Siirry sisältöön

Sijoitusasuntomarkkinoilla kaikki hyvin – tai sitten ei – Blogi #23

25/05/2015
Avara yhtenäinen tila

Asuntosijoittajan arkeen kuuluu luonnollisesti ostokohteiden etsimistä, rahoituksen järjestämistä, tarjousten tekoa, remonttiprojekteja ja vuokranantajana toimimista. Näihin liittyviä taitoja kannattaa kehittää jatkuvasti opiskelemalla, verkostoitumalla ja vaikkapa kokeneemman mentorasuntosijoittajan virheistä oppimalla.

Välillä kannattaa laajentaa katsantokantaa ja seurata yleisen talouskehityksen suuntia. Itse käytän aikaa myös maailman taloustilanteen seuraamiseen ja nyt erityisesti korkokehitykseen. Rahanpainokoneet ovat laulaneet punaisina eri mantereilla ennennäkemättömällä tavalla keskuspankkien yrittäessä saada inflaatiota aikaiseksi siinä onnistumatta. Mikäli sijoitat kasvukeskuksissa oleviin asuntoihin 3-4 %:in tuotoilla velkavipua hyödyntäen lyhyisiin korkoihin sidottuja lainoja käyttäen, suosittelen, että teet samoin.

Kirjoitin Kiinteistölehden blogiin jutun ”Sijoitusasuntomarkkinoilla kaikki hyvin – tai sitten ei”. Jutulla pyrin välittämään ydinviestinäni sen, että asuntosijoittamisella nopeaa ja helppoa rikastumista hakeva ei Suomen nykymarkkinassa helposti siinä onnistu. Nyt ”hyvän diilin” tekeminen vaatii keskimääräistä enemmän työtä.

Uusi Suomi lainasi Kiinteistölehden blogijutustani epäoleellisimpia kohtia omaan juttuunsa. Esimerkiksi viittaukseni uusien yksiöiden kylpyhuoneiden esteettömyysvaatimuksista ei ole kannanotto niiden puolesta tai niitä vastaan. Asuntosijoittajan kannalta kaavoitusvaatimukset vaikuttavat uudisrakentamisen kalleuteen ja volyymiin. Mikäli niitä löysennetään, voi sillä olla seurannaisvaikutuksia uudistuotannon volyymiin ja kustannustasoon ja sitä kautta vanhojen asuntojen hintoihin ja tarjontaan vuokramarkkinoilla. Tätä kannattaa asuntosijoittajan arvioida kylmän viileästi.

”Ostan Asuntoja” -blogia lukemalla saa yhden asuntosijoittajan näkemyksiä, jotka eivät suinkaan ole absoluuttisia totuuksia vaan edustavat välillä jopa ”vastavirtaan kulkijan” ajattelua. Blogikirjoitukseni jälkeen on aihetta sivuavia hyviä juttuja julkaistu mm. ”Osta, vuokraa, vaurastu” -blogin ja Marko Kaarton toimesta, joita suosittelen.

Onko sinulla joitain hyviä keinoja löytää kannattavia ostokohteita nykymarkkinassa? Kannattaako mielestäsi edelleen ottaa kaikki irti matalista koroista vai olisiko aika vaihtaa osa lainoista kiinteään korkoon?

Jätä kommentti

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: