Siirry sisältöön

Ostan Asuntoja Podcast Top 10 – Blogi #182

22/12/2019

Tätä listausta on kysytty aina silloin tällöin. Sain mukavan palautteen joulun alla ja se on hyvä alustus tälle listaukselle kunhan selitykset on käyty alta pois.

Yksi (teko)syy, miksi en ole listausta aikaisemmin julkaissut, on ollut se, että olen käyttänyt aika paljon aikaa ja jonkin verran rahaa yrittäessäni löytää ratkaisua, miten haastateltavan äänen laatua voisi parantaa siten, että Skype ei aina tekisi ääniraitatepposia, joita ei haastattelun aikana pysty monitoroimaan ja joita ei editointitaitoja kehittämälläkään pysty sitten korjaamaan.

Nyt viimeisissä Ronja Romsin ja Johanna Pöystin jaksoissa käytössä on ollut Ringr-niminen palvelu, jonta kautta ratkaisu näyttäisi löytyneen. Jos joku, varsinkin auton kaiuttimista alkupään jaksoja kuunteleva tuskailee äänen laadun kanssa, nyt voin sanoa, että laatu paranee, mitä pidemmälle jaksoissa etenee.

Toinen syy, miksi listausta en ole julkaissut on, että Ostan Asuntoja Podcast saa jatkuvasti uusia kuuntelijoita, jotka sen pariin löydettyään, aloittavat jaksosta 1 ja etenevät numerojärjestyksessä. 28.6.2018 julkaistu Markus ”MG Asunnot” Grahnin jakso #1 saa kuuntelukertoja päivittäin.

Kolmas syy, miksi olen epäröinyt julkaista listaa on, että kaikkia jaksoja kuunnellaan minulle käsittämätön määrä ja erot kuuntelijamäärissä ovat paljon pienempiä kuin alussa kuvittelin. Sijalla top 10 oleva ja top 20 -jakson välinen ero on alle sata kuuntelukertaa. Kaikki vieraat ovat olleet Top Kympin vieraita ja tilastot kertovat sen eikä pelkästään isännän lapsellinen innostus.

Viimeisin syy oli, että olisin halunnut saavuttaa uuden virstanpylvään mutta se jäi pukin konttiin; Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelukertoja on kaiken kaikkiaan vajaat 198 000 22.12.2019 mennessä. Tosin tilastoja nyt tarkkaan katsoessani näyttäisi siltä, että SoundCloudin kuuntelijamäärät eivät ole mukana luvuissa. Jos näin olisi, 200 000 kuuntelukertaa olisi ylittynyt jo reilusti. Täytyy selvittää tämä.

Kiitos kaikille palautteen antajille ja teknistä apua tarjonneille. Ja nyt se jouluinen kuuntelijapalaute:

Joulumieltä positiivisen palautteen muodossa!

Aloitin kuuntelemaan joulukuussa 2018 Ostan Asuntoja Podcastia, jonka yhteydessä kuulin asuntosijoittamisesta ensimmäistä kertaa. Innostuin tästä sijoittamisen muodosta äärimmäisen paljon, mutten kuitenkaan nähnyt realistisena, että moista pystyisin moneen vuoteen harjoittamaan.

Kuitenkin inspiroituneena annoin uutena vuonna ”löyhän lupauksen” ostaa vuonna 2019 sijoitusasunto. Koko vuoden odotin viikoittain uutta jaksoa kuunneltavaksi, josta voisin ammentaa uutta tietoa ja käytännön kokemuksia sinulta ja vierailta. Eniten innostuin yhdestä melko nuoresta vieraastasi nimeltään Roni Arvonen, jonka ansiosta hakuvahdit napsuvat vieläkin sähköpostiin useita kertoja päivässä. 

Omista epäilyistä huolimatta sinun podcastista saatujen oppien ja vinkkien avulla sain melko pienistä tuloistani huolimatta (olen aina ollut opiskelujen ohella yrittäjä) neuvoteltua pankista lainalupauksen minulle hyvillä ehdoillla, ja nyt joulukuussa ensimmäinen sijoitusasunto on ostettu julkisen markkinan ulkopuolelta selvästi alle markkinahinnan. Homma pyörii oman strategian mukaisesti selvästi positiivisella kassavirralla, jonka idean sain juurikin  Ostan Asuntoja -kanavia pitkin. 

Haluaisin vilpittömästi kiittää sinua tekemästäsi työstä suomenkielisen ”oppimateriaalin” levittämisessä asuntosijoittamisen parissa. Toivottavasti pystyt myös jatkossa tarjoamaan asuntosijoittamisen materiaalia, sillä minä ja varmasti moni muu ammentaa siitä uusia ideoita omaan tekemiseen ja vaurastumiseen.

Mukavaa Joulun odotusta sinne!

TOP 10 Ostan Asuntoja Podcastin jaksot kuuntelijamäärillä mitattuna:

 1. Ostan Asuntoja Podcast #1 – Henkilökohtaisen asumispalvelun urbaani vuokranantaja Markus Grahn
 2. Sosiaalinen media tuo puolet toimeksiannoista – Roni Arvonen – Ostan Asuntoja Podcast #4
 3. Ostan Asuntoja Podcast #3 – Tavoitteena taloudellisen riippumattomuuden tuoma vapaus asuntoihin ja osakkeisiin sijoittamalla – Harri “Nuuka” Riihimäki
 4. Ostan Asuntoja Podcast #2 – Yrittämisen, asuntosijoittamisen ja valmentamisen moniottelija Tellu Uotila
 5. Ostan Asuntoja Podcast #5 – Taloudellisesti täyskääntynyt “kädestä suuhun ja välillä luottokorteilla” -kuluttaja – Sanna Spårman 
 6. Ostan Asuntoja Podcast #6 – Mieti aina sijoitusasunnon exit, vaikket koskaan myisikään – Antti Palkén Osa 1
 7. Ostan Asuntoja Podcast #8 – Merkityksellisiä tekoja asuntoja vuokraamalla – Heikki Pajunen osa 1
 8. Ostan Asuntoja Podcast #10 – OVV:stä ORM:ään Olli Turunen osa 1
 9. Ostan Asuntoja Podcast #18 – Yrittäjä, asuntosijoittaja, toimitusjohtaja Henri Neuvonen osa 1
 10. Ostan Asuntoja Podcast #36 – Matkalla kohti unelmia keinona asuntosijoittaminen – Mika Veijalainen

Kati Kyyrö, Maria Friström, Tuomas Mäkelä, Pekka Väänänen ja Sanna Kinanen voivat kaikki olla Top 10 -listalla ensi viikolla erojen ollessa niin pieniä. Jokainen uusi jakso menee Apple Podcasts -tilastoissa Business -kategoriassa Top 5 joukkoon, jossa sijoittamiseen keskittyvinä kestosuosikkeina ovat Mimmit sijoittaa ja inderesPodi. Apple muuttaa tilastokäytäntöjään aina välillä ja aina ei tiedä, miksi yht’äkkiä on listoilla 50 sijaa ylempänä tai alempana. Viime viikon puolivälissä top 100 listalla oli 14 Ostan Asuntoja Podcast -jaksoa ja nyt viikonloppuna vain 4 jaksoa. Normaalisti tilanne on juuri päinvastoin.

Apple Podcasts ja Spotify ovat suosituimmat podcast-alustat. Kolmanneksi on noussut Google Podcasts, jonka kasvuvauhti on kovin. Selaimista Chrome on selvä ykkönen ja Safari selvä kakkonen. Varsinaisilta podcastalustoilta RSS-feedin noutavista podcastappeista suosituimmat ovat Castbox, PodcastAddict (Android), Acast ja Overcast (iOS).


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntopehtoori

Asuntopehtoori on vuokranantajan perustama yritys, joka tarjoaa Vuokravälitystä alkaen 500 euron palkkiolla, johon sisältyy ensimmäisen vuoden ajalta vuokratakuu.

Tarjolla on lisäksi “avaimet käteen” vuokra-asunnon Huolenpitopalvelu 35 euron kuukausihinnalla. Näin voit ulkoistaa sijoitusasuntosi vuokraustoiminnan kokonaisuudessaan. Palveluun sisältyy pysyvä vuokratakuu.

Asiakkaiden kysynnän vuoksi Asuntopehtoori on kasvanut ja tarjoaa nyt myös asuntojen myyntivälitystä.

Mainitse toimeksiannon yhteydessä ”Ostan Asuntoja” ja saat 5 %:n alennuksen palkkiosta.  

Asuntopehtoorin Blogista ajankohtainen kirjoitus: Asuntosijoittajan suunnitelma

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67

 

2 kommenttia
 1. Sari permalink

  Isot kiitokset tästä blogista, loistavista jutuista ja podcasteista! Rentouttavaa joulun aikaa ja menestystä uudelle vuodelle!

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: