Siirry sisältöön

Uusi asuntosijoituskirja – Blogi #245

Asuntosijoituskirja.fi

Viimeiset viikot ja kuukaudet ovat olleet tiukan rutistuksen aikaa, kun olemme Marko Kaarton kanssa miettineet ja kirjoittaneet ja miettineet ja kirjoittaneet uutta asuntosijoituskirjaa. Tänään 7.3.2021 on päivä, jolloin pääsemme vihdoin jakamaan tämän tiedon kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille. Omat osaamisemme ja kokemuksemme yhdistämällä uskomme, että kirjasta löytyy jalostettua ja uutta sisältöä kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille.

Isoin kirjoitustyö on nyt tehtynä ja kirja on esilukijoilla kommentoitavana. Minulle kaikki kirjan julkaisemiseen liittyvät vaiheet ovat olleet uusi oppimiskokemus. Onneksi Marko ei ole esikoiskirjailija ja hänen osaamisensa koko prosessista on ollut elintärkeää, että olemme tähän vaiheeseen päässeet. 

Kirja julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata ennakkotarjoushintaan.

Omia ajatuksiani uuden asuntosijoituskirjan kirjoittamisen syistä

Suomessa on jo kaksi erinomaista asuntosijoituskirjaa, joista toinen on Marko Kaarton ja toinen Joonas Oravan ja Olli Turusen kirjoittama. Myös Petri Roinisen ja Joonatan Voltin kirjat ovat erinomaisia opuksia suomalaisen asuntosijoittajan kirjahyllyyn. Onko uudelle asuntosijoituskirjalle enää tarvetta?

Olen itse tuottanut asuntosijoittamisen sisältöä vuodesta 2013 alkaen ensin tämän Ostan Asuntoja Blogin kautta ja lisännyt siihen rinnalle Ostan Asuntoja YouTube -kanavan ja Ostan Asuntoja Podcastin. Myös Ostan Asuntoja IGTV -kanavalla löytyy ajatuksiani mutta tässä selvisi yksi syykin, miksi sillä kanavalla ei ole pitkään aikaan ilmestynyt uutta sisältöä. Yhteensä tällaista kirjoitetun tekstin, puhutun podcastin tai videolla puhuvan pääni muodossa olevaa sisältöä on yli 600 erillisen poustauksen verran. Kun aloitin Blogini 2013, Marko Kaarto oli niitä harvoja, jolta jo löytyi asuntosijoittamisen sisältöä sekä kirjoitetussa blogimuodossa että videomuodossa YouTube:ssa.

Vuosien varrella olen saanut kysymyksiä tuottaa sisältöä aiheista, joista olen jo tuottanut sisältöä. Moniin kysymyksiin olen vastannut linkkaamalla aikaisempaa sisältöäni. Jossain vaiheessa sain ansaittua palautetta, että nettisivuiltani puuttuu ”haku” -toiminto, jonka sinne lisäsin. Kategorioita ja tageja olen rakentanut ja kaikkien poustausten tagit käynyt kertaalleen läpi ne päivittäen. En silti ole kovin osaava ja taitava tässä työssä, mikä yhä useammin ilmeni ”saisipa tätä sisältöä yksissä kansissa” -pyyntöinä. Yhden kokonaisuuden osalta odotusaikaa ei enää ole kuin pari kuukautta.

Marko Kaarton sisältö ja kirja olivat jo aikaisemmin minulle tuttuja. Parin pienemmän yhteistyöprojektin kautta meille valkeni, että ajatuksemme asuntosijoittamisesta ovat hyvin yhdenmukaiset. Olemme myös molemmat kohdanneet toistuvasti samoja kysymyksiä siitä, millä keinoilla asuntosijoittamisella vaurastumista voi nopeuttaa. Tuntui, että tilausta olisi uudelle asuntosijoituskirjalle, jossa näitä keinoja esitellään. Siitä syntyi koko kirjan punainen lanka, jota nimikin kuvastaa.

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti – Miten nopeuttaa asuntosijoittamisella vaurastumista?

Myös huoli siitä, että yhä useampi odottaa liian nopeaa vaurastumistahtia oman työn osuuden merkitystä ymmärtämättä, vaikutti uuden kirjan kirjoittamispäätöksen syntymistä. Kirjan tarkoituksena ei ole olla kolmas suomalainen ”osta ja pidä” -asuntosijoituskirja kahden jo julkaistun rinnalle, vaan kirja, joka rakentuu noiden kahden kirjan perusoppien päälle. 

Mitä ajatuksia tämä uusi asuntosijoituskirja herättää?

Kirjan kirjoittamisen keskellä olen joutunut tinkimään sosiaalisen median läsnäolon määrästä. Moni kysymys on jäänyt vastaamatta, positiivinen palaute kiittämättä ja ylipäätään dialogin käyminen asuntosijoittamiseen liittyvistä asioista on jäänyt vähemmälle. Pahoittelut kaikille, joiden viestit ovat jääneet vastausta vaille.

Olisi mukava kuulla, mitä ajatuksia tämän uuden asuntosijoituskirjan lähitulevaisuudessa ilmestyminen herättää.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com.

Mitä voit odottaa Sijoitusasunnot.com:lta vuonna 2021?

Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä


Asuntosijoituskirja.fi

”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” -kirja julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata ennakkotarjushintaan.

Ville Valkonen intohimona yhteiskunnan kehittäminen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #141

Ville Valkonen on kauppatieteiden maisteri, 4 sijoitusasunnon omistaja ja yksityinen vuokranantaja sekä Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö. 

Tällä kertaa ei kuitenkaan käydä asuntosijoittamisen ja vuokraustoiminnan inspiroivia tarinoita vaan keskustellaan hallituksen suunnitelmista, joissa ei valonpilkkuja yksityiselle vuokranantajille ole luvassa. Kertaamme ensin rautalangasta, mistä veronkiristys- ja rahoitussääntelysuunnitelmissa on oikein kyse. Sitten Ville selittää päivitetyn tilanteen ja aikataulun sekä, mitä yksityisen asuntosijoittajan tulisi näistä ajatella ja miten toimia.

Ville Valkonen Twitter


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä ja pistä Ostan Asuntoja Podcast tilaukseen valitsemallasi alustalla

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast
spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Google pod

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

listen_acast

listen_on_CAST_BOX-5049640

overcast

pocketcasts_medium_dark@2x

listen-on-playerfm-badge402x

listen-on-Stitcher-badge
Voit kuunnella podcastia myös tästä:

Ostan Asuntoja Podcast löytyy myös Audiblen ja YouTuben kautta


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

AsuntopehtooriAsuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

Asuntopehtoorin Blogista: Oma vai vuokratontti?

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67

Asuntosalkenrakentaja ja Asuntopehtoori tiedottivat keskinäisen yhteistyön aloittamisesta


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto – Joonas Orava

* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Kyvyttömyys kasvattaa varallisuutta hitaasti; asuntosijoittajan makrovirheet osa 3 – YouTube #156

Asuntosijoittajan intuitio tunnuslukujen vastapainona – Blogi #244

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Antti Arjanne


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka jälkeen kuukausimaksu on 9,95 € sisältäen yhden äänikirjan per kuukausi. 

Video

Kyvyttömyys kasvattaa varallisuutta hitaasti; asuntosijoittajan makrovirheet osa 3 – YouTube #156

Tämä video jatkaa ”asuntosijoittajan makrovirheet” -videosarjaa, jossa irrottaudutaan asuntosijoitusten mikromaailmasta katsomaan asioita helikopteriperspektiivistä. 

Ensimmäinen makrovirhe vältettäväksi oli riskin ja tuoton suhteen ymmärtäminen, jota käytiin läpi videolla #138. Videolla #143 käytiin sijoittamisen ja spekuloinnin välistä eroa. Nyt puhutaan kyvystä nauttia maalin kuivumisen seuraamisesta.

Miten tuoton ja riskin suhde toimii? Asuntosijoittajan makrovirheet osa 1 – YouTube #138

Mikä on sijoittamisen ja spekuloinnin ero? Asuntosijoittajan makrovirheet osa 2 – YouTube #143


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta www.sijoitusasunnot.com.

Mitä voit odottaa Sijoitusasunnot.com:lta vuonna 2021?

Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykälläTuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Antti kokemuspankki Arjanne feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #140

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Asuntosijoittajan intuitio tunnuslukujen vastapainona – Blogi #244

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

Virtuaalisisustus Rentel

Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka jälkeen kuukausimaksu on 9,95 € sisältäen yhden äänikirjan per kuukausi. 

Roope Pietilä Osa 1

Asuntosijoittajan intuitio tunnuslukujen vastapainona – Blogi #244

Diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneena olen tottunut hakemaan tietoa, analysoimaan sitä ja ajattelemaan sen pohjalta. Luen ja kuuntelen muiden ajatuksia ja säädän omaa ajatteluprosessiani, jonka tuloksena saan jonkun tiedon, jonka oikeellisuudelle pyrin asettamaan todennäköisyyksiä. Seuraan uutta tietoa ja analysoin sitä sekä muutan asettamaani todennäköisyyttä tiedon oikeellisuudelle tai joskus muutan koko ajatteluani.

Asuntosijoittamisessa käytän useita eri tunnuslukuja saadakseni kokonaisvaltaisemman kuvan päätöksenteon pohjaksi. Silti usein huomaan sanovani, että menestykseni sijoittajana tai asuntosijoittajana perustuu siihen, että pyrin aina löytämään mahdollisuuksia paikoista, joissa on vähemmän kilpailua. Vuokralaisvalintaprosessini on hyvin pitkälle mietitty, mutta silti valitsen välillä luottotietonsa menettäneen, lemmikin kanssa muuttavan, työkyvyttömyyseläkkeellä olevan keski-ikäisen tai alaikäisen vuokralaisen. 

Todennäköisesti teen kaikkia yllä kuvattuja, valtavirrasta poikkeavia valintoja edelleen analyyttisen viitekehyksen ja prosessin kautta. Mukana voi myös olla intuitiota.


Helmikuukauden tarjous naispuolisille Ostan Asuntoja -kanavien sisältöä kuluttaville: Vauras Asuntosijoittaja – Verkkovalmennus 9.4.-9.5.2020 suljetussa Facebook-ryhmässä valmentajana Terhi Majasalmi***

Kun ilmoittaudut helmikuun 2021 aikana saat Eroon rahahuolista -verkkovalmennuksen (Arvo 97 euroa) kaupan päälle!

***Epäkaupallinen yhteistyö eli saan hyvän mielen, jos tarjouksesta on hyötyä


Hapuileva käsitykseni intuitiosta asuntosijoittajana

Intuitio on konsepti, jota en ole opiskellut tavalla, jonka pohjalta voisin esittää asiantuntevia näkemyksiä siitä, mitä intuitio on ja mitä se ei ole. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun kirjoitan asioista, joista en omaa vahvaa näkemystä. Koko Ostan Asuntoja Blogi lähti liikkeelle siitä, että kirjoitan omasta asuntosijoitustoiminnastani ja opin itse samalla, kun joudun, analyyttisesti (!), pohtimaan, mitä julkaisen, ettei ihan puuta heinää päästä käsistään. Siinä se oma osaaminenkin kehittyy ja aina on mukava huomata, jos saa jonkun toisenkin pohtimaan. 

Intuitio on analyyttisen ajatteluprosessin jonkinmoinen vastakohta eli kyky nähdä tai oivaltaa joku asia nopeasti ilman analyysiä. Intuitio on käsitys, jonka mieli tuottaa nopeasti ilman analysointiprosessia.

Joku kritisoi, että koko intuition käsite on niin epämääräinen, ettei sellaista ole olemassakaan. Joku toinen ajattelee, että kyseessä on joku vaisto tai impulssi, jonka pohjalta voi toimia nopeasti ja oikein.

Sijoittajana tunnistan muutamia käytännön esimerkkejä omista intuitioistani:

  • Kun Amazonin Kindlen PC-versio julkaistiin, latasin sen heti PC:lleni. Kun luin ensimmäistä E-kirjaani, intuitioni oli, että jatkossa yhä useampi omistaa ja lukee kirjoja näin.
  • Kun kaverini toi minulle USA:n reissultaan iPad 1:n muutama viikko ennen kuin laitteen pystyi ostamaan Suomesta, intuitioni oli, että tämä tuote mullistaa monta asiaa.
  • Sony:n Walkmanin omistajana ostin New Yorkista kannettavan cd-soittimen. Intuitioni oli, että kasettien ja LP-levyjen markkinaosuus romahtaisi nopeasti.
  • Tiiliskiven kokoisella autopuhelimellani tien päältä puheluita soittaessani, intuitioni oli, että tämän laitteen taskukokoon kehittäminen mullistaisi maailman.

Kaikki intuitioni tuntuvat nyt aidosti omilta käsityksiltäni, jotka syntyivät oman ensikokemukseni kautta ilman, että olin tehnyt analyysiä siitä, kuinka asiat voisivat mahdollisesti kehittyä.

Intuitioni osuivat kaikki kohdalleen mutten ostanut Amazonin, Applen tai Nokian osakkeita. Kun näin kaverini, jolla oli ensimmäinen iPhone kädessään ja hän esitteli sen toimintoja, sijoitusosaamiseni oli kehittynyt tasolle, jossa intuitio kertoi nopeasti olla ostamatta enää Nokian osakkeita. Applen osakkeita en ole osannut koskaan ostaa.


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: ”Sijoitusasunto-opas – Näin sijoitat asuntoihin vuonna 2021”

Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

Asuntosalkenrakentaja ja Asuntopehtoori tiedottivat keskinäisen yhteistyön aloittamisesta


Sijoittamisessa intuitio on osaamisen kumppani

Muistan viimeisen tentin jälkeen nauttineeni olosta, että koskaan enää ei tarvitsisi opiskella tenttikirjoja, kun diplomi-insinöörin tutkintotodistus olisi kohta hyllyssä. Tästä meni muutama kuukausi ja neuvottelin jo professorini kanssa, mitä kirjoja lukisin lisensiaatin tutkinnon pääaineen osalta ja miten suoritettaisiin niiden tenttiminen, kun työni vei minut arkipäiviksi pois paikkakunnalta, jossa professorini virkaansa hoiti. Professori oli ilokseni erittäin joustava ja hyväksyi kirjoja, jotka aidosti auttoivat ja hyödynsivät minua palkkatyössäni. Sen jälkeen en ole haaveillut lukemisen ja opiskelun lopettamisesta. 

Ikuisena opiskelijana olen huomannut, että ainakin osaaminen kehittyy. Mitä enemmän olen opiskellut, sitä enemmän huomaan, kuinka vähän tiedän. Analyyttiselle tunnuslukujen pohjalta asuntosijoittamista harjoittaneelle tämä osaamisen kehittyminen on toisaalta mahdollistanut intuition käyttämisen ja toisaalta luonut rajoitteita, koska osaa intuitiivisesti nähdä, mikä voi mennä pieleen.

Vaikka osaaminen sijoittajana ja asuntosijoittajana on vuosikymmenten opiskelujen avulla lisääntynyt, omalla kohdallani osaamisen painoarvo, tai -rajoite, on selvästi intuition painoarvoa suurempi. Jo pelkästään se, että valtaosa varallisuudestani on “osta ja pidä” -asuntosijoituksissa, voi tarkoittaa, että intuition painoarvo on matala. En ole koskaan osannut sijoittaa kasvuosakkeisiin, koska niiden 10 vuoden päässä siintävä mahdollinen ensimmäinen positiivinen kassavirtaerä sopii huonosti arvosijoittajan intuitiomaailmaan. Vuonna 2009-2011 intuitioni sentään kertoi, että Sammon, Nokian Renkaiden ja Ponssen osakkeiden ostamiseen ale-korista oli suuren todennäköisyyden mahdollisuus.

Intuition hyödyntäminen osaamisen kehittyessä

Oma ajatteluni intuition suhteen on tällä hetkellä tasolla, jolla luulen näkeväni useampia asioita tavalla, jolla valtaosa asuntosijoittajista ei niitä näe. Tätä ei pidä lukea itsekehuna vaan se tarkoittaa käytännössä myös menetettyjä mahdollisuuksia. Mitä lyhyempi aikaperspektiivi on, sitä helpompi on esimerkiksi nähdä, kuinka paljon markkina-arvojen nousumahdollisuuksia olen menettänyt pitämällä lyhennysvapaallisten uudiskohteiden osuuden koko asuntosijoitusalkussani pienenä. Intuitioni pitkiin kiinteisiin korkoihin siirtymisessä on toistaiseksi ollut euroissa mitattuna väärä intuitio. Tai analyysi.

Toisaalta intuitio on mahdollistanut toistuvien asuntosijoituspäätösten tekemisen markkinoille ja kohteisiin, joissa tuotot, eri tunnuslukujen kautta tarkasteltuna, ylittävät uudiskohdeasuntojen kohdalle osuneet viiden ja jopa kymmenen prosentit vuosittaiset markkinahintojen nousujen tuomat tuotot. Nämä intuitiot voivat vielä osoittautua vääriksi, jos työpaikkojen kehitysnäkymät eivät toteudukaan tavalla, jonka intuitioni on näyttänyt.

Tasaisin väliajoin tulee eteen sijoituspäätöksiä, joissa ei ole kattavaa analyysiaineistoa saatavilla, tai aikataulu ei mahdollista osaamispuolen hyödyntämistä, jolloin pitäisi turvautua intuitioon. Juuri ystäväni ja sijoituskumppanini kanssa tuli tehtyä päätös minun negatiivista intuitiotani painottaen, josta seurasi koko sijoituskohteen menettäminen. Jaamme yhdessä analyyttisen maailman näkemyksiä, mutta hänen positiivisemman intuitionsa pohjalta voisimme olla tekemässä kauppaa kohteesta. 

Jatkamme varmaan keskustelua tästäkin kohteesta, miten olisimme voineet parantaa prosessia ja kenties päätyä toimimaan hänen intuitionsa pohjalta. Vaikka olisikin hienoa saada tietoa kohteesta jälkikäteen, oleellista ei ole se, kumman intuitio osui oikeaan, vaan se, miten voimme parantaa intuitioidemme ja osaamistemme keskinäisiä suhteita tulevia päätöksiä tehdessä.

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

Jos lähdetään siitä, että intuitio ei ole asuntosijoittajan seitsemäs aisti eikä uskota siihen, että impulsiivinen, hetken mielijohteesta toimiminen olisi intuitiivista toimintaa, miten itse ajattelet tai olet kokenut intuitiivisen ja analyyttisen päätöksenteon yhdistämisen mahdollisuudet ja ongelmat.


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista

Antti kokemuspankki Arjanne feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #140

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Aloittelevan asuntosijoittajan 3 päivittäistä rutiinia? – YouTube #155

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä


Audible maksuton kokeilu

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka jälkeen kuukausimaksu on 9,95 € sisältäen yhden äänikirjan per kuukausi. 

Antti kokemuspankki Arjanne feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #140

Asuntosijoittamisen kvartaali on 25 vuotta. Maaliskuussa 2015 Jenni Witikkala haastatteli pari kvartaalia asuntosijoittamista menestyksellä harjoittanutta Antti Arjannetta. Ehdoton jakso jokaiselle aloittelevalle ja kokeneelle asuntosijoittajalle kuunnella, kuinka moni asuntosijoittamisen totuus säilyy kvartaalista toiseen.

Ennustamisen ja tulevaisuuden näkemisen vaikeuttakin kuullaan Lahden asuntomarkkinoihin liittyvässä kommentissa. Jakso on nauhoitettu 6 vuotta sitten ja sen jälkeen Lahden junayhteydessä Helsinkiin ei ole tapahtunut mitään muutosta. Markkinatilanne voi vaikeutua, kun liian moni lähtee yhtä aikaa rakentamaan uutta ja päälle vielä käynnistetään ARA-tuettuja kohteita ja sitten vielä lisää ARA-kohteita.

Lisätietoa:

Jenni Witikkala LKV, LVV, KTM www.jenniwitikkala.fi, puh. 0503076539, email jenni@snooa.fi


Ostan Asuntoja Podcast tilattavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa kaikilla alustoilla: Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, SoundCloud ja Google Podcasts.

https://flatco.fi/palvelu/

Flatco, palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti, tarjoaa kaikki jaksot kuunneltavaksi myös SoundCloudin kautta.


Kuuntele tämä jakso suoraan tästä ja pistä Ostan Asuntoja Podcast tilaukseen valitsemallasi alustalla

https://itunes.apple.com/fi/podcast/ostan-asuntoja-podcast/id1396556877?mt=2&app=podcast
spotify-podcast-badge-blk-grn-660x160

Google pod

https://soundcloud.com/user-959826757-301682914

listen_acast

listen_on_CAST_BOX-5049640

overcast

pocketcasts_medium_dark@2x

listen-on-playerfm-badge402x

listen-on-Stitcher-badge

Voit kuunnella podcastia myös tästä:


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: ”Sijoitusasunto-opas – Näin sijoitat asuntoihin vuonna 2020”

Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

Asuntosalkenrakentaja ja Asuntopehtoori tiedottivat keskinäisen yhteistyön aloittamisesta


Kuukauden tarjous naispuolisille Ostan Asuntoja -kanavien sisältöä kuluttaville: Vauras Asuntosijoittaja – Verkkovalmennus 9.4.-9.5.2020 suljetussa Facebook-ryhmässä valmentajana Terhi Majasalmi***

Kun ilmoittaudut helmikuun 2021 aikana saat Eroon rahahuolista -verkkovalmennuksen (Arvo 97 euroa) kaupan päälle!

***Epäkaupallinen yhteistyö eli saan hyvän mielen, jos tarjouksesta on hyötyä


Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas

Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto – Joonas Orava

* Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Aloittelevan asuntosijoittajan 3 päivittäistä rutiinia? – YouTube #155

Osta ja pidä -sijoitusasuntosäästämiseen 3 kriteeriä – Blogi #243

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

Antti Arjanne


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka jälkeen kuukausimaksu on 9,95 € sisältäen yhden äänikirjan per kuukausi. 

Marko kirjailija Kaarto feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #136 – linkki tarjoukseen 29,70 €

Video

Aloittelevan asuntosijoittajan 3 päivittäistä rutiinia? – YouTube #155

Onko jo liian myöhäistä lähteä mukaan asuntosijoittamiseen? Kirjoja, blogeja, podcasteja, lehtijuttuja, webinaareja, verkkokursseja, twiittejä…on ihan hirveästi – mistä ihmeestä aloittaa? Joko ne korkojen pohjat oli siinä ja laina kallistuu? Kaikkihan jo asuntosijoittaa. Onko siellä jo kupla?

Kaaottisen opiskelualun jälkeen tuntuu viisastuneen ainoastaan yhden asian osalta – kuinka vähän tietää. Käyn videolla läpi, mitkä 3 asiaa kannattaisi miettiä. Näiden pohjalta listaan 3 päivittäistä rutiinia, joiden avulla alkaa fokus löytymään ja asiat kirkastumaan.


Kuukauden tarjous naispuolisille Ostan Asuntoja -kanavien sisältöä kuluttaville: Vauras Asuntosijoittaja – Verkkovalmennus 9.4.-9.5.2020 suljetussa Facebook-ryhmässä valmentajana Terhi Majasalmi***

Kun ilmoittaudut helmikuun 2021 aikana saat Eroon rahahuolista -verkkovalmennuksen (Arvo 97 euroa) kaupan päälle!

***Epäkaupallinen yhteistyö eli saan hyvän mielen, jos tarjouksesta on hyötyä


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

AsuntopehtooriAsuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

Asuntopehtoorin Blogista: Oma vai vuokratontti?

Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67

Asuntosalkenrakentaja ja Asuntopehtoori tiedottivat keskinäisen yhteistyön aloittamisestaTuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Jussi Takala yritykset perustettu Versus palkkatyö – Ostan Asuntoja Podcast #139

Ostan Asuntoja Podcastin kaikki jaksot

Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

Osta ja pidä -sijoitusasuntosäästämiseen 3 kriteeriä – Blogi #243

Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

TUOREIMMAT KIRJASUOSITUKSET

Marko kirjailija Kaarto feat. Jenni From the Block – Ostan Asuntoja Podcast #136 – linkki tarjoukseen 29,70 €

Mitä itsensä kehittämiskirjaa suosittelisit asuntosijoittajalle? – YouTube #147

Paljon suurempi kirja kuin asuntosijoittajan niche-strategiaopas: Joonatan Voltti – Airbnb Ansaitse Asunnollasi – Blogi #226

The Richest Man…7 parannuskeinoa asuntosijoittajan silmin – Blogi #224

The 7 Habits of … tehokkaalle asuntosijoittajalle – Blogi #223

Asuntosijoittaja ja filosofia – Blogi #217

10 kirjaa asuntosijoittajalle in English – Blogi #210

Asuntosijoittajalle 6 kirjaa opiskeltavaksi, jotta on valmiina 6 kuukauden päästä – Blogi #198


Kaupallinen varoitus *

Tämä linkki vie Suomea lähimmän Saksan Amazonin sivuille, jonka kielivalinnan voi muuttaa englanniksi ja jota kautta voi kokeilla Audiblea maksutta. Ensimmäinen äänikirja on ilmainen ja kokeilujakso kestää 1 kuukauden, jonka jälkeen kuukausimaksu on 9,95 € sisältäen yhden äänikirjan per kuukausi. 

Roope Pietilä Osa 1

Rahamedia

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntopehtoori LKV

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Suomen Hypoteekkiyhdistys

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusasunnot – Parhaat asuntosijoituskohteet

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Osta, vuokraa, vaurastu

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Asuntosalkunrakentaja.fi – Parhaat sijoitusasunnot

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

Sijoitusovi.com

Viisastu asuntosijoittamisesta

Suomen Vuokranantajat

Hyvän Asukaskokemuksen Vuokrakoteja

%d bloggaajaa tykkää tästä: