin tilauspaikka on rahamedia.fi/verkkokurssit. Kurssi on vuokratuloista verovähennyskelpoinen kulu.

Asuntosijoittajan ABC -verkkokurssi sisältyy Takomon ”Asuntosijoittajan vuosi 2024” -valmennuskokonaisuuteen.


Tuoretta sisältöä:

Naapurikoteja Anniina ja Jesse Parviainen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #283

Kaikki työ otetaan vastaan – yrittäjä ja asuntosijoittaja Jani Piekäinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #280 – Osa 3/3 on myös ilmestynyt

Kaikki järjestyy tekemällä – Miia Roukala paluu – Ostan Asuntoja Podcast #279

Perheasuntoja Itä-Helsingissä Kimmo Kokkila – Ostan Asuntoja Podcast #278

Johanna Junkkari: 2005 kaappiin, ulos 2023 – Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #275

Jos koet saavasi sisällöstä lisäarvoa tai haluat lähettää terveisiä tai kommentteja, voit tehdä sen ja harjoitella salamaverkon käyttöä Albyn kautta 

ostanasuntoja@NostrVerified.com, Ostan Asuntoja X, Ostan Asuntoja Insta, Ostan Asuntoja FB, Ostan Asuntoja TikTok

Saa kommentoida