Siirry sisältöön

Uusi asuntosijoituskirja – Blogi #245

07/03/2021
Asuntosijoituskirja.fi

Viimeiset viikot ja kuukaudet ovat olleet tiukan rutistuksen aikaa, kun olemme Marko Kaarton kanssa miettineet ja kirjoittaneet ja miettineet ja kirjoittaneet uutta asuntosijoituskirjaa. Tänään 7.3.2021 on päivä, jolloin pääsemme vihdoin jakamaan tämän tiedon kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille. Omat osaamisemme ja kokemuksemme yhdistämällä uskomme, että kirjasta löytyy jalostettua ja uutta sisältöä kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille.

Isoin kirjoitustyö on nyt tehtynä ja kirja on esilukijoilla kommentoitavana. Minulle kaikki kirjan julkaisemiseen liittyvät vaiheet ovat olleet uusi oppimiskokemus. Onneksi Marko ei ole esikoiskirjailija ja hänen osaamisensa koko prosessista on ollut elintärkeää, että olemme tähän vaiheeseen päässeet. 

Kirja julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata ennakkotarjoushintaan.

Omia ajatuksiani uuden asuntosijoituskirjan kirjoittamisen syistä

Suomessa on jo kaksi erinomaista asuntosijoituskirjaa, joista toinen on Marko Kaarton ja toinen Joonas Oravan ja Olli Turusen kirjoittama. Myös Petri Roinisen ja Joonatan Voltin kirjat ovat erinomaisia opuksia suomalaisen asuntosijoittajan kirjahyllyyn. Onko uudelle asuntosijoituskirjalle enää tarvetta?

Olen itse tuottanut asuntosijoittamisen sisältöä vuodesta 2013 alkaen ensin tämän Ostan Asuntoja Blogin kautta ja lisännyt siihen rinnalle Ostan Asuntoja YouTube -kanavan ja Ostan Asuntoja Podcastin. Myös Ostan Asuntoja IGTV -kanavalla löytyy ajatuksiani mutta tässä selvisi yksi syykin, miksi sillä kanavalla ei ole pitkään aikaan ilmestynyt uutta sisältöä. Yhteensä tällaista kirjoitetun tekstin, puhutun podcastin tai videolla puhuvan pääni muodossa olevaa sisältöä on yli 600 erillisen poustauksen verran. Kun aloitin Blogini 2013, Marko Kaarto oli niitä harvoja, jolta jo löytyi asuntosijoittamisen sisältöä sekä kirjoitetussa blogimuodossa että videomuodossa YouTube:ssa.

Vuosien varrella olen saanut kysymyksiä tuottaa sisältöä aiheista, joista olen jo tuottanut sisältöä. Moniin kysymyksiin olen vastannut linkkaamalla aikaisempaa sisältöäni. Jossain vaiheessa sain ansaittua palautetta, että nettisivuiltani puuttuu ”haku” -toiminto, jonka sinne lisäsin. Kategorioita ja tageja olen rakentanut ja kaikkien poustausten tagit käynyt kertaalleen läpi ne päivittäen. En silti ole kovin osaava ja taitava tässä työssä, mikä yhä useammin ilmeni ”saisipa tätä sisältöä yksissä kansissa” -pyyntöinä. Yhden kokonaisuuden osalta odotusaikaa ei enää ole kuin pari kuukautta.

Marko Kaarton sisältö ja kirja olivat jo aikaisemmin minulle tuttuja. Parin pienemmän yhteistyöprojektin kautta meille valkeni, että ajatuksemme asuntosijoittamisesta ovat hyvin yhdenmukaiset. Olemme myös molemmat kohdanneet toistuvasti samoja kysymyksiä siitä, millä keinoilla asuntosijoittamisella vaurastumista voi nopeuttaa. Tuntui, että tilausta olisi uudelle asuntosijoituskirjalle, jossa näitä keinoja esitellään. Siitä syntyi koko kirjan punainen lanka, jota nimikin kuvastaa.

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti – Miten nopeuttaa asuntosijoittamisella vaurastumista?

Myös huoli siitä, että yhä useampi odottaa liian nopeaa vaurastumistahtia oman työn osuuden merkitystä ymmärtämättä, vaikutti uuden kirjan kirjoittamispäätöksen syntymistä. Kirjan tarkoituksena ei ole olla kolmas suomalainen ”osta ja pidä” -asuntosijoituskirja kahden jo julkaistun rinnalle, vaan kirja, joka rakentuu noiden kahden kirjan perusoppien päälle. 

Mitä ajatuksia tämä uusi asuntosijoituskirja herättää?

Kirjan kirjoittamisen keskellä olen joutunut tinkimään sosiaalisen median läsnäolon määrästä. Moni kysymys on jäänyt vastaamatta, positiivinen palaute kiittämättä ja ylipäätään dialogin käyminen asuntosijoittamiseen liittyvistä asioista on jäänyt vähemmälle. Pahoittelut kaikille, joiden viestit ovat jääneet vastausta vaille.

Olisi mukava kuulla, mitä ajatuksia tämän uuden asuntosijoituskirjan lähitulevaisuudessa ilmestyminen herättää.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com.

Mitä voit odottaa Sijoitusasunnot.com:lta vuonna 2021?

Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä


Asuntosijoituskirja.fi

”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” -kirja julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata ennakkotarjoushintaan.

12 kommenttia
 1. Ehdottomasti on tilausta ko. kirjalle ja oma ennakkotilaus lähti saman tien :).

  Kiitos kirjailijoille jo tässä vaiheessa!

 2. heikki Pajunen permalink

  Tämähän on loistavaa. Varmasti tulee lisätietoa nykyisten kirjojen päälle. Onhan tässä asuntosijoittmaisessa näkökulmia ja oppia ammennettavaksi vaikka kuinka paljon. Veikkaan, että tämä ei jää edes viimeiseksi kirjaksi.

 3. Jary Kokkonen permalink

  Todellakin lähti tilaukseen heti.
  Todellakin suuret kiitokset kirjailijoille jo nyt.
  Innolla odotan julkaisua.

 4. Juha permalink

  Myös minun ennakkotilaus kertoo sen että luen sen todella nälkäisenä vaikka kaksi muuta kirjaa on jo luettu.

 5. Ville Peltonen permalink

  Pitkään olenkin odottanut, koska tulee ”Sijoita kuin Huru” kirjasarjan ensimmäinen osa. Tämä on ennakkotietojen perusteella juuri sellainen mitä olen kaivannut ja ennakkotilaus lähtikin jo.
  Oletettavasti sinun ja Miikan kirjaa saadaan nyt odotella hieman pidempään?
  Onnittelut jo tässä kohtaa esikoiskirjailijalle!

  • Kiitos kiitos. Pitkät tarinat ja taustatapahtumat, jotka johtivat tähän järjestykseen. Kirja Miikan kanssa on yhä työsuunnitelmissa. Tässä vaiheessa oma analyysi on, ettei ollut mulla juuri aavistustakaan, mitä kaikkea taustalla pitää hoitaa itse kirjan sisällön tuottamisen rinnalla ja lisäksi. Marko jo yhden kirjoittaneena tiesi paljon.

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: